שלום-שלום. הרבה זמן לא נפגשנו. אבל להיעדרות שלי יש סיבה טובה ומרגשת – אני בונה אתר חדש! בית חדש ל"מרכיב הסודי": יותר מרווח, יותר מושקע, יותר ידידותי לכם ונעים לי. וכמו כל תהליך בנייה או שיפוץ, גם זה לוקח המון זמן. חד משמעית יותר ממה שחשבתי. הייתי תמימה כשהבטחתי לעצמי שאני לוקחת פסק זמן ולא מעלה פוסטים חדשים עד שהאתר החדש יהיה מוכן. אני לא מוכנה לזה. התגעגעתי! ויש גם מתכון מושלם של טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק. איך אני יכולה למנוע אותו מכם? זה ממש לא יהיה אחראי מצידי 🙂
אז האתר נבנה ברקע, אני עורכת מחדש את כל התוכן הישן, ובמקביל עושה פרויקט חדש ומרגש לא פחות. על הטופו החדש של תנובה כבר שמעתם? אגלה לכם סוד קטן: אני יודעת עליו כבר תקופה יחסית ארוכה, ונראה לי הייתי בין האנשים הראשונים בארץ שראו את האריזה וטעמו את המוצר. וזה כי עשיתי לו מלא טסטים. מישהו הרי חייב לוודא שמה שאמור להיות טעים באמת כזה 🙂
אז מה אני אגיד? אני מאוד מרוצה מהטופו. אני משתפת כאן בלב שלם את המתכונים שפיתחתי. הטופו נוח לעבודה ומשתלב מעולה בהמון מנות, כולל קינוח אחד! (בינתיים. הזרוע עוד נטויה). את המתכונים שלא אעלה בבלוג, תוכלו לראות באתר של השף הלבן באזור המיועד לכך.
ואתחיל מהמנה הבסיסית – קוביות טופו מוקפצים עם ירקות בזיגוג מבריק משגע. כשהעליתי את תמונת הקוביות המבריקות האלה לסטורי באינסטגרם, קיבלתי מבול של הודעות עם בקשות לפרסם את המתכון. אז הנה הוא. מנה כל כך פשוטה להכנה, כל כך צבעונית וטעימה, שהייתי מסוגלת לאכול אותה כל יום. ועכשיו גם אתם יכולים. נסו להכין וספרו לי איך יצא. ואל תשכחו לצלם, להעלות בפייסבוק או אינסטגרם ולתייג אותי. ככה אני אוכל להשוויץ בתוצרים שלכם מול כל העולם 🙂 בתאבון!
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה בטעם בזיליקום, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן
1/2 פלפל גמבה אדום, פרוס לרצועות
1/2 פלפל גמבה צהוב, פרוס לרצועות
12 תרמילי שעועית ירוקה, עם קצוות חתוכים
1/2 בצל אדום, פרוס לחצאי טבעות
1/4 פלפל חריף (אופציונלי)
מרכיבים לרוטב:
1 כף שמן
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום כהה / סילאן
1 כף קורנפלור
3 כפות מים
להגשה:
שומשום
אופן הכנה:
- מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ומניחים מעל כלי עם משקולת, כדי להתפטר מנוזלים מיותרים. אפשר פשוט ללחוץ ידנית. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ.
- מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-5 דקות ומסננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה, ואין גושי קורנפלור.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת עם ציפוי non-stick ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. יוצקים כ-2 כפות מהרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
- יוצקים 1 כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה. מוסיפים את שארית הרוטב, מערבבים ומחזירים למחבת את הטופו המקורמל. מקפיצים יחד 1-2 דקות לאיחוד הטעמים.
- מפזרים את השומשום ומגישים מיד.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג טופו שאוהבים.
- אפשר לשחק עם הירקות שבמוקפץ. אני אוהבת כשהירקות שלי מתרככים מעט, אך עדיין נשארים פריכים.
- אפשר להגיש את המוקפץ כתוספת לאורז.
תגובה אחת
שלום לך.
יצא מעולה.
הייתי מורידה במתיקות, לא שמתי פלפל חריף.
ממה להוריד לדעתך בסילאן, או צ'ילי? אני הייתי מעדיפה בצ'לי, הוא פחות בריא מסילאן.