את הצ'יזקייק הזו הכנתי עוד בשבועות, ורק עכשיו התפניתי לטפל במתכון. אבל בגדול אתם רק מרוויחים מהדיליי הזה, כי בינתיים דובדבנים הגיעו לשיא העונה, ועוגת הגבינה הזו עם דובדבנים תהיה לכם לא רק טעימה בבטן ויפה לעין, אלא גם הרבה יותר משתלמת.
יש לי בבלוג לא מעט מתכוני צ'יזקייקים טבעוניים: בטעם אוכמניות, בטעם שוקולד, בטעם קרמל, בטעם מוקה וליים. אני מתה על העוגות האלה ללא אפייה, על בסיס קשיו ניטרלי שמאפשר להלביש עליו כל טעם שאוהבים. ומשחק הצבעים מרתק אותי ממש. אני תמיד קצת עוצרת את הנשימה בהמתנה לצבע שיתקבל כתוצאה מערבוב המרכיבים.
הפעם הפלטה לגמרי ורודה ואדומה. כשמשתמשים בדובדבנים חמוצים, הם מגירים מיץ בצבע אדום עמוק, שנשאר כזה בציפוי הג'לי, ובשילוב עם הקשיו הטחון מייצר שכבת מוס בגוון ורוד עתיק. אגב, אם אין לכם אגר-אגר, או שאתם עדיין חוששים לעבוד איתו (באמת שאין סיבה!), אפשר פשוט לוותר על הציפוי. ואפשר גם להמיר אותו בציפוי אחר, למשל שוקולד מריר מומס.
ואם אתם בכל זאת הולכים על הג'לי, אל תחזרו על הטעות שלי, ומיד תשפכו אותו על העוגה הקפואה. ממש מיד, בלי לחכות שיתקרר טיפה. כי הוא מתייצב על העוגה הקפואה תוך שניות. אני חיכיתי קצת, לכן שכבת הציפוי שלי יצאה לא הכי חלקה. אבל בעיניי אפילו למראה המרושל והלא מושלם הזה יש קטע 🙂
ומכיוון שהעוגה נסעה איתי לחג, ולא רציתי לפצוע אותה, אין לי תמונת חתך להראות לכם. אבל תאמינו שהיא נראית מבפנים בדיוק כמו שהיא נראית מבחוץ – מהממת. ואיך הטעם? אז ככה: היא טיפה חמצמצה, דובדבנית, במרקם עשיר וקטיפתי. ביס קיצי מושלם, קריר ומרענן. אז יאללה, נצלו את עונת הדובדבנים, ואל תשכחו לספר לי איך יצא, כאן או באינסטגרם. בתאבון!
עוגת גבינה טבעונית עם דובדבנים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:
לתחתית:
2 כוסות שקדים / אגוזי מלך
8 תמרים מגולענים
20 גרם (2 כפות) קקאו
2 כפות מייפל טבעי (או לפי הטעם)
1 כף שמן קוקוס רך או מומס
קורט מלח
לשכבת דובדבנים:
400 גרם (כ- 3 כוסות) קשיו לא קלוי, מושרה לפחות ל- 4 שעות ומסונן
400 גרם דובדבנים חמוצים קפואים / טריים מגולענים
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כוס שמן קוקוס מומס
לציפוי ג'לי דובדבנים:
200 גרם דובדבנים חמוצים קפואים / טריים מגולענים
3/4 כוס מים
1 כפית שטוחה אגר-אגר
לקישוט:
דובדבנים טריים
אופן הכנה:
- מניחים תבנית/רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה.
- מכינים את הדובדבנים: מפשירים קלות במים (אם משתמשים בקפואים), מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת.
- מכינים את התחתיות: מניחים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה ודביקה.
- מהדקים את התערובת היטב לתחתית הרינג / התבנית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- בינתיים מכינים את שכבת הדובדבנים: מניחים בקערת בלנדר או מעבד מזון את הקשיו, מיץ הדובדבנים, המייפל ומיץ הלימון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לערבב עוד כחצי דקה. יוצקים את התערובת מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, מניילנים את התבנית ומחזירים למקפיא לפחות ל- 5 שעות.
- מכינים את ציפוי ג'לי הדובדבנים: מניחים בקלחת את הדובדבנים והמים ומבשלים כ-8 דקות. מועכים את הדובדבנים בעזרת כף עץ כדי שיגירו כמה שיותר מיץ. מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר רק את הנוזל האדום. מוסיפים את אגר-אגר, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים מיד על העוגה הקפואה ומחזירים למקפיא עד שהציפוי מתייצב.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, מקשטים בדובדבנים הטריים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אם המוס של שכבת הדובדבנים מרגיש לכם קצת חמוץ מדי, תוסיפו עוד סירופ מייפל.
- כדי לקבל את הצבע הוורוד בשכבת המוס והצבע האדום הבוהק בציפוי, מומלץ להשתמש בדובדבנים חמוצים, טריים או קפואים.
- אם אין לכם אגר-אגר, אפשר להכין את העוגה ללא ציפוי הג'לי. זה גם יהיה מאוד טעים. אפשר להחליף את ציפוי הג'לי בגנאש שוקולד מריר.
- כ-3 שעות לפני הגשה מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא למקרר. את השאריות אפשר לשמור במקרר.
2 תגובות
וואוו! את הציפוי עשיתי בעזרת הרתחת נוזל הדובדבנים עם כף קורנפלור עד להסמכה ואז שפכתי על העוגה. יצא מוש. לתוך העוגה הכנסתי מעט קונפיטורית דובדבנים שחורים שניקדה את הורוד החמצמץ באיי מתיקות. השתמשתי בה גם לקישוט. העוגה הכי טובה שהכנתי עד כה, הכנתי לעצמי כעוגת יומהולדת (;
תודה!
הי קרן. קודם כל מזל טוב על יום ההולדת! מאוד שמחה שאהבת את העוגה 🙂