מזג האויר הקר מזמין
מאפים מבצק שמרים, ואני מזמינה אותכם שוב לנסות את בצק השמרים השבועי. כפי שציינתי
קודם, הוא מתאים לא רק להכנת פיצות ופוקצ'ות, אלא למאפים מכל סוג כולל מתוקים.
הפעם הכנתי ממנו חלה עגולה וחמודה שיחד עם המתכונים הישנים של פיצה ופוקצ'ה, ומתכון
מתוק נוסף שיעלה כאן בקרוב, הופיעו במגזין "לאישה" והביאו לי הרבה נחת J
מאפים מבצק שמרים, ואני מזמינה אותכם שוב לנסות את בצק השמרים השבועי. כפי שציינתי
קודם, הוא מתאים לא רק להכנת פיצות ופוקצ'ות, אלא למאפים מכל סוג כולל מתוקים.
הפעם הכנתי ממנו חלה עגולה וחמודה שיחד עם המתכונים הישנים של פיצה ופוקצ'ה, ומתכון
מתוק נוסף שיעלה כאן בקרוב, הופיעו במגזין "לאישה" והביאו לי הרבה נחת J
מכיוון שהתמונות
מדברות בעד עצמן, ולי כרגיל אין זמן להרבות במילים, נעבור ישירות למתכון. את
ההנחיות המפורטות להכנת הבצק עם הסברים וצילומים צעד-צעד אפשר לראות כאן. מהמרכיבים
שאציין בהמשך יוצא בצק במשקל 1700 גרם. להכנת החלה הזו נצטרך רק 400 גרם. צורת הקליעה
נראית אולי מסובכת, אבל בפועל היא נורא פשוטה: מחלקים את הבצק שלוש חתיכות ומכל
חתיכה יוצרים רצועה באורך 35-40 ס"מ. מחברים יחד את קצוות שלושת הרצועות
וקולעים צמה, לא הדוקה מדי. כשמגיעים לסוף, מקפלים את הקצוות מתחת. מגלגלים
את הצמה סביב עצמה, לצורת שבלול. שוב
מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה. מכסים את החלה במגבת ומתפיחים במקום חמים
במשך כחצי שעה. טורפים ביצה ומברישים את החלה בנדיבות. זורים מעל שומשום וקצח .מכניסים
לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 30-40 דקות עד שהיא תופחת ומזהיבה.
מדברות בעד עצמן, ולי כרגיל אין זמן להרבות במילים, נעבור ישירות למתכון. את
ההנחיות המפורטות להכנת הבצק עם הסברים וצילומים צעד-צעד אפשר לראות כאן. מהמרכיבים
שאציין בהמשך יוצא בצק במשקל 1700 גרם. להכנת החלה הזו נצטרך רק 400 גרם. צורת הקליעה
נראית אולי מסובכת, אבל בפועל היא נורא פשוטה: מחלקים את הבצק שלוש חתיכות ומכל
חתיכה יוצרים רצועה באורך 35-40 ס"מ. מחברים יחד את קצוות שלושת הרצועות
וקולעים צמה, לא הדוקה מדי. כשמגיעים לסוף, מקפלים את הקצוות מתחת. מגלגלים
את הצמה סביב עצמה, לצורת שבלול. שוב
מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה. מכסים את החלה במגבת ומתפיחים במקום חמים
במשך כחצי שעה. טורפים ביצה ומברישים את החלה בנדיבות. זורים מעל שומשום וקצח .מכניסים
לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 30-40 דקות עד שהיא תופחת ומזהיבה.
זאת התוצאה – זהובה,
רכה וטעימה. אפשר לנגב איתה חומוס, רוטב של דגים, לטבול אותה במרק חם או למרוח
עליה חמאה וריבה. כל מה שבא לכם, זה באותו מחיר. אז נתראה עוד מעט עם המתכון המתוק
ובינתיים – בתאבון!
רכה וטעימה. אפשר לנגב איתה חומוס, רוטב של דגים, לטבול אותה במרק חם או למרוח
עליה חמאה וריבה. כל מה שבא לכם, זה באותו מחיר. אז נתראה עוד מעט עם המתכון המתוק
ובינתיים – בתאבון!
חלה עגולה מבצק שמרים שבועי
אז מה היה לנו?
מרכיבים
לבצק שמרים שבועי מק"ג קמח:
לבצק שמרים שבועי מק"ג קמח:
250
מ"ל חלב פושר (כוס)
מ"ל חלב פושר (כוס)
2 כפיות
סוכר
סוכר
11 גרם
שמרים יבשים (שקית)
שמרים יבשים (שקית)
שקית
קמח (1 ק"ג)
קמח (1 ק"ג)
3 כפיות
אבקת אפייה
אבקת אפייה
1 כפיות
מלח
מלח
2 ביצים
400
מ"ל יוגורט לבן (2 גביעים)
מ"ל יוגורט לבן (2 גביעים)
מרכיבים לחלה בינונית:
400 גרם בצק שמרים
שבועי
שבועי
ביצה להברשה
קומץ שומשום וקצח
לקישוט
לקישוט
אופן הכנה:
- מקמחים קלות את משטח
העבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ובעזרת הידיים מגלגלים את כל אחד מהחלקים
לרצועה באורך כ- 35-40 ס"מ. - מחברים יחד את קצוות
שלושת הרצועות וקולעים צמה, לא הדוקה מדי. כשמגיעים לסוף, מקפלים את הקצוות מתחת. מגלגלים
את הצמה סביב עצמה, לצורת שבלול. שוב
מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה. - מעבירים לתבנית
מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך עשרים דקות – חצי שעה. - מחממים
את התנור ל- 180 מעלות. - טורפים את הביצה
ומברישים את החלה בנדיבות. זורים מעל שומשום וקצח. - מכניסים לתנור ל-
30-40 דקות עד שהחלה תופחת ומזהיבה. - מוצאים מהתנור,
מקררים על הרשת ומגישים.
0/5
(0 Reviews)
3 תגובות
אחת החלות היפות שראיתי! אהבתי את הטריק של הקליעה והגלגול סביב עצמה 🙂 צילום מהמם ♥
איך אני מתרגשת כשאני רואה חלה יפה. אולגה, ריגשת!
יווו כל הכבוד לך על הפירסום בלאשה, תותחית שכמוך 🙂
חוצמזה הרעיון של בצק שבועי גאוני
והחלה פשוט יפהפיה
שבת שלום!