השנה, כשכולכם חגגתם פורים, ואחרי זה
פסח, היו לא מעט אנשים, ואני ביניהם, שהלכו לישון וקמו בבוקר עם שבועות בראש ובלב.
וכל זה כדי שלקראת החג תצא לאור חוברת המתכונים המסורתית של השף הלבן והשבועון לאישה. החוברת הזו היא אכן מסורתית במושגים של היופי,
ההשקעה והאיכות. אבל יש בה הפעם שני אלמנטים לגמרי חדשניים, לא מובנים מאליהם, ואחד
מהם גם סוג של מהפכני, ומאוד קרוב לליבי.
פסח, היו לא מעט אנשים, ואני ביניהם, שהלכו לישון וקמו בבוקר עם שבועות בראש ובלב.
וכל זה כדי שלקראת החג תצא לאור חוברת המתכונים המסורתית של השף הלבן והשבועון לאישה. החוברת הזו היא אכן מסורתית במושגים של היופי,
ההשקעה והאיכות. אבל יש בה הפעם שני אלמנטים לגמרי חדשניים, לא מובנים מאליהם, ואחד
מהם גם סוג של מהפכני, ומאוד קרוב לליבי.
השנה, לראשונה בהיסטוריה של החוברת,
יופיעו בה גם מתכונים טבעוניים, והזכות לפתח אותם נפלה בחלקי. אין לי מספיק מילים
כדי לתאר כמה אני גאה להיות חלק מהשינוי הזה, ומהפרויקט הגדול שעתיד להגיע למיליוני אנשים בארץ, גם אם רובם לא טבעונים. תחשבו על המגמה והמשמעות! ועל אחת כמה וכמה אני מאושרת שכל מי שהטבעונות כן רלוונטית לו, יוכל השנה גם הוא למצוא בחוברת מתכונים שווים לחג.
יופיעו בה גם מתכונים טבעוניים, והזכות לפתח אותם נפלה בחלקי. אין לי מספיק מילים
כדי לתאר כמה אני גאה להיות חלק מהשינוי הזה, ומהפרויקט הגדול שעתיד להגיע למיליוני אנשים בארץ, גם אם רובם לא טבעונים. תחשבו על המגמה והמשמעות! ועל אחת כמה וכמה אני מאושרת שכל מי שהטבעונות כן רלוונטית לו, יוכל השנה גם הוא למצוא בחוברת מתכונים שווים לחג.
מתוך המתכונים שפיתחתי, שלושה נכנסו לחוברת: פאי רועים,
ניוקי ברוטב פטריות ועוגת "גבינה" קרה עם פירורים. שלושת האלה, ושניים
הנוספים – קיש כרישה ובטטה וטירמיסו, יתפרסמו כאן במהלך השבועות הקרובים.
ניוקי ברוטב פטריות ועוגת "גבינה" קרה עם פירורים. שלושת האלה, ושניים
הנוספים – קיש כרישה ובטטה וטירמיסו, יתפרסמו כאן במהלך השבועות הקרובים.
הפוסטים האלה ייראו קצת אחרת,
כי כל התמונות שאעלה צולמו במסגרת ההפקה הנפלאה. וזה המקום להודות לכל האנשים שליוו את הפרויקט במסירות וסבלנות, ושבזכותם החוברת יצאה מקצועית ומהממת: אנשי
"תנובה", "לאישה", "בלינק". ותודה מיוחדת לצלם
המוכשר, דן פרץ, והסטייליסטית האגדית, נורית קריב, על כך שהפכו את המנות שהכנתי ליצירות
אומנות 🙂
כי כל התמונות שאעלה צולמו במסגרת ההפקה הנפלאה. וזה המקום להודות לכל האנשים שליוו את הפרויקט במסירות וסבלנות, ושבזכותם החוברת יצאה מקצועית ומהממת: אנשי
"תנובה", "לאישה", "בלינק". ותודה מיוחדת לצלם
המוכשר, דן פרץ, והסטייליסטית האגדית, נורית קריב, על כך שהפכו את המנות שהכנתי ליצירות
אומנות 🙂
הדבר החדשני הנוסף שקרה השנה הוא שכל
המתכונים שמופיעים בחוברת פותחו ע"י בלוגרים. אנשים שחיים אוכל, אוהבים לבשל,
לאפות וגם לתעד את העשייה שלהם, ומייצרים תוכן איכותי ונגיש. כמה כיף היה להיפגש
בסט עם החברים המוכשרים: רחלי קרוט, בעלת הבלוג המהמם "Krutit",
ומישהי שמכוונת ומלווה אותי בדרכי בעולם האוכל במהלך השנים האחרונות, יש לומר
בסבלנות ופרגון אינסופיים. ענבל לביא, "פיית העוגיות" המפורסמת והכה
צנועה ומתוקה. יונית צוקרמן "מלכת המטבח", אישה שכולה אש, פלפל ולב ענק.
ובן אחד, הצעיר, היפה והמוכשר, אבינועם ארביב מהבלוג "פירורים".
המתכונים שמופיעים בחוברת פותחו ע"י בלוגרים. אנשים שחיים אוכל, אוהבים לבשל,
לאפות וגם לתעד את העשייה שלהם, ומייצרים תוכן איכותי ונגיש. כמה כיף היה להיפגש
בסט עם החברים המוכשרים: רחלי קרוט, בעלת הבלוג המהמם "Krutit",
ומישהי שמכוונת ומלווה אותי בדרכי בעולם האוכל במהלך השנים האחרונות, יש לומר
בסבלנות ופרגון אינסופיים. ענבל לביא, "פיית העוגיות" המפורסמת והכה
צנועה ומתוקה. יונית צוקרמן "מלכת המטבח", אישה שכולה אש, פלפל ולב ענק.
ובן אחד, הצעיר, היפה והמוכשר, אבינועם ארביב מהבלוג "פירורים".
וככה המתכון הראשון נראה בתוך החוברת. אני רואה את המילה "טבעוני", והלב שלי מתמלא בשמחה. לפני שנתיים, קיבלתי את ההחלטה, עשיתי את הבחירה, ורק
הייתי זקוקה לנקודת מוצא. אז חגגתי שבועות עם החברים מסביב לשולחן חלבי לגמרי, עמוס
בכל טוב, ומאז לא נגעתי יותר במוצרי חלב. אם בזכות החוברת והמתכונים שלי עוד אנשים
יחליטו לנסות את אורח החיים הטבעוני, אני את שלי עשיתי! אז שיהיה חג שמח, חברים,
ונתראה במתכוני החוברת הבאים. ועכשיו – לפאי הרועים.
הייתי זקוקה לנקודת מוצא. אז חגגתי שבועות עם החברים מסביב לשולחן חלבי לגמרי, עמוס
בכל טוב, ומאז לא נגעתי יותר במוצרי חלב. אם בזכות החוברת והמתכונים שלי עוד אנשים
יחליטו לנסות את אורח החיים הטבעוני, אני את שלי עשיתי! אז שיהיה חג שמח, חברים,
ונתראה במתכוני החוברת הבאים. ועכשיו – לפאי הרועים.
פאי רועים טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 על 30 ס"מ:
לשכבת תפוחי האדמה:
8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
גדולות
גדולות
1/4 כוס (60 מ"ל) משקה סויה תנובה במתיקות
מופחתת
מופחתת
1 מכל (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
2 כפות שמרי בירה (עלול להכיל גלוטן, תבדקו את האריזה)
1 כפית מלח
לשכבת הירקות:
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות במים במשך שעתיים
3-2 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
2 שיני שום, קצוצות
3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים לקוביות
קטנות
קטנות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
אפשרות: 1 ו-1/2 כפיות פפריקה חריפה
לאפייה ולהגשה:
מעט שמן זית
עלים מ-4-3 ענפי תימין
אופן ההכנה:
- שכבת תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח במשך
כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים ומועכים למחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים
למחית אחידה. מכסים ושומרים בצד. - שכבת הירקות: מסננים את העדשים ממי ההשריה ושמים בסיר. מוסיפים מים עד
לגובה של כ-2 ס"מ מעל העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהן
מתחילות להתרכך. - מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את
הגזר והסלרי, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את
העדשים המבושלות ואת התבלינים ומערבבים היטב. מסירים מהכיריים. - ההרכבה והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומשטחים
בה את תערובת הירקות בשכבה אחידה. מהדקים היטב. מכסים במחית תפוחי האדמה, וחורצים
על פניה פסים בעזרת סכין או מרית. - מרססים או מברישים את פני המאפה במעט שמן זית ואופים 30-25 דקות, עד
להזהבה. מפזרים עלי תימין ומגישים חם.
הערות:
- שימו לב
ששמרי הבירה זה מוצר שעלול להכיל גלוטן. אם אתם רגישים ממש, תבדקו את האריזה. אפשר
לחלוטין להשמיט את שמרי הבירה מהמתכון. הם שם בשביל הטעם בלבד.
0/5
(0 Reviews)