לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות

מאת

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות

בעיקרון אחרי ט”ו בשבט אני מעבירה את השעון הפנימי שלי לאביב. הכל פורח, הימים מתארכים, וגם אני רק מחכה להיפרד מנעליים סגורות לטובת כפכפים. אבל פברואר עדיין יכול להיות וקשוח, ואין דרך טובה יותר להשלים איתו מאשר להכין כמה שיותר ארוחות חמות ומנחמות. כאלה שפחות מתאים להכין כשחם. דוגמה מושלמת לכך היא לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות.

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות

אין יותר מחמם ומנחם מארוחת פסטה, במיוחד כשמדובר בארוחה בתבנית אחת. לזניות טבעוניות מאתגרות בעיקר בגלל היעדר גבינות וביצים. אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין לזניה טבעונית מעולה. יש לי כבר אחת בבלוג – לזניה עם מוצרלה טבעונית. והודות לשיתוף הפעולה עם תנובה מתווספת אליה עוד אחת, עם “ריקוטה” טופו ירוקה ושכבת “גבינה” טבעונית מותכת מלמעלה.

את הריקוטה כאמור מכינים על בסיס טופו מפורר, והצבע הירוק והטעם הגבינתי שלה מתקבלים בזכות השימוש בברוקולי, בזיליקום ושמרי בירה. אפשר לפורר את הטופו לפירורים באיזה גודל שאוהבים. אני הלכתי על משהו בינוני. אבל אם רוצים אפשר לפורר עוד יותר.

בתור תוספת השתמשתי בזוקיני בשני צבעים ופטריות. אתם יכולים לבחור כל ירק אחר שבא לכם – זה היתרון הגדול של לזניה. פרוסות דקות של בטטה, דלעת, חציל, קישוא, פרחי כרובית או ברוקולי – כולם ישתלבו מצוין. העיקר לתת להם אידוי קצר עוד לפני הרכבת לזניה. ככה ניפטר מנוזלים מיותרים, והלזניה לא תשחה במיץ ירקות.

בהרכבת הלזניה גם אין חוקים. מומלץ להתחיל מרוטב עגבניות שירטיב את עלי הלזניה ולסיים בשכבת רוטב עגבניות ו”גבינה” טבעונית. מה שיקרה בין לבין תלוי רק בכם ובעומק התבנית. באופן ההכנה רשמתי את סדר הפעולות שלי – אם תרצו תוכלו להיצמד אליו.

וכאן צילמתי את הגרנד פינלה של הרכבת הלזניה – שיוש רוטב העגבניות עם הגבינה הטבעונית. אני יכולה לראות את זה בלי סוף. יש בפעולה הזו משהו מהפנט 🙂

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות
לזניה לשכבותיה

חשוב לבדוק באיזה עלי לזניה משתמשים. הרוב לא דורשים בישול מקדים, אבל שווה לוודא מראש, שלא יהיו הפתעות ופאדיחות 🙂 אם העלים בכל זאת דורשים בישול מקדים, תעשו זאת מראש, ואל תבשלו עד הסוף. או כמו שאיטלקים אומרים – אלדנטה.

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות
ביס צבעוני וטעים

וככה בקלי קלות תהיה לכם לזניה מעולה, צבעונית ומלאה בטעמים וניחוחות. הכי כיף לאכול אותה ישר מהתנור. היא מחממת נהדר את הבטן. אבל יצא לי לאכול אותה גם ישירות מהמקרר, כי התעצלתי לחמם – שימו לב לרמת הפתיחות ביננו! 🙂 והלזניה טעימה וכיפית גם במצב הקר. הטופו מתפקד מעולה בתור ריקוטה טבעונית, ומספק מנת חלבון יפה. אז נסו אותה בבית, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה בתאבון!

לזניה טבעונית עם ריקוטה טופו וירקות

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 15 על 23 ס”מ:
6 דפי לזניה ללא צורך בבישול מקדים
400 גרם (1 צנצנת) רוטב עגבניות מוכן
לריקוטה טופו ירוקה:
1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה בטעם טבעי
1-2 כפות שמן זית
1 כוס פרחי ברוקולי (רק החלק העליון), קצוצים דק
1 חופן עלי בזיליקום, קצוצים
2 שיני שום, כתושות
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמרי בירה
למלית:
2 זוקיני צבעוניים, פרוסים לאורך לפרוסות דקות
2 פטריות פורטובלו, פרוסות דק
שמן זית, מלח ופלפל
לרוטב “גבינה” ביתי:
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי
2 כפות שמרי בירה
15 גרם (1.5 כפות) קורנפלור
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
מעט כורכום
להגשה:
עלי בזיליקום

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מסננים את הטופו מהנוזלים ומייבשים היטב בעזרת מגבות נייר.
  2. מכינים את הריקוטה טופו: מפוררים את הטופו לחתיכות גסות לתוך קערה ומשאירים בצד. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הברוקולי, הבזיליקום ויתר מרכיבי המתכון. מערבבים היטב ומטגנים 2-3 דקות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך. מוסיפים את תכולת המחבת לקערה עם הטופו המפורר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים מעט שמן לאותה המחבת ומאדים את הפטריות במשך 3-4 דקות עד שהן מתחילות להתרכך. מתבלים, מערבבים, מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים.
  4. מוסיפים מעט שמן למחבת ומאדים את הזוקיני במשך 3-4 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מתבלים לפי הטעם. מעבירים למסננת.
  5. מכינים את רוטב “הגבינה”: שמים את כל מרכיבי המתכון, למעט כורכום, בסיר קטן ומערבבים היטב במטרפה. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך כ-2-3 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך במרקם גבינה מותכת. מוסיפים את הכורכום עד לקבלת גוון צהבהב רצוי.
  6. מרכיבים את הלזניה: יוצקים 1/3 מכמות רוטב העגבניות לתחתית התבנית ומשטחים. מניחים מעל 3 דפי הלזניה, בחפיפה קטנה אחד השני (במידת הצורך מקצרים אותם טיפה כדי שיתאימו לגודל התבנית). יוצקים מעל חלק מרוטב “הגבינה” ומשטחים. מפזרים מעל 1/2 מכמות הריקוטה טופו. מסדרים מעל בצורה חופשית את הפטריות והזוקיני. מניחים מעל עוד דפי לזניה, 1/3 רוטב העגבניות, שארית הריקוטה טופו, עוד רוטב עגבניות ורוטב “הגבינה”. משטחים למראה שיש.
  7. אופים כ-25 דקות, או עד שהלזניה משחימה יפה.
  8. מגישים עם עלי בזיליקום טריים.

 

הערות:

  • התבנית שלי יחסית קטנה, אז אם בא לכם לזניה משפחתית, תכפילו את הכמויות שבמתכון.
  • אפשר להשתמש בכל טופו במרקם מוצק שאוהבים.
  • אם בא לכם, אפשר להכין בשביל הלזניה רוטב עגבניות ביתי.
  • בתור תוספות אפשר להשתמש בכל ירקות שאוהבים. חשוב לאדות אותם ולסחוט היטב כדי שלא יגירו נוזלים באפייה, ולא תיצא לזניה רטובה.
  • שמרי הבירה במתכון על תקן אופציה. המטרה שלהם היא להוסיף למנה טעם גבינתי עשיר. אני ממש ממליצה לא לוותר ולהכיר את המוצר הנפלא הזה.

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
2 תגובות
  1. רעות 4 חודשים לפני
    הגב

    היי! הכנו אותה אתמול והיא יצא אשש. חיסלנו את כל התבנית :O

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי רעות, כמה כיף לשמוע! 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם