מרק ירקות טבעוני עם עדשים

מרק ירקות טבעוני עם עדשים

מאת

מרק ירקות טבעוני עם עדשים

חורף בשבילי הוא פסטיבל אינסופי של מרקים. בגדול הייתי מסוגלת לאכול אותם במהלך כל השנה, רק שבקיץ חם לי ואני מתעצלת להכין. אבל עכשיו כשקר, הכנת מרק היא לא רק דאגה לארוחה חמה ומזינה, אלא גם פעילות שבעצמה מחממת לא מעט. כל הטקס הזה של חיתוך ירקות, אידוי, בחישה – הכל בסביבת אש גלויה – מחזיר אותי לחיים. הפעם הכנתי מרק ירקות טבעוני עם עדשים – מרק בסיסי שהגדולה שלו בכך שאפשר להכין אותו מכל ירק שיש לכם במקרר.

מרק ירקות טבעוני עם עדשים
אני יכולה לעבור לגור בתוך הצלחת הזו

הדבר החשוב ביותר במרק הזה לדעתי הוא התיבול. מכיוון שמדובר במרק טבעוני ובריא, אני לא משתמשת בשום אבקת מרק. כל הטעם מגיע מאידוי וטיגון הירקות לפני הוספת המים וכמובן מהתבלינים. עם השנים אימצתי לעצמי נבחרת תבלינים קבועה שהיא הכי טעימה לי, אבל אתם כמובן יכולים לשחק איתם בהתאם לטעם האישי. הקפטן של הנבחרת שלי הוא כמון, תבלין שהוא החיים עצמם. כל השאר הם שחקני חיזוק, כולל עשבי תיבול – אצלי המלכה כוסברה.

מרק ירקות טבעוני עם עדשים

העדשים כאן על תקן הגורם המסמיך. במקומם יכול להיות אורז, אטריות מרק, כוסמת, או בעצם שום דבר. מרק ירקות עשיר גם ככה, במיוחד כשמשתמשים במלא סוגים וצבעים. בהערות רשמתי לכם את ההצעות שלי לגיוון. וככה בלי מאמץ גדול במיוחד, תוך בערך 30 דקות, אם אתם זריזים בקילוף וחיתוך כמוני, יהיה לכם מרק עשיר ומנחם, סופר טעים ובריא, ללא גלוטן, מלא בניחוחות וטעמים. כיפי כל כך שתאכלו אותו כמוני גם לארוחת בוקר. מה אני אעשה?! קר לי 🙂 אז אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ושיהיה בתאבון.

מרק ירקות טבעוני עם עדשים

מרכיבים לסיר גדול:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום, קצוצות
2 מקלות סלרי, חתוכות לטבעות דקות
2 גזרים, מגוררים בפומפייה גסה
1 כף נדיבה כמון (אני שמה אפילו יותר)
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת קארי
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
2 קישואים, חתוכים לפרוסות בינוניות
2 בטטות קטנות, חתוכות לקוביות בגודל ביס
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל ביס
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות כ-3 שעות לפני (או במשך לילה)
מים רותחים
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1 צרור כוסברה / פטרוזיליה, קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהבצל נהיה שקוף.
  2. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקישואים, הבטטה ותפוחי האדמה ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים מים רותחים שיגיעו לגובה 4 אצבעות מעל הירקות (כמעט עד למילוי המלא של הסיר). מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את העדשים והמלח, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל כ-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  7. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  8. מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש.
  9. מגישים מיד, או שומרים במקרר.

 

הערות:

  • היתרון הגדול של המרק הזה הוא שאפשר להוסיף ו/או להוריד את המרכיבים בהתאם לטעם האישי או תכולת המקרר. תשתמשו בירקות שאתם אוהבים.
  • ירקות אחרים שאפשר להוסיף למרק הם: ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, אפונה, דלעת.
  • תשתמשו בתיבול שאתם אוהבים. מכיוון שזה מרק ירקות ללא תוספת אבקת מרק, כל הטעם שלו נובע מתערובת התבלינים. אז אל תפחדו להיות נדיבים. אם בא לכם קצת חריף, תוסיפו בהגשה טבעות צ’ילי טרי.
  • אפשר להשתמש בכל עדשים שאוהבים. את העדשים הכתומות לא צריך להשרות בכלל.
  • אפשר להחליף את העדשים באטריות מרק (גרסה עם גלוטן) או אורז מבושל שמוסיפים בסוף בישול המרק. אפשר לוותר על כל תוספת ולהישאר עם מרק ירקות בלבד.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
2 תגובות
  1. מירי דהאן חודש 1 לפני
    הגב

    יצא ממש מעולה. מושלם. טעים, מזין ומנחם.

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      שמחה לשמוע שאהבת 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם