יום שלישי, 17 באוקטובר 2017

חטיף חמאת בוטנים וריבה טבעוני בציפוי שוקולד

אם הפוסט האחרון היה טארט תפוחים, סימן שלא הייתי כאן די הרבה זמן.. תקופת החגים הייתה מלאה בדברים חדשים ומרגשים, עליהם אספר בבוא הזמן, ולכן חלפה כמו חלום. אני בטוחה שאני לא לבד בתחושה שהזמן טס מהר מדי.
לכן המתכון היום מוקדש לכל אוהבי מתוק נטולי זמן, כמוני כמוכם, שרוצים וחייבים פה ושם זריקת אנרגיה טעימה, בלי לעבוד קשה מדי בשביל הזריקה הזו.
קחו למשל את הממתקים האלה, שהם הומאז' טבעוני לריסז קאפס המפורסמים. אגב, יש מצב שגם המקור לא חלבי, לא בדקתי. אבל גם אם כן, דברים שמכינים בבית, תוך מודעות מלאה מה נכנס פנימה, לעולם יהיו בריאים וטובים יותר מהדברים התעשייתיים. 
מדובר בחטיף שכולו שוקולד וחמאת בוטנים. אני רציתי לשדרג אותו עוד קצת, ומתוך מחווה לאמריקה, מולדת החטיף, תגברתי חלק מהשקעים בריבה (גרסת PB&J), וחלק בבוטנים קצוצים שמוסיפים לביס קראנצ'יות טעימה. וגם פיזרתי על הכל פתיתי מלח מלדון, כי אני חולה על שילוב של שוקולד ומלח. אם לא בא לכם, אפשר לוותר.
כל האושר הזה ממש לא מאתגר ודי זריז להכנה, במיוחד אם המקפיא שלכם עושה עבודה טובה. אפשר להכין אותו יחד עם ילדים. אז מה שהחופש נגמר? 
ואז אחרי השקעה ממש לא משמעותית, לא במושגים של זמן, ולא במושגים של חומרי גלם, תקבלו ערימה של חטיפים, או ממתקים (אני עדיין לא סגורה איך לקרוא להם): טבעוניים, ללא גלוטן, טעימים רצח, עם שילוב טעמים מוכח כאחד הטובים שבאו לעולם הזה. לא מוקפדים מדי, אפילו מרושלים משהו, אבל כאלה שאי אפשר לעמוד בפניהם.
הם מלכלכים את הידיים ומתפצפצים בפה. כשזה קורה, אני מתחילה להשתכנע שאמריקאים אכן יודעים משהו על החיים האלה J 
נתראה בקרוב ושיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 חטיפים:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס / שמן קנולה
6 כפות גדושות חמאת בוטנים מומסת
3-4 כפות ריבת פירות יער
חופן בוטנים קלויים קצוצים
מלח (אופציונלי)


אופן הכנה:
1.     מרפדים תבנית מיני מאפינס (12 שקעים) במנז'טים.
2.     ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3.     בעזרת כפית יוצקים לתוך כל מנז'ט בין כפית לכפית וחצי של שוקולד, ומעבירים את התבנית ל- 10 דקות למקפיא.
4.     מוציאים את התבנית, בעזרת כפית יוצקים מעל השוקולד שהתייצב בערך כפית של חמאת בוטנים, ומחזירים את התבנית למקפיא ל- 10 דקות נוספות.
5.     חוזרים על אותה הפעולה עם ריבה. מניחים בכל שקע בערך חצי כפית.
6.     מחלקים את שאריות השוקולד בין כל השקעים, עד הכיסוי המלא. אם יש צורך, מחממים אותו טיפה כדי להחזיר למצב הנוזלי.
7.     מקשטים בעזרת בוטנים קצוצים, זורים מעט מלח (אופציונלי), ומחזירים את התבנית למקפיא ל- 15 דקות, או עד שהחטיפים מתייצבים לחלוטין.
8.     מגישים או שומרים בכלי אטום במקפיא.


הערות:
·       אפשר להשתמש בחמאת בוטנים חלקה או קראנצ'ית עם שברי בוטנים
·       אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים, או לוותר על הריבה
·       אפשר לקשט את החטיפים בהתאם לטעם האישי



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה