מרק דלעת טבעוני מוקרם

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 18, 2012
מרק דלעת טבעוני מוקרם
איך אני יודעת שאוטוטו מגיע החורף? לא כי מעבירים שעון, לא כי מחשיך מוקדם, לא כי מתחיל להיות קר ויורד גשם. מבחינתי החורף מגיע כשמתעורר אצלי דחף להכין מרק. אני אוהבת מרקים כי הם הופכים חורף לנסבל וביתי שכזה. למרק מגיע כבוד: הוא לא איזו מנה ראשונה מסכנה. מבחינתי מרק הוא מנה עיקרית לחלוטין, נהדר כארוחת צהרים או ערב: חם, מזין, בריא, טעים. מה עוד צריך? אחד המרקים שאני הכי אוהבת הוא מרק דלעת טבעוני מוקרם: צבעו כתום ואופטימי, מרקמו קטיפתי והריח מיוחד וממכר. אני בדרך כלל מוסיפה לדלעת תפוח אדמה אחד, אבל הוא ממש לא השחקן המרכזי בסיפור, לכן לא מגיע לו להגיע לכותרת.

מתחילים בטיגון בצל ושום. אין צורך לחתוך לקוביות קטנות כי גם ככה הכל בסוף מגיע לטחינה בבלנדר. מוסיפים את המרכיב הסודי – אבקת קארי, שהיא בעצם תערובות תבלינים המבוססת על מטבח דרום אסיה וכוללת בד"כ כורכום, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ועוד.

בינתיים חותכים דלעת ותפוח אדמה לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עם הבצל המתובל ומוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.

מעבירים את כל הירקות למעבד מזון, משתדלים לדוג כמה שיותר חתיכות בצל ושום. מוסיפים בין כוס אחת לשתי כוסות נוזל הבישול – תלוי מהמרקם הרצוי. המרק לא אמור להיות דליל אלא סוג של מחית סמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וטוחנים בפולסים קצרים בין דקה לשתי דקות. בלנדר מוט גם יעשה את העבודה.

ככה נראה המרק אחרי כמה פולסים ראשונים – עדיין יש בו גושים קטנים שיעלמו אחרי ערבוב נוסף. זה הזמן לטעום, לתקן את התיבול ולהוסיף שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס.

פולס אחרון והמרק מוכן. מגישים מיד עם עירית קצוצה ומלא שמרי בירה. בתאבון!

מרק דלעת טבעוני מוקרם

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת
1 תפוח אדמה
1-2 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני
2 שיני שום
4-5 כפות שמנת פרווה לבישול / קרם קוקוס
1 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים בצל ושום וחותכים לקוביות, לא חייבים לחתוך דק.
  2. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים את הבצל והשום יחד עם כפית אבקת קארי.
  3. בינתיים מקלפים דלעת ותפוח אדמה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים לסיר עם הבצל המתובל ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  5. מעבירים את כל הירקות למעבר מזון ומוסיפים בין כוס לשתיים של מי הבישול. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבלת מחית סמיכה. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים עוד מי בישול. טועמים ואם צריך מתקנים את התיבול.
  6. מוסיפים שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס ומערבבים בפעם האחרונה.
  7. מגישים עם עירית קצוצה ומלא שמרי בירה.

 

הערות:

  • אם משתמשים בבלנדר מוט וטוחנים את המרק ישר בסיר, אל תשכחו להעביר את מי הבישול למקום אחר ולהוסיף אותם בהדרגה עד לקבלת מרקם רצוי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

4 תגובות

    1. הי מיכל. כן, אני משתמשת בתבלין קארי מוכן. לגבי שמרי הבירה – הם מוסיפים טעם "גבינתי". אני משתמשת בהם במקום פרמז'ן.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם