קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

מאת

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

החל משבוע הבא תראו כאן, וגם בכל מקום אחר, אך ורק מתכונים כשרים לפסח. רגע לפני שזה קורה, אני רוצה לחלוק אתכם מתכון סופר חמוד ולא שגרתי של קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן. מהרגע שהעליתי תמונת קציצה כזו לסטורי באינסטגרם, קיבלתי עשרות בקשות לפרסם את המתכון, וכמה שיותר מהר. אז כשאתם מבקשים כל כך יפה, אני לא יכולה לסרב 🙂

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן
הטריגר הטעים

הטריגר היה התמונה הזו. כאן רואים את הגיבורה הראשית, שחומה וקציצתית למדי, עם ממרח צ’ימיצ’ורי ביתי ועגבנייה מיובשת מעל. תודו שקשה להפנות ממנה את המבט. אני מבטיחה שהביס טעים בדיוק כמו שהוא נראה, ואפילו קצת יותר. מה שכן, הקציצות האלה מזמינות ליווי כלשהו: טחינה גולמית, עמבה, סלסה חריפה וכו’. כל שדרוג מבורך.

ההכנה מאוד פשוטה. אני טיגנתי את הקציצות, כי לי אישית אין שום בעיה עם כמות מבוקרת של שמן. אני גם ממש אוהבת את המראה של קציצות מטוגנות – שחומות וקראנצ’יות. אבל אם בא לכם גרסה אפויה ועוד יותר בריאה, תגיעו להערות בסוף הפוסט – רשמתי שם את ההנחיות לאפייה.

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן
קציצות לתפארת

מאוד חשוב לתבל את המסה כמו שצריך. גם קציצות בשריות דורשות תיבול, על אחת כמה וכמה קציצות טבעוניות משיבולת שועל. שמה לעשות – אין לה טעם מיוחד משל עצמה. אני שמתי דגש על כמון וכוסברה, אתם מוזמנים לתבל לפי הטעם האישי שלכם. אפשר לטעום את המסה עוד לפני הטיגון, ולתקן את התיבול בהתאם.

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

וככה במעט זמן ובכלל בלי מאמץ תקבלו ערימה יפה של קציצות, שחומות ועסיסיות, בריאות וטעימות, שנראות כמו, אבל 100% נטולות רגשות אשם. תגישו אותן לצד סלט ירוק ותיהנו מארוחה קלילה ומזינה. ובאותה הזדמנות תוכלו לחסל את מאגרי שיבולת השועל לפני החג 🙂 אם אתם מכינים את הקציצות האלה, ספרו לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בשבוע הבא עם מתכונים כשרים לפסח, ובינתיים שיהיה בתאבון!

קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14 קציצות בינוניות:
200 גרם שיבולת שועל
200 מ”ל (3/4 כוס + 1 כף) מים רותחים
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
3-4 שיני שום, קלופות
2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1.5 כפיות כמון
1/2 צרור עלי כוסברה, קצוצים
שמן לטיגון
הגשה:
טחינה גולמית / צ’ימיצ’ורי / עמבה / סלסה חריפה

 

אופן הכנה:

  1. שמים את שיבולת השועל בקערה גדולה, יוצקים מעל מים רותחים, מערבבים, מכסים ומשאירים ל-30 דקות. אם משתמשים בשיבולת שועל אינסטנט, אפשר להשאיר ל-15 דקות בלבד.
  2. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה דקה ולא מסננים.
  3. שמים בקערת מעבד מזון את הבצל והשום וטוחנים.
  4. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל וממשיכים לטחון עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי מסה אחידה.
  5. מעבירים את תכולת קערת מעבד המזון חזרה לקערה, מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים עם הנוזלים, את התבלינים והכוסברה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דביקה. אפשר לטעום ולתקן את התיבול.
  6. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי non-stick. מרטיבים את הידיים וקורצים מהמסה קציצות פחוסות בגודל רצוי.
  7. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. מגישים חמות או קרות, עם טחינה גולמית, עמבה או רוטב חריף. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה או בגרסת אינסטנט – האחרונה דורשת פחות זמן המתנה. לרגישים לגלוטן – יש לוודא ששיבולת השועל ללא גלוטן!
  • אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, עירית או בצל ירוק. אפשר לוותר על עשבי תיבול.
  • מה שנותן לקציצות את הטעם זה שום, כוסברה והתבלינים. לא מומלץ לוותר עליהם. כן מומלץ לתבל לפי הטעם האישי.
  • אפשר לאפות את הקציצות: מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים אותו, מסדרים את הקציצות ומשמנים גם אותם. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה. באמצע הופכים בזהירות לצד השני.
  • אפשר לשדרג את הקציצות ולצפות אותן לפני הטיגון בפירורי לחם. אבל אז הן יהיו עם גלוטן.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
19 תגובות
  1. חיה 5 חודשים לפני
    הגב

    שיבולת שועל זה חמץ!
    ויש בזה גלוטו!

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי חיה. לא כתבתי בשום מקום שזה כשר לפסח. ולא, אין בשיבולת שועל גלוטן.

  2. Junne 5 חודשים לפני
    הגב

    מה ניתן לשים במתכון במקום תפוחי אדמה?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי ג׳ון. אפשר בטטה מגורדת בפומפייה דקה ו-1-2 כפות קורנפלור, שיקשור את המסה במקום העמילן של תפוח אדמה. שבת שלום 🙂

  3. Iris Paluli 5 חודשים לפני
    הגב

    היי, נראה מעולה!! תודה רבה. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל טחונה (שאני טחנתי) כדי לא להזדקק למעבד מזון?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      תודה איריס! כן, אין שום בעיה. את הבצל והשום כדאי גם לגרד בפומפייה דקה. בהצלחה 🙂

      • Iris Paluli 4 חודשים לפני
        הגב

        תודה רבה!!
        אעדכן איך יצא 🙂

  4. שקד 4 חודשים לפני
    הגב

    וואו! מהקציצות הטבעוניות הטעימות שהכנתי! תודה רבה! (עשיתי עם פטרוזיליה ולא כוסברה, ועשיתי חצי אפויות וחצי מטוגנות- כצפוי המטוגן יותר טעים אבל גם האפוי מצוין!)

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      שקד, איזה כיף לשמוע 🙂 שמחתי שאהבת! שבת שלום 🌸

  5. קרן 4 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה על המתכון הנהדר! הכנתי את הקציצות עכשיו, והן טעימות מאד.
    מפריע לי שאין בהן חלבון. איך אפשר להוסיף?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי קרן, שמחה שאהבת את המתכון! אפשר לדעתי לגרד לתוך הבלילה איזה רבע-חצי חבילת טופו.

  6. אדווה 4 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה מתכון מעולה!!
    אפשר להכין את המסה יומיים מראש ולאחסן במקרר לפני טיגון?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי אדווה, תודה רבה! לחלוטין אפשר. זה אפילו טוב, כי בקירור המסה תתייצב ותהיה אפילו יותר נוחה לעבודה.

  7. נעם 3 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, הכנתי בשבוע שעבר את הקציצות והן מעולות! אני רוצה להכין שוב, ותהיתי אם יש לך רעיונות לשדרוגים וירקות אחרים שאפשר להוסיף לבלילה כדי לגוון 🙂

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי נועם, תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂 לדעתי אפשר להוסיף בצל וגזר מטוגנים, אולי גם קישוא. אני לא ניסיתי, אז קצת חוששת להגיד בבטחון מלא, כי תוספת ירקות עלולה להשפיע על מרקם הבלילה, ואז הקציצות עלולות להתפרק.

  8. אסנת 2 חודשים לפני
    הגב

    קציצות מעולות, מכינה קבוע.

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי אסנת, תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂

  9. שלומית 2 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, קודם כל המתכון נראה מעולה! יש לי שתי שאלות- את השיבולת שועל, להכניס למעבד מזון עם הנוזלים או לסנן? ואפשר פשוט להכין הכל בבלנדר (כולל עם התפוא)? ונראה לך שתרד ישתלב טוב במתכון? תודה בכל מקרה

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי שלומית, תודה רבה! שיבולת השועל סופגת את הנוזלים. חשוב שתפוח האדמה יהיה מגורר דק, לכן עדיף להשתמש בפומפייה ולא מעבד. לגבי התרד, לא יזיק 🙂 צריך להקפיץ אותו קודם או לחלות, ואז אפשר לטחון יחד עם שיבולת השועל. בהצלחה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם