פסטה במילוי טופו ופטריות

קונכיות פסטה טבעוניות במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות

מאת

פסטה במילוי טופו ופטריות

הרבה פעמים כשמדובר בבישול, ולא בהכנת קינוחים, כשאני מתחילה להכין מנות חדשות אני לא לגמרי יודעת מראש מה יצא לי. יש משהו מקסים בחוסר הוודאות הזו, מעין חופש ליצור וזרימה דינמית נעימה, בניגוד למדידות מדויקות שיש בקונדיטוריה. גם המנה הזו נולדה כרעיון אבסטרקטי, ולא היה לי מושג שקונכיות הפסטה במילוי טופו ופטריות יצאו לפועל בצורה כה מהממת.

יש במנה הזו את הכל! קודם כל זו הפסטה הטבעונית “הגבינתית” ביותר שיצאה לי עד כה. אני מניחה שזה קורה בזכות השילוב הנהדר בין טופו מגורר דק-דק לפטריות מטוגנות עם בצל ושום. איכשהו הכל מתערבב לכדי ביס טעים בטירוף. הפסטה נאפית בתוך רוטב עגבניות, והמרקם שלה רך ונימוח מבפנים וקראנצ’י מבחוץ. עלי התימין והפרמזן הטבעוני מוסיפים המון.

פסטה במילוי טופו ופטריות
אחת המנות הפוטוגניות והטעימות!

ותראו איזו צורה וצבעים יש למנה הזו! היא כבשה אותי עוד לפני שהכנסתי אותה לתנור, אבל השיזוף המהמם שהיא קיבלה בזמן האפייה פשוט הרג אותי – אני מאוהבת בה סופית ולכל החיים 🙂 היא פשוטה להכנה, נראית מאוד מרשימה וחגיגית, ויש לה נטייה מוזרה להיעלם תוך זמן קצר מאוד. אז אל תעשו כמוני, ותשתמשו מראש בתבנית גדולה יותר. אתם חייבים לנסות את הקונכיות האלה. ואל תשכחו לספר לי כאן, בפייסבוק או באינסטגרם, איך יצא. בתאבון!

קונכיות פסטה טבעוניות במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות

אז מה היה לנו?

מרכיבים לפסטה והמלית:
300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים ומגורר דק
2 כפות שמן
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית עלי תימין
30 קונכיות (בערך 1/3 קופסה)

מרכיבים לרוטב:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית אבקת שום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

להגשה:
1/4 כוס שמרי בירה
1/4 כוס פירורי לחם
עלי תימין

 

אופן הכנה:

  1. בודקים כמה קונכיות נכנסות לתבנית שמשתמשים בה, ומבשלים את הכמות הזו של הפסטה לפי הוראות היצרן, כ- 90% מהזמן המצוין על גבי האריזה. מסננים.
  2. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מערבים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הטופו, מתבלים וממשיכים לטגן יחד עוד 4-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים כולל התבלינים ומעבירים לתבנית האפייה.
  5. ממלאים את הקונכיות בתערובת הפטריות עם הטופו.
  6. מניחים את הקונכיות הממולאות בתוך הרוטב ואופים כ-15-20 דקות.
  7. מכינים את הפרמזן הטבעוני: מערבבים יחד את שמרי הבירה ופירורי הלחם.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמזן הטבעוני ועלי התימין ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום או פיקנטי, מה שאוהבים.
  • אם רוצים טיפה לקצר את התהליך, אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן.
תגיות:
הדפסה
2 תגובות
  1. נטלי חודש 1 לפני
    הגב

    שלום
    התמכון נראה מעניין, אבל היה לי מוזר להיתקל בו פעם שניה בפרק זמן קצר. ולא רק בו….
    באתר השף הלבן יש את אותן התמונות ואת אותם המתכונים בדיוק (גם ירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק).
    https://www.chef-lavan.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%99-%d7%98%d7%95%d7%a4%d7%95-%d7%95%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%91-%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי נטלי, תודה רבה קודם כל. והעניין לא כזה מוזר. אני פיתחתי את המתכונים האלה עבור תנובה, ותנובה משתפים אותם בעמוד של השף הלבן.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם