עוגת פולנטה טבעונית

עוגת פולנטה טבעונית

מאת

עוגת פולנטה טבעונית

אף מילה על החזרה לשגרה, מבטיחה. במקום זה אפשר לדבר קצת על מזג האוויר החורפי שפקד אותנו בסופ”ש האחרון. היה כל כך קר ואפור שכל מה שרציתי זה משהו אכיל וטעים שיחמם אותי. העוגה הזו נולדה ממש במקרה, כי במקור היא הייתה אמורה להיות דייסה פשוטה. אבל לקחתי אותה כמה צעדים קדימה והפכתי לעוגת פולנטה טבעונית – עגולה, יפה וצהובה, כמו השמש שכל כך חסרה לי, כמו כדור למניעת דיכאון חורף.

עוגת פולנטה טבעונית
פרוסות של אושר צהוב

אם אתם הרפתקנים כמוני, אוהבים פולנטה (דייסת תירס), ומתחברים לקינוחים לא שגרתיים – המתכון הזה בול בשבילכם. כי לקחת דייסה שבד”כ מגיעה כמאכל מלוח ולהפוך לעוגה מתוקה – זה דורש תעוזה מסוימת 🙂 וכמו במקרה של כל מעשה נועז, גם כאן בסוף יש פרס מתוק.

ההכנה מאוד פשוטה. אני השתמשתי בקמח תירס אינסטנט להכנה מהירה, כי זה מה שהיה לי. אני מאמינה שאפשר להשתמש בכל סוג של קמח תירס, פשוט הבישול יהיה קצת יותר ארוך. הטעם של הדייסה ניטרלי, אז אין שום בעיה לקחת אותה לכיוון מתוק.

וברגע שהפולנטה מוכנה, במקום לאכול מיד, מערבבים אותה עם פירות יבשים (אצלי זה צימוקים וגוג’י בריז), מכניסים לתבנית ואופים. מדובר בדחיית סיפוקים של 15 דקות שמשנה המון, והופכת דייסה בסיסית לעוגה ומעדן.

עוגת פולנטה טבעונית

תשכחו מאווריריות – העוגה הזו דחוסה וכבדה, אבל במובן הכי חיובי של המילים האלה. זה קינוח משביע ומנחם, כל כך מתאים למזג האוויר החורפי. העוגה מושלמת עם כוס תה או קפה, והיא טעימה גם כשהיא עדיין חמה, וגם כשהיא קרה ומוגשת ישירות מהמקרר.

עוגת פולנטה טבעונית

תוספת הפירות היבשים משדרגת את הטעם ומוסיפה עוד מרקם לעוגה שהיא בגדול די חלקה וקטיפתית. הכנתי אותה במתיקות מעודנת, אז אם אתם אוהבים מתוק, תוסיפו עוד קצת סוכר/מייפל לדייסה, או פזרו אבקת סוכר בהגשה. טעם הפולנטה משתלב מעולה עם התותים החורפיים, וכל העוגה הזו, ללא גלוטן אגב, נראית כמו הכלאה מושלמת בין שמש לאפרוח 🙂 אז נסו אותה בהקדם, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חורף חמים ושמשי, ובתאבון!

עוגת פולנטה טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטב 20-22 ס”מ:
250 גרם (1/2 שקית) קמח תירס אינסטנט
500 מ”ל מים
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי
3 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית משחת וניל
2 כפות שמן קוקוס
1 חופן צימוקים / גוג’י / חמוציות (אופציונלי)
לשכבת “ברולה”:
2 כפות סוכר חום
להגשה:
חופן תותים טריים, חצויים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2. שמים בסיר בינוני את קמח התירס, המים, החלב הצמחי, הסוכר והמלח, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה כ-7-9 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים, ומתקבלת דייסת פולנטה סמיכה ללא גושים. חשוב לערבב!
  3. מוסיפים את משחת הווניל ושמן הקוקוס ומערבבים עד שהם נטמעים בפולנטה.
  4. מוסיפים את הצימוקים, הגוג’י או החמוציות (או התערובת שלהם) ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את המסה לתבנית ומיישרים. היא קצת דביקה, אז אפשר להיעזר בידיים רטובות.
  6. מפזרים מעל את הסוכר החום ואופים 15 דקות, או עד להשחמה.
  7. מצננים טיפה, מוציאים מהתבנית, מפזרים את התותים ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להקטין את כמות הסוכר שבפולנטה – תטעמו ותחליטו. אפשר לוותר לגמרי על שכבת “הברולה”. אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לא להשתמש בכלל בתוספות, או להחליף את הפירות היבשים בשוקולד צ’יפס.
  • אפשר להחליף את משחת הווניל ב-2 כפיות של תמצית וניל. אפשר לתבל את העוגה עם קינמון.
  • חשוב מאוד לערבב את הפולנטה בזמן הבישול – יש לה נטייה להפוך לגוש ולהידבק לתחתית סיר.
  • לא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם קמח תירס רגיל. אני בטוחה שזה גם יעבוד, פשוט זמן הבישול יהיה ארוך יותר.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
4 תגובות
  1. liory4 11 חודשים לפני
    הגב

    נשמע מיוחד ומעניין, בהחלט לא מתאים לאוהבי הקינוחים השגרתיים, אבל אני אוהבת להתנסות אז נראה לי שאלך על זה😉
    האם יש מצב שיעבוד גם עם סולת?

    • אולגה טוכשר 11 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה! יעבוד בטוח, רק לא יכולה להתחייב לאותן הכמויות. נסי להכין דייסת בסיס סמיכה – זה הסוד 🙂 בהצלחה!

  2. הילה 11 חודשים לפני
    הגב

    נשמע נהדר. יש לך רעיון איך להמיר את האינסטנט לתירס טרי?

    • אולגה טוכשר 11 חודשים לפני
      הגב

      הי הילה, את מתכוונת לתירס תירס? לדעתי זה לא יהיה טוב.. זאת עוגה מקמח תירס, ממש כמו פולנטה או ממליגה..

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם