אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

מאת

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

עם כל האהבה שלי לחג פורים, אני הכי לא מתחברת לאוזני המן. מי שעוקב אחרי הבלוג מספיק זמן בטוח שמע את המשפט הזה לא פעם ולא פעמיים. לרוב אני מצליחה להתחמק מהכנת העוגיות האלה. עובדה ש”המרכיב הסודי” קיים כבר 6 שנים, ועד היום העליתי רק מתכון אחד של אוזני המן, וגם הן כבר לא איתנו, כי לא היו טבעוניות. אבל! השנה החלטתי לזרום עם העוגייה המשולשת, והכל בזכות המלית. הכנתי לכם אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו מטורף.

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו
כי לפעמים העוגייה היא רק תירוץ למלית 🙂

אני בטוחה שתראו מלא מתכוני אוזני המן מתוקות בכל מקום אחר. מקווה שכאלה תמצאו רק אצלי. וכבונוס תקבלו מתכון נפרד ושווה במיוחד של פסטו טופו מהמם, שהוא ההתמכרות החדשה שלי.

פסטו טופו
מאוהבת בצבע, מרקם וטעם!

פסטו טופו כשמו הוא זה רוטב פסטו קלאסי בתוספת טופו, שנותן לו מרקם משחתי והופך אותו לממרח בריא וטעים, עשיר בחלבון, וגם מלית נהדרת למאפים מלוחים. ותראו איזה צבע ירוק מהמם יש לו!

ההכנה סופר פשוטה ונעשית במעבד מזון תוך 2 דקות בדיוק.

ואז כל מה שיישאר זה למלא את הבצק ולאפות. גם זה ממש לא מסובך. הנקודות שאתם רואים בבצק מגיעות חלקית מ”ביצת” פשתן, וחלקית מגרגירי חרדל דיז’ון – טריק חמוד וטעים לשדרוג בצק פריך שלמדתי מרחלי. אתם יכולים לוותר אם אתם לא בעניין של חרדל, אבל אני ממליצה בחום לנסות את השילוב.

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

העוגיות מוכנות כשהן מתחילות להזהיב. הן מרגישות קצת רכות כשהן יוצאות מהתנור, אבל אל דאגה – הן יתייצבו לגמרי אחרי הקירור. אל תאפו אותן יותר מדי, כדי שלא יתייבשו.

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

אוזני המן האלה פריכות מאוד מבחוץ ושומרות על הנימוחות מבפנים. זאת עוגייה מלוחה מושלמת לכל מי שאוהב בזיליקום ופסטו. אפשר כמובן להכין פסטו עם עשבי תיבול אחרים – נתתי כמה רעיונות בהערות. וככה תכינו עוגיות אוזני המן חגיגיות, יפהפיות וטעימות להפליא שישברו את שגרת הפרג-שוקולד-תמרים. וגם יתנו לכם בוסט מכובד של חלבון. אם אתם מכינים אותן, אל תשכחו לספר לי איך יצא כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג פורים שמח ובתאבון!

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם פסטו טופו

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-20 אוזני המן:
לבצק:
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
3 “ביצי” פשתן: 3 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 9 כפות מים
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון (אופציונלי)
למלית פסטו טופו:
1 חבילה (300 גרם) טופו מוצק
1 צרור עלי בזיליקום
3 שיני שום
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
2-3 כפות שמרי בירה
1 כפית שמן זית
לשימון:
תרסיס שמן / מעט שמן

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מכינים את “ביצי” הפשתן: שמים בקערה את זרעי הפשתן הטחונים והמים, מערבבים ומשאירים בצד ל-10 דקות. מערבבים שוב.
  2. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד שמתקבלים פירורים דקים. מעבירים אותם על השיש ומקבצים לכדור – הבצק רך וגמיש. מכסים את הבצק במגבת.
  3. מכינים את המלית: שמים באותה קערת מעבד המזון את הטופו וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לעבד עד שמתקבל פסטו טופו אחיד וחלק בעל מרקם משחתי.
  4. מניחים את הבצק על נייר אפייה, מפזרים מעל קצת קמח ומרדדים לעובי 2-3 מ”מ.
  5. קורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים במרכז כל עיגול בערך כפית מהמלית, וסוגרים את העיגולים מסביב המלית למשולשי אוזני המן. מקפלים ומהדקים את הקצוות.
  6. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית, משמנים קלות בעזרת תרסיס או מברשת, ואופים כ-25-30 דקות, או עד להזהבה קלה. הבצק לא ממש משחים, אבל מתייצב ונהיה פריך.
  7. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הבזיליקום של הגרסה הקלאסית בעשבי תיבול אחרים שאוהבים, למשל כוסברה, פטרוזיליה, או התערובת שלהם.
  • אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
  • אפשר להעשיר את הפסטו בתוספת חופן צנוברים קלויים.
  • שמרי הבירה מלוחים, אז תוסיפו את המלח בהדרגה, לפי הטעם.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם