אני וגרנולה זה סיפור אהבה. לא סיפור אהבה מסרטים
מצוירים, שם הכל טוב וחלק, וצבוע בגוונים של ורוד עם נצנצים. זה יותר מערכת יחסים
בוגרת ומציאותית עם עליות ומורדות, ולפעמים אף פרידות. כן, אני וגרנולה היינו לא
במשך יותר משנה וחצי, ועכשיו אנחנו שוב כן, בקאמבק מטורף ומרגש. מי שעוקב אחריי באינסטגרם בוודאי שם לב לחזרתה של הגרנולה לחיי, כי היא מלווה בהמון תמונות מגרות.
מצוירים, שם הכל טוב וחלק, וצבוע בגוונים של ורוד עם נצנצים. זה יותר מערכת יחסים
בוגרת ומציאותית עם עליות ומורדות, ולפעמים אף פרידות. כן, אני וגרנולה היינו לא
במשך יותר משנה וחצי, ועכשיו אנחנו שוב כן, בקאמבק מטורף ומרגש. מי שעוקב אחריי באינסטגרם בוודאי שם לב לחזרתה של הגרנולה לחיי, כי היא מלווה בהמון תמונות מגרות.
הסיבוב השני והטבעוני
שלנו משמח אותי בלי סוף. אני דואגת להחזיק את צנצנת הגרנולה שלי מלאה כל הזמן,
והיא בתמורה מוסיפה לארוחות שלי צבע, מרקם וטעם נהדר. אני אוהבת שאפשר להיות איתה ספונטנית, לא מדויקת, זורמת.
שלנו משמח אותי בלי סוף. אני דואגת להחזיק את צנצנת הגרנולה שלי מלאה כל הזמן,
והיא בתמורה מוסיפה לארוחות שלי צבע, מרקם וטעם נהדר. אני אוהבת שאפשר להיות איתה ספונטנית, לא מדויקת, זורמת.
בדרך כלל אני מוסיפה
לגרנולה את כל מה שאני מוצאת באותו רגע בבית. אני מאוד אוהבת להעשיר אותה בזרעי
פשתן, צ'יה, חמנייה ודלעת. תמיד מוסיפה שבבי קוקוס, שקדים או אגוזים, וכמובן פירות
יבשים, לרוב חמוציות או משמשים ללא סוכר. מעבר לעניין הטעם והמתיקות, אני אוהבת
את הצבעוניות שהם מוסיפים.
לגרנולה את כל מה שאני מוצאת באותו רגע בבית. אני מאוד אוהבת להעשיר אותה בזרעי
פשתן, צ'יה, חמנייה ודלעת. תמיד מוסיפה שבבי קוקוס, שקדים או אגוזים, וכמובן פירות
יבשים, לרוב חמוציות או משמשים ללא סוכר. מעבר לעניין הטעם והמתיקות, אני אוהבת
את הצבעוניות שהם מוסיפים.
מכינים גרנולה על
בסיס שיבולת שועל עבה (לא קוואקר), מה שהופך אותה לתוספת מזינה ומשביעה ללא גלוטן.
מי שיש לו רגישות לגלוטן צריך לקנות אריזות סגורות עליהן מצוין "ללא חשש
לגלוטן". בתור ממתיק אפשר להשתמש בסילאן או סירופ מייפל טבעי. לא ניסיתי עם
אגבה, אבל נראה לי שאין עם זה שום בעיה.
בסיס שיבולת שועל עבה (לא קוואקר), מה שהופך אותה לתוספת מזינה ומשביעה ללא גלוטן.
מי שיש לו רגישות לגלוטן צריך לקנות אריזות סגורות עליהן מצוין "ללא חשש
לגלוטן". בתור ממתיק אפשר להשתמש בסילאן או סירופ מייפל טבעי. לא ניסיתי עם
אגבה, אבל נראה לי שאין עם זה שום בעיה.
אני הכי אוהבת את
הגרנולה שלי עם חלב סויה ופירות. אופציה נוספת היא להגיש אותה כתוספת קראנצ'ית
טעימה ליוגורט קוקוס שאני מכינה לבד בבית. היא תמיד מככבת בסמוזי על בסיס פירות קפואים. היא גם יכולה להיות טופינג מעולה לעוגות,
בדומה לשטרויזל. ואם פתאום תוקף אותי רעב, או מתחשק לי משהו מתוק בגרסה בריאה,
אני יכולה לאכול אותה סתם ככה, בלי כלום, כמו חטיף אנרגיה מפורק 🙂 ובקיצור, אין שום סיבה לקנות גרנולה מוכנה. הרבה
יותר קל, זול וטעים להכין אותה לבד בבית. היא גם יכולה להיות מתנה מושלמת
לט"ו בשבט שאוטוטו כאן. שיהיה בתאבון!
הגרנולה שלי עם חלב סויה ופירות. אופציה נוספת היא להגיש אותה כתוספת קראנצ'ית
טעימה ליוגורט קוקוס שאני מכינה לבד בבית. היא תמיד מככבת בסמוזי על בסיס פירות קפואים. היא גם יכולה להיות טופינג מעולה לעוגות,
בדומה לשטרויזל. ואם פתאום תוקף אותי רעב, או מתחשק לי משהו מתוק בגרסה בריאה,
אני יכולה לאכול אותה סתם ככה, בלי כלום, כמו חטיף אנרגיה מפורק 🙂 ובקיצור, אין שום סיבה לקנות גרנולה מוכנה. הרבה
יותר קל, זול וטעים להכין אותה לבד בבית. היא גם יכולה להיות מתנה מושלמת
לט"ו בשבט שאוטוטו כאן. שיהיה בתאבון!
גרנולה טבעונית תוצרת בית
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
500 גרם (בערך 3
כוסות) שיבולת שועל עבה
כוסות) שיבולת שועל עבה
1/2 כוס גרעיני
חמנייה
חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1 כוס שקדים חתוכים
גס
גס
3 כפות שמן קוקוס
5 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
(אופציונלי)
(אופציונלי)
קורט מלח (אופציונלי)
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס משמש מיובש
חתוך גס
חתוך גס
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל- 160
מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בקערה גדולה
את כל מרכיבים המתכון למעט חמוציות ומשמש ומערבבים היטב, עד ששיבולת השועל ושאר
המרכיבים משומנים היטב.
את כל מרכיבים המתכון למעט חמוציות ומשמש ומערבבים היטב, עד ששיבולת השועל ושאר
המרכיבים משומנים היטב.
3. מפזרים את הגרנולה על
גבי תבנית האפייה בשכבה אחידה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים, מערבבים,
מחזירים לתנור ואופים שוב כ- 10 דקות נוספות, עד שכל הגרנולה מזהיבה יפה.
גבי תבנית האפייה בשכבה אחידה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים, מערבבים,
מחזירים לתנור ואופים שוב כ- 10 דקות נוספות, עד שכל הגרנולה מזהיבה יפה.
4. מוציאים מהתנור,
מוסיפים את החמוציות והמשמש ומערבבים שוב.
מוסיפים את החמוציות והמשמש ומערבבים שוב.
5. מצננים ומעבירים
לקופסה אטומה.
לקופסה אטומה.
הערות:
· אם אתם לא אוהבים את
הטעם של שמן קוקוס, אפשר להחליף אותו בשמן קנולה, או שמן צמחי אחר.
הטעם של שמן קוקוס, אפשר להחליף אותו בשמן קנולה, או שמן צמחי אחר.
· אפשר להשתמש בכל
תוספת שאוהבים: אגוזי פקאן או לוז, בוטנים, קשיו, צנוברים, שומשום. צימוקים או כל
פרי יבש אחר, חתיכות חלבה או שברי שוקולד מוסיפים אחרי האפייה.
תוספת שאוהבים: אגוזי פקאן או לוז, בוטנים, קשיו, צנוברים, שומשום. צימוקים או כל
פרי יבש אחר, חתיכות חלבה או שברי שוקולד מוסיפים אחרי האפייה.
· אם בא לכם שהגרנולה
שלכם תהיה ארומטית במיוחד, אפשר להוסיף קינמון, אגוז מוסקט או ג'ינג'ר טחון.
שלכם תהיה ארומטית במיוחד, אפשר להוסיף קינמון, אגוז מוסקט או ג'ינג'ר טחון.
· אם אתם מרגישים
שהגרנולה לא מתוקה מספיק, אפשר להוסיף לתערובת גם סוכר חום לפי הטעם.
שהגרנולה לא מתוקה מספיק, אפשר להוסיף לתערובת גם סוכר חום לפי הטעם.
0/5
(0 Reviews)
14 תגובות
מתכון מצוין! מכינה כל שבוע מחדש
תודה לך
שמחה שאהבת 🙂
אחלה מתכון! הכנתי היום פעם ראשונה, ויצא נהדר. הוספתי פקאן, ולא השתמשתי במשמש יבש, רק בחמוציות ללא סוכר. זה שילוב מעולה עם יוגורט טבעוני. המתכון הזה יהפוך לאחד הקבועים שלי.
הי, מאוד שמחה שאהבת 🙂
היי, אם אני מורידה מכמות מסויימת של גרעיני דלעת למשל, אז צריך להשלים את הכמות במוצר אחר מהרשימה, נכון?
הי דלית. כן, אפשר להמיר במשהו אחר, ואפשר פשוט להפחית. זה לא מאוד משנה, כי מדובר בגרנולה, ולא עוגה שדורשת דיוק
נראה מתכון מצוין! צריך להשתמש בשמן קוקוס נוזלי?
תודה רבה, וכן 🙂
לשמור במקרר או בחוץ? מתכון מושלם 😍
תודה חן! שומרים בחוץ בכלי אטום
יש אפשרות לא לשים חמוציות ומשמש? ולהליף בפרי לא יבש שאופים בתנור?
הי, לצערי לא. יצאו לך פירות אפויים ולא מיובשים. והם גם ירטיבו את הגרנולה.
סילאן זה סוכר לכל דבר!!
חלאס להטעות את הציבור!
איפה כתוב שהיא בלי סוכר?