ברגע שכל הירקות חתוכים, מתחילים בהכנת המרק: בסיר גדול מטגנים במעט שמן חתיכות סלרי. אחרי כמה דקות מוסיפים בצל ושום, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהכל מתרכך.
מוסיפים קוביות דלורית, עגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות. מוסיפים מים רותחים, תבלינים, צרור קטן של עלי סלרי ומביאים לרתיחה. כשהמרק רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות נוספות, עד שדלורית מתרככת לגמרי.
אפשר להגיש את המרק מיד, אבל הוא יותר טעים אחרי כמה שעות כשכל הטעמים מתערבבים ונספגים לתוך הירקות, והכי טעים למחורת. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!
מרק דלורית ושעועית אדומה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
500 גרם דלורית (בערך 2 יחידות)
2 כפות שמן לטיגון
3-4 גבעולי סלרי
1 בצל בינוני, קלוף
3 שיני שום, קלופות
400 גרם עגבניות מרוסקות
5 כוסות מים רותחים
4 כוסות שעועית אדומה מבושלת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית משחת קארי אדום
1/3 כפית כמון
אופן הכנה:
- שוטפים היטב שעועית מושרית ומבשלים כשעה: על אש גבוהה לפני הרתיחה ואחרי זה על אש נמוכה.
- מקלפים דלורית, מנקים וחותכים לקוביות קטנות, בערך 2X2 ס"מ. חותכים סלרי, בצל ושום לחתיכות קטנות.
- מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בו קודם את הסלרי ואחרי זה גם את הבצל עם השום. מערבבים ומטגנים כחמש דקות.
- מוסיפים קוביות דלורית ותכולה של קופסת עגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות.
- מוסיפים מים רותחים, מתבלים, מכניסים פנימה צרור קטן של עלי סלרי ומביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות עד שדלורית מתרככת.
- אחרי ארבעים דקות, שוטפים היטב את השעועית שהתבשלה בסיר השני ומכניסים לסיר עם המרק. מערבבים הכל יחד ומבשלים כעשר דקות נוספות.
- מוציאים את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
הערות:
- אפשר להשתמש בשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת.
2 תגובות
היי, נראה מדהים!
אם אין לי משחת קארי, מה אפשר לשים במקום? יש בבית כל מיני תבלינים נחמדים ויש גם אבקת קארי…
הי תמר, תודה רבה! הכיף במרקים מסוג זה שאפשר לתבל ממש לפי הטעם האישי. הייתי הולכת על אבקת קארי וכמון