עוגת פולנטה טבעונית

מאת אולגה טוכשר
דצמבר 11, 2018

עוגת פולנטה טבעונית

אף מילה על החזרה לשגרה, מבטיחה. במקום זה אפשר לדבר קצת על מזג האוויר החורפי שפקד אותנו בסופ"ש האחרון. היה כל כך קר ואפור שכל מה שרציתי זה משהו אכיל וטעים שיחמם אותי. העוגה הזו נולדה ממש במקרה, כי במקור היא הייתה אמורה להיות דייסה פשוטה. אבל לקחתי אותה כמה צעדים קדימה והפכתי לעוגת פולנטה טבעונית – עגולה, יפה וצהובה, כמו השמש שכל כך חסרה לי, כמו כדור למניעת דיכאון חורף.

עוגת פולנטה טבעונית
פרוסות של אושר צהוב

אם אתם הרפתקנים כמוני, אוהבים פולנטה (דייסת תירס), ומתחברים לקינוחים לא שגרתיים – המתכון הזה בול בשבילכם. כי לקחת דייסה שבד"כ מגיעה כמאכל מלוח ולהפוך לעוגה מתוקה – זה דורש תעוזה מסוימת 🙂 וכמו במקרה של כל מעשה נועז, גם כאן בסוף יש פרס מתוק.

ההכנה מאוד פשוטה. אני השתמשתי בקמח תירס אינסטנט להכנה מהירה, כי זה מה שהיה לי. אני מאמינה שאפשר להשתמש בכל סוג של קמח תירס, פשוט הבישול יהיה קצת יותר ארוך. הטעם של הדייסה ניטרלי, אז אין שום בעיה לקחת אותה לכיוון מתוק.

וברגע שהפולנטה מוכנה, במקום לאכול מיד, מערבבים אותה עם פירות יבשים (אצלי זה צימוקים וגוג'י בריז), מכניסים לתבנית ואופים. מדובר בדחיית סיפוקים של 15 דקות שמשנה המון, והופכת דייסה בסיסית לעוגה ומעדן.

עוגת פולנטה טבעונית

תשכחו מאווריריות – העוגה הזו דחוסה וכבדה, אבל במובן הכי חיובי של המילים האלה. זה קינוח משביע ומנחם, כל כך מתאים למזג האוויר החורפי. העוגה מושלמת עם כוס תה או קפה, והיא טעימה גם כשהיא עדיין חמה, וגם כשהיא קרה ומוגשת ישירות מהמקרר.

עוגת פולנטה טבעונית

תוספת הפירות היבשים משדרגת את הטעם ומוסיפה עוד מרקם לעוגה שהיא בגדול די חלקה וקטיפתית. הכנתי אותה במתיקות מעודנת, אז אם אתם אוהבים מתוק, תוסיפו עוד קצת סוכר/מייפל לדייסה, או פזרו אבקת סוכר בהגשה. טעם הפולנטה משתלב מעולה עם התותים החורפיים, וכל העוגה הזו, ללא גלוטן אגב, נראית כמו הכלאה מושלמת בין שמש לאפרוח 🙂 אז נסו אותה בהקדם, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חורף חמים ושמשי, ובתאבון!

עוגת פולנטה טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטב 20-22 ס"מ:
250 גרם (1/2 שקית) קמח תירס אינסטנט
500 מ"ל מים
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב צמחי
3 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית משחת וניל
2 כפות שמן קוקוס
1 חופן צימוקים / גוג'י / חמוציות (אופציונלי)
לשכבת "ברולה":
2 כפות סוכר חום
להגשה:
חופן תותים טריים, חצויים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2. שמים בסיר בינוני את קמח התירס, המים, החלב הצמחי, הסוכר והמלח, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה כ-7-9 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים, ומתקבלת דייסת פולנטה סמיכה ללא גושים. חשוב לערבב!
  3. מוסיפים את משחת הווניל ושמן הקוקוס ומערבבים עד שהם נטמעים בפולנטה.
  4. מוסיפים את הצימוקים, הגוג'י או החמוציות (או התערובת שלהם) ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את המסה לתבנית ומיישרים. היא קצת דביקה, אז אפשר להיעזר בידיים רטובות.
  6. מפזרים מעל את הסוכר החום ואופים 15 דקות, או עד להשחמה.
  7. מצננים טיפה, מוציאים מהתבנית, מפזרים את התותים ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להקטין את כמות הסוכר שבפולנטה – תטעמו ותחליטו. אפשר לוותר לגמרי על שכבת "הברולה". אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לא להשתמש בכלל בתוספות, או להחליף את הפירות היבשים בשוקולד צ'יפס.
  • אפשר להחליף את משחת הווניל ב-2 כפיות של תמצית וניל. אפשר לתבל את העוגה עם קינמון.
  • חשוב מאוד לערבב את הפולנטה בזמן הבישול – יש לה נטייה להפוך לגוש ולהידבק לתחתית סיר.
  • לא ניסיתי להכין את המתכון הזה עם קמח תירס רגיל. אני בטוחה שזה גם יעבוד, פשוט זמן הבישול יהיה ארוך יותר.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

8 תגובות

  1. נשמע מיוחד ומעניין, בהחלט לא מתאים לאוהבי הקינוחים השגרתיים, אבל אני אוהבת להתנסות אז נראה לי שאלך על זה😉
    האם יש מצב שיעבוד גם עם סולת?

    1. תודה רבה! יעבוד בטוח, רק לא יכולה להתחייב לאותן הכמויות. נסי להכין דייסת בסיס סמיכה – זה הסוד 🙂 בהצלחה!

    1. הי הילה, את מתכוונת לתירס תירס? לדעתי זה לא יהיה טוב.. זאת עוגה מקמח תירס, ממש כמו פולנטה או ממליגה..

  2. שלום אולגה, האם ילך עם קמח תירס דק (טחון)? והאם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    1. הי אילנית. לדעתי כן, למרות שלא ניסיתי. לגבי ההקפאה – עדיף שלא. העוגה הכי טעימה כשהיא טרייה

  3. כשמוסיפים לזה גבינות במקום חלב, קוראים לזה ברומנית "מלאי" זו עוגה נפלאה שאני לא עושה כי אין לי תחליף .. אולי הגבינה הטבעונית החדשה של תנובה תעשה את העבודה, אבל אני נמנעת מלקנות תנובה בגלל שהם חברה שמנצלת ומתעללת בבעלי חיים.

    1. אני מבינה, אך דעתי אחרת: ככל שנקנה יותר מוצרים טבעוניים ונגדיל את השוק, כך יהיה פחות ניצול בעלי חיים

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם