מרק דלורית ושעועית אדומה טבעוני

מאת
מרק דלורית ושעועית אדומה טבעוני
ובחזרה למרקים.. עוד שילוב שאני מאוד אוהבת זה דלורית ושעועית. לדלורית יש טעם מתקתק ואגוזי ומרקם שיחד עם מרקמה וטעמה של השעועית יוצר ביס נדיר. היתרון הנוסף של המרק הזה שהוא מאוד פשוט להכנה. הדבר היחיד שצריך לזכור הוא להשרות שעועית לילה לפני ולשטוף אותה היטב כמה פעמים במים זורמים. אתם יודעים מה עלול לקרות כששוכחים להשרות את השעועית? טוב, אנחנו לא במילויים, אז אני לא אפרט… בואו נשמור על אווירה חיובית.
אנחנו הוכלים לנהל שתי מערכות: נבשל את השעועית בסיר אחד ובמקביל נכין את הירקות האחרים. השעועית מתבשלת משהו כמו שעה. זה משאיר מספיק זמן לקלף, לנקות ולחתוך דלורית, סלרי, בצל ושום. המרק לא טחון, לכן תחשבו איזה גודל של חתיכות ירק אתם מעוניינים לראות בצלחת. אני חתכתי את הדלורית לקוביות די קטנות, משהו כמו שתיים על שתיים.

ברגע שכל הירקות חתוכים, מתחילים בהכנת המרק: בסיר גדול מטגנים במעט שמן חתיכות סלרי. אחרי כמה דקות מוסיפים בצל ושום, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהכל מתרכך.

מוסיפים קוביות דלורית, עגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 5-10 דקות. מוסיפים מים רותחים, תבלינים, צרור קטן של עלי סלרי ומביאים לרתיחה. כשהמרק רתח, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות נוספות, עד שדלורית מתרככת לגמרי.

בינתיים השעועית אמורה להתבשל. היא לא צריכה להיות רכה ומושית לחלוטין, כי יהיה לה זמן להגיע למרקם הנכון בתוך המרק. מעבירים את השעועית למסננת, שוטפים היטב ומוסיפים לסיר עם המרק. מבשלים הכל יחד עוד כעשר דקות ומכבים את האש. מוציאים החוצה את צרור הסלרי, טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול.
מרק דלורית ושעועית אדומה טבעוני

אפשר להגיש את המרק מיד, אבל הוא יותר טעים אחרי כמה שעות כשכל הטעמים מתערבבים ונספגים לתוך הירקות, והכי טעים למחורת. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!

 

מרק דלורית ושעועית אדומה טבעוני

אז מה היה לנו?

מרכיבים:
500 גרם דלורית (בערך 2 יחידות)
2 כפות שמן לטיגון
3-4 גבעולי סלרי
1 בצל בינוני, קלוף
3 שיני שום, קלופות
400 גרם עגבניות מרוסקות
5 כוסות מים רותחים
4 כוסות שעועית אדומה מבושלת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית משחת קארי אדום
1/3 כפית כמון

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב שעועית מושרית ומבשלים כשעה: על אש גבוהה לפני הרתיחה ואחרי זה על אש נמוכה.
  2. מקלפים דלורית, מנקים וחותכים לקוביות קטנות, בערך 2X2 ס”מ. חותכים סלרי, בצל ושום לחתיכות קטנות.
  3. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בו קודם את הסלרי ואחרי זה גם את הבצל עם השום. מערבבים ומטגנים כחמש דקות.
  4. מוסיפים קוביות דלורית ותכולה של קופסת עגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות.
  5. מוסיפים מים רותחים, מתבלים, מכניסים פנימה צרור קטן של עלי סלרי ומביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות עד שדלורית מתרככת.
  6. אחרי ארבעים דקות, שוטפים היטב את השעועית שהתבשלה בסיר השני ומכניסים לסיר עם המרק. מערבבים הכל יחד ומבשלים כעשר דקות נוספות.
  7. מוציאים את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם