ספינג’ – סופגניות מרוקאיות

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 10, 2020

ספינג' – סופגניות מרוקאיות

בזמן האחרון, מאז שהמצאתי לעצמי את הפרויקט “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית“, נדמה לי שכל מאכל שאני מכינה מקשר אותי למדינה כזו או אחרת. בתכלס אני עושה לכם ספוילר קטן לגבי מה צפוי לנו בהמשך הדרך, כי היום יש לי בשבילכם ספינג’ – סופגניות מרוקאיות מושלמות.

ספינג' – סופגניות מרוקאיות

הייתי שומרת את המתכון לשבוע מרוקו, אבל הוא כל כך חנוכה, שלא יכולתי להתאפק. אל תדאגו – יש מספיק מתכונים מרוקאיים כדי למלא חודש מרוקו, ולא רק שבוע 😊 אז לכבוד הדלקת הנר הראשון, בואו ניתן בספינג’!

ספינג' – סופגניות מרוקאיות
הרבה זו מילת המפתח 🙂

מדובר בסופגנייה שחומה וקריספית מבחוץ וסופר רכה ואוורירית מבפנים. ספינג’ הרבה יותר נוח וזורם להכנה מסופגניות רגילות. אין צורך לעצב אותו מדי, וגם לא בהתפחה שנייה. הוא גם לא חייב להיות מדויק – כל היופי והקסם שלו בנונ-שלנטיות והמראה הביתי והתמים של פעם.

ספינג' – סופגניות מרוקאיות
ככה מטגנים את הספינג’

פעם, לפני הקונסטרוקציות המוגזמות על סופגניות, ולפני מזרקים עם מליות, היו היה ספינג’. הוא האח המרוקאי של הסופגניות הפושטיות, שהן בתכלס הטעימות ביותר. וכן – הוא מטוגן בשמן עמוק וממש לא מתכוון להתנצל על כך 🙂

ספינג' – סופגניות מרוקאיות
ביס סופר אוורירי

כל האווריריות המטורפת של הספינג’ נובעת מהבצק “הרטוב” שלו. לכן אל תתפתו להוסיף קמח מעבר למה שרשמתי! הבצק דביק ואמור להיות כזה. תעבדו עם ידיים משומנות, והכל יהיה טוב.

ספינג' – סופגניות מרוקאיות

בסופגנייה שנייה או שלישית כבר תבינו את הגודל שאתם מחפשים, ויתר הספינג’ים יצאו לכם מושלמים. תזכרו – הם לא חייבים להיות מדויקים. העובדה הזו תשחרר לכם את כל לחץ הביצוע.

ספינג' – סופגניות מרוקאיות
באמת שקשה להסתפק רק בסופגנייה אחת

הספינג’ עצמו לא מתוק. לכן נהוג לפרגן בהגשה הרבה אבקת סוכר ולהגיש אותו עם מטבלים מתוקים למיניהם. הוא טעים כמו חטא, לכן אני ממליצה מראש להכין כמות כפולה, וגם לדאוג לחגוג ולחלוק את הסופגניות האלה עם משפחה, חברים ושכנים. ככה כל אחד יספוג רק טיפת שמן 😊 ממליצה לכם בחום להכין את הספינג’ לפחות פעם אחת בחג. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לחנוכה? נסו את:

סופגניות במילוי קרם פטיסייר עם ציפוי שוקולד

סופגניות אקלר

סופגניות דונאטס אפויות מקמח כוסמין מלא

צ’ורוס

לביבות גבינה מתוקות מטופו

לביבות דלעת, בטטה וקוקוס אפויות

אמפנדס עם בטטה ובצל מטוגן

ספינג’ – סופגניות מרוקאיות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20-22 סופגניות:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
45 גרם (3 כפות) סוכר
2 כפות שמן
480 מ”ל (2 כוסות) מים פושרים
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
הגשה:
אבקת סוכר
ריבה / מייפל / סילאן / שוקולד מומס / חמאת בוטנים / ממרח נוגט או חלבה

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רך ודביק שמתקבץ מסביב לוו ונדבק לתחתית הקערה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות. הבצק יהיה מאוד דביק וזה בסדר. משמנים את הידיים ומעבירים אותו לקערה שגם היא שומנה. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק, מומלץ במחבת סוטאג’ רחבה אך לא נמוכה מדי. ככה תוכלו לטגן הרבה סופגניות במקביל. השמן חם כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, ונוצרות סביבה מלא בועות קטנות. אפשר גם לטבול בשמן קיסם עץ ולראות אם נוצרות סביבו בועות קטנות.
  3. משמנים את הידיים ובוצעים חתיכת בצק. הגודל לא מהותי – תוך כדי העבודה תבינו מה גודל הספינג’ שאתם אוהבים, ותתאימו לזה את החתיכות הבאות. בעזרת אגודלים מייצרים חור במרכז סופגניה ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות. צריכה להתקבל טבעת עם חור באמצע. אל תדאגו אם הבצק נמתח לכם מדי, והחור נראה גדול מדי. הספינג’ יתכווץ ויתפוס צורה טובה ברגע שהוא יגע בשמן החם. אפשר לטגן במקביל 3-4 ספינג’ים, תלוי בגודל שלהם וגודל הסיר.
  4. מטגנים את סופגניות הספינג’ עד שהן משחימות יפה, הופכים לצד שני בעזרת כף מחוררת, ומטגנים גם בצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מצננים במשך כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אפשר בליווי מטבלים מתוקים.

 

הערות:

  • אפשר להכין את הספינג’ גם מקמח כוסמין.
  • אל תתפתו להוסיף קמח לבצק, גם אם הוא ייראה לכם נוזלי ודביק מדי. ככה הוא אמור להיות. פשוט תעבדו עם ידיים משומנות.
  • הסופגניות עצמן לא יוצאות מתוקות. לכן תרגישו חופשי לפרגן אבקת סוכר ולהגיש עם מטבלים מתוקים בצד.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

2 תגובות

  1. אני פשוט מאוהבת בכתיבה שלך, הכתיבה שלך
    נ ה ד ר ת את
    טיפ שלי מהבית כדאי לבלילה הדביקה של הצ’פינז לשים כף ערק.פחות שמן יכנס ללספינ’ז והוא יתאדה לא תרגישי בו
    חג שמח ושבת שלום

    1. הי רחל, המון תודה על הפרגון ועל הטיפ! הולכת ליישם בנגלות הבאות 🙂 שיהיה חג שמח!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה