בייגלה

בייגלה

מאת

בייגלה

עד כה השהייה בבידוד מוציאה ממני בעיקר דברים טובים: אני מבלה הרבה זמן בחוץ עם סולי, סיימתי כמה סדרות שרציתי לראות ולא היה לי זמן, ואני לאט לאט מצמצמת את רשימת הדברים שתמיד רציתי שיהיו לי בבלוג. למשל בייגלה. כמובן טבעוני. מאפה שאי אפשר בשום פנים ואופן לעמוד בפניו.

בייגלה

כמות ההודעות שקיבלתי באינסטגרם אחרי שפרסמתי את הבייגלה בסטורי שברה את כל השיאים. ואפשר להבין את זה לגמרי. הם כל כך יפים שכמעט והצלחתי לתפוס את היופי הזה בתמונות. במציאות הבייגלה עוד יותר מהממים. כי יש את הריח המטריף והקראנץ’ שמלווה כל ביס.

בייגלה
סימיט טורקי

ואותם, חברים שלי, אי אפשר להעביר בתמונה. תצטרכו להאמין לי, או להכין ולוודא שאני צודקת 🙂 הדבר המגרה הזה הוא בייגלה טורקי. הוא נקרא סימיט, ויש לו את הצורה האופיינית הזו של בורג מסובב.

בייגלה

הכל מתחיל מהבצק המושלם. הוא באמת כזה. אני לא המצאתי אותו. לקחתי את הבסיס מכאן, והכנתי עם כמה שינויים משלי. וזה יצא פשוט ומדויק.

בייגלה
אמבטיית שומשום

אחד הדברים הכיפיים במאפה זה שהוא מלא בשומשום, ממש מפוצץ משני הצדדים. זה כל כך מוסיף לטעם! וכן, זה מתפזר כשאוכלים, אבל שווה כל פירור שיפול לכם מהצלחת.

בייגלה
בדרך לתנור

את הבצק אפשר ללוש גם ידנית, אבל קחו בחשבון שמדובר בלישה יחסית ארוכה. אז אם אין לכם מיקסר, תכינו את שרירי הזרועות. באופן הכנה אני מסבירה בדיוק איך מעצבים את הצורה של הבייגלה. זה לא מסובך בכלל.

בייגלה

הבייגלה תופחים יפה במהלך האפייה, אז אם הקלייה שלכם לא הייתה מושלמת, אל תדאגו – זה ישתפר. והם משחימים כל כך יפה שזה כואב 🙂

בייגלה
פלא אכיל

קחו עוד מבט מקרוב, כי צילמתי מלא תמונות, ולא בא לי שילכו לאיבוד. לא הצלחתי לעצור את עצמי. לא, אין דברים כאלה בעולם!

בייגלה

לי יצאו 4 בייגלה גדולים. אני חושבת שזה הגודל האופטימלי, אחרת יהיה קשה לייצר את הצורה הזו. אבל תדעו שאני לא הצלחתי לאכול בייגלה שלם במכה אחת.

בייגלה

תצטרכו לבצוע אותם. זה ממש קל, כי הם סוג של מתפרקים לרצועות לפי סימני ההברגה. החלק העליון של הבייגלה קשה וקראנצ’י, ובפנים הם רכים ואווריריים. מושלמים, כבר אמרתי?

בייגלה
קשה וקראנצ’י מבחוץ אבל רך מבפנים

השתמשתי בקמח לבן, אבל אני בטוחה שאפשר להכין גם מקמח כוסמין. אנסה בקרוב. אבל גם ככה זה המאפה הטוב ביותר שיצא לי להכין לאחרונה. אני כל כך מרוצה ממנו, שבא לי שכל אחד מכם ירוץ מיד למטבח ויכין נגלה אחת לפחות 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!

מחפשים עוד מאפים טבעוניים? נסו את:

חלה טבעונית עם מייפל

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

מאפה שושני שמרים טבעוני עם בטטה וטימין

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

 

בייגלה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 בייגלה גדולים:
בצק:
150 מ”ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח
240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי פושר
30 גרם (3 כפות) שמן
1 כפית מלח
הברשה וקישוט:
2 כפות סילאן
2 כפות מים
1 כוס שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את המים הפושרים, השמרים והסוכר בקערת מיקסר, מערבבים ומשאירים ל-5 דקות. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח, החלב הצמחי, והשמן ולשים 6-7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים או קמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערית את הסילאן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים את השומשום לכלי רחב ושטוח.
  4. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לשני חצאים (כל בייגלה מורכב מ-2 חלקים, סה”כ יהיו לכם 8 חלקים).
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומוסיפים קמח כל פעם שהבצק נהיה דביק. יכול להיות שלא תצטרכו קמח בכלל. הבצק צריך להיות נעים ונוח לעבודה.
  6. לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה). לוקחים כל שתי רצועות ומסובבים אותן לבורג צפוף. יוצרים מהבורג בייגלה עם חור במרכז, ומהדקים את הקצוות.
  7. ממשיכים אחד אחד: מברישים בייגלה בתערובת הסילאן. שמים עם ההחלק המוברש לתוך השומשום ולוחצים טיפה, כדי שהוא יידבק כמו שצריך. תוך כדי שהבייגלה נמצא בתוך הכלי עם השומשום, מברישים את החלק השני והופכים שוב. שני הצדדים של הבייגלה אמורים להיות מכוסים בשומשום. מעבירים את הבייגלה המוכנים על התבנית ומסדרים במרווחים. אין צורך בהתפחה שנייה.
  8. אופים 30-35 דקות, או עד שהבייגלה תופחים ומשחימים יפה.
  9. מצננים טיפה ומגישים, או שומרים בשקית אטומה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה ללא תוספת סוכר.
  • אפשר להכין את הבייגלה מקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת פחות מים.
  • אפשר להחליף את הסילאן במייפל.
  • לא ניסיתי, אבל בעיקרון אפשר להמיר את החלב הצמחי במים, כלומר כל המתכון יהיה מבוסס על מים. אבל השימוש בחלב הצמחי מייצר בצק קצת יותר עשיר.
הדפסה
58 תגובות
  1. אביב 3 חודשים לפני
    הגב

    האם ניתן להשתמש בחלב רגיל?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי, אני לא מעודדת צריכת חלב, אבל כן אפשר.

    • מיכל קדם 3 חודשים לפני
      הגב

      היי. הכנתי את הבייגלה עם קמח כוסמין. יצא חלום. המון תודה

      • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
        הגב

        הי מיכל, שמחה שאהבת 🙂

  2. שקד 3 חודשים לפני
    הגב

    יעבוד עם התפחה של לילה במקרר?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שקד, בהחלט

  3. שטרית 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, האם אפשר להקטין אותם כך שתתקבל כמות גדולה יותר? נגיד 10

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי, ברמה התיאורטית כן. בפועל יהיה יותר קשה לעצב אותם ויצא חור ממש קטן במרכז. הייתי מכפילה את הכמות של המרכיבים 🙂

  4. נורית 3 חודשים לפני
    הגב

    הי, נראה מעולה. האם יש תחליף לסילאן/מייפל (כדי לקחת לצד המלוח יותר)?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי נורית. זה רק להברשה, את ממש לא תרגישי את זה. הכיוון הוא לגמרי מלוח.

  5. עורכת דין טליה רובין 3 חודשים לפני
    הגב

    שאת כותבת חלב צעמחי הכוונה היא לחחב סויה, שקדים, קוקוס.

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      כן בדיוק 🙂

      • מירי 3 חודשים לפני
        הגב

        תודה על השיתוף נראה מעולה. לאיזה כוס את מתכוונת?

        • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
          הגב

          תודה רבה! כוס מדידה רגילה של 240 מ״ל

  6. עורכת דין טליה רובין 3 חודשים לפני
    הגב

    המון תודה❤

  7. שיראל 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין את הבצק ללא קערת מיקסר? (סורי אם זו שאלה מגוחכת) תודה רבה

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שיראל, הכוונה בלישה ידנית? כן. פשוט צריך ללוש היטב במשך לפחות 7-8 דקות עד שהבצק נהיה אחיד וחלק. בהצלחה

  8. שיראל 3 חודשים לפני
    הגב

    בסדר גמור, תודה רבה!! ותודה על המענה המהיר:)

  9. מור 3 חודשים לפני
    הגב

    אולגה, זה נראה פשוט מושלם!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה מותק 🙂

  10. אבישי 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, יש אפשרות לוותר על הסוכר? כמו כן, נראה לך שזה יעבוד עם קמח כוסמין מלא?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי אבישי, הסוכר זה אוכל לשמרים. אז אפשר להחליף בכמות זהה של כל תחליף (מייפל, סילאן, ממתיק מלאכותי). לגבי שימוש בקמחים אחרים כתבתי בהערות למתכון. התשובה הקצרה היא כן 🙂

  11. אנה 3 חודשים לפני
    הגב

    אפשר חלב רגיל?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי אנה, עדיף כמות זהה של מים

  12. צברלושקה 3 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה…נראה נפלא

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה 🙂

  13. סיגל פלקר יוסף 3 חודשים לפני
    הגב

    נראה מושלם!!!
    האם יש סרטון המראה את ההכנה של הצורה?
    תודה

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי סיגל, תודה רבה! אני לא צילמתי סרטון, אבל יש מלא ביוטיוב. תכתבי סימיט ותקבלי הרבה תוצאות

  14. לימור ברגר 3 חודשים לפני
    הגב

    הי, נראה מדהים! האם אפשר להשתמש בחלב רגיל? מבחינת טעם ומרקם?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה. עדיף להחליף במים

  15. שיראל 3 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, הכנתי אתמול, יצא טעים 🙂 שתי שאלות:
    הכנתי עם קמח כוסמין מלא. הבצק היה סופר דביק אחרי ההתפחה. עשיתי לפי הכמויות שכתובות במתכון. יכול להיות שהדביקות הוא בשל קמח הכוסמין?
    שאלה נוספת- הבייגלה לא יצא פריך.. האם לדעתך זה משום שאפיתי אותו יתר על המידה?
    סורי על החפירה ושוב תודה 🙂

    • אולגה 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שיראל. כל קמח מגיב אחרת, לכן תמיד אני כותבת לשחק ולהוסיף עוד קצת קמח או מים במידת הצורך. אם הבצק דביק, מוסיפים קצת קמח במעמד הרידוד. לגבי הפריכות, קשה לי להגיד מה הסיבה. אם הצבע של הבייגלה היה שחום, הם היו אמורים גם להיות פריכים. אולי בפעם הבאה תכניסי ב-5 דקות האחרונות של האפייה מתחת לגריל העליון. בהצלחה 🙂

  16. עליזה 3 חודשים לפני
    הגב

    הי אולגה, האם ניתן להשתמש בסוכר קנים / סוכר קוקוס כתחליף לסוכר לבן? השאלה רלוונטית לכל מתכון בו צריך לשים סוכר.

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי עליזה. כן, אין בעיה.

  17. שיראל 3 חודשים לפני
    הגב

    אולגה, זו שוב אני😏😬 סליחה מראש שאני יוצאת מהחופרות.. רציתי לשאול אם לדעתך ניתן להכין עם קמח כוסמת? מחפשת מה לעשות עם מה שנשאר מפסח🤔🙂תודה רבה

    • אולגה 3 חודשים לפני
      הגב

      זה קמח ללא גלוטן, אז לדעתי פחות מצאים

  18. טל 3 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות (אין לי הרבה ניסיון באפייה) ויצא מעולה ומרשים ואפילו נראה ממש מקצועי:) המון תודה

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי טל, שמחה לשמוע שהצליח ושאהבת. טבילת אש חיובית זה חשוב 🙂 תודה רבה על התגובה!

  19. Ellie 3 חודשים לפני
    הגב

    הי אולגה,
    ראיתי שאת משתמשת בפחות שמרים מבד”כ לכמות קמח נכון? יש לי שמרית, תוהה כמה לשים? הייתי אמורה לשים 30 גרם ל 600 גרם קמח. אבל נראה ששמת בערך חצי(?) ממה ששמים בחלה למשל?
    תודה!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי אלי, כמות השמרים אכן יותר נמוכה. לא מדובר בחלה. זה בייגלה 🙂

      • Ellie 3 חודשים לפני
        הגב

        תודה רבה! :). אז חישבתי נכון? כמה שמרית כדאי לשים? 15 גרם?

        • אולגה 3 חודשים לפני
          הגב

          כן, זה כפול 3

  20. לימור 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, כשמחליפים קמח חיטה לקמח כוסמין מורידים את כמות המים ולא מעלים, כדאי לתקן 🙂

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי לימור, צודה על התיקון. אכן, מעלים בקמח מלא.

  21. לימור 3 חודשים לפני
    הגב

    מעבר להערה על הכוסמין המתכון פשוט מושלם!!!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה 🙂

  22. OlgaM 3 חודשים לפני
    הגב

    הי, ודה על המתכון. הכנתי אתמול בגרסת מלח גס ובלי סומסום בכלל. יצא לי עם קשה מאד קשה וגם פחות אוורירי לאומת מה שנראה בתמונה אלא אם ככה זה אמור לצאת. וגם לא “התפוצץ” אצלי. מה יכל להשתבש? תודה.

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי, נשמע כאילו לא לשת מספיק את הבצק, או שהוא לא תפח מספיק.. יש אפשרות כזאת?

  23. מולי 3 חודשים לפני
    הגב

    היי
    המתכון נראה מעולה!
    אני רק לא בטוח שאני מבין את היצירה של הצורה: ״לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה)״

    מה זה הקיפול כלפי פנים הזה?
    כל חלק בצק הופך לרצועה אחת כן? וכל שתי רצועות זה בורג שהופך לבייגל אחד?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי, בדיוק. כל הסעיף הראשון מסביר איך להגיע לרצועות. אם זה לא ברור, תכתוב ביוטיוב סימיט – יש הרבה סרטוני הכנה. בהצלחה

  24. שירן אוחנה 3 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    תודה רבה על מתכון מושלם.
    עשיתי בדיוק עפ”י ההוראות ועם חלב סויה ללא תוספת סוכר.
    יצא מושלם, הילדים עפו על זה.
    שוב תודה.
    שירן

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שירן, איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה על הפרגון!

  25. סימה רוזנר 3 חודשים לפני
    הגב

    האם הבייגלה נשארים קריספיים גם למחרת , או שצריך להקפיא.תודה על תשובתך

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי סימה, הם כן מתרככים למחרת.

  26. טליה ג 2 חודשים לפני
    הגב

    אולגה, תודה רבה על מתכון מעולה. הוספתי לשומשום גם תערובת תיבול Everything Blend. הבייגלה יצאו אווריריים ופריכים 😄

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי טליה, שמחה מאוד שאהבת 🙂

  27. טל חודש 1 לפני
    הגב

    היי אולגה! המתכון נראה נפלא וקליל. בגלל שאין לי מספיק קמח לבן, ויש לי קמח כוסמין בביר, נראה לך שאני יכולה לערבב אותם ביחד?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      תודה רבה טל, ואין שום בעיה לערבב בין הקמחים. בהצלחה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם