אחת הסיבות שחג שבועות כל כך קרוב לליבי, מעבר לחלק
הטעים שבו, היא שמדובר בחג שכולו לבן. לפחות פעם בשנה אני מרגישה לגמרי שלמה עם
סגנון הצילום שלי, שאני אישית מתה עליו ומגדירה כ"לבן על לבן". יש כאלה
שיטענו שזה מטשטש גבולות, פחות מחמיא למנות ואולי אפילו מסנוור טיפה, אבל זה המחיר
שאני צריכה לשלם על היותי יישות האור. מוארת וצנועה 🙂
הטעים שבו, היא שמדובר בחג שכולו לבן. לפחות פעם בשנה אני מרגישה לגמרי שלמה עם
סגנון הצילום שלי, שאני אישית מתה עליו ומגדירה כ"לבן על לבן". יש כאלה
שיטענו שזה מטשטש גבולות, פחות מחמיא למנות ואולי אפילו מסנוור טיפה, אבל זה המחיר
שאני צריכה לשלם על היותי יישות האור. מוארת וצנועה 🙂
הפעם בתפקיד הלבן קרם על בסיס גבינת שמנת. טעמה הניטרלי מאפשר "להלביש" עליה תוספות טעם שונות ולהפוך
את המתכון ללימוני, ונילי, פירותי וכו'.
את המתכון ללימוני, ונילי, פירותי וכו'.
סלסילות קדאיף נותנות קונטרה מבחינת הצבע, אך בעיקר
מבחינת המרקם. אם הקרם סופר רך וקטיפתי, אז בסיס הקדאיף הוא הכי קראנצ'י שרק יכול
להיות.
מבחינת המרקם. אם הקרם סופר רך וקטיפתי, אז בסיס הקדאיף הוא הכי קראנצ'י שרק יכול
להיות.
ואיך אפשר בלי מלך העונה דובדבן? מכירים את הדובדבן שבקצפת? אז כזה,
רק עם קרם שמנת 🙂 אם מעולם לא עבדתם עם שערות קדאיף – זה הזמן לנסות. זה חומר גלם
מאוד ידידותי, אז ממש אין ממה לחשוש. הקינוח הזה בכלל פשוט להכנה, אך יחד עם זה
מאוד אסטטי, יפה, נקי, שבועותי ברמות, וכמובן – טעים. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
רק עם קרם שמנת 🙂 אם מעולם לא עבדתם עם שערות קדאיף – זה הזמן לנסות. זה חומר גלם
מאוד ידידותי, אז ממש אין ממה לחשוש. הקינוח הזה בכלל פשוט להכנה, אך יחד עם זה
מאוד אסטטי, יפה, נקי, שבועותי ברמות, וכמובן – טעים. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
סלסילות קדאיף עם קרם גבינה ודובדבנים
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 מנות אישיות:
לבסיס:
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם אטריות קדאיף
מופשרות
מופשרות
לקרם:
500 גרם גבינת שמנת
200 מ"ל (14 כפות) שמנת מתוקה
4-5 כפות אבקת סוכר
1 כפית וניל (אופציונלי)
12 דובדבנים טריים לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים בסיס קדאיף: מניחים
אטריות קדאיף בקערה גדולה, יוצקים עליהן חמאה מומסת ובעזרת הידיים מערבבים היטב כך
שיצופו היטב מכל הצדדים. - מרפדים כל שקע באטריות
המשומנות כך שייווצרו מעין סלסילות קטנות. - אופים כ-10-20 דקות עד
להזהבה. מצננים כ-10 דקות ומוציאים בזהירות מהשקעים. - מכינים קרם: מניחים בקערה
גבינת שמנת, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים כ-3 דקות לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר גדול חלק. - מרכיבים את הסלסילות:
מזלפים תלולית גבוהה של קרם ונועצים מעל דובדבן שלם.
הערות:
- אפשר
להשתמש בגבינות שמנת שונות: מסקרפונה, פילדלפיה, נפוליאון וכו'. - אם
לא רוצים קרם מתוק, אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר. לכו בעקבות הטעם! - אם
אין שקית זילוף, אפשר להשתמש בשקית עבה רגילה עם פינה חתוכה או כף.
0/5
(0 Reviews)
תגובה אחת
אני הכי אוהבת את סגנון הצילום שלך!