גרנולה טבעונית תוצרת בית

מאת אולגה טוכשר
ינואר 9, 2018
גרנולה טבעונית ביתית
אני וגרנולה זה סיפור אהבה. לא סיפור אהבה מסרטים
מצוירים, שם הכל טוב וחלק, וצבוע בגוונים של ורוד עם נצנצים. זה יותר מערכת יחסים
בוגרת ומציאותית עם עליות ומורדות, ולפעמים אף פרידות. כן, אני וגרנולה היינו לא
במשך יותר משנה וחצי, ועכשיו אנחנו שוב כן, בקאמבק מטורף ומרגש. מי שעוקב אחריי באינסטגרם בוודאי שם לב לחזרתה של הגרנולה לחיי, כי היא מלווה בהמון תמונות מגרות.
גרנולה טבעונית ביתית
גרנולה כאומנות אכילה
הסיבוב השני והטבעוני
שלנו משמח אותי בלי סוף. אני דואגת להחזיק את צנצנת הגרנולה שלי מלאה כל הזמן,
והיא בתמורה מוסיפה לארוחות שלי צבע, מרקם וטעם נהדר. אני אוהבת שאפשר להיות איתה ספונטנית, לא מדויקת, זורמת.
גרנולה טבעונית ביתית
כל הדברים הטובים במקום אחד
בדרך כלל אני מוסיפה
לגרנולה את כל מה שאני מוצאת באותו רגע בבית. אני מאוד אוהבת להעשיר אותה בזרעי
פשתן, צ'יה, חמנייה ודלעת. תמיד מוסיפה שבבי קוקוס, שקדים או אגוזים, וכמובן פירות
יבשים, לרוב חמוציות או משמשים ללא סוכר. מעבר לעניין הטעם והמתיקות, אני אוהבת
את הצבעוניות שהם מוסיפים.
מכינים גרנולה על
בסיס שיבולת שועל עבה (לא קוואקר), מה שהופך אותה לתוספת מזינה ומשביעה ללא גלוטן.
מי שיש לו רגישות לגלוטן צריך לקנות אריזות סגורות עליהן מצוין "ללא חשש
לגלוטן". בתור ממתיק אפשר להשתמש בסילאן או סירופ מייפל טבעי. לא ניסיתי עם
אגבה, אבל נראה לי שאין עם זה שום בעיה.
גרנולה טבעונית ביתית
אני הכי אוהבת את
הגרנולה שלי עם חלב סויה ופירות. אופציה נוספת היא להגיש אותה כתוספת קראנצ'ית
טעימה ליוגורט קוקוס שאני מכינה לבד בבית. היא תמיד מככבת בסמוזי על בסיס פירות קפואים. היא גם יכולה להיות טופינג מעולה לעוגות,
בדומה לשטרויזל. ואם פתאום תוקף אותי רעב, או מתחשק לי משהו מתוק בגרסה בריאה,
אני יכולה לאכול אותה סתם ככה, בלי כלום, כמו חטיף אנרגיה מפורק 🙂 ובקיצור, אין שום סיבה לקנות גרנולה מוכנה. הרבה
יותר קל, זול וטעים להכין אותה לבד בבית. היא גם יכולה להיות מתנה מושלמת
לט"ו בשבט שאוטוטו כאן. שיהיה בתאבון!

גרנולה טבעונית תוצרת בית

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
500 גרם (בערך 3
כוסות) שיבולת שועל עבה
1/2 כוס גרעיני
חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1 כוס שקדים חתוכים
גס
3 כפות שמן קוקוס
5 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
(אופציונלי)
קורט מלח (אופציונלי)
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס משמש מיובש
חתוך גס
אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 160
מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.     מניחים בקערה גדולה
את כל מרכיבים המתכון למעט חמוציות ומשמש ומערבבים היטב, עד ששיבולת השועל ושאר
המרכיבים משומנים היטב.
3.     מפזרים את הגרנולה על
גבי תבנית האפייה בשכבה אחידה ואופים כ- 10-15 דקות עד להזהבה. מוציאים, מערבבים,
מחזירים לתנור ואופים שוב כ- 10 דקות נוספות, עד שכל הגרנולה מזהיבה יפה.
4.     מוציאים מהתנור,
מוסיפים את החמוציות והמשמש ומערבבים שוב.
5.     מצננים ומעבירים
לקופסה אטומה.
הערות:
·       אם אתם לא אוהבים את
הטעם של שמן קוקוס, אפשר להחליף אותו בשמן קנולה, או שמן צמחי אחר.
·       אפשר להשתמש בכל
תוספת שאוהבים: אגוזי פקאן או לוז, בוטנים, קשיו, צנוברים, שומשום. צימוקים או כל
פרי יבש אחר, חתיכות חלבה או שברי שוקולד מוסיפים אחרי האפייה.
·       אם בא לכם שהגרנולה
שלכם תהיה ארומטית במיוחד, אפשר להוסיף קינמון, אגוז מוסקט או ג'ינג'ר טחון.
·       אם אתם מרגישים
שהגרנולה לא מתוקה מספיק, אפשר להוסיף לתערובת גם סוכר חום לפי הטעם.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

12 תגובות

  1. אחלה מתכון! הכנתי היום פעם ראשונה, ויצא נהדר. הוספתי פקאן, ולא השתמשתי במשמש יבש, רק בחמוציות ללא סוכר. זה שילוב מעולה עם יוגורט טבעוני. המתכון הזה יהפוך לאחד הקבועים שלי.

  2. היי, אם אני מורידה מכמות מסויימת של גרעיני דלעת למשל, אז צריך להשלים את הכמות במוצר אחר מהרשימה, נכון?

    1. הי דלית. כן, אפשר להמיר במשהו אחר, ואפשר פשוט להפחית. זה לא מאוד משנה, כי מדובר בגרנולה, ולא עוגה שדורשת דיוק

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה