הייתי היום במצב רוח פילוסופי משהו, וחשבתי על דינמיות של החיים. כמה שהכל זורם ומשתנה, ואיך החיים שלנו לוקחים אותנו למקומות בלתי צפויים. וזה נכון באותה המידה לגבי דברים גדולים וקטנים. קחו למשל את טופו. עד לפני שנתיים אני והוא התקיימנו בעולמות מקבילים. איפה שהוא היה, אני לא הייתי. והיום אני לא יודעת איך אפשר להתקיים בלעדיו. אחרי ששיתפתי כאן שני מתכוני טופו מעולים: קונכיות פסטה במילוי טופו ופטריות וטופו מוקפץ עם ירקות, הגיע הזמן גם לקציצות קינואה טבעוניות עם טופו ופלפל קלוי.
קציצות הן החיים. אפשר לטגן אותן, ואפשר לאפות. הן זריזות ולא מסובכות להכנה, ואיכשהו תמיד, אבל תמיד יוצאות טעימות. מה שאני אוהבת בקציצות קינואה וטופו, שאלה שני חומרי גלם עם טעם ניטרלי. וזה אומר שאפשר לשדך להם כל טעם שאוהבים. ואני מאוד אוהבת פלפלים קלויים. וגם חמאת בוטנים. מפה לשם, לקחתי את ה-כל וטחנתי לכדי קציצה לא פחות ממושלמת: חריפה בזכות הטופו הפיקנטי, עם טעם של מדורה בזכות הפלפל השרוף, וטיפלה מתיקות מפתיעה של חמאת הבוטנים.
מתבלים, מצפים בפירורי לחם (ראו בהערות הנחיות לגרסה ללא גלוטן), מטגנים במעט שמן, והן מוכנות. קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות ורכות מבפנים. פתרון נהדר לארוחת צהרים או ערב. מכינים איזה סלט קטן בצד, דואגים ללימון או מעדן סויה ליד שינטרל את החריפות, ונהנים מארוחה טבעונית כיפית ללא רגשות אשם. אני לא דיאטנית, אבל יש לי תחושה שהקציצות האלה די בריאות ודיאטטיות. אז נסו אותן בהזדמנות ואל תשכחו לספר לי איך יצא. כאן או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
קציצות קינואה טבעוניות עם טופו ופלפל קלוי
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10 קציצות:
300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
1/2 כוס קינואה
1 כוס מים
1 פלפל אדום
2 כפות חמאת בוטנים / טחינה גולמית
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
זסט מ-1 לימון (אופציונלי)
1/2 צרור כוסברה / פטרוזיליה (אופציונלי)
1 כוס פירורי לחם לציפוי
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מבשלים את הקינואה במים, עד שהמים נספגים ומתאדים.
- שורפים את הפלפל על אש גלויה מכל הצדדים, מכניסים לשקית וסוגרים ל- 5 דקות. מוציאים, מקלפים ומרוקנים את הזרעים.
- מניחים בקערת מעבד מזון את חתיכות הטופו, הקינואה, הפלפל ומעבדים בפולסים עד איחוד החומרים. מוסיפים את חמאת הבוטנים או טחינה, מלח, פלפל, זסט הלימון והכוסברה וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת דביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל רצוי, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
- מגישים מיד לצד סלט ירוק, או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- הקציצות יוצאות פיקנטיות פלוס. אם אתם לא אוהבים חריף, אפשר להשתמש בטופו בטעם טבעי, או בכל טופו אחר.
- 1/2 כוס קינואה = 1 כוס קינואה מבושלת.
- אפשר לאפות את הקציצות ב-180 מעלות עד להשחמה. יש להפוך אותן באמצע האפייה.
- לגרסה ללא גלוטן אפשר לוותר על פירורי הלחם, או להשתמש בתור ציפוי בשיבולת שועל דקה (קוואקר).
8 תגובות
האם אפשר לקלות את הפלפל בתנור במקום? (אין גז רק כיריים חשמליות)
הי ספיר. בוודאי – אין שום בעיה. בהצלחה 🙂
הי אולגה. יש לך בלוג מהמם!
האם לדעתך אפשר להשתמש בשעועית במקום טופו?
הי גל, תודה רבה! זה יהיה מתכון קצת אחר, אבל בהחלט כן. שעועית טחונה תדביק את המסה. בהצלחה!
היי,נראה מעולה! יש לי קינואה מבושלת מה הכמות שדרושה?
תודה רבה! כוס אחת של קינואה מבושלת. בהצלחה 🙂
מה אפשר במקום פירורי לחם? אין לי כרגע
הי הילה. אפשר כמות זהה של שקדים או אגוזים טחונים או קצוצים מאוד דק. בהצלחה