מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
מרץ 31, 2019

מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן

בשבועות האחרונים כבר הספקתי ללבוש בגד ים, להשתזף באילת ולשחות בים. הייתה תחושה שהקיץ כבר כאן, אפילו השעון הוזז, ואז קרה מה שקרה אתמול. הגשם והקור תפסו אותי לא מוכנה. מזל שהייתה לי בבית חבילה של פטריות מיובשות. בזכותה בשיא הספונטניות הכנתי מרק פטריות טבעוני שיצא לא פחות ממושלם.

פטריות שיטאקי מיובשות אחרי ההשריה

כבר חשבתי לשמור את המתכון לשנה הבאה. בכל זאת – שיא המרקים כבר מאחורינו. אבל אז עשיתי משאל קטן באינסטגרם, ורוב המצביעים ביקשו את המתכון דווקא עכשיו. תכלס, גם אני לא כזו טובה בדחיית סיפוקים. מה גם, מרק זה תמיד רעיון טוב. ויש עוד דרך ארוכה עד לחמסין הראשון..

מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן
צלחת של אושר

ההבדל המהותי בין פטריות טריות למיובשות הוא בכך שהטריות מצטמצמות מאוד בטיגון/בישול, והמיובשות להפך סופגות את הנוזלים ומתנפחות. רק צריך להשרות אותן לפני תחילת העבודה. וכך חבילה קטנה של 100 גרם מספיקה לסיר מרק גדול. ויש גם ערך מוסף אדיר של ארומה וטעם מרוכזים מאוד. כך שכל מי שאוהב פטריות חייב לנסות את הפטנט הזה. ואם אין לכם פטריות מיובשות, בהערות רשמתי איך מכינים את המרק הזה עם פטריות טריות.

מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן

ההכנה מאוד פשוטה, וגם לא ממושכת. אחרי ההשריה, המרק יהיה מוכן תוך פחות מחצי שעה. הוא יוצא מאוד עשיר וסמיך, בין השאר הודות לתוספת אורז. בכוונה שידכתי תוספת ללא גלוטן, אבל רשמתי גם אופציות אחרות שמכילות גלוטן, אם זה רלוונטי לכם. המרק הזה הוא פשוט אושר: ארומטי, טעים, משביע ומאוד מנחם בימי הגשם (יאללה כבר, עזוב אותנו 🙂 ). אם אתם מכינים, ספרו לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מרק פטריות טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
1 חבילה (100 גרם) פטריות שיטאקי מיובשות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום, קצוצות
1 גזר גדול, מגורד בפומפייה דקה
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות בינוניות
מים רותחים
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה כמון
1/2 צרור עלי כוסברה, קצוצים
תוספת אורז:
1.5 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הפטריות בקערה גדולה, ממלאים אותה במים ומשרים את הפטריות כ-30 דקות. מסננים. שוטפים במים זורמים. סוחטים את הנוזלים וחותכים לרצועות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לאדות עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים היטב. ממשיכים לאדות תוך ערבוב עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
  5. מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הסיר, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. במקביל מכינים את האורז: שמים בסיר את האורז, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, או עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן.
  7. מוסיפים את האורז לסיר עם המרק, מערבבים ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בפטריות טריות במקום המיובשות, אבל השימוש בפטריות המיובשות נותן למרק ארומה נדירה וטעם מרוכז.
  • אם הולכים על פטריות טריות, אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים: שמפיניון, פטריות יער, פורטובלו, שיטאקי. לסיר גדול תצטרכו לפחות 1/2 ק"ג ואפילו יותר, אם רוצים מרק סמיך.
  • מומלץ לתבל את המרק לפי הטעם.
  • אני בחרתי לבשל את האורז בנפרד, ממש כמו תוספת למרק. אפשר להחליף אותו בגריסי פנינה, אטריות מרק או כל סוג של פסטה. לדעתי השילוב עם האורז טעים מאוד, וגם לא מכיל גלוטן.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

16 תגובות

  1. שלום. שתי שאלות, בבקשה: למה לשפוך את מי ההשריה של הפטריות? כשאני מכינה מרקים עם שיטאקי מיובשות, אני משתמשת במי ההשריה כי הם אוצר של טעם ובסיס מעולה למרק מיסו. חוץ מזה, למה להכין את האורז בנפרד? אפשר פשוט לשטוף אותו מעט וישר לשים במרק. הוא מתרכך מעולה בזמן הבישול.

    1. הי, את צודקת לגבי מי ההשרייה. אני פשוט לא ידעתי שאפשר להשתמש בהם, וכבר הסבירו לי 🙂
      לגבי האורז, כמובן אפשר, אבל לא כולם בבית אוהבים, אז העדפתי להכין בנפרד כתוספת.

  2. אחרי שפותחים את השקית של הפטריות שיורשע מיובשות לכמה זמן אפשר לשמור בקופסא ? או להקפיא ?

    1. הי מיכל, אני שומרת בשקית זיפלוק בארון. לא בטוחה כמה זמן אפשר, אבל לדעתי זה לא מתקלקל.. פשוט צריך לאטום טוב, כי יש להם ריח חזק

  3. הי אולגה, האם יעבוד גם אם אוסיף את האורז לבישול בסיר המרק ולא אבשל בסיר נפרד?

  4. היי! אשמח להחליף לתפוח אדמה או שניתן לוותר עליו? ובמידה ומשתמשים במי ההשרייה של הפטריות האם המים צריכים להיות רותחים? תודה!

    1. הי, אפשר לוותר על תפוח האדמה או להחליף בבטטה למשל. וכן, מי ההשרייה צריכים להיות רותחים.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה