המרת מידות ומשקל

מידות של כוסות אוניברסליות:

1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל 

 

חומרים מוצקים:

קמח (כולל כוסמין), קמח תופח, קקאו, אבקת סוכר, קורנפלור, קמח תפ"א, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אינסטנט פודינג, קימנון, קפה נמס

1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה

קמח מלא, קמח מצה
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 8 גרם
1 כפית = כ-3 גרם

סוכר לבן, סוכר חום בהיר (דמררה), סוכר קנים, סוכר קוקוס
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12-13 גרם
1 כפית = 4 גרם

סוכר חום כהה דביק
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם

מלח דק
1 כוס = 290 גרם
1 כף = 18 גרם
1 כפית = 5 גרם

שמרים טריים ויבשים
1 קוביית שמרים טריים = 50 גרם – מספיקה ל-1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם – מספיקה ל-500 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים = 4 גרם

ניתן להמיר שמרים יבשים בטריים בהכפלה ב-3:
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
1 קוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

אגר-אגר באבקה, פשתן טחון ופקטין
1 כף = 7 גרם
1 כפית = 3 גרם

1 כפית אבקת אגר-אגר = 1 כף פתיתי אגר-אגר

זרעי צ'יה
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 4 גרם

אגוזים, שקדים וחברים אחרים
1 כוס אגוזי מלך שלמים = 100 גרם
1 כוס שקדים טבעיים שלמים = 140 גרם
1 כוס אגוזים / שקדים טחונים = 100 גרם
1 כוס שקדים גרוסים = 125 גרם
1 כוס אגוזי לוז מולבנים = 140 גרם
1 כוס פיסטוק טבעי = 150 גרם
1 כוס קשיו טבעי = 110 גרם
1 כוס בוטנים קלויים = 140 גרם
1 כוס שומשום = 140 גרם
1 כוס אורז לבן = 140 גרם
1 כוס סולת = 170 גרם
1 כוס שיבולת שועל שלמה = 100 גרם
1 כוס שיבולת שועל דקה = 100 גרם
1 כוס קוקוס טחון = 90 גרם
1 כוס פרג טחון = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם

 

 

נוזלים:

מים, חלב צמחי, מיץ, קרם קוקוס וכו'

1 כוס = 240 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל

סירופ מייפל טבעי, סילאן, מולאסה, גלוקוזה, סירופ תירס
1 כוס = 320 גרם = 240 מ"ל
1 כף = 20 גרם = 15 מ"ל

שמן קנולה, שמן קוקוס
1 כוס שמן = 200 גרם = 240 מ"ל

ממרחים
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס לוטוס = 240 גרם
1 כוס ממרח תמרים = 300 גרם
1 כוס ממרח שוקולד = 280 גרם

תחליפי ביצה
1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים / 3 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית / 1/2 בננה מרוסקת /
1 כף פשתן טחון או זרעי צ'יה + 3 כפות מים (לערבב ולהשאיר בצד ל-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ודומה במרקמה לביצה)

 

 

אל תפספסו! הרשמו לקבלת עדכונים על כל מתכון חדש
בואו לעקוב אחריי בפייסבוק
מתכונים נוספים מומלצים
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות