עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד

מאת

עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד

אמאל’ה, איזה חופש ארוך זה היה.. כל תקופת החגים הזו התחברה לי לחג אחד ארוך ובלתי נגמר. שזה בגדול כיף, כי טיילתי, השלמתי מלא שעות שינה וגם כמה סדרות שרציתי לראות. אבל בחגים כמו בחגים, גם אכלתי לא מעט, ומעכשיו אני משלמת על זה ברכיבות יומיומיות. אחד הדברים הבולטים שקרו בחופש הייתה העוגה הזו – עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד. או כמו שנהוג לקרוא לה – צ’יזקייק טבעוני. עם קישוט טעים ומושחת של טראפלס. למעשה יש לי די הרבה כאלה בבלוג: עם דובדבנים, עם קרמל, עם מוקה וליים, היער השחור, עם שוקולד, עם אוכמניות.

עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד

אני מבקשת לא לשפוט לחומרה את המראה הלא 100% שלה. היא יצאה טעימה ומהממת, לכן חשוב לי לשתף את המתכון. אבל היא הורכבה חלקית וצולמה מחוץ לבית, ולכן, למרות המראה החגיגי שלה, היא לא יצאה מוקפדת כמו שהייתי רוצה. תסלחו לי, ולשריטת ה- OCD שלי 🙂 כדורי הטראפלס התפזרו לי קצת בזמן השינוע, והייתי צריכה “להדביק” אותם בחזרה. זה מסביר את חוסר הסדר שלהם, את שכבת הקקאו המעט עבה מדי שאמורה לכסות את נזקי ההובלה, ואת הפרחים הלבנים שהצטרפו למאמץ המשותף לגרום לעוגה להיראות טוב.

לפחות פרח השוקולד המוזהב שרד

אני לא אסביר כאן איך הכנתי את פרח השוקולד, כי הכנתו כוללת טמפרור שוקולד מריר. אז נגיד שהפרח הספציפי הזה הוא למיטיבי לכת. אני מלמדת להכין קישוטי שוקולד כאלה בסדנאות שלי.

עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד

אז תכלס אסור להתלונן על העוגה. היא יצאה טעימה ברמות – שילוב מושלם של חמאת בוטנים ושוקולד. יש בביס הרגשה כללית של טראפל משגע. העוגה הזו לא דורשת אפייה ואין בה גלוטן. הקוטר שלה קטן, אבל מרוב שהיא עשירה אפשר לחלק אותה בין הרבה מאוד אנשים, כי לכל אחד מספיקה פרוסה קטנה. אז לפני שמתחילים דיאטה, נסו אותה וספרו לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שתהיה חזרה לשגרה קלה ובתאבון!

עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים ושוקולד

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 16-18 ס”מ:
לתחתית:
1 כוס אגוזים
5 תמרים עסיסיים מגולענים
2 כפות גדושות שבבי קוקוס
1 כפית קקאו
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף שמן קוקוס
לשתי השכבות:
3 כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלויים, מושרים לפחות 4 שעות ומסוננים
2/3 כוס מים
לשכבת חמאת בוטנים:
2/3 תערובת הקשיו
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
3 כפות מייפל טבעי, או לפי הטעם
1/3 כוס שמן קוקוס
לשכבת שוקולד:
1/3 תערובת הקשיו
100 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות מייפל טבעי, או לפי הטעם
קורט מלח
1/4 כוס שמן קוקוס
לטראפלס וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב צמחי
אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את התחתית: אם התמרים קשים – משרים אותם כמה דקות במים חמים. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון / בלנדר עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או פס נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא.
  2. מכינים את הבסיס לשתי שכבות העוגה: באותו הבלנדר טוחנים את אגוזי הקשיו והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מחלקים אותה לשני חלקים: 2/3 ו-1/3.
  3. מכינים את שכבת חמאת הבוטנים: מניחים בבלנדר את 2/3 תערובת הקשיו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבל מוס אחיד וחלק. יוצקים אותו על התחתית, מיישרים ומחזירים למקפיא.
  4. מכינים את שכבת השוקולד: מניחים בבלנדר את 1/3 תערובת הקשיו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבל מוס אחיד וחלק. יוצקים אותו מעל שכבת חמאת הבוטנים ומיישרים. מניילנים את התבנית ומעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות, או עד שהעוגה מתייצבת היטב.
  5. מכינים את הטראפלס: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מעבירים אותה לקופסת פלסטית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים למשך 30 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב לגמרי. מוציאים מהקופסה, חותכים לריבועים בגודל רצוי ומגלגלים לכדורים. שומרים במקפיא עד להרכבת העוגה.
  6. לקראת הגשה מקשטים את העוגה: מחלצים אותה מהתבנית / הרינג ומעבירים לצלחת הגשה. מנפים מעל שכבה דקה של אבקת הקקאו. מגלגלים את הטראפלס באבקת הקקאו ומסדרים על העוגה. אפשר להגיש ישירות מהמקפיא – העוגה תהיה במרקם עוגת גלידה, או מהמקרר – העוגה תהיה יציבה אך רכה. שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את האגוזים שבתחתית בשקדים או אגוזים אחרים.
  • מומלץ להשתמש בבלנדר חזק – מרקם העוגה יהיה קרמי וחלק. גם מעבד מזון עושה את העבודה, אבל המרקם יהיה מעט פחות חלק.
  • מומלץ להשתמש בחמאת בוטנים במרקם נוזלי (למשל B&D) או לחמם אותה במיקרוגל עד שהיא מתחילה להיות נוזלית.
  • אתם מוזמנים לקשט את העוגה בהתאם לטעמכם האישי. בגדול אפשר לוותר על הטראפלס. הם רק תוספת נחמדה ולא חובה. אפשר להסתפק בקקאו, או זילופי חמאת בוטנים או שוקולד מומס.
הדפסה
14 תגובות
  1. מעריצה סודית חודש 1 לפני
    הגב

    אולגה היקרה, העוגה נראית מושלם!! את סתם מחמירה עם עצמך 🙂

    • אא חודש 1 לפני
      הגב

      איזה כיף ! סוף סוף עוגה “גבינה” מושלמת לבתי שאלרגית לחלב 😄

  2. מירב חודש 1 לפני
    הגב

    האם יש חלופה לחמאת הבוטנים?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי מירב. העוגה הזו היא בכוונה עוגת חמאת בוטנים. אם את לא אוהבת, ממליצה לנסות להכין מתכון אחר. תראי, בתוך הפוסט שמתי לינקים לעוגות גבינה טבעוניות בטעמים אחרים. בהצלחה!

  3. הילה חודש 1 לפני
    הגב

    את אמיתית???? ההקדמה כל כך מיותרת רק אחרי הקריאה שמתי לב ” לליקויים “, העוגה מושלמת! והכל קרה רק בשביל הקישוטים
    “המאולצים”שגרמו לה להראות כמו כלה ביום חתונתה!

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הרגת אותי :)) תודה רבה, היא באמת נראית כלתית..

  4. שונית חודש 1 לפני
    הגב

    היי, העוגה נראית מעולה! את חושבת שאפשרי להכין אותה עם מעבד מזון (אין לי בלנדר)?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי שונית, כמו שכתבתי בפוסט זה אפשרי, אבל מרקם העוגה לא יהיה 100% חלק. אבל יהיה עדיין טעים 🙂

  5. איריס חודש 1 לפני
    הגב

    איזה עוגה מקסימה!
    אכין אותה לעצמי ליום הולדת בשבוע הבא.
    ממש נהנתי מהמתכון הזה, כעת נותר לי להכין אותה.
    תודה רבה על המתכון.

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      איריס, תודה רבה! מזל טוב לכבוד יום הולדתך, ותספרי לי איך יצא לך 🙂

  6. גלי חודש 1 לפני
    הגב

    אגב, רק לידיעה
    אגוזי קשיו הם האגוזים היחידים שמומלץ ואפילו רצוי לקלות אותם לפני האכילה.

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי גלי. לאכילה אולי כן, אבל בשביל העוגה הם אמורים להיות טבעיים ולא קלויים.

  7. מורחה 7 ימים לפני
    הגב

    תודה רבה נשמע פשוט וטעים! וממש נראה מגרה!
    בא לי כבר להכין!
    הכמות של הקשיו- לפני או אחרי השקיעה?

    • אולגה טוכשר 7 ימים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! ובהצלחה! והקשיו – לפני השרייה.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם