המבורגר טבעוני

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2017
המבורגר טבעוני
אני חושבת שעבר כבר
בערך חודש מאז שאושר ואודי מהתכנית “שני גברים ומקרר” באו לבקר אותי. זה
רק מדגיש עד כמה לאחרונה כמעט ואין לי זמן לשום דבר, חוץ מהעברת “המרכיב
הסודי” מהעולם הווירטואלי לעולם האמיתי. אני אספר על פרויקט חיי בהמשך,
מבטיחה. ובינתיים בואו נתרכז במה שקרה באותו היום.
המבורגר טבעוני
ומה שקרה זה ששני
גברים, חתיכים ומוכשרים, באו והכינו לי אוכל אמיתי. יכול להיות שלמישהו זה יישמע
טריוויאלי, אבל בשבילי זה ממש לא מובן מאליו. מאז המעבר לטבעונות, אני חיה בעיקר על ירקות, כריכים, פודינג צ’יה, ותבשילים למיניהם, כמו קינואה, כוסמת ואורז. כמובן אני טועמת את הקינוחים
שאני מכינה, ובחורף יהיו כאן מלא מרקים. אבל אוכל מושקע ומיוחד לא נמצא בבית שלי
באופן שוטף. אז בורגר שמותר לי לאכול הוא בעצם אירוע קולינרי בסדר גודל מטורף, ללא הגזמה.
ההמבורגר היה כל כך טעים, שאפילו התנתקתי מהאינסטגרם. לשנייה 🙂
ובמיוחד הבורגר הזה
של אושר ואודי, שהיה כל כך טעים, והריח כל כך טוב, שלא יכולתי לחכות לרגע שאשים
עליו את ידיי. זה כנראה מסביר למה יש כל כך מעט תמונות שלו. ואלה שישנן, לא בדיוק
באיכות מעולה, כי צולמו בטלפון נייד במהירות שיא. אני אומרת לכם: הייתה לי סחרחורת, והידיים שלי רעדו שנייה
לפני הביס הראשון והמיוחל. נכון שאפשר לראות כמה אני מרוצה? אפילו התנתקתי מרוב ההתרגשות מהאינסטגרם, וזה לא קורה לי הרבה 🙂
המבורגר טבעוני
ואיזה ביס שווה זה היה!
אני בדרך כלל לא מתלהבת מהאוכל שאמור להזכיר בשר. כל מיני מאכלים שהם “כמו”,
כמו סטייק, כמו נקניקיות, כמו שווארמה, כמו רוסטביף, וכו’ ממש לא עושים לי את זה. אבל קציצת
הבורגר הזו הייתה פשוט משהו לא מהעולם הזה. במיוחד כשהיא מוגשת בלחמנייה עם רטבים
וירקות. זה היה פינוק מושלם, ואין שמחה ממני שאושר ואודי אישרו לי לחלוק אתכם את
המתכון הכה פשוט והכה טעים הזה. באותו היום אני הכנתי לאורחים שלי טארט לימון קלאסי בגרסה
טבעונית. המתכון הזה יתפרסם כאן בשבוע הבא, אז תישארו בסביבה. ובינתיים שיהיה אחלה שבוע בתאבון!

המבורגר טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6 מנות:
500 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו, חצויות
1 בצל אדום, חתוך לקוביות
עלים מ- 4 ענפי תימין
4 כפות שמן זית
1/2 כוס בשר חציל קלוי מסונן מנוזלים (1 חציל בינוני)
1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה במים ומסוננות
1/2 כוס / קופסת שימורים גרגירי חומוס (125 גרם אחרי סינון), מסוננים
ומיובשים היטב
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
2 כפות רוטב פטריות
3 כפות קמח חומוס / קמח רגיל
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס פירורי פנקו
2 כפות שמן זית לצלייה
להגשה:
לחמנייה טבעונית
בצל סגול פרוס לטבעות
עגבנייה פרוסה
עלי חסה
קטשופ / חרדל / מיונז טבעוני
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור
    ל- 220 מעלות.
  2. מערבבים פטריות
    עם בצל, תימין ושמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד חציל. צולים
    כ- 30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות, והחציל
    מתרכך. מקררים לטמפרטורת חדר. מקלפים את החציל, ומסננים היטב את הבשר שלו
    מהנוזלים.
  3. מעבירים עדשים
    למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה.
  4. טוחנים במעבד
    מזון בפולסים (עדיף בנפרד) חומוס, קשיו, תערובת הפטריות ובשר החציל למרקם גס .
  5. מעבירים לקערה,
    מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי פנקו, מערבבים ומתקנים תיבול.
  6. לפני טיגון
    מוסיפים את הפנקו ולשים עד לקבלת מרקם בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  7. מכינים 6 בורגרים
    בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ.
  8. צולים את הבורגרים
    על מחבת או גריל, עם 2 כפות שמן זית כ- 3 דקות מכל צד, או עד להשחמה יפה.
  9. מגישים בתוך
    לחמנייה עם רוטב לפי הטעם, עלי חסה, עגבנייה ובצל סגול.
  10. שומרים את הקציצות במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • אפשר להחליף את הבצל האדום בבצל רגיל.
  • אפשר להחליף את פירורי הפנקו בפירורי לחם אחרים.
  •  אפשר לתבל את הקציצות בהתאם לטעם: לכו על כמון, פפריקה חריפה, תערובת
    קארי, תערובת להכנת בורגרים וכו’.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

12 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה