טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה עם אגוזים

טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים ללא אפייה

מאת

טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים

כמה חם בחוץ? חם כל כך שמכשיר החשמל היחיד שעובד אצלי בבית שעות נוספות הוא המזגן. בטח ובטח לא התנור. למרבה הצער (או השמחה) החום לא פוגע כלל בקרייב שלי לדברים מתוקים. וזאת הסיבה שמצאתי את עצמי מכינה את הטארטים הטבעוניים האישיים האלה במילוי שוקולד ואגוזים. עם דובדבנים אדומים שמעטרים אותם ומוסיפים צבע, יופי וטעם. לא התכוונתי להפוך את האירוע הזה לפוסט, אבל ביקשתם כל כך יפה באינסטגרם.. אז נשברתי 🙂

מדובר באחד הקינוחים המהירים והפשוטים ביותר להכנה. באמת! כל אחד יכול להכין אותו, אני מבטיחה. ויצא לכם מהמם בדיוק כמו שיצא לי. הרי אין צורך לאפות את הקלתיות, וזה כבר מוריד הרבה עבודה וסטרס. את המלית מכינים על בסיס שלושה מרכיבים בלבד. טוב, ארבעה, אם השוקולד המריר לא מספיק מתוק לכם. והטבע כבר דאג לקישוט המושלם.

טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים

אז נשאר רק לטחון יחד את כל מרכיבי הקלתיות, לסדר את התערובת בתוך תבניות טארט קטנות ולהקפיא. בזמן הזה מכינים את המלית. אה, ושוטפים את הדובדבנים. מלללא עבודה.

טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים
ביס מישהו?

סתם. כמובן זה כלום עבודה ואפס מאמץ. וזה בדיוק מה שכולנו מחפשים בימי הקיץ הלוהטים האלה. אלה טארטים טבעוניים ללא גלוטן שכיף להכין עם הילדים בחופש הגדול. אם מגישים אותם ישירות מהמקרר, הם קרירים ומרעננים כאלה, כמעט כמו קוקילידה. רק בצורה הרבה יותר מרשימה ויפה, וטעם אינטנסיבי של שוקולד עם הפתעות אגוזים. הייתי אומרת שהם מושלמים ממש! אתם חייבים לנסות ולספר לי איך יצא. כאן בתגובות, או בעמוד האינסטגרם שלי. ובינתיים – שיהיה בתאבון!

 

טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים ללא אפייה

אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4 טארטים אישיים, או טארט אחד בקוטר 20 ס”מ:

מרכיבים לקלתית:
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/4 כוס שבבי קוקוס
1 כפית קקאו
8 תמרים לחים, מגולענים
1 כף סירופ מייפל, או לפי הטעם
1 כף שמן קוקוס
קורט מלח

מרכיבים למלית:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב סויה
2/3 כוס אגוזים / שקדים, קצוצים דק
2 כפות מייפל (אופציונלי)
דובדבנים טריים לקישוט

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקלתיות: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. טועמים ומוסיפים עוד מייפל במידת הצורך.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות טארט אישיות (מומלץ עם תחתית מתפרקת) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.
  3. בינתיים מכינים את מלית השוקולד והאגוזים: מניחים בקערה את השוקולד והחלב וממיסים במיקרוגל או על בן מרי. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. מוסיפים את האגוזים או השקדים הקצוצים ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את המלית לתוך הקלתיות, מקשטים בדובדבנים טריים ומעבירים לקירור ל- 15 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.
  5. מחלצים את הטארטים ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה. במקרה הזה צריך קודם כל לטחון אותה שתהיה דקה יותר, ורק אז להוסיף את שאר מרכיבי הקלתית.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • תוסיפו את המייפל למלית אך ורק אם היא לא מספיק מתוקה לכם.
  • אפשר להחליף את התמרים ב-1 כוס חמוציות או צימוקים.
  • אם אתם משתמשים בתבניות שלמות (ללא תחתית מתפרקת), מומלץ לחלץ את הטארטים מהתבניות לפני שממשיכים לשלב המילוי.
  • אפשר לקשט את הטארטים בכל פרי שאוהבים.

 

הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם