פנקוטה תות טבעונית

פנקוטה תות טבעונית

מאת

פנקוטה תות טבעונית

בסוף השבוע הקרוב נציין את יום האישה הבינלאומי. כשגדלתי בברית המועצות לשעבר, היום הזה היה, כמו שאומרים, עוד סיבה למסיבה: גברים קנו לנשים פרחים ויצאו מגדרם להיות ג’נטלמנים ואבירים. מאז הדברים התקדמו, ואני שמחה שב-2019 נשים הן לא רק אובייקט להערצה ליום אחד, אלא נושא לדיון חברתי בהקשר לשוויון וזכויות שוות. וכמובן יש גם מקום לחגיגה. חגיגת היותנו נשים עצמאיות וחזקות. לכבודה הכנתי פנקוטה תות טבעונית – קינוח עדין ומהמם, ממש כמונו 🙂

פנקוטה תות טבעונית
עדינות בוורוד

אני יודעת שוורוד הוא צבע הכי סטריאוטיפי של בנות. ועם כל הכבוד לוורוד המושלם הזה, הוא כאן אך ורק בזכות התותים. וגם כי קינוחים כחולים זה לא משהו שמסתדר לי בראש יותר מדי 🙂 אני הוספתי טיפה צבע מאכל כדי להדגיש את הגוון, אבל גם בלעדיו המסה יוצאת ורדרדה ויפה.


פרסמתי אתמול באינסטגרם טיזר קטן, שהוא עוד אופציה להגשת הקינוח, אם אתם בקטע של הגזמה ולא מסתפקים רק בתותים: ממלאים את השקע בסילאן, מפזרים קצת פיסטוק, ומייצרים נזילה יפהפייה וטעימה ברגע שנוגעים בפנקוטה.

פנקוטה תות טבעוניתאגב, אם אין לכם תבנית סיליקון בדיוק כמו שלי, זה ממש לא נורא. אפשר להשתמש בתבניות בכל צורה אחרת שיש. וכמובן אפשר להגיש את הפנקוטה פשוט בכוס. במקרה כזה אפשר להוריד את כמות האגר-אגר לכפית אחת.

פנקוטה תות טבעונית
הביס המתבקש

וככה בכמה דקות עבודה ספורות יהיה לכם קינוח אביבי, חגיגי, קליל, בריא וטעים, ללא גלוטן. עשוי מ-4 מרכיבים בלבד. אחד מהם הוא אגר-אגר, תחליף טבעוני של ג’לטין, שאתם חייבים להכיר ולהכניס למטבח. תגישו את הפנקוטה איך שבא לכם: עם תותים, עם סילאן, עם מייפל או אפילו עם שוקולד. כי הוא תמיד במקום, לא משנה מה אוכלים 🙂 אם אתם מכינים את הפנקוטה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. והכי חשוב – שיהיה חג שמח, שנתחזק ונהיה עצמאיות יותר ויותר, שנהיה שוות בין שווים, ושיהיה בתאבון!

פנקוטה תות טבעונית

אז מה היה לנו?

מרכיבים ל-5 קינוחים אישיים:
360 מ”ל (1.5 כוסות) חלב צמחי
250 גרם תותים טריים
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1/2 כפית תמצית פטל (אופציונלי)
2 כפיות אבקת אגר-אגר
צבע מאכל ורוד (אופציונלי)
להגשה:
תותים טריים
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מניחים תבנית סיליקון על קרש יציב.
  2. טוחנים את התותים במעבד מזון או בלנדר מוט למחית חלקה ומעבירים דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מהגרגרים.
  3. שמים בסיר את כל מרכיבי המתכון, למעט אגר-אגר, ומערבבים היטב במטרפה ידנית. אם רוצים צבע ורוד מובהק יותר, מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל.
  4. מבשלים על להבה בינונית עד לסף רתיחה, תוך ערבוב קבוע. זה ייקח פחות מ-2 דקות.
  5. מוסיפים את אגר-אגר וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות. התערובת אמורה קצת להסמיך.
  6. מעבירים את התערובת לתוך כלי שנוח לצקת ממנו.
  7. ממלאים את שקעי התבנית בתערובת ומקררים במשך שעתיים לפחות, או עד שהפנקוטה מתייצבת סופית.
  8. מחלצים את הפנקוטה מהתבנית ומגישים בליווי תותים טריים.
  9. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים, כולל חלב קוקוס. תזכרו שככל שהחלב הצמחי שתבחרו יהיה יותר ניטרלי בטעם (למשל סויה), כך תרגישו יותר את טעם התותים.
  • אפשר להחליף את המייפל ב-2-3 כפות סוכר, ממש לפי הטעם האישי.
  • אפשר להשתמש בכל פירות יער שאוהבים: למשל פטל, אוכמניות והתערובת שלהם.
  • במתכון הזה אין תחליף לאגר-אגר. היום אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע או חנות מתמחה באפייה. וכמובן אפשר להזמין באינטרנט. שמתי לכם לינקים לאתר שאני משתמשת בו. זה הרבה יותר משתלם.
  • אפשר לקשט את הפנקוטה בהתאם לטעם האישי. היא הכי טעימה בליווי פירות טריים, אבל גם בתוספת סילאן, מייפל או שוקולד היא תהיה נפלאה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
4 תגובות
  1. ענת 9 חודשים לפני
    הגב

    כל כך פשוט , נראה טעים וכמובן יפה להגשה.כמובן שאנסה .תודה

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה! ספרי לי איך יצא 🙂

  2. חגית 8 חודשים לפני
    הגב

    אפשר להחליף את האגר-אגר בגלטין??

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הי חגית. בעיקרון כן. אבל א) המתכון לא יהיה טבעוני, ב) זה מתכון אחר, כי ג׳לטין פועל אחרת מאגר-אגר, ואי אפשר פשוט להמיר אחד בשני. זה פשוט יהיה מתכון אחר.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם