קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

מאת אולגה טוכשר
אפריל 3, 2019

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

החל משבוע הבא תראו כאן, וגם בכל מקום אחר, אך ורק מתכונים כשרים לפסח. רגע לפני שזה קורה, אני רוצה לחלוק אתכם מתכון סופר חמוד ולא שגרתי של קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן. מהרגע שהעליתי תמונת קציצה כזו לסטורי באינסטגרם, קיבלתי עשרות בקשות לפרסם את המתכון, וכמה שיותר מהר. אז כשאתם מבקשים כל כך יפה, אני לא יכולה לסרב 🙂

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן
הטריגר הטעים

הטריגר היה התמונה הזו. כאן רואים את הגיבורה הראשית, שחומה וקציצתית למדי, עם ממרח צ’ימיצ’ורי ביתי ועגבנייה מיובשת מעל. תודו שקשה להפנות ממנה את המבט. אני מבטיחה שהביס טעים בדיוק כמו שהוא נראה, ואפילו קצת יותר. מה שכן, הקציצות האלה מזמינות ליווי כלשהו: טחינה גולמית, עמבה, סלסה חריפה וכו’. כל שדרוג מבורך.

ההכנה מאוד פשוטה. אני טיגנתי את הקציצות, כי לי אישית אין שום בעיה עם כמות מבוקרת של שמן. אני גם ממש אוהבת את המראה של קציצות מטוגנות – שחומות וקראנצ’יות. אבל אם בא לכם גרסה אפויה ועוד יותר בריאה, תגיעו להערות בסוף הפוסט – רשמתי שם את ההנחיות לאפייה.

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן
קציצות לתפארת

מאוד חשוב לתבל את המסה כמו שצריך. גם קציצות בשריות דורשות תיבול, על אחת כמה וכמה קציצות טבעוניות משיבולת שועל. שמה לעשות – אין לה טעם מיוחד משל עצמה. אני שמתי דגש על כמון וכוסברה, אתם מוזמנים לתבל לפי הטעם האישי שלכם. אפשר לטעום את המסה עוד לפני הטיגון, ולתקן את התיבול בהתאם.

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

וככה במעט זמן ובכלל בלי מאמץ תקבלו ערימה יפה של קציצות, שחומות ועסיסיות, בריאות וטעימות, שנראות כמו, אבל 100% נטולות רגשות אשם. תגישו אותן לצד סלט ירוק ותיהנו מארוחה קלילה ומזינה. ובאותה הזדמנות תוכלו לחסל את מאגרי שיבולת השועל לפני החג 🙂 אם אתם מכינים את הקציצות האלה, ספרו לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בשבוע הבא עם מתכונים כשרים לפסח, ובינתיים שיהיה בתאבון!

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 קציצות בינוניות:
200 גרם שיבולת שועל
200 מ”ל (3/4 כוס + 1 כף) מים רותחים
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
3-4 שיני שום, קלופות
2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1.5 כפיות כמון
1/2 צרור עלי כוסברה, קצוצים
שמן לטיגון
הגשה:
טחינה גולמית / צ’ימיצ’ורי / עמבה / סלסה חריפה

 

אופן הכנה:

  1. שמים את שיבולת השועל בקערה גדולה, יוצקים מעל מים רותחים, מערבבים, מכסים ומשאירים ל-30 דקות. אם משתמשים בשיבולת שועל אינסטנט, אפשר להשאיר ל-15 דקות בלבד.
  2. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה דקה ולא מסננים.
  3. שמים בקערת מעבד מזון את הבצל והשום וטוחנים.
  4. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל וממשיכים לטחון עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי מסה אחידה.
  5. מעבירים את תכולת קערת מעבד המזון חזרה לקערה, מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים עם הנוזלים, את התבלינים והכוסברה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דביקה. אפשר לטעום ולתקן את התיבול.
  6. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי non-stick. מרטיבים את הידיים וקורצים מהמסה קציצות פחוסות בגודל רצוי.
  7. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. מגישים חמות או קרות, עם טחינה גולמית, עמבה או רוטב חריף. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה או בגרסת אינסטנט – האחרונה דורשת פחות זמן המתנה. לרגישים לגלוטן – יש לוודא ששיבולת השועל ללא גלוטן!
  • אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, עירית או בצל ירוק. אפשר לוותר על עשבי תיבול.
  • מה שנותן לקציצות את הטעם זה שום, כוסברה והתבלינים. לא מומלץ לוותר עליהם. כן מומלץ לתבל לפי הטעם האישי.
  • אפשר לאפות את הקציצות: מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים אותו, מסדרים את הקציצות ומשמנים גם אותם. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
  • אפשר לשדרג את הקציצות ולצפות אותן לפני הטיגון בפירורי לחם. אבל אז הן יהיו עם גלוטן.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

24 תגובות

    1. הי ג׳ון. אפשר בטטה מגורדת בפומפייה דקה ו-1-2 כפות קורנפלור, שיקשור את המסה במקום העמילן של תפוח אדמה. שבת שלום 🙂

  1. היי, נראה מעולה!! תודה רבה. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל טחונה (שאני טחנתי) כדי לא להזדקק למעבד מזון?

    1. תודה איריס! כן, אין שום בעיה. את הבצל והשום כדאי גם לגרד בפומפייה דקה. בהצלחה 🙂

  2. וואו! מהקציצות הטבעוניות הטעימות שהכנתי! תודה רבה! (עשיתי עם פטרוזיליה ולא כוסברה, ועשיתי חצי אפויות וחצי מטוגנות- כצפוי המטוגן יותר טעים אבל גם האפוי מצוין!)

  3. תודה רבה על המתכון הנהדר! הכנתי את הקציצות עכשיו, והן טעימות מאד.
    מפריע לי שאין בהן חלבון. איך אפשר להוסיף?

    1. הי קרן, שמחה שאהבת את המתכון! אפשר לדעתי לגרד לתוך הבלילה איזה רבע-חצי חבילת טופו.

  4. היי אולגה מתכון מעולה!!
    אפשר להכין את המסה יומיים מראש ולאחסן במקרר לפני טיגון?

    1. הי אדווה, תודה רבה! לחלוטין אפשר. זה אפילו טוב, כי בקירור המסה תתייצב ותהיה אפילו יותר נוחה לעבודה.

  5. היי אולגה, הכנתי בשבוע שעבר את הקציצות והן מעולות! אני רוצה להכין שוב, ותהיתי אם יש לך רעיונות לשדרוגים וירקות אחרים שאפשר להוסיף לבלילה כדי לגוון 🙂

    1. הי נועם, תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂 לדעתי אפשר להוסיף בצל וגזר מטוגנים, אולי גם קישוא. אני לא ניסיתי, אז קצת חוששת להגיד בבטחון מלא, כי תוספת ירקות עלולה להשפיע על מרקם הבלילה, ואז הקציצות עלולות להתפרק.

  6. היי אולגה, קודם כל המתכון נראה מעולה! יש לי שתי שאלות- את השיבולת שועל, להכניס למעבד מזון עם הנוזלים או לסנן? ואפשר פשוט להכין הכל בבלנדר (כולל עם התפוא)? ונראה לך שתרד ישתלב טוב במתכון? תודה בכל מקרה

    1. הי שלומית, תודה רבה! שיבולת השועל סופגת את הנוזלים. חשוב שתפוח האדמה יהיה מגורר דק, לכן עדיף להשתמש בפומפייה ולא מעבד. לגבי התרד, לא יזיק 🙂 צריך להקפיץ אותו קודם או לחלות, ואז אפשר לטחון יחד עם שיבולת השועל. בהצלחה!

  7. היי 🙂 נראה מתכון מעולה! אני מחפשת משהו כזה בגרסה מתוקה עם מחית תפוחים וקינמון… אשמח לדעת מה הכמויות שאצטרך ואם בכלל מומלץ לנסות…
    תודה רבה!

    1. הי סתיו, תודה רבה! אני לא ניסיתי כזו גרסה, אז קשה לי להתחייב לכמויות. אני כן חושבת שרעיון טוב, אז מבטיחה לנסות ולפרסם 🙂

  8. הי, הכנתי את הקציצות והן מצויינות! תודה על המתכון 🙂
    אני הוספתי פפריקה ואבקת מרק כתבלין, פחות מתחברת לכמון.
    הכוסברה מוסיפה המון.
    וביחס לטיגון/אפיה – באפיה הן יצאו סוליות דביקות מבפנים, בטיגון הן יצאו קריספיות מבחוץ וממש מעולות, הצלחת התחסלה.
    אני חושבת שבפעם הבאה אנסה להעשיר אותן. קצת עגבניה קצוצה אולי בפנים (כמו קציצות ירק), בצל ירוק אולי.
    אם יש עוד רעיונות להעשרה, אשמח 🙂

    1. הי יעל. אני לרוב מטגנת את כל הקציצות שאני מכינה. אני מאוד אוהבת שת השכבה הפריכה שנוצרת בטיגון. ועם מחבת טובה לא חייבים הרבה שמן. לגבי תוספות: אפשר לדעתי להוסיף דווקא עגבניות מיובשות, רוטב פסטו, צנוברים – תוספות “מוצקות” שלא יוסיפו רטיבות לקציצות. אחרת הן עלולות להיות דביקות.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה