מתחילים בטיגון בצל ושום. אין צורך לחתוך לקוביות קטנות כי גם ככה הכל בסוף מגיע לטחינה בבלנדר. מוסיפים את המרכיב הסודי – אבקת קארי, שהיא בעצם תערובות תבלינים המבוססת על מטבח דרום אסיה וכוללת בד"כ כורכום, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ועוד.
בינתיים חותכים דלעת ותפוח אדמה לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עם הבצל המתובל ומוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
מעבירים את כל הירקות למעבד מזון, משתדלים לדוג כמה שיותר חתיכות בצל ושום. מוסיפים בין כוס אחת לשתי כוסות נוזל הבישול – תלוי מהמרקם הרצוי. המרק לא אמור להיות דליל אלא סוג של מחית סמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וטוחנים בפולסים קצרים בין דקה לשתי דקות. בלנדר מוט גם יעשה את העבודה.
ככה נראה המרק אחרי כמה פולסים ראשונים – עדיין יש בו גושים קטנים שיעלמו אחרי ערבוב נוסף. זה הזמן לטעום, לתקן את התיבול ולהוסיף שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס.
מרק דלעת טבעוני מוקרם
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת
1 תפוח אדמה
1-2 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני
2 שיני שום
4-5 כפות שמנת פרווה לבישול / קרם קוקוס
1 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מקלפים בצל ושום וחותכים לקוביות, לא חייבים לחתוך דק.
- מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים את הבצל והשום יחד עם כפית אבקת קארי.
- בינתיים מקלפים דלעת ותפוח אדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים לסיר עם הבצל המתובל ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
- מעבירים את כל הירקות למעבר מזון ומוסיפים בין כוס לשתיים של מי הבישול. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבלת מחית סמיכה. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים עוד מי בישול. טועמים ואם צריך מתקנים את התיבול.
- מוסיפים שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס ומערבבים בפעם האחרונה.
- מגישים עם עירית קצוצה ומלא שמרי בירה.
הערות:
- אם משתמשים בבלנדר מוט וטוחנים את המרק ישר בסיר, אל תשכחו להעביר את מי הבישול למקום אחר ולהוסיף אותם בהדרגה עד לקבלת מרקם רצוי.
4 תגובות
ברצוני לשאול:
מדובר בתבלין קארי רגיל רגיל מהסופר?
מהי מטרת שמרי הבירה במרק?
הי מיכל. כן, אני משתמשת בתבלין קארי מוכן. לגבי שמרי הבירה – הם מוסיפים טעם "גבינתי". אני משתמשת בהם במקום פרמז'ן.
תודה אולגה יצא מדהים
אהבתי את הרעיון של שמרי בירה 🙂
תודה ריקי, שמחה שאהבת 🙂