עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’יפס

מאת

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס

אתמול שאלתי את עצמי איך כדאי להתחיל את השבוע שבמהלכו מתקיימות בארץ בחירות שלישיות? איזה מתכון עליי לשתף כדי לנסות להפוך את המצב לקצת יותר סביר? ואז נזכרתי שבעוד שבוע בדיוק נחגוג פורים ,והתשובה הגיעה מעצמה. הנה לכם מתכון שגם ימתיק את השבוע, וגם יהיה שימושי לקראת הרכבת משלוחי מנות בשבוע הבא – עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’יפס.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס

אני תמיד מקטרת שאין בבלוג מספיק מתכוני עוגיות, ותמיד שוכחת להכין אותן. מה גם, השמירה על המשקל פחות משתלבת עם מתוקים. אבל אז הגיעה אליי מאשה, החברה שאיתה אני מעבירה לאחרונה סדנאות בישול ואפייה טבעוניות, ויחד הכנו נגלה נדיבה של הדבר המושלם הזה. ואז דאגתי מהר מהר להוציא את העוגיות האלה מהבית, שלא יהיו פיתויים 🙂

השתמשנו בקמח כוסמין מלא ושיבולת שועל כדי לתת לעוגיות כיוון קצת יותר בריא, אבל אני לא הולכת לשקר לכם – הן לא ממש דיאטטיות. בואו נגיד שאלה עוגיות מפנקות, כמו שעוגיות אמורות להיות. עם סוכר ומלא שוקולד צ’יפס שנמצאים בכל ביס.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס

הכנו עוגיות ג’אמבו, או עוגיות XL, בסגנון קוקיז אמריקאיים. כל עוגייה בגודל צלוחית קטנה. סוגרת לגמרי את הפינה של המתוק ולא משאירה טעם של עוד. כי היא ג-ד-ו-ל-ה. אם בא לכם, אתם יכולים להכין כמות כפולה של עוגיות קטנות יותר.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס
עוגיות ג’אמבו הן החיים

ההכנה שלהן פשוטה ממש, והאפייה קצרה. והעוגיות יוצאות שחומות וקראנצ’יות מבחוץ, ומעט צ’ואיות ועסיסיות מבפנים.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס
מללללא שוקולד צ’יפס

הן שמנמנות וממש עשירות בטעמים: לטעמי שיבולת השועל משתלבת מעולה עם השוקולד צ’יפס. וכדי להדגיש את המתיקות, אתם מוזמנים כמוני לפזר לפני האפייה מעל כל עוגייה קצת מלח גס. תתפלאו כמה זה מפתיע ומוסיף לטעם.

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס

אני בטוחה שאין בן אדם שלא יאהב את העוגיות האלה. אלא אם כן הוא ממש לא בקטע של מתוקים. וגם אף אחד לא ינחש שהן טבעוניות. אלה פשוט עוגיות סופר מפנקות שיהפכו לחברים הטובים שלכם. נסו אותן, ולא תפסיקו להכין שוב ושוב: גם בחגים, וגם סתם ככה, בלי סיבה מיוחדת. אם אתם מכינים את העוגיות, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או העמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. והכי חשוב חברים, אל תשכחו ללכת להצביע, ובואו נקווה שזו הפעם האחרונה, לפחות השנה. שיהיה יום בחירות פרודוקטיבי ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של עוגיות טבעוניות? נסו את:

עוגיות טבעוניות פשוטות

עוגיות קוקוס טבעוניות ללא גלוטן

רוגלך טבעוניים

חיתוכיות טבעוניות מקמח כוסמין עם ריבה

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

 

 

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’יפס

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 עוגיות גדולות, או 28 עוגיות קטנות:
3 כוסות שיבולת שועל דקה
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 כוס שוקולד צ’יפס מריר
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
2 תפוחים, קלופים ונקיים מליבה
240 מ”ל (1 כוס) שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום בהיר
תוספת אופציונלית:
מלח גס

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: שיבולת השועל, הקמח, השוקולד צ’יפס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים והמלח, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מרסקים את התפוחים במעבד מזון למחית חלקה.
  4. מוסיפים לקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר ומערבבים היטב בעזרת מרית לבצק אחיד ודביק.
  5. מייצרים עוגיות גדולות בעזרת כף גלידה, משטיחים קצת ומסדרים במרווחים על-גבי התבנית. לחלופין אפשר לכדרר עוגיות קטנות בגודל רצוי.
  6. אופים 15 דקות במרכז התנור ועוד 5 דקות בחלק העליון של התנור, עד שהעוגיות מזהיבות יפה. אם בחרתם להכין עוגיות קטנות, זמן האפייה יתקצר ב-5 דקות.
  7. מצננים ומגישים. העוגיות מתייצבות סופית אחרי שהן מתקררות.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להמיר את 3 הכוסות של שיבולת שועל דקה ב-2 כוסות שיבולת שועל דקה ועוד כוס של שיבולת שועל עבה.
  • אפשר להמיר את קמח הכוסמין המלא בקמח כוסמין לבן או קמח רגיל.
  • אפשר להשתמש ב-2/3 כוס (160 מ”ל) רסק תפוחים מוכן.
  • אם רוצים, אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר שבמתכון, אבל לא מומלץ לרדת לפחות מ-3/4 כוס.
  • אפשר להחליף את השוקולד צ’יפס בצימוקים, חמוציות או אגוזים קצוצים.
הדפסה
32 תגובות
  1. Nana 3 חודשים לפני
    הגב

    שלום אולגה. האם ניתן לוותר על תפוחי העץ?.

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי ננה. לא במתכון הזה. בתפוחים מחליפים כאן ביצים. אפשר להשתמש במקום ברסק תפוחים או בננה

    • לילי שבוע 1 לפני
      הגב

      האם אפשר לשמור במקפיא לאחר אפיה?
      וגם כמה זמן העוגיות יכולות להשמר בחוץ במזג אויר קיצי וחם שכזה?

      • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
        הגב

        הי לילי, אני לא ניסיתי להקפיא את העוגיות.. לגבי השמירה – לא אמור לקרות להן כלום. רק השוקולד צ׳יפס עלולים להינמס

  2. מרינה 3 חודשים לפני
    הגב

    יצא מעולה! תודה על המתכון!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      שמחה לשמוע ובכיף 🙂

  3. שיר 3 חודשים לפני
    הגב

    שיבולת שועל דקה- הכוונה לטחונה?? חצי טחונה??

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שיר. הכוונה לשיבולת שועל כמו קוואקר

  4. נטלי 3 חודשים לפני
    הגב

    אפשר להחליף את התפוחים בשני ביצים?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי, זה הגיוני, אבל אני לא ניסיתי. אני טבעונית, אז פחות מעודדת

  5. טרייסי 3 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה – יצאו מעולות ממש!!! שמתי חצי מכמות השוקולד והשלמתי כמויות עם חמוציות ופרוסות שקדים. הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי כ-30 עוגיות.

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי טרייסי, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 בטח עשית אותן קטנות?

  6. אלה 3 חודשים לפני
    הגב

    היי תודה על המתכון! עשיתי חצי כמות ועדיין יצאו הרבה. הגדולות שהכנתי יצאו קצת דחוסות מדיי לטעמי, אבל את התבנית השנייה הכנתי ממש קטנות ויצאו מקסים! 🙂

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי אלה, שמחה שאהבת 🙂

  7. שני 2 חודשים לפני
    הגב

    נראה מעולהה מתה כבר להכין!!
    האם ניתן להחליף את הקמח בעוד שיבולת שועל או קמח אחר( לרגישים לגלוטן)?
    תודה🙂

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי שני. חייבים קמח כלשהו, אחרת המסה לא תהיה יציבה. את יכולה לנסות להשתמש בקמח ללא גלוטן שאת מכירה. בהצלחה!

  8. מיכאלה 2 חודשים לפני
    הגב

    אפשר סוכר לבן?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      כן, בהחלט.

  9. נטלי 2 חודשים לפני
    הגב

    היי, אם משתמשת ברסק תפוחים – בכמה גביעים להשתמש? 2?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי נטלי, כתבתי בהערות – 2/3 כוס. בהצלחה!

  10. אורלי 2 חודשים לפני
    הגב

    אולגה יקרה, כבר פעמיים שאניממכינה את המתכון וממש יוצא מעולה!! הכנתי אפילו בתוספת של ג’ינג’ר בעקבות בקשה של האיש שלי וגם יוצא מוצלח מאוד.
    תודה !!!!

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי אורלי, שמחה לשמוע שאהבתם! תודה רבה ששיתפת 🙂

  11. תהילה חודש 1 לפני
    הגב

    אולגה יצא מדהים . תודה על המתכון! במיוחד החמוציות עם אגוזים

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי תהילה, שמחה שאהבת 🙂

  12. הודיה חודש 1 לפני
    הגב

    היי
    אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי הודיה. עדיף לגרוס אותה, אחרת העוגיות יצאו קשות

  13. הילה חודש 1 לפני
    הגב

    יצא מעולה, בטוח שאכין שוב.

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי הילה, שמחה לשמוע שאהבת 🙂

  14. רעות 3 שבועות לפני
    הגב

    העוגיות האלה כל כך כל כך מוצלחות שממש כתבתי עליהן שיר הלל.

    שיר הלל לעוגיה המושלמת

    את רכה וטעימה, ממלאת ומשביעה.
    את קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, עם צ’אנקים של שוקולד נוזליים ויפים.
    את גדולה כמו עוגיה מהסרטים ואפשר לאכול אותך לארוחת בוקר.
    את נפלאה, מיוחדת, כה נהדרה,
    עם שיבולת שועל הפותרת כל צרה

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי רעות, הרגת אותי עם השיר 🙂 איזה כיף לקבל כזאת תגובה! ממש שימחת אותי – תודה! שמחה שאת אוהבת את העוגיות.

  15. יפעת 6 ימים לפני
    הגב

    אני חדשה פה בבלוג שלך… הכל נראה נהדר וכלבבי. העוגיות יצאו סוף הדרך ! מרקם וטעם מושלם! תודה רבה

    • אולגה טוכשר 6 ימים לפני
      הגב

      הי יפעת. שמחה שאהבת וברוכה הבאה לבלוג 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם