קונכיות פסטה טבעוניות במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות

מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2018

פסטה במילוי טופו ופטריות

הרבה פעמים כשמדובר בבישול, ולא בהכנת קינוחים, כשאני מתחילה להכין מנות חדשות אני לא לגמרי יודעת מראש מה יצא לי. יש משהו מקסים בחוסר הוודאות הזו, מעין חופש ליצור וזרימה דינמית נעימה, בניגוד למדידות מדויקות שיש בקונדיטוריה. גם המנה הזו נולדה כרעיון אבסטרקטי, ולא היה לי מושג שקונכיות הפסטה במילוי טופו ופטריות יצאו לפועל בצורה כה מהממת.

יש במנה הזו את הכל! קודם כל זו הפסטה הטבעונית "הגבינתית" ביותר שיצאה לי עד כה. אני מניחה שזה קורה בזכות השילוב הנהדר בין טופו מגורר דק-דק לפטריות מטוגנות עם בצל ושום. איכשהו הכל מתערבב לכדי ביס טעים בטירוף. הפסטה נאפית בתוך רוטב עגבניות, והמרקם שלה רך ונימוח מבפנים וקראנצ'י מבחוץ. עלי התימין והפרמזן הטבעוני מוסיפים המון.

פסטה במילוי טופו ופטריות
אחת המנות הפוטוגניות והטעימות!

ותראו איזו צורה וצבעים יש למנה הזו! היא כבשה אותי עוד לפני שהכנסתי אותה לתנור, אבל השיזוף המהמם שהיא קיבלה בזמן האפייה פשוט הרג אותי – אני מאוהבת בה סופית ולכל החיים 🙂 היא פשוטה להכנה, נראית מאוד מרשימה וחגיגית, ויש לה נטייה מוזרה להיעלם תוך זמן קצר מאוד. אז אל תעשו כמוני, ותשתמשו מראש בתבנית גדולה יותר. אתם חייבים לנסות את הקונכיות האלה. ואל תשכחו לספר לי כאן, בפייסבוק או באינסטגרם, איך יצא. בתאבון!

קונכיות פסטה טבעוניות במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות

אז מה היה לנו?

מרכיבים לפסטה והמלית:
300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים ומגורר דק
2 כפות שמן
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית עלי תימין
30 קונכיות (בערך 1/3 קופסה)

מרכיבים לרוטב:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית אבקת שום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

להגשה:
1/4 כוס שמרי בירה
1/4 כוס פירורי לחם
עלי תימין

 

אופן הכנה:

  1. בודקים כמה קונכיות נכנסות לתבנית שמשתמשים בה, ומבשלים את הכמות הזו של הפסטה לפי הוראות היצרן, כ- 90% מהזמן המצוין על גבי האריזה. מסננים.
  2. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מערבים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הטופו, מתבלים וממשיכים לטגן יחד עוד 4-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים כולל התבלינים ומעבירים לתבנית האפייה.
  5. ממלאים את הקונכיות בתערובת הפטריות עם הטופו.
  6. מניחים את הקונכיות הממולאות בתוך הרוטב ואופים כ-15-20 דקות.
  7. מכינים את הפרמזן הטבעוני: מערבבים יחד את שמרי הבירה ופירורי הלחם.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמזן הטבעוני ועלי התימין ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש גם בטופו בטעם בזיליקום או פיקנטי, מה שאוהבים.
  • אם רוצים טיפה לקצר את התהליך, אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

14 תגובות

  1. שלום
    התמכון נראה מעניין, אבל היה לי מוזר להיתקל בו פעם שניה בפרק זמן קצר. ולא רק בו….
    באתר השף הלבן יש את אותן התמונות ואת אותם המתכונים בדיוק (גם ירקות מוקפצים וטופו בזיגוג מבריק).
    https://www.chef-lavan.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%99-%d7%98%d7%95%d7%a4%d7%95-%d7%95%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%98%d7%91-%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-

    1. הי נטלי, תודה רבה קודם כל. והעניין לא כזה מוזר. אני פיתחתי את המתכונים האלה עבור תנובה, ותנובה משתפים אותם בעמוד של השף הלבן.

  2. סליחה רבה אבל יצא מאוד לא טעים וחסר יחוד
    חסר גם רכיב אחד שיש בשף הלבן ואין פה – גבינת סויה, זה בטח לא עזר

    אני באופן כללי לא אוהבת להתלונן אבל באמת שהמתכון הזה לא מצליח לעבוד לפי ההוראות האלה

    חוץ מזה תודה על ההשקעה במתכונים
    כשאני אכין מתכון שיצא לי טעים אני בוודאות אכתוב תגובה טובה על מנת לאזן 🙂

    1. אין על מה לבקש סליחה. כמו שאומרים, על טעם וריח.. הרבה מאוד אנשים הכינו את המתכון הזה ואהבו. ומן הסתם גם אני. מקווה שבפעם הבאה תהיה חוויה טובה יותר

  3. הכנתי ויצא מעולה! השתמשתי בטופו בזיליקום, וברוטב מוכן ששידרגתי עם קצת גבינת סויה תנובה וקרם קוקוס. תודה על המתכון!

  4. הכנתי עם קנלוני (כי לא מצאתי את הקונכיות). הוספתי 2/3 קופסא גבינת סויה. יצא מעולה!!!
    תודה אולגה

  5. המתכון הזה הפף להיות אחד האהובים אצלי. מכינה אותו שוב ושוב ונהנים ממנו גם הלא טבעונים. אני ממלאה קנלוני כי לא ניתן להשיג את הקונכיות הגדולות (אפילו עכשיו בחג שבועות)

    1. הי מיכל, שמחה לשמוע שאתם אוהבים 🙂 תודה וחג שמח!
      נ.ב. גם אני מתקשה לאתר אותן לאחרונה..

  6. אולגה יקרה, המתכון של הקונכיות במילוי טופו ופטריות מאד טעים ואני מכינה אותו כבר בפעם השנייה. אני מוסיפה רוטב עגבניות גם מעל לקונכיות ומפזרת גבינה צהובה טבעונית מגורדת. אופה 15 דקות עם כיסוי ורק עוד 5 ללא כיסוי. טעים יפה ורך.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם