שלום וברוכים הבאים למרכיב הסודי המחודש! בשעה טובה הפוסט הזה פותח רשמית את העידן החדש של הבלוג. מעכשיו זה אתר מקצועי ורציני שמשחק במגרש המשחקים של הגדולים, ואין יותר שמחה ממני. אני מאושרת שהשינוי הזה מתרחש באופן הכי סימבולי לקראת ראש השנה ויום ההולדת השישי של המרכיב הסודי. ואין דרך טובה יותר לחגוג את כל השמחות האלה, מאשר עם עוגה חגיגית מהממת – עוגת מוס מוקה טבעונית עם תאנים.
את היופיופה הזו הכנתי במסגרת שיתוף פעולה כיפי במיוחד שהיה לי עם חגי לפלר – חבר וקולגה בלוגר שכותב את "הספורטאי הטבעוני". אם אתם לא מכירים, שווה לכם להיכנס. זה בלוג אוכל מושקע ומצולם יפה שמאחד בתוכו מלא מתכונים טבעוניים בריאים. אם אתם רוצים להיות ספורטאים חזקים כמו חגי, עם מללללא קוביות בבטן, שמגיעות מתזונה טבעונית נטו ועבודה קשה, תלכו לראות איך עושים את זה. חגי הכין קאפקייקס סלק עם קרם גבינה טבעונית וקוקוס, ואני הכנתי את נושאת התאנים הזו 🙂
העוגה המושלמת הזו, ללא גלוטן וללא אפייה, בנויה בכוונה בצורה כזו שבין התחתית לבין מוס המוקה נשאר מקום למסדר תאנים חגיגי ומרשים. בגדול אפשר להשתמש גם בפירות עונה אחרים, אבל התאנים בדיוק בשיא, והן נורא יפות, פוטוגניות וטעימות. ובזכותן העוגה מקבלת מראה מקסים של כתר.
היא יפה בכל קונסטלציה: גם שלמה וגם חתוכה. היא נראית מושקעת ביותר, אבל יחד עם זאת די פשוטה להכנה. קודם כל, אין צורך לאפות אותה, וזה כבר קל וכיף בקיץ החם. שנית, מוס המוקה, שזה בעצם שוקולד וקפה, מורכב מ-4 מרכיבים בלבד ודורש המסת שוקולד וערבוב, ולא יותר מזה. כן צריך שני רינגים או תבניות בגדלים שונים, מקום במקפיא או במקרר ותאנים יפות.
כרגיל, הטבע דואג לקישוט היפה ביותר. וככה במעט מאוד זמן ומאמץ תהיה לכם עוגה טבעונית טעימה ומרשימה שכל אחד, גם לא טבעונים, ישמח לזלול. היא לא מתוקה מדי, הקפה מורגש, ויש בה שילוב מנצח של שני מרקמים שמשלימים אחת את השני: הקראנצ'י של התחתית והקטיפתי של המוס. תוכלו להכין אותה כבר עכשיו, או לשמור את המתכון לראש השנה או חג סוכות. אני רק אגיד שממש בקרוב יהיו כאן לפחות עוד שלושה מתכוני חג שווים, תפוחיים במיוחד, אז כדאי לכם להישאר בסביבה 🙂 אשמח לשמוע מה חשבתם על העיצוב החדש של האתר, ואם אתם מכינים את העוגה, אל תשכחו לספר לי על זה כאן, או בעמוד הפייסבוק או האינסטגרם שלי. שיהיה בתאבון!
עוגת מוס מוקה טבעונית עם תאנים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתחתית בקוטר 18 ס"מ:
1 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס צימוקים
6 תמרים לחים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
1-2 כפות מייפל (לפי הטעם)
קורט מלח (אופציונלי)
מרכיבים למוס מוקה בקוטר 14 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות נס קפה
450 גרם (2 גביעים מסוננים) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר, או לפי הטעם
לקישוט:
4-5 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
1-2 כפיות פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה:
- מרפדים 2 קרשים בנייר אפייה, מניחים מעל קרש אחד רינג בקוטר 18 ס"מ ומרפדים אותו מבפנים בשקף או נייר אפייה גזור. מעל הקרש השני מניחים את הרינג בקוטר 14 ס"מ ומרפדים גם אותו בשקף או נייר אפייה גזור, שגובהם לפחות 6 ס"מ. אם משתמשים בתבניות, מרפדים את התחתיות והדפנות בנייר אפייה.
- מכינים את התחתית: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי המתכון, למעט המייפל והמלח, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת דביקה. טועמים ומוסיפים את המייפל לפי הטעם.
- מעבירים את התערובת לתוך הרינג הגדול ומשטחים היטב בעזרת הידיים ואחרי זה כף. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
- מכינים את מוס המוקה: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים, או על באן מרי. מוהלים את הקפה בכף מים רותחים.
- מניחים במעבד מזון את הגבינת הסויה, מוסיפים את השוקולד, הקפה ואבקת הסוכר וטוחנים עד שמתקבל מוס אחיד. מומלץ להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה, לפי הטעם.
- יוצקים את התערובת לתוך הרינג, טופחים כמה פעמים על השיש כדי להוציא את בועות האוויר, ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים, או עד שהמוס מתייצב.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את התחתית מהרינג ומניחים על צלחת הגשה. מחלצים את המוס מהרינג ומניחים מעל התחתית, במרכז. מקשטים מסביב בפרוסות התאנים, מפזרים מעל את פולי הקקאו ומניחים במרכז תאנה חתוכה נוספת.
- שומרים במקרר. אם לא מגישים מיד, שומרים במקפיא עד להגשה ללא התאנים. לקראת ההגשה מעבירים למקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את אבקת הסוכר בסירופ מייפל טבעי. מוסיפים למוס בהדרגה עד שמגיעים למתיקות רצויה.
- אפשר לקשט את העוגה בפירות אחרים, לפי הטעם.
- אפשר להחליף את גבינת הסויה בחבילה אחת של סילקן טופו רך.
21 תגובות
שאלה.
למה הכוונה ?
(2 גביעים מסוננים) סויה
את יכולה להגיד לי פירמה, או לכתוב מה כתוב במדוייק על הקופסה כדי שאחפש זאת?
הי מיכל, אני השתמשתי בסויה של תנובה. כל גביע כזה הוא 250 גרם לפני סינון. אחרי שאת שופכת את המים שיש בתוך הקופסה (לא כזה הרבה), את נשארת עם בערך 450 גרם של סויה מסוננת. מקווה שעזרתי 🙂
ראשית העוגה נראית יצירתית ומהממת, ואני מניחה כי גם מאד טעימה.
הרינגים קטנים – 14, 18 מ"מ.
אם אני מעוניינת בתבנית של 24/26,
מה אני צריכה לשנות כדי לשמור על גובה זה?
הי מיכל. ההבדל בין שני הרינגים צריך להיות יותר גדול. אם את משתמשת ברינג 26 לתחתית, המוס צריך להיות בקוטר 22, כדי שיישאר מקום להניח את התאנים. מבחינת ההמרה, הייתי אומרת שלפחות כפול 3, אולי אפילו 4.
נראה מעולה! העצלנים ומאותגרי הרינגים יכולים לעשות הכל באותו תבית בשני שלבים? כלומר להקפיא את הבסיס ואז להוסיף את המוס ולהקפיא? או בלי הפסקה – תחתית ועליה מוס בסיבוב אחד? אני יודעת שהמחיר הוא
שלא יהיה מקום לתאנים מסביב.
הי, אין שום בעיה להכין את העוגה בתבנית אחת. הייתי ממליצה להקפיא בכל זאת את הבסיס כ-10 דקות לפני שמוסיפים את שכבת המוס. בהצלחה 🙂
נראה מדהים! איך אפשר להחליף את השיבולת שועל לגרסה ללא גלוטן?
הי יעל, תודה רבה! בשיבולת שועל אין גלוטן. אם את רגישה ברמה של צליאק, תקפידי לקנות באריזה סגורה שמצוין עליה ״ללא גלוטן״
סליחה אם זו שאלה מרגיזה.. ממשיכה את נושא הללא גלוטן – אני רוצה להכין לאורחים, ולא כ"כ בעניין של לקנות חבילה במיוחד- אולי בכל זאת יש חלופה?
פשוט תורידי את שיבולת השועל ותוסיפי יותר אגוזים
שאלה
לא מוצאת תמרים לחים.
(בכמה סופרים, איפה ניתן למצוא)
אפשר תמרים אחרים? מאיזה סוג?
הי מיכל. זה מאוד מוזר.. אני קונה תמרים לחים בחנויות שמוכרות קטניות ואגוזים במשקל. בטוח גם יש בעדן טבע וחנויות טבע אחרות. אבל תכלס זה מוצר בסיסי. את צריכה זן מג׳ול
היי
אם את מתכוונת לתמר מזן מג׳הול אז בסדר.
יש אותו. אז אין בעיה.
תמר לח שכתבת, זה אלה מהמקרר, חצי קפוא.
זה לא אותו סוג.
לסיכום: מג׳הול מספיק?!
אודה לתשובתך
כן, לגמרי. העיקר שיהיו תמרים דביקים. בהצלחה!
אולגה
יצא לי פשוט
מ ד ה י ם !!!
אמנם בלי התאנים ובלי הרינגים היפים שלך
אבל המוס במרקם הנכון (שמתי קפה נמס מגורען ולא המתקתי)
והבסיס מוסיף המון!!
מאמצת!!
תודה רבה!!
הי שלי, מאוד שמחה שאהבת 🙂
הי, האם אפשר להחךיף את התמרים בממרח (מלית) תמרים? וכמה צריך?
הי בתיה. אפשר באופן עקרוני. אני לא ניסיתי, אז אין לי בראש כמות מסוימת לתת לך. תוסיפי בהדרגה עד שהתערובת מספיק דביקה. אני מניחה שזה 3-4 כפות.
הי אולגה, הסויה הייתה די מוצקה ולא הוציאה כמעט מים בסינון. חוץ מזה מציעה שתכתבי שהשוקולד לא יעלה על 60% קקאו, מכיון שהמוס יצא מר מידי.
תודה בתיה