סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים

מאת אולגה טוכשר
יוני 1, 2016
סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים
אחת הסיבות שחג שבועות כל כך קרוב לליבי, מעבר לחלק
הטעים שבו, היא שמדובר בחג שכולו לבן. לפחות פעם בשנה אני מרגישה לגמרי שלמה עם
סגנון הצילום שלי, שאני אישית מתה עליו ומגדירה כ”לבן על לבן”. יש כאלה
שיטענו שזה מטשטש גבולות, פחות מחמיא למנות ואולי אפילו מסנוור טיפה, אבל זה המחיר
שאני צריכה לשלם על היותי יישות האור. מוארת וצנועה 🙂
סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים
הפעם בתפקיד הלבן קרם על בסיס גבינת שמנת. טעמה הניטרלי מאפשר “להלביש” עליה תוספות טעם שונות ולהפוך
את המתכון ללימוני, ונילי, פירותי וכו’.
סלסילות קדאיף נותנות קונטרה מבחינת הצבע, אך בעיקר
מבחינת המרקם. אם הקרם סופר רך וקטיפתי, אז בסיס הקדאיף הוא הכי קראנצ’י שרק יכול
להיות.
סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים
הדובדבן שבקצפת 
ואיך אפשר בלי מלך העונה דובדבן? מכירים את הדובדבן שבקצפת? אז כזה,
רק עם קרם שמנת 🙂 אם מעולם לא עבדתם עם שערות קדאיף – זה הזמן לנסות. זה חומר גלם
מאוד ידידותי, אז ממש אין ממה לחשוש. הקינוח הזה בכלל פשוט להכנה, אך יחד עם זה
מאוד אסטטי, יפה, נקי, שבועותי ברמות, וכמובן – טעים. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!

סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 מנות אישיות:
לבסיס:
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם אטריות קדאיף
מופשרות
לקרם:
500 גרם גבינת שמנת
200 מ”ל (14 כפות) שמנת מתוקה
4-5 כפות אבקת סוכר
1 כפית וניל (אופציונלי)
12 דובדבנים טריים לקישוט
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים בסיס קדאיף: מניחים
    אטריות קדאיף בקערה גדולה, יוצקים עליהן חמאה מומסת ובעזרת הידיים מערבבים היטב כך
    שיצופו היטב מכל הצדדים.
  3. מרפדים כל שקע באטריות
    המשומנות כך שייווצרו מעין סלסילות קטנות.
  4. אופים כ-10-20 דקות עד
    להזהבה. מצננים כ-10 דקות ומוציאים בזהירות מהשקעים.
  5. מכינים קרם: מניחים בקערה
    גבינת שמנת, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים כ-3 דקות לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר גדול חלק.
  6. מרכיבים את הסלסילות:
    מזלפים תלולית גבוהה של קרם ונועצים מעל דובדבן שלם.
הערות:
  • אפשר
    להשתמש בגבינות שמנת שונות: מסקרפונה, פילדלפיה, נפוליאון וכו’.
  • אם
    לא רוצים קרם מתוק, אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר. לכו בעקבות הטעם!
  • אם
    אין שקית זילוף, אפשר להשתמש בשקית עבה רגילה עם פינה חתוכה או כף.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

תגובה אחת

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה