בזמן האחרון, מאז שהמצאתי לעצמי את הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית", נדמה לי שכל מאכל שאני מכינה מקשר אותי למדינה כזו או אחרת. בתכלס אני עושה לכם ספוילר קטן לגבי מה צפוי לנו בהמשך הדרך, כי היום יש לי בשבילכם ספינג' – סופגניות מרוקאיות מושלמות.
הייתי שומרת את המתכון לשבוע מרוקו, אבל הוא כל כך חנוכה, שלא יכולתי להתאפק. אל תדאגו – יש מספיק מתכונים מרוקאיים כדי למלא חודש מרוקו, ולא רק שבוע ? אז לכבוד הדלקת הנר הראשון, בואו ניתן בספינג'!
מדובר בסופגנייה שחומה וקריספית מבחוץ וסופר רכה ואוורירית מבפנים. ספינג' הרבה יותר נוח וזורם להכנה מסופגניות רגילות. אין צורך לעצב אותו מדי, וגם לא בהתפחה שנייה. הוא גם לא חייב להיות מדויק – כל היופי והקסם שלו בנונ-שלנטיות והמראה הביתי והתמים של פעם.
פעם, לפני הקונסטרוקציות המוגזמות על סופגניות, ולפני מזרקים עם מליות, היו היה ספינג'. הוא האח המרוקאי של הסופגניות הפושטיות, שהן בתכלס הטעימות ביותר. וכן – הוא מטוגן בשמן עמוק וממש לא מתכוון להתנצל על כך 🙂
כל האווריריות המטורפת של הספינג' נובעת מהבצק "הרטוב" שלו. לכן אל תתפתו להוסיף קמח מעבר למה שרשמתי! הבצק דביק ואמור להיות כזה. תעבדו עם ידיים משומנות, והכל יהיה טוב.
בסופגנייה שנייה או שלישית כבר תבינו את הגודל שאתם מחפשים, ויתר הספינג'ים יצאו לכם מושלמים. תזכרו – הם לא חייבים להיות מדויקים. העובדה הזו תשחרר לכם את כל לחץ הביצוע.
הספינג' עצמו לא מתוק. לכן נהוג לפרגן בהגשה הרבה אבקת סוכר ולהגיש אותו עם מטבלים מתוקים למיניהם. הוא טעים כמו חטא, לכן אני ממליצה מראש להכין כמות כפולה, וגם לדאוג לחגוג ולחלוק את הסופגניות האלה עם משפחה, חברים ושכנים. ככה כל אחד יספוג רק טיפת שמן ? ממליצה לכם בחום להכין את הספינג' לפחות פעם אחת בחג. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לחנוכה? נסו את:
סופגניות במילוי קרם פטיסייר עם ציפוי שוקולד
סופגניות דונאטס אפויות מקמח כוסמין מלא
לביבות דלעת, בטטה וקוקוס אפויות
ספינג' – סופגניות מרוקאיות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20-22 סופגניות:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
45 גרם (3 כפות) סוכר
2 כפות שמן
480 מ"ל (2 כוסות) מים פושרים
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
הגשה:
אבקת סוכר
ריבה / מייפל / סילאן / שוקולד מומס / חמאת בוטנים / ממרח נוגט או חלבה
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו ונדבק לתחתית הקערה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות. הבצק יהיה מאוד דביק וזה בסדר. משמנים את הידיים ומעבירים אותו לקערה שגם היא שומנה. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מומלץ במחבת סוטאג' רחבה אך לא נמוכה מדי. ככה תוכלו לטגן הרבה סופגניות במקביל. השמן חם כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, ונוצרות סביבה מלא בועות קטנות. אפשר גם לטבול בשמן קיסם עץ ולראות אם נוצרות סביבו בועות קטנות.
- משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק. הגודל לא מהותי – תוך כדי העבודה תבינו מה גודל הספינג' שאתם אוהבים, ותתאימו לזה את החתיכות הבאות. בעזרת אגודלים מייצרים חור במרכז סופגניה ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות. צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע. אל תדאגו אם הבצק נמתח לכם מדי, והחור נראה גדול מדי. הספינג' יתכווץ ויתפוס צורה טובה ברגע שהוא יגע בשמן החם. אפשר לטגן במקביל 3-4 ספינג'ים, תלוי בגודל שלהם וגודל הסיר.
- מטגנים את סופגניות הספינג’ עד שהן משחימות יפה, הופכים לצד שני בעזרת כף מחוררת, ומטגנים גם בצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מצננים במשך כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אפשר בליווי מטבלים מתוקים.
הערות:
- אפשר להכין את הספינג' גם מקמח כוסמין.
- אל תתפתו להוסיף קמח לבצק, גם אם הוא ייראה לכם נוזלי ודביק מדי. ככה הוא אמור להיות. פשוט תעבדו עם ידיים משומנות.
- הסופגניות עצמן לא יוצאות מתוקות. לכן תרגישו חופשי לפרגן אבקת סוכר ולהגיש עם מטבלים מתוקים בצד.
35 תגובות
אני פשוט מאוהבת בכתיבה שלך, הכתיבה שלך
נ ה ד ר ת את
טיפ שלי מהבית כדאי לבלילה הדביקה של הצ'פינז לשים כף ערק.פחות שמן יכנס ללספינ'ז והוא יתאדה לא תרגישי בו
חג שמח ושבת שלום
הי רחל, המון תודה על הפרגון ועל הטיפ! הולכת ליישם בנגלות הבאות 🙂 שיהיה חג שמח!
גם אנחנו מוסיפים ערק, כדי שיספוג פחות שמן. לא מרגישים בכלל את הטעם!
נכון – האלכוהול מתאדה..
וואו! עשינו את הספינג', חיסלו! מומלץ 🙂
איזה כיף! שמחה שאהבתם 🙂 חג שמח
האם אפשר להכין את הבצק לספינ ג׳ להתפיח ולהשאיר במקרר לילה?ואז להתפיח שוב ולטגן?
אפשר להכין ולהתפיח במקרר. למחרת להוציא ולטגן
וואי טעים פחדדדדדדד רך ברמות
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מושלם חג חנוכה שמח ???
תודה וחג שמח!
הי אני רוצה כמות יותר קטנה אם אחלק לחצי כל אחד מהמריבים זה יהיה אותו דבר?
כן, בדיוק.
יצאה לי טיללללל וזה פעם ראשונה שלי
איזה כיף! כל הכבוד – ממש שמחה שאהבת 🙂
לא צריך להתפיח פעמיים?
לא, אין צורך
אם אני מכינה את הבצק לילה לפני , להשאיר קודם להתפחה שעה בחוץ ואז לשים במקרר? או שאפשר לשים את הבצק ישר במקרר?
הי שיר – ישר למקרר (הבצק יתפח שם במהלך הלילה)
אם את מתכוונת להכין לילה קודם את הבצק ולשמור במקרר, מציעה לך או לשים בקערה ממש ענקית או לחלק לשני חלקים בקערות נפרדות ומכוסות הרמטי.
מניסיון רע… ??? בבוקר המחרת, פתחתי את המקרר ולא היה כלום….. כל המדפים היו מלאים בבצק….. גלש לכול המדפים וכיסה את כל שאר המזון שהיה במקרר….. ???
לא היה אכפת לי מכל מה שהלך לאיבוד אלא מהניקיון…. ????
זה מה שקרה?! ? כמובן חייבים קערה גדולה!!
אולגה היקרה, פעם ראשונה בחיים שלי שאני מכינה ספינג׳ לכל המשפחה האהובה שלי ויצא פשוט מהמם! טעים ברמות, הם יצאו יפים ואווריריים, המתכון נהדר! תודה רבה! חג שמח 🙂
תודה רבה שלי וחג שמח! שמחה מאוד שאהבתם 🙂
מתכון מעולה!!! יצא לי אמאלההה טעים! פעם ראשונה שמכינה
הוספתי גם שתי כפות וודקה (לא היה לי ערק)
הי יעל, שמחה לשמוע שאהבת! תודה וחג שמח 🙂
נכון גם אני שמה ערק
יצא מעולה! לא טובה בבצקים בכלל ויצא מדהים מתכון מעולה
שמחה לשמוע שאהבת 🙂 תודה רבה וחג שמח!
היי האם אפשר להתשמש בקמח תופח? (שיש בו אבקת אפיה?)
הי ורד. אי אפשר, כי אנחנו מכינים בצק שמרים.
תודה! אלך לקנות קמח רגיל
אעדכן בתוצאה❤️
בהצלחה וחג שמח!
טוב תקשיבי!!!
כל המשפחה הייתה בהלם, איזה מתכון מנצח!!! אין ספק ששומרת אותו גם לשנה הבאה… לא נשאר אפילו ספינג אחד!!!! אליפות!! תודה רבה לך וחג שמח
איזה כיף שאהבתם! חג שמח :))