פטריות מוקפצות

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 13, 2018

פטריות מוקפצות

כנראה הפוסט הזה הולך להיות ארוך יותר מהמתכון עצמו. כי בהתחלה חשבתי לעצמי "מי לא יודע להכין פטריות מוקפצות? – זה הכי קל בעולם". ואז נזכרתי בעצמי לפני נגיד 7 שנים. נכון לאז ידעתי שפטריות גדלות ביער, יכולתי לבחור במסעדה מנת פטריות מעולה, והניסיון היחיד (ולא משו בכלל) בהקפצות היה לי בשנות ה-90 עם טקילה וספרייט 🙂 ובמילים אחרות, תמיד יש צורך במתכון טוב.

פטריות מוקפצות
לאכול את המסך!

וזה באמת מתכון טוב. ופשוט. וטעים. ואני מאוהבת בתמונה הזו, כי היא עושה לי חשק לחיות בתוך פטריות מוקפצות כל חיי. פרסמתי אותה בסטורי באינסטגרם, וקיבלתי מכם כמה וכמה בקשות לפרסם את המתכון. אז הנה זה בא.

פטריות מוקפצות

ההכנה סופר לא מאתגרת. אני ממליצה לשלב כמה סוגי פטריות, כי זה תמיד יותר טעים, מעניין ומוסיף טקסטורה למנה. אבל אם יש לכם רק סוג אחד – זה גם טוב. אל תשכחו שפטריות מתכווצות בטיגון, אז כדאי להתחיל מכמות גדולה. גם אם תגזימו בהתחלה, מקסימום תישארו עם כמות גדולה של פטריות מוקפצות מושלמות.

פטריות מוקפצות על חומוס

שאפשר לאכול סתם ככה, ישירות מהמחבת, עם או בלי לחם. ואפשר להוסיף למאכלים אחרים וליצור ארוחות שלמות. אני למשל אוהבת את הפטריות המוקפצות שלי על חומוס. אפשר להכין אותו לבד בבית, או להשתמש במוכן.

פטריות מוקפצות על מרק דלעת
מוכנה לאכול כזה כל יום

אפשר להוסיף לפטריות קוביות טופו ולקבל ארוחה נטולת גלוטן ועשירה בחלבון. אפשר להגיש אותן על אורז, קינואה, קוסקוס, פולנטה ופירה ת"א, או מעל בטטה או תפוחי אדמה אפויים. והן גם תוספת נהדרת למרקים טחונים. לדעתי הן מחמיאות במיוחד למרק דלעת מוקרם. בקיצור, יש מלא אופציות ושילובים מגניבים וטעימים, כי פשוט אי אפשר לקלקל את הפטריות המוקפצות. הן מעולות בפני עצמן, ומשדרגות פלאים כל מנה אחרת. אז נסו אותן וספרו לי אם אהבתם. אפשר לעשות את זה כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. שיהיה בתאבון!

פטריות מוקפצות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 מנות:
2-3 כפות שמן
1 בצל, חתוך לחצאי טבעות דקות
2-3 שיני שום, פרוסות
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטובלו או יער
1 סלסלת פטריות שימג'י
מלח, פלפל שחור, כמון – לפי הטעם
1 כפית עלי תימין (אופציונלי)
הצעות הגשה:
חומוס מוכן
מרק דלעת טבעוני מוקרם

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומאדים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד להזהבה קלה.
  2. חותכים את פטריות השמפיניון והפורטובלו / היער לפלחים. מורידים את החיבור בחלק התחתון של פטריות השימג'י כדי שהן יתפרקו לפטריות בודדות.
  3. מוסיפים את כל הפטריות למחבת ומערבבים. במקרה הצורך מוסיפים מעט שמן.
  4. מתבלים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם כ-10 דקות, או עד שהן מורידות משמעותית מהנפח, כל הנוזלים מתאדים, והפטריות מתחילות להשחים. אם רוצים, ממשיכים לטגן עד למידת השחמה רצויה.
  5. מגישים מיד כתוספת לחומוס, עם פיתה בצד, או כתוספת מפנקת למרק.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוגי פטריות שאוהבים. אפשר להשתמש רק בסוג אחד כלשהו.
  • תתבלו את המנה בהתאם לטעם האישי. אם אתם אוהבים חריף, מומלץ להוסיף מעט פפריקה חריפה.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם