נשארו עוד כמה ימים עד ערב החג, ואם אתם עדיין לא סגורים לגבי קינוח, או שוקלים לתגבר את התפריט המתוכנן בקינוח נוסף, יש לי הצעה בשבילכם. מה דעתכם על כוסות שוקולד טבעוניות עם תפוחים מקורמלים ורימונים? קינוח שכולו אכיל ב-100% כולל כוסות ההגשה 🙂 חגיגי, יפה, ללא ספק טעים ומושחת, ועם פטנט חמוד שהופך את ההכנה למשחק.
לפטנט הזה קוראים קרח, ואני כמובן לא המצאתי אותו, אלא ראיתי באיזשהו סרטון באינטרנט והייתי חייבת לבדוק שהוא עובד. והוא אכן עובד! פשוט גאוני. תראו את תהליך העבודה בסרטון שצילמתי במיוחד.
כמו שאומרים, כל דבר גאוני הוא פשוט. הרי ידוע ששוקולד חם מתייצב מהר בהקפאה. ברגע שיש לנו קרח בצורה רצויה, אפשר להשתמש בו כ"מקפיא" מקומי שעובד ממש בשניות ספורות. צריך להקפיד שכל קרחון כזה יהיה קפוא לחלוטין וגם יבש. כלומר מכינים את הכוסות אחת-אחת, כל כוס עם קרחון חדש, ולא משאירים את תבנית הקרח מחוץ למקפיא בין כוס לכוס.
אפשר להכין את הקרחונים בכל צורה שאוהבים. אפשר להשתמש בתור תבנית אפילו בכוסות פלסטיק. אבל יותר נוח וגם יפה להשתמש בתבניות סיליקון, כי הקרחון יוצא ממנה תוך שנייה בלי שהוא נמס. היום יש תבניות כאלה בכל צורה אפשרית. ובמקס סטור וחנויות דומות הן גם זולות. אני השתמשתי בתבנית בצורת פרח.
כדי שתוכלו לטבול את הקרחון בתוך שוקולד מומס, צריך לחבר לו מעין ידית. אני השתמשתי בשיפודי עץ, אבל גם מקלות פלסטיק או עץ להכנת ארטיקים, ואפילו קשיות לשתייה קלה, יתאימו. הם לא נעמדים בתוך תבנית ונוטים ליפול הצידה כשהמים נוזליים. לכן קודם מקפיאים אותם קצת, ורק אחרי זה תוקעים במרכז כל שקע מקלון.
זה נשמע מורכב, אבל זה באמת הכי לא. אפשר להכין את הכוסות מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר. מילוי התפוחים המקורמלים ורימונים ממש פשוט ומוכן צ'יק צ'ק. צריך להקפיד למלא את הכוסות כשהמילוי קר לגמרי, כדי שלא ימיס את השוקולד.
וכדי שלא יחסר, לפני המילוי שמתי בתחתית הכוסות מעדן שוקולד סויה. ויצא עשיר, מהמם וטעים. זה קינוח אישי מיוחד, ללא גלוטן, שמכיל כמה סמלים של החג: גם תפוחים וגם רימונים. הוא ייראה נהדר על שולחן החג, ובוודאות כולם יאהבו אותו. כי לא מתווכחים עם שוקולד 🙂 אני ממליצה לכם בחום לנסות אותו. ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן, בעמוד שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
כוסות שוקולד טבעוניות עם תפוחים מקורמלים ורימונים
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-5 כוסות בינוניות:
לתפוחים מקרמלים:
4 תפוחים בינוניים, קלופים
1 כף שמן קוקוס
1-2 כפות סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
חופן זרעי רימון
לכוסות:
4-6 קרחונים על שיפוד עץ (ההסבר בהמשך)
350 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
1-2 גביעים של מעדן סויה בטעם שוקולד
להגשה:
שאריות השוקולד
סילאן (אופציונלי)
אופן הכנה:
- לפחות יום לפני הכנת הקינוחים מכינים את הקרחונים: ממלאים תבניות בצורה רצויה (מומלץ מסיליקון – זה יותר נוח לחילוץ הקרחונים) במים ומעבירים למקפיא. רגע לפני שהמים קופאים לגמרי, נועצים במרכז כל תבנית 1/2 שיפוד עץ ומשאירים לקפוא לגמרי. התבנית יכולה להיות במקפיא שבועות.
- מכינים את התפוחים המקורמלים: חותכים את התפוחים לרבעים, מסירים את הליבה וחותכים את מה שנשאר לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ.
- מחממים את שמן הקוקוס מחבת על אש בינונית, מוסיפים את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון והקינמון ומקרמלים תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים, והתפוחים מתחילים להזהיב. מעבירים לצלחת ומקררים לגמרי. מוסיפים את זרעי הרימון ומערבבים.
- מכינים את הכוסות: מכינים קרש עם נייר אפייה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי. מצננים כמה דקות ומעבירים לכלי צר ועמוק.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים קרחון אחד ומחזירים את כל השאר חזרה למקפיא. טובלים את הקרחון בשוקולד המומס כך שהשוקולד יכסה את הקרח מכל הצדדים (בלי החלק העליון כמובן), מרימים, מנערים את עודפי השוקולד ומניחים על הקרש. משאירים ככה לחצי דקה, עד שהשוקולד מתייצב (רואים לפי שינוי הצבע).
- מוציאים את הקרחון החוצה (ייתכן ובתחתית כוס השוקולד יישארו מעט מים – זה בסדר, פשוט שופכים אותם אחר כך) ומעבירים את הכוס המוכנה להתייצבות סופית במקרר.
- ממשיכים באותה הדרך עם יתר הקרחונים. כל פעם משתמשים בקרחון חדש ויבש ישירות מהמקפיא. שומרים את הכוסות המוכנות במקרר.
- מרכיבים את הקינוח: ממלאים את הכוסות בכמה כפיות המעדן, מערימים מעל את המלית ומגישים. אפשר לזלף מעל את שאריות השוקולד או מעט סילאן.
- שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להכין כוסות בכל צורה שרוצים. ככל שתבנית גדולה יותר, כך הכנת הכוסות דורשת עבודה זריזה יותר.
- מומלץ להשתמש בתבניות סיליקון, כי זה מקל על חילוץ הקרחונים.
- חובה להשתמש בכל פעם בקרחון חדש ויבש לגמרי, ישירות מהמקפיא. לכן בין כוס לכוס מחזירים את התבנית למקפיא ולא משאירים בחוץ!
- בזמן הטבילה הקרח נמס ועלול לטפטף לתוך הקערה עם השוקולד. תשתדלו להימנע מזה – תעבדו זריז.
- כשמוציאים את הקרחון מכוס שוקולד מוכנה, בתחתית נשארים קצת מים. לא לדאוג. פשוט שופכים אותם אחרי שהכוסות מתייצבים לחלוטין בקירור.
- אם השוקולד מתחיל להתייצב אחרי הכנת כמה כוסות (כי הקרח מקרר אותו), פשוט מחזירים אותו למיקרוגל או על באן מרי, מחממים טיפה, מערבבים וממשיכים הלאה.
- רוב הסיכויים שבסוף הכנת הקינוחים יישאר לכם קצת שוקולד. אי אפשר להשתמש בכמות קטנה יותר, כי הטבילה דורשת עומק מסוים. אני בטוחה שכבר תמצאו לו שימוש – אפילו בשביל קישוט הכוסות עצמן.
- ממלאים את הכוסות כשהן יציבות לגמרי, והמלית קרה לחלוטין.
8 תגובות
מהמם ביופיו
רעיון גאוני
תודה לך
הי מיכל, תודה רבה! הרעיון לא שלי, אני רק ביצעתי 🙂
איפה קנית קרחונים שכאלה?
הי מיכל, הכנתי אותם לבד. כל ההסברים בפוסט
לא הסברתי עצמי טוב.
התכוונתי היכן קנית את תבנית הסיליקון להכנת קרח, ולפי זה אוכל לעשות ככתוב במתכון.
פשוט רציתי קרחום סיליקון בצורה הזו, שהיא מעין פרח
את התבנית הספציפית הזאת הזמנתי מאלי אקספרס
ניסיתי , אך השוקולד לא "נדבק" לקרח. יש לך רעיון מדוע?
הי שרי. לא, אין לי כל כך רעיון. אם תבנית הקרח הייתה קפואה לגמרי והשוקולד מומס בלי שום תוספת, אין שום סיבה שהפטנט לא יעבוד.