עד כה השהייה בבידוד מוציאה ממני בעיקר דברים טובים: אני מבלה הרבה זמן בחוץ עם סולי, סיימתי כמה סדרות שרציתי לראות ולא היה לי זמן, ואני לאט לאט מצמצמת את רשימת הדברים שתמיד רציתי שיהיו לי בבלוג. למשל מתכון לבייגלה. כמובן טבעוני. מאפה שאי אפשר בשום פנים ואופן לעמוד בפניו.
כמות ההודעות שקיבלתי באינסטגרם אחרי שפרסמתי את הבייגלה בסטורי שברה את כל השיאים. ואפשר להבין את זה לגמרי. הם כל כך יפים שכמעט והצלחתי לתפוס את היופי הזה בתמונות. במציאות הבייגלה עוד יותר מהממים. כי יש את הריח המטריף והקראנץ' שמלווה כל ביס.
ואותם, חברים שלי, אי אפשר להעביר בתמונה. תצטרכו להאמין לי, או להכין ולוודא שאני צודקת 🙂 הדבר המגרה הזה הוא בייגלה טורקי. הוא נקרא סימיט, ויש לו את הצורה האופיינית הזו של בורג מסובב.
הכל מתחיל מהבצק המושלם. הוא באמת כזה. אני לא המצאתי אותו. לקחתי את הבסיס מכאן, וקימבנתי מתכון לבייגלה עם כמה שינויים משלי. וזה יצא פשוט ומדויק.
אחד הדברים הכיפיים במאפה זה שהוא מלא בשומשום, ממש מפוצץ משני הצדדים. זה כל כך מוסיף לטעם! וכן, זה מתפזר כשאוכלים, אבל שווה כל פירור שיפול לכם מהצלחת.
את הבצק אפשר ללוש גם ידנית, אבל קחו בחשבון שמדובר בלישה יחסית ארוכה. אז אם אין לכם מיקסר, תכינו את שרירי הזרועות. באופן הכנה אני מסבירה בדיוק איך מעצבים את הצורה של הבייגלה. זה לא מסובך בכלל.
הבייגלה תופחים יפה במהלך האפייה, אז אם הקלייה שלכם לא הייתה מושלמת, אל תדאגו – זה ישתפר. והם משחימים כל כך יפה שזה כואב 🙂
קחו עוד מבט מקרוב, כי צילמתי מלא תמונות, ולא בא לי שילכו לאיבוד. לא הצלחתי לעצור את עצמי. לא, אין דברים כאלה בעולם!
מהמתכון הזה לבייגלה יצאו לי 4 מאפים גדולים. אני חושבת שזה הגודל האופטימלי, אחרת יהיה קשה לייצר את הצורה הזו. אבל תדעו שאני לא הצלחתי לאכול בייגלה שלם במכה אחת.
תצטרכו לבצוע אותם. זה ממש קל, כי הם סוג של מתפרקים לרצועות לפי סימני ההברגה. החלק העליון של הבייגלה קשה וקראנצ'י, ובפנים הם רכים ואווריריים. מושלמים, כבר אמרתי?
השתמשתי בקמח לבן, אבל אני בטוחה שאפשר להכין גם מקמח כוסמין. אנסה בקרוב. אבל גם ככה זה המאפה הטוב ביותר שיצא לי להכין לאחרונה. אני כל כך מרוצה ממנו, שבא לי שכל אחד מכם ירוץ מיד למטבח ויכין נגלה אחת לפחות ? אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!
מחפשים עוד מאפים טבעוניים? נסו את:
לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא
מאפה שושני שמרים טבעוני עם בטטה וטימין
מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס
מתכון לבייגלה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 בייגלה גדולים:
בצק:
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי פושר
30 גרם (3 כפות) שמן
1 כפית מלח
הברשה וקישוט:
2 כפות סילאן
2 כפות מים
1 כוס שומשום
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים את המים הפושרים, השמרים והסוכר בקערת מיקסר, מערבבים ומשאירים ל-5 דקות. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח, החלב הצמחי, והשמן ולשים 6-7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים או קמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערית את הסילאן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים את השומשום לכלי רחב ושטוח.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לשני חצאים (כל בייגלה מורכב מ-2 חלקים, סה"כ יהיו לכם 8 חלקים).
- מקמחים קלות את משטח העבודה, ומוסיפים קמח כל פעם שהבצק נהיה דביק. יכול להיות שלא תצטרכו קמח בכלל. הבצק צריך להיות נעים ונוח לעבודה.
- לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס"מ (כמו שעושים בשביל חלה). לוקחים כל שתי רצועות ומסובבים אותן לבורג צפוף. יוצרים מהבורג בייגלה עם חור במרכז, ומהדקים את הקצוות.
- ממשיכים אחד אחד: מברישים בייגלה בתערובת הסילאן. שמים עם ההחלק המוברש לתוך השומשום ולוחצים טיפה, כדי שהוא יידבק כמו שצריך. תוך כדי שהבייגלה נמצא בתוך הכלי עם השומשום, מברישים את החלק השני והופכים שוב. שני הצדדים של הבייגלה אמורים להיות מכוסים בשומשום. מעבירים את הבייגלה המוכנים על התבנית ומסדרים במרווחים. אין צורך בהתפחה שנייה.
- אופים 30-35 דקות, או עד שהבייגלה תופחים ומשחימים יפה.
- מצננים טיפה ומגישים, או שומרים בשקית אטומה מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה ללא תוספת סוכר.
- אפשר להכין את הבייגלה מקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת פחות מים.
- אפשר להחליף את הסילאן במייפל.
- לא ניסיתי, אבל בעיקרון אפשר להמיר את החלב הצמחי במים, כלומר כל המתכון יהיה מבוסס על מים. אבל השימוש בחלב הצמחי מייצר בצק קצת יותר עשיר.
103 תגובות
האם ניתן להשתמש בחלב רגיל?
הי, אני לא מעודדת צריכת חלב, אבל כן אפשר.
היי. הכנתי את הבייגלה עם קמח כוסמין. יצא חלום. המון תודה
הי מיכל, שמחה שאהבת 🙂
יעבוד עם התפחה של לילה במקרר?
הי שקד, בהחלט
היי, האם אפשר להקטין אותם כך שתתקבל כמות גדולה יותר? נגיד 10
הי, ברמה התיאורטית כן. בפועל יהיה יותר קשה לעצב אותם ויצא חור ממש קטן במרכז. הייתי מכפילה את הכמות של המרכיבים 🙂
הי, נראה מעולה. האם יש תחליף לסילאן/מייפל (כדי לקחת לצד המלוח יותר)?
הי נורית. זה רק להברשה, את ממש לא תרגישי את זה. הכיוון הוא לגמרי מלוח.
שאת כותבת חלב צעמחי הכוונה היא לחחב סויה, שקדים, קוקוס.
כן בדיוק 🙂
תודה על השיתוף נראה מעולה. לאיזה כוס את מתכוונת?
תודה רבה! כוס מדידה רגילה של 240 מ״ל
המון תודה❤
היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין את הבצק ללא קערת מיקסר? (סורי אם זו שאלה מגוחכת) תודה רבה
הי שיראל, הכוונה בלישה ידנית? כן. פשוט צריך ללוש היטב במשך לפחות 7-8 דקות עד שהבצק נהיה אחיד וחלק. בהצלחה
הכנתי רק עם מים יצא נהדר.אני עכשיו " מכורה" לסימיט הזה.תודה
הי רותי, שמחה שאהבת 🙂
בסדר גמור, תודה רבה!! ותודה על המענה המהיר:)
אולגה, זה נראה פשוט מושלם!
תודה רבה מותק 🙂
היי, יש אפשרות לוותר על הסוכר? כמו כן, נראה לך שזה יעבוד עם קמח כוסמין מלא?
הי אבישי, הסוכר זה אוכל לשמרים. אז אפשר להחליף בכמות זהה של כל תחליף (מייפל, סילאן, ממתיק מלאכותי). לגבי שימוש בקמחים אחרים כתבתי בהערות למתכון. התשובה הקצרה היא כן 🙂
אפשר חלב רגיל?
הי אנה, עדיף כמות זהה של מים
תודה רבה…נראה נפלא
תודה רבה 🙂
נראה מושלם!!!
האם יש סרטון המראה את ההכנה של הצורה?
תודה
הי סיגל, תודה רבה! אני לא צילמתי סרטון, אבל יש מלא ביוטיוב. תכתבי סימיט ותקבלי הרבה תוצאות
הי, נראה מדהים! האם אפשר להשתמש בחלב רגיל? מבחינת טעם ומרקם?
תודה רבה. עדיף להחליף במים
היי אולגה, הכנתי אתמול, יצא טעים 🙂 שתי שאלות:
הכנתי עם קמח כוסמין מלא. הבצק היה סופר דביק אחרי ההתפחה. עשיתי לפי הכמויות שכתובות במתכון. יכול להיות שהדביקות הוא בשל קמח הכוסמין?
שאלה נוספת- הבייגלה לא יצא פריך.. האם לדעתך זה משום שאפיתי אותו יתר על המידה?
סורי על החפירה ושוב תודה 🙂
הי שיראל. כל קמח מגיב אחרת, לכן תמיד אני כותבת לשחק ולהוסיף עוד קצת קמח או מים במידת הצורך. אם הבצק דביק, מוסיפים קצת קמח במעמד הרידוד. לגבי הפריכות, קשה לי להגיד מה הסיבה. אם הצבע של הבייגלה היה שחום, הם היו אמורים גם להיות פריכים. אולי בפעם הבאה תכניסי ב-5 דקות האחרונות של האפייה מתחת לגריל העליון. בהצלחה 🙂
הי אולגה, האם ניתן להשתמש בסוכר קנים / סוכר קוקוס כתחליף לסוכר לבן? השאלה רלוונטית לכל מתכון בו צריך לשים סוכר.
הי עליזה. כן, אין בעיה.
אולגה, זו שוב אני?? סליחה מראש שאני יוצאת מהחופרות.. רציתי לשאול אם לדעתך ניתן להכין עם קמח כוסמת? מחפשת מה לעשות עם מה שנשאר מפסח??תודה רבה
זה קמח ללא גלוטן, אז לדעתי פחות מצאים
הכנתי בדיוק לפי ההוראות (אין לי הרבה ניסיון באפייה) ויצא מעולה ומרשים ואפילו נראה ממש מקצועי:) המון תודה
הי טל, שמחה לשמוע שהצליח ושאהבת. טבילת אש חיובית זה חשוב 🙂 תודה רבה על התגובה!
הי אולגה,
ראיתי שאת משתמשת בפחות שמרים מבד"כ לכמות קמח נכון? יש לי שמרית, תוהה כמה לשים? הייתי אמורה לשים 30 גרם ל 600 גרם קמח. אבל נראה ששמת בערך חצי(?) ממה ששמים בחלה למשל?
תודה!
הי אלי, כמות השמרים אכן יותר נמוכה. לא מדובר בחלה. זה בייגלה 🙂
תודה רבה! :). אז חישבתי נכון? כמה שמרית כדאי לשים? 15 גרם?
כן, זה כפול 3
היי, כשמחליפים קמח חיטה לקמח כוסמין מורידים את כמות המים ולא מעלים, כדאי לתקן 🙂
הי לימור, צודה על התיקון. אכן, מעלים בקמח מלא.
מעבר להערה על הכוסמין המתכון פשוט מושלם!!!
תודה 🙂
הי, ודה על המתכון. הכנתי אתמול בגרסת מלח גס ובלי סומסום בכלל. יצא לי עם קשה מאד קשה וגם פחות אוורירי לאומת מה שנראה בתמונה אלא אם ככה זה אמור לצאת. וגם לא "התפוצץ" אצלי. מה יכל להשתבש? תודה.
הי, נשמע כאילו לא לשת מספיק את הבצק, או שהוא לא תפח מספיק.. יש אפשרות כזאת?
היי
המתכון נראה מעולה!
אני רק לא בטוח שאני מבין את היצירה של הצורה: ״לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה)״
מה זה הקיפול כלפי פנים הזה?
כל חלק בצק הופך לרצועה אחת כן? וכל שתי רצועות זה בורג שהופך לבייגל אחד?
הי, בדיוק. כל הסעיף הראשון מסביר איך להגיע לרצועות. אם זה לא ברור, תכתוב ביוטיוב סימיט – יש הרבה סרטוני הכנה. בהצלחה
היי אולגה,
תודה רבה על מתכון מושלם.
עשיתי בדיוק עפ"י ההוראות ועם חלב סויה ללא תוספת סוכר.
יצא מושלם, הילדים עפו על זה.
שוב תודה.
שירן
הי שירן, איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה על הפרגון!
האם הבייגלה נשארים קריספיים גם למחרת , או שצריך להקפיא.תודה על תשובתך
הי סימה, הם כן מתרככים למחרת.
אולגה, תודה רבה על מתכון מעולה. הוספתי לשומשום גם תערובת תיבול Everything Blend. הבייגלה יצאו אווריריים ופריכים ?
הי טליה, שמחה מאוד שאהבת 🙂
היי אולגה! המתכון נראה נפלא וקליל. בגלל שאין לי מספיק קמח לבן, ויש לי קמח כוסמין בביר, נראה לך שאני יכולה לערבב אותם ביחד?
תודה רבה טל, ואין שום בעיה לערבב בין הקמחים. בהצלחה 🙂
היי, ניתן להשתמש בקמח שמרים במקום
קמח לבן ושמרים?
כן
יצא מצויין!!! אין אחד שלא עף על הבייגלה!
במידה ואני רוצה להכין כמות גדולה יותר אפשרי פשוט להכפיל כמות? או להכין בנגלות?
הי שירז. שמחה לשמוע שאהבת 🙂 התשובה היא כן – אפשר להכפיל ולהכין בנגלות. גם הכנה וגם אפייה
באיזה מצב בתנור אופים, בטורבו או בחום למעלה מעטה? באיזה מיקום המגש?
הי, המגש באמצע, חום למעלה ולמטה. אפשר בלי טורבו
תודה רבה על המתכון, יצא נהדר
שמחה לשמוע 🙂
אולגה יקרה
אפיתי היום את הבייגלה ויצא לי נהדר. מתכון מדוייק להפליא
תודה רבה לך.
החברה של הבן שלי טבעונית ואני מחפשת כל הזמן מתכונים
איזה כיף שמצאתי את האתר שלך
ענת אמסטר
תודה רבה על מתכון מדוייק להפליא.
איזה כיף שהכרתי את האתר שלך, לבן שלי יש חברה טבעונית ואני משתוקקת למתכונים טובים כאלו.
בעלי חזר מהר מהעבודה אחרי ששלחתי לו תמונה של הבייגלה אחרי האפייה.
תודה לך
ענת
הי ענת, תודה רבה וברוכה הבאה לבלוג שלי 🙂 מקווה שתמצאי עוד הרבה מתכונים טעימים ומוצלחים
אפשר להכין עם קמח מלא?
אפשר להחליף עד 50% קמח למלא
אפשר להחליף בשמן זית ?
כן
היי אפשר להחליף את השמן בשמן זית ?
כן
קיבלתי בייגלה יפים וטעימים . . עשיתי בדיוק לפי ההואות אבל עם קמח כוסמין כי זה מה שהיה לי….
הבעיה היחידה שהייתה לי- לעצב את הרצועות כך שהן תהיינה פחות או יותר באותו קוטר לכל האורך- יתכן שזה היה בעייתי בגלל שהבצק היה רך מדי?
הי דני, שמחה שאהבת! כן – יתכן מאוד. בפעם הבאה פשוט תוסיף קמח במעמד הרידוד והגלגול, וכך הבצק קצת יתקשה. קמח כוסמין באמת מצריך טיפה פחות נוזלים מקמח לבן.
האם אפשר לעשות עם גבינה לבנה במקום חלב?
לא ניסיתי..
האם אפשר גבינה לבנה במקום חלב?
אני לא ניסיתי..
את יכולה לנסות ולהגיד לי איך יצא?
לא, אני לא אוכלת מוצרי חלב.
אפשר בלי שמרים ?
הי, לא..
יש לך מתכון דומה או משהו בסגנון ללא שמרים
לצערי לא. למה בעצם קיימת בעיית שמרים?
לא אבל מעדיפה בלי
תודה על המתכון הזה. יוצא בייגלה מדהים ממש. הכנתי כבר מס פעמים ומהניסיון שלי עדיף ליצור מהכמות הזו 5 בייגלה ולא 4. בנוסף ביחד עם השומשום שמתי מעט מלח גס. טעיםםםם
תודה נעה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
חוסל אפילו לפני שהספקתי לצלם. מצויין
תודה רבה! 🙂
היי תודה על מתכון מצוין. האם ניתן להקפיא את הסימיט לפני אפייה?
הי אילן. כן, אפשר
האם ניתן להקפיא את הסימיט לפני אפייה? ואם כן איך מתנהגים איתו אחרי הקפאה לאפייה?
הי, כמו עם כל מאפה קפוא. אופים ישירות מהמקפיא.
רציתי לדעת על כמה שמים את התנור
הי ליאם. 180 מעלות.
היי אפשר להכין בלי שמרים?
הי טלאור. לא.