פטריות מוקפצות

פטריות מוקפצות

מאת

פטריות מוקפצות

כנראה הפוסט הזה הולך להיות ארוך יותר מהמתכון עצמו. כי בהתחלה חשבתי לעצמי “מי לא יודע להכין פטריות מוקפצות? – זה הכי קל בעולם”. ואז נזכרתי בעצמי לפני נגיד 7 שנים. נכון לאז ידעתי שפטריות גדלות ביער, יכולתי לבחור במסעדה מנת פטריות מעולה, והניסיון היחיד (ולא משו בכלל) בהקפצות היה לי בשנות ה-90 עם טקילה וספרייט 🙂 ובמילים אחרות, תמיד יש צורך במתכון טוב.

פטריות מוקפצות
לאכול את המסך!

וזה באמת מתכון טוב. ופשוט. וטעים. ואני מאוהבת בתמונה הזו, כי היא עושה לי חשק לחיות בתוך פטריות מוקפצות כל חיי. פרסמתי אותה בסטורי באינסטגרם, וקיבלתי מכם כמה וכמה בקשות לפרסם את המתכון. אז הנה זה בא.

פטריות מוקפצות

ההכנה סופר לא מאתגרת. אני ממליצה לשלב כמה סוגי פטריות, כי זה תמיד יותר טעים, מעניין ומוסיף טקסטורה למנה. אבל אם יש לכם רק סוג אחד – זה גם טוב. אל תשכחו שפטריות מתכווצות בטיגון, אז כדאי להתחיל מכמות גדולה. גם אם תגזימו בהתחלה, מקסימום תישארו עם כמות גדולה של פטריות מוקפצות מושלמות.

פטריות מוקפצות על חומוס

שאפשר לאכול סתם ככה, ישירות מהמחבת, עם או בלי לחם. ואפשר להוסיף למאכלים אחרים וליצור ארוחות שלמות. אני למשל אוהבת את הפטריות המוקפצות שלי על חומוס. אפשר להכין אותו לבד בבית, או להשתמש במוכן.

פטריות מוקפצות על מרק דלעת
מוכנה לאכול כזה כל יום

אפשר להוסיף לפטריות קוביות טופו ולקבל ארוחה נטולת גלוטן ועשירה בחלבון. אפשר להגיש אותן על אורז, קינואה, קוסקוס, פולנטה ופירה ת”א, או מעל בטטה או תפוחי אדמה אפויים. והן גם תוספת נהדרת למרקים טחונים. לדעתי הן מחמיאות במיוחד למרק דלעת מוקרם. בקיצור, יש מלא אופציות ושילובים מגניבים וטעימים, כי פשוט אי אפשר לקלקל את הפטריות המוקפצות. הן מעולות בפני עצמן, ומשדרגות פלאים כל מנה אחרת. אז נסו אותן וספרו לי אם אהבתם. אפשר לעשות את זה כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. שיהיה בתאבון!

פטריות מוקפצות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 מנות:
2-3 כפות שמן
1 בצל, חתוך לחצאי טבעות דקות
2-3 שיני שום, פרוסות
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטובלו או יער
1 סלסלת פטריות שימג’י
מלח, פלפל שחור, כמון – לפי הטעם
1 כפית עלי תימין (אופציונלי)
הצעות הגשה:
חומוס מוכן
מרק דלעת טבעוני מוקרם

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומאדים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה קלה.
  2. חותכים את פטריות השמפיניון והפורטובלו / היער לפלחים. מורידים את החיבור בחלק התחתון של פטריות השימג’י כדי שהן יתפרקו לפטריות בודדות.
  3. מוסיפים את כל הפטריות למחבת ומערבבים. במקרה הצורך מוסיפים מעט שמן.
  4. מתבלים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם כ-10 דקות, או עד שהן מורידות משמעותית מהנפח, כל הנוזלים מתאדים, והפטריות מתחילות להשחים. אם רוצים, ממשיכים לטגן עד למידת השחמה רצויה.
  5. מגישים מיד כתוספת לחומוס, עם פיתה בצד, או כתוספת מפנקת למרק.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוגי פטריות שאוהבים. אפשר להשתמש רק בסוג אחד כלשהו.
  • תתבלו את המנה בהתאם לטעם האישי. אם אתם אוהבים חריף, מומלץ להוסיף מעט פפריקה חריפה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם