מתכונים טבעוניים » המרת מידות ומשקל
המרת מידות ומשקל
מידות של כוסות אוניברסליות:
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
חומרים מוצקים:
קמח (כולל כוסמין), קמח תופח, קקאו, אבקת סוכר, קורנפלור, קמח תפ"א, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אינסטנט פודינג, קימנון, קפה נמס
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
קמח מלא, קמח מצה
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם
סוכר לבן, סוכר חום בהיר (דמררה), סוכר קנים, סוכר קוקוס
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12-13 גרם
1 כפית = 4 גרם
סוכר חום כהה דביק
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
מלח דק
1 כוס = 290 גרם
1 כף = 18 גרם
1 כפית = 5 גרם
שמרים טריים ויבשים
1 קוביית שמרים טריים = 50 גרם – מספיקה ל-1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם – מספיקה ל-500 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים = 4 גרם
ניתן להמיר שמרים יבשים בטריים בהכפלה ב-3:
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
1 קוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
אגר-אגר באבקה, פשתן טחון ופקטין
1 כף = 7 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כפית אבקת אגר-אגר = 1 כף פתיתי אגר-אגר
זרעי צ'יה
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 4 גרם
אגוזים, שקדים וחברים אחרים
1 כוס אגוזי מלך שלמים = 100 גרם
1 כוס שקדים טבעיים שלמים = 140 גרם
1 כוס אגוזים / שקדים טחונים = 100 גרם
1 כוס שקדים גרוסים = 125 גרם
1 כוס אגוזי לוז מולבנים = 140 גרם
1 כוס פיסטוק טבעי = 150 גרם
1 כוס קשיו טבעי = 110 גרם
1 כוס בוטנים קלויים = 140 גרם
1 כוס שומשום = 140 גרם
1 כוס אורז לבן = 140 גרם
1 כוס סולת = 170 גרם
1 כוס שיבולת שועל שלמה = 100 גרם
1 כוס שיבולת שועל דקה = 100 גרם
1 כוס קוקוס טחון = 90 גרם
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
נוזלים:
מים, חלב צמחי, מיץ, קרם קוקוס וכו'
1 כוס = 240 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
סירופ מייפל טבעי, סילאן, מולאסה, גלוקוזה, סירופ תירס
1 כוס = 320 גרם = 240 מ"ל
1 כף = 20 גרם = 15 מ"ל
שמן קנולה, שמן קוקוס
1 כוס שמן = 200 גרם = 240 מ"ל
ממרחים
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס לוטוס = 240 גרם
1 כוס ממרח תמרים = 300 גרם
1 כוס ממרח שוקולד = 280 גרם
תחליפי ביצה
1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים / 3 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית / 1/2 בננה מרוסקת /
1 כף פשתן טחון או זרעי צ'יה + 3 כפות מים (לערבב ולהשאיר בצד ל-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ודומה במרקמה לביצה)