בייגלה

מאת אולגה טוכשר
אפריל 18, 2020

בייגלה

עד כה השהייה בבידוד מוציאה ממני בעיקר דברים טובים: אני מבלה הרבה זמן בחוץ עם סולי, סיימתי כמה סדרות שרציתי לראות ולא היה לי זמן, ואני לאט לאט מצמצמת את רשימת הדברים שתמיד רציתי שיהיו לי בבלוג. למשל בייגלה. כמובן טבעוני. מאפה שאי אפשר בשום פנים ואופן לעמוד בפניו.

בייגלה

כמות ההודעות שקיבלתי באינסטגרם אחרי שפרסמתי את הבייגלה בסטורי שברה את כל השיאים. ואפשר להבין את זה לגמרי. הם כל כך יפים שכמעט והצלחתי לתפוס את היופי הזה בתמונות. במציאות הבייגלה עוד יותר מהממים. כי יש את הריח המטריף והקראנץ’ שמלווה כל ביס.

בייגלה
סימיט טורקי

ואותם, חברים שלי, אי אפשר להעביר בתמונה. תצטרכו להאמין לי, או להכין ולוודא שאני צודקת 🙂 הדבר המגרה הזה הוא בייגלה טורקי. הוא נקרא סימיט, ויש לו את הצורה האופיינית הזו של בורג מסובב.

בייגלה

הכל מתחיל מהבצק המושלם. הוא באמת כזה. אני לא המצאתי אותו. לקחתי את הבסיס מכאן, והכנתי עם כמה שינויים משלי. וזה יצא פשוט ומדויק.

בייגלה
אמבטיית שומשום

אחד הדברים הכיפיים במאפה זה שהוא מלא בשומשום, ממש מפוצץ משני הצדדים. זה כל כך מוסיף לטעם! וכן, זה מתפזר כשאוכלים, אבל שווה כל פירור שיפול לכם מהצלחת.

בייגלה
בדרך לתנור

את הבצק אפשר ללוש גם ידנית, אבל קחו בחשבון שמדובר בלישה יחסית ארוכה. אז אם אין לכם מיקסר, תכינו את שרירי הזרועות. באופן הכנה אני מסבירה בדיוק איך מעצבים את הצורה של הבייגלה. זה לא מסובך בכלל.

בייגלה

הבייגלה תופחים יפה במהלך האפייה, אז אם הקלייה שלכם לא הייתה מושלמת, אל תדאגו – זה ישתפר. והם משחימים כל כך יפה שזה כואב 🙂

בייגלה
פלא אכיל

קחו עוד מבט מקרוב, כי צילמתי מלא תמונות, ולא בא לי שילכו לאיבוד. לא הצלחתי לעצור את עצמי. לא, אין דברים כאלה בעולם!

בייגלה

לי יצאו 4 בייגלה גדולים. אני חושבת שזה הגודל האופטימלי, אחרת יהיה קשה לייצר את הצורה הזו. אבל תדעו שאני לא הצלחתי לאכול בייגלה שלם במכה אחת.

בייגלה

תצטרכו לבצוע אותם. זה ממש קל, כי הם סוג של מתפרקים לרצועות לפי סימני ההברגה. החלק העליון של הבייגלה קשה וקראנצ’י, ובפנים הם רכים ואווריריים. מושלמים, כבר אמרתי?

בייגלה
קשה וקראנצ’י מבחוץ אבל רך מבפנים

השתמשתי בקמח לבן, אבל אני בטוחה שאפשר להכין גם מקמח כוסמין. אנסה בקרוב. אבל גם ככה זה המאפה הטוב ביותר שיצא לי להכין לאחרונה. אני כל כך מרוצה ממנו, שבא לי שכל אחד מכם ירוץ מיד למטבח ויכין נגלה אחת לפחות 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!

מחפשים עוד מאפים טבעוניים? נסו את:

חלה טבעונית עם מייפל

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

מאפה שושני שמרים טבעוני עם בטטה וטימין

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

 

מתכון לבייגלה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 בייגלה גדולים:
בצק:
150 מ”ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח
240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי פושר
30 גרם (3 כפות) שמן
1 כפית מלח
הברשה וקישוט:
2 כפות סילאן
2 כפות מים
1 כוס שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את המים הפושרים, השמרים והסוכר בקערת מיקסר, מערבבים ומשאירים ל-5 דקות. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח, החלב הצמחי, והשמן ולשים 6-7 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים או קמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערית את הסילאן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים את השומשום לכלי רחב ושטוח.
  4. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לשני חצאים (כל בייגלה מורכב מ-2 חלקים, סה”כ יהיו לכם 8 חלקים).
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומוסיפים קמח כל פעם שהבצק נהיה דביק. יכול להיות שלא תצטרכו קמח בכלל. הבצק צריך להיות נעים ונוח לעבודה.
  6. לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה). לוקחים כל שתי רצועות ומסובבים אותן לבורג צפוף. יוצרים מהבורג בייגלה עם חור במרכז, ומהדקים את הקצוות.
  7. ממשיכים אחד אחד: מברישים בייגלה בתערובת הסילאן. שמים עם ההחלק המוברש לתוך השומשום ולוחצים טיפה, כדי שהוא יידבק כמו שצריך. תוך כדי שהבייגלה נמצא בתוך הכלי עם השומשום, מברישים את החלק השני והופכים שוב. שני הצדדים של הבייגלה אמורים להיות מכוסים בשומשום. מעבירים את הבייגלה המוכנים על התבנית ומסדרים במרווחים. אין צורך בהתפחה שנייה.
  8. אופים 30-35 דקות, או עד שהבייגלה תופחים ומשחימים יפה.
  9. מצננים טיפה ומגישים, או שומרים בשקית אטומה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה ללא תוספת סוכר.
  • אפשר להכין את הבייגלה מקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת פחות מים.
  • אפשר להחליף את הסילאן במייפל.
  • לא ניסיתי, אבל בעיקרון אפשר להמיר את החלב הצמחי במים, כלומר כל המתכון יהיה מבוסס על מים. אבל השימוש בחלב הצמחי מייצר בצק קצת יותר עשיר.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

64 תגובות

    1. הי, ברמה התיאורטית כן. בפועל יהיה יותר קשה לעצב אותם ויצא חור ממש קטן במרכז. הייתי מכפילה את הכמות של המרכיבים 🙂

  1. היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין את הבצק ללא קערת מיקסר? (סורי אם זו שאלה מגוחכת) תודה רבה

    1. הי שיראל, הכוונה בלישה ידנית? כן. פשוט צריך ללוש היטב במשך לפחות 7-8 דקות עד שהבצק נהיה אחיד וחלק. בהצלחה

    1. הי אבישי, הסוכר זה אוכל לשמרים. אז אפשר להחליף בכמות זהה של כל תחליף (מייפל, סילאן, ממתיק מלאכותי). לגבי שימוש בקמחים אחרים כתבתי בהערות למתכון. התשובה הקצרה היא כן 🙂

    1. הי סיגל, תודה רבה! אני לא צילמתי סרטון, אבל יש מלא ביוטיוב. תכתבי סימיט ותקבלי הרבה תוצאות

  2. היי אולגה, הכנתי אתמול, יצא טעים 🙂 שתי שאלות:
    הכנתי עם קמח כוסמין מלא. הבצק היה סופר דביק אחרי ההתפחה. עשיתי לפי הכמויות שכתובות במתכון. יכול להיות שהדביקות הוא בשל קמח הכוסמין?
    שאלה נוספת- הבייגלה לא יצא פריך.. האם לדעתך זה משום שאפיתי אותו יתר על המידה?
    סורי על החפירה ושוב תודה 🙂

    1. הי שיראל. כל קמח מגיב אחרת, לכן תמיד אני כותבת לשחק ולהוסיף עוד קצת קמח או מים במידת הצורך. אם הבצק דביק, מוסיפים קצת קמח במעמד הרידוד. לגבי הפריכות, קשה לי להגיד מה הסיבה. אם הצבע של הבייגלה היה שחום, הם היו אמורים גם להיות פריכים. אולי בפעם הבאה תכניסי ב-5 דקות האחרונות של האפייה מתחת לגריל העליון. בהצלחה 🙂

  3. הי אולגה, האם ניתן להשתמש בסוכר קנים / סוכר קוקוס כתחליף לסוכר לבן? השאלה רלוונטית לכל מתכון בו צריך לשים סוכר.

  4. אולגה, זו שוב אני😏😬 סליחה מראש שאני יוצאת מהחופרות.. רציתי לשאול אם לדעתך ניתן להכין עם קמח כוסמת? מחפשת מה לעשות עם מה שנשאר מפסח🤔🙂תודה רבה

  5. הכנתי בדיוק לפי ההוראות (אין לי הרבה ניסיון באפייה) ויצא מעולה ומרשים ואפילו נראה ממש מקצועי:) המון תודה

    1. הי טל, שמחה לשמוע שהצליח ושאהבת. טבילת אש חיובית זה חשוב 🙂 תודה רבה על התגובה!

  6. הי אולגה,
    ראיתי שאת משתמשת בפחות שמרים מבד”כ לכמות קמח נכון? יש לי שמרית, תוהה כמה לשים? הייתי אמורה לשים 30 גרם ל 600 גרם קמח. אבל נראה ששמת בערך חצי(?) ממה ששמים בחלה למשל?
    תודה!

  7. היי, כשמחליפים קמח חיטה לקמח כוסמין מורידים את כמות המים ולא מעלים, כדאי לתקן 🙂

  8. הי, ודה על המתכון. הכנתי אתמול בגרסת מלח גס ובלי סומסום בכלל. יצא לי עם קשה מאד קשה וגם פחות אוורירי לאומת מה שנראה בתמונה אלא אם ככה זה אמור לצאת. וגם לא “התפוצץ” אצלי. מה יכל להשתבש? תודה.

    1. הי, נשמע כאילו לא לשת מספיק את הבצק, או שהוא לא תפח מספיק.. יש אפשרות כזאת?

  9. היי
    המתכון נראה מעולה!
    אני רק לא בטוח שאני מבין את היצירה של הצורה: ״לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה)״

    מה זה הקיפול כלפי פנים הזה?
    כל חלק בצק הופך לרצועה אחת כן? וכל שתי רצועות זה בורג שהופך לבייגל אחד?

    1. הי, בדיוק. כל הסעיף הראשון מסביר איך להגיע לרצועות. אם זה לא ברור, תכתוב ביוטיוב סימיט – יש הרבה סרטוני הכנה. בהצלחה

  10. היי אולגה,
    תודה רבה על מתכון מושלם.
    עשיתי בדיוק עפ”י ההוראות ועם חלב סויה ללא תוספת סוכר.
    יצא מושלם, הילדים עפו על זה.
    שוב תודה.
    שירן

  11. אולגה, תודה רבה על מתכון מעולה. הוספתי לשומשום גם תערובת תיבול Everything Blend. הבייגלה יצאו אווריריים ופריכים 😄

  12. היי אולגה! המתכון נראה נפלא וקליל. בגלל שאין לי מספיק קמח לבן, ויש לי קמח כוסמין בביר, נראה לך שאני יכולה לערבב אותם ביחד?

  13. יצא מצויין!!! אין אחד שלא עף על הבייגלה!
    במידה ואני רוצה להכין כמות גדולה יותר אפשרי פשוט להכפיל כמות? או להכין בנגלות?

    1. הי שירז. שמחה לשמוע שאהבת 🙂 התשובה היא כן – אפשר להכפיל ולהכין בנגלות. גם הכנה וגם אפייה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה