אתמול שאלתי את עצמי איך כדאי להתחיל את השבוע שבמהלכו מתקיימות בארץ בחירות שלישיות? איזה מתכון עליי לשתף כדי לנסות להפוך את המצב לקצת יותר סביר? ואז נזכרתי שבעוד שבוע בדיוק נחגוג פורים ,והתשובה הגיעה מעצמה. הנה לכם מתכון שגם ימתיק את השבוע, וגם יהיה שימושי לקראת הרכבת משלוחי מנות בשבוע הבא – עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס.
אני תמיד מקטרת שאין בבלוג מספיק מתכוני עוגיות, ותמיד שוכחת להכין אותן. מה גם, השמירה על המשקל פחות משתלבת עם מתוקים. אבל אז הגיעה אליי מאשה, החברה שאיתה אני מעבירה לאחרונה סדנאות בישול ואפייה טבעוניות, ויחד הכנו נגלה נדיבה של הדבר המושלם הזה. ואז דאגתי מהר מהר להוציא את עוגיות שיבולת השועל האלה מהבית, שלא יהיו פיתויים 🙂
השתמשנו בקמח כוסמין מלא ושיבולת שועל כדי לתת לעוגיות כיוון קצת יותר בריא, אבל אני לא הולכת לשקר לכם – הן לא ממש דיאטטיות. בואו נגיד שאלה עוגיות שיבולת שועל מפנקות, כמו שעוגיות אמורות להיות. עם סוכר ומלא שוקולד צ'יפס שנמצאים בכל ביס.
הכנו עוגיות ג'אמבו, או עוגיות שיבולת שועל XL, בסגנון קוקיז אמריקאיים. כל עוגייה בגודל צלוחית קטנה. סוגרת לגמרי את הפינה של המתוק ולא משאירה טעם של עוד. כי היא ג-ד-ו-ל-ה. אם בא לכם, אתם יכולים להכין כמות כפולה של עוגיות קטנות יותר.
ההכנה שלהן פשוטה ממש, והאפייה קצרה. והעוגיות יוצאות שחומות וקראנצ'יות מבחוץ, ומעט צ'ואיות ועסיסיות מבפנים.
הן שמנמנות וממש עשירות בטעמים: לטעמי שיבולת השועל משתלבת מעולה עם השוקולד צ'יפס. וכדי להדגיש את המתיקות, אתם מוזמנים כמוני לפזר לפני האפייה מעל כל עוגייה קצת מלח גס. תתפלאו כמה זה מפתיע ומוסיף לטעם.
אני בטוחה שאין בן אדם שלא יאהב את העוגיות האלה. אלא אם כן הוא ממש לא בקטע של מתוקים. וגם אף אחד לא ינחש שהן טבעוניות. אלה פשוט עוגיות סופר מפנקות שיהפכו לחברים הטובים שלכם. נסו אותן, ולא תפסיקו להכין שוב ושוב: גם בחגים, וגם סתם ככה, בלי סיבה מיוחדת. אם אתם מכינים את העוגיות, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או העמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. והכי חשוב חברים, אל תשכחו ללכת להצביע, ובואו נקווה שזו הפעם האחרונה, לפחות השנה. שיהיה יום בחירות פרודוקטיבי ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים של עוגיות טבעוניות? נסו את:
עוגיות קוקוס טבעוניות ללא גלוטן
חיתוכיות טבעוניות מקמח כוסמין עם ריבה
אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ'יפס
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 עוגיות גדולות, או 28 עוגיות קטנות:
3 כוסות שיבולת שועל דקה
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
2 תפוחים, קלופים ונקיים מליבה
240 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום בהיר
תוספת אופציונלית:
מלח גס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: שיבולת השועל, הקמח, השוקולד צ'יפס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים והמלח, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מרסקים את התפוחים במעבד מזון למחית חלקה.
- מוסיפים לקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר ומערבבים היטב בעזרת מרית לבצק אחיד ודביק.
- מייצרים עוגיות גדולות בעזרת כף גלידה, משטיחים קצת ומסדרים במרווחים על-גבי התבנית. לחלופין אפשר לכדרר עוגיות קטנות בגודל רצוי.
- אופים 15 דקות במרכז התנור ועוד 5 דקות בחלק העליון של התנור, עד שהעוגיות מזהיבות יפה. אם בחרתם להכין עוגיות קטנות, זמן האפייה יתקצר ב-5 דקות.
- מצננים ומגישים. העוגיות מתייצבות סופית אחרי שהן מתקררות.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להמיר את 3 הכוסות של שיבולת שועל דקה ב-2 כוסות שיבולת שועל דקה ועוד כוס של שיבולת שועל עבה.
- אפשר להמיר את קמח הכוסמין המלא בקמח כוסמין לבן או קמח רגיל.
- אפשר להשתמש ב-2/3 כוס (160 מ"ל) רסק תפוחים מוכן.
- אם רוצים, אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר שבמתכון, אבל לא מומלץ לרדת לפחות מ-3/4 כוס.
- אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים, חמוציות או אגוזים קצוצים.
79 תגובות
שלום אולגה. האם ניתן לוותר על תפוחי העץ?.
הי ננה. לא במתכון הזה. בתפוחים מחליפים כאן ביצים. אפשר להשתמש במקום ברסק תפוחים או בננה
האם אפשר לשמור במקפיא לאחר אפיה?
וגם כמה זמן העוגיות יכולות להשמר בחוץ במזג אויר קיצי וחם שכזה?
הי לילי, אני לא ניסיתי להקפיא את העוגיות.. לגבי השמירה – לא אמור לקרות להן כלום. רק השוקולד צ׳יפס עלולים להינמס
ההוגיות האלו הכי מוצלחות שטעמץי! מכינה אותן בשנייה שהן נגמרות אצלנו בבית, ומרוב שאני מכינה אותן כלכך הרבה אנשים כבר מחמיאים לי ואומרים שהעוגיות שלי הכי טעימות! אז ישר מפנה אותם למתכון שלך ומורידה אחריות? תודה לך על כל המתכונים המעולים
הי עדי, איזה תגובה כיפית – תודה רבה! הכי שמחה שאת אוהבת 🙂
יצא מעולה! תודה על המתכון!
שמחה לשמוע ובכיף 🙂
שיבולת שועל דקה- הכוונה לטחונה?? חצי טחונה??
הי שיר. הכוונה לשיבולת שועל כמו קוואקר
אפשר להחליף את התפוחים בשני ביצים?
הי, זה הגיוני, אבל אני לא ניסיתי. אני טבעונית, אז פחות מעודדת
תודה רבה – יצאו מעולות ממש!!! שמתי חצי מכמות השוקולד והשלמתי כמויות עם חמוציות ופרוסות שקדים. הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי כ-30 עוגיות.
הי טרייסי, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 בטח עשית אותן קטנות?
היי תודה על המתכון! עשיתי חצי כמות ועדיין יצאו הרבה. הגדולות שהכנתי יצאו קצת דחוסות מדיי לטעמי, אבל את התבנית השנייה הכנתי ממש קטנות ויצאו מקסים! 🙂
הי אלה, שמחה שאהבת 🙂
נראה מעולהה מתה כבר להכין!!
האם ניתן להחליף את הקמח בעוד שיבולת שועל או קמח אחר( לרגישים לגלוטן)?
תודה?
הי שני. חייבים קמח כלשהו, אחרת המסה לא תהיה יציבה. את יכולה לנסות להשתמש בקמח ללא גלוטן שאת מכירה. בהצלחה!
אפשר סוכר לבן?
כן, בהחלט.
היי, אם משתמשת ברסק תפוחים – בכמה גביעים להשתמש? 2?
הי נטלי, כתבתי בהערות – 2/3 כוס. בהצלחה!
אולגה יקרה, כבר פעמיים שאניממכינה את המתכון וממש יוצא מעולה!! הכנתי אפילו בתוספת של ג'ינג'ר בעקבות בקשה של האיש שלי וגם יוצא מוצלח מאוד.
תודה !!!!
הי אורלי, שמחה לשמוע שאהבתם! תודה רבה ששיתפת 🙂
אולגה יצא מדהים . תודה על המתכון! במיוחד החמוציות עם אגוזים
הי תהילה, שמחה שאהבת 🙂
היי
אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה?
הי הודיה. עדיף לגרוס אותה, אחרת העוגיות יצאו קשות
יצא מעולה, בטוח שאכין שוב.
הי הילה, שמחה לשמוע שאהבת 🙂
העוגיות האלה כל כך כל כך מוצלחות שממש כתבתי עליהן שיר הלל.
שיר הלל לעוגיה המושלמת
את רכה וטעימה, ממלאת ומשביעה.
את קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, עם צ'אנקים של שוקולד נוזליים ויפים.
את גדולה כמו עוגיה מהסרטים ואפשר לאכול אותך לארוחת בוקר.
את נפלאה, מיוחדת, כה נהדרה,
עם שיבולת שועל הפותרת כל צרה
הי רעות, הרגת אותי עם השיר 🙂 איזה כיף לקבל כזאת תגובה! ממש שימחת אותי – תודה! שמחה שאת אוהבת את העוגיות.
אני חדשה פה בבלוג שלך… הכל נראה נהדר וכלבבי. העוגיות יצאו סוף הדרך ! מרקם וטעם מושלם! תודה רבה
הי יפעת. שמחה שאהבת וברוכה הבאה לבלוג 🙂
היי, אפשר להפחית מכמות הסוכר?
הי דנה, בוודאי. אבל תשאירי איזה 1/2 – 3/4 כוס
יצא נהדר. במקום עוגיות, שיטחתי את התערובת בתבנית ואחר כך חתכתי.
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
האם אפיה רגילה או טורבו?
הי קרן, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל באופן כללי זה לא משנה. אפשר גם וגם.
העוגיות יוצאות מושלמות וקלילות !! תודה על המתכון 🙂
רציתי לדעת אם ניתן לשלב במתכון חמאת בוטנים, ואם כן אז איך (כמות, מתי לשים)??
הי שרה, תודה רבה! רעיון טוב לשלב חמאת בוטנים. לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר להמיר בחמאת בוטנים מומסת חלק מהשמן, משהו כמו חצי כוס. ספרי לי אם את מנסה איך זה יוצא 🙂
ניסיתי היום עם חמאת בוטנים, הוספתי 2 כפות גדושות, יצא ממש ממש טעים, נתן טוויסט קריספי שלא היה קודם וכמובן טעם עדין של חמאת בוטנים..
מה שכן זה דרש קצת יותר זמן אפייה בתנור (20 דקות בערך לעוגיות קטנות)
על כל מקרה המתכון מושלם וממכר – שוב תודה!!
בשמחה וחג שמח!
ואווו!! עכשיו יצאו מהתנור והן פשוט מדהימות!!!
היה חסר לי קצת רסק תפוחים אז שמתי בננה במקום, וזה יצא מצויין!
הי ספיר, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עם רסק תפו"ע לא ממותק ו3/4 כוס סוכר חום. יצא מעולה! קיבל מחמאות מכולם. שומרת את המתכון בטוח!
הי שלי, שמחה שאהבת 🙂
עוגיות מטריפות!!!
וואו וואו וואו ! איזה מתכון משובח של העוגיות שלך כל כך שמחה שמצאתי אותו אחרי חיפושים מרובים לעוגיות מוצלחות!! תודה רבה!!! הן מושלמות בטירוף וטריות וטעימות גם אחרי כמה ימים!
מתכון מנצח!!
הי נחמה, תודה על הפרגון! מאוד שמחה שאהבת את המתכון 🙂
הכנתי חצי כמות ובמקום סוכר שמתי רבע כוס סילן. כמו כן המרתי את השוקולד צ'יפס בגרנולה סילן של מנדל בתוספת אגוזי לוז. התערובת יותר נוזלית ודביקה וקצת קשה לעשות ממנה כדורים יפים וצורות אבל בתוך התנור זה מתגבש והפנים באמת יוצא נימוח ומתקתק. מומלץ ותודה על המתכון !
תודה! שמחה שאהבת. וכן, יותר דביק בגלל המייפל.
אמאל'ה העוגיות מושלמות, הוספתי קצת אגוזים וחמוציות ואני לוקחת אחת איתי כארוחה לעבודה, שלמות!!!!
תודה על המתכון.
בכיף! שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה, תודה רבה על המתכון המושלם! הכנתי גם אתמול וגם היום , נגמר מהר מאוד 🙂
הי אורית, שמחה שאהבת 🙂
היי אולגה! הכנתי את העוגיות ויצאו ממש מעולות! כולם אהבו, גם אלו שלא אוהבים שיבולת שועל, וכמה ביקשו מתכון. רק הערה אחת קטנטנה. כפי שאת מבינה, המון טעמו מהן… כי יצאו לי 40!!!! עוגיות בגודל רגיל… חחח אולי כדאי להוסיף באיזה גודל תכננת אותן…
הי עינב, שמחה שאהבתם 🙂 לגבי הגודל – כתבתי שאלה עוגיות גדולות.
אפשר לשלב שומשום?
בבצק? אני מניחה שכן.
הכנו לשבירת הצום ויצא נהדר! תודה רבה!
תודה! שמחה שאהבת 🙂
וואו. עושה אותן המון, לא מאמינים שהן טבעוניות. מחליפה את הקינמון בפאמפקין ספייס, זאת תערובת תבלינים שיש בה קינמון ציפורן ומוסקט. שמה שוקולד צ’יפס מריר וחמוציות, סוף הדרך! אחלה מתכון, תודה רבה!
איזה כיף! שמחה שאת אוהבת 🙂
אחלה מתכון! ערבבתי תפוח ובננה. ושמתי שוקולד צ'יפס ופקאן קצוץ.
תודה תהילה! שמחה שאהבת 🙂
שלום לך אולגה אני במקום סוכר שמעה אחת או שתיים בננות מוכות יותר ברי מוסיפה קצת אגוזים וגם צימוקים לעניין האוהבים פשוט יוצא מהממות כמובן גם שוקולד צ׳יפ אני מוסיפה
תודה אלווירה, מאוד שמחה שאת אוהבת 🙂
כמה רסק תפוחים בבקשה?
מידה בכפות או כוס מדידה בבקשה
כי הגדלים של התפוחים משתנים
הי ורד. כתוב בהערות – 2/3 כוס.
בדיוק הכנתי, לפני שקראתי את התגובה, שבעיני היא אחת התגובות, אם לא ה. ממש, שיא השיאים של התגובות. עכשיו מחכה לתוצאה כדי לראות אם גם מה שאני הכנתי ראוי לשיר.
מקווה שאכן יצא לך מוצלח 🙂
האם אפשר לשים שמן זית? במקום קוקוס (לא אוהבים את הטעם) ובמקום קנולה
כן ליאת, אין בעיה.
היי אולגה, את כבר לא מפרסמת מתכונים באתר?
הי שיר, לקחתי פסק זמן ובקרוב אשוב 🙂
ואי יצא מעולהה כבר מלא זמן אני מחפשת מתכון טוב לעוגיות כיפיות וממש מצאתי????
הוספתי אגוזי מלך ושומשום, ושמתי 2 כוסות קוואקר דק וכוס אחת שבולת שועל עבה
עשיתי אותן קטנות יצאו יותר מ60 עוגיותת פריכות ומושלמות!!
תודהה על המתכון המושלם!
תודה לך 🙂