ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

מאת

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

בשבוע שעבר היו לי ימי בישול משותפים, כיפיים ממש, עם שתי בלוגריות אוכל טבעוני שכבר מזמן רציתי לפגוש. מכיוון שאנחנו בקיץ, והחום מכתיב את החוקים, יצא שבשני המפגשים הכנו אוכל קיצי קליל. כזה שלא דורש יותר מדי התעסקות, ובמהות שלו מרענן ולא מכביד. הסשן הראשון הוקדש לאוכל מגולגל, הידוע בעם בשם “רולים”. אני הכנתי ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן. ושווה לכם מאוד לקרוא עד הסוף, כדי לדעת מה הכינה עדי.

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

אבל רגע.. מי זו עדי? עדי זו עדי שפירא המפורסמת, בעלת הבלוג “דובדבנים של טעם”, נטורופטית עם התמחות בתזונה, צמחי מרפא, ארומתרפיה ועוד הרבה תארים. אבל בעיקר אישה חייכנית מקסימה בעלת ניסיון רב בכל מה שקשור בתזונה בריאה כדרך החיים. עדי מתגוררת במינכן בגרמניה, אבל נמצאת לא מעט בארץ כדי להעביר סדנאות ולשתף בידע והניסיון שלה.

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

הצלחתי להתברג בלו”ז הצפוף, ונפגשנו לדייט צבעוני במיוחד, מלא בדיבורים, צחוקים וירקות טריים, שהתגלגלו להם בדפי אורז שקופים לכדי רולים טעימים בטירוף. עדי כבר מזמן עזבה את הארץ, ואני עדיין אוכלת בצהרים ולפעמים גם בערב אך ורק אותם. אני מודה: כשאני אוהבת משהו, אני קצת “נדבקת” לטעם 🙂

 

הרולים האלה הם פשוט אוסף של יתרונות. הם בריאים ברמות: ללא גלוטן, כמעט ללא שומן, מלאים בוויטמינים וגם חלבון בזכות הטופו. הם יוצאים יפים ממש, וזה כיף לאכול אוכל צבעוני ואסתטי. אפשר לשחק איך שבא לכם עם המרכיבים: כל מה שיש במקרר ומה שאתם אוהבים יכול להיכנס פנימה. ואם זה לא מספיק, אז גם ההכנה שלהם היא סוג של משחק. גם אם הרול הראשון לא יצא מעלף, כל הבאים בתור יהיו נהדרים. רק צריך לקלוט את העיקרון.

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן
כמה יפים, ככה טעימים

והעיקרון הוא בחירת ירקות צבעוניים, הידוק של הרולים, כדי שהתוספות לא יתפזרו אחרי שהרול נחתך, ועבודה זריזה.

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

אה, וגם לרטבים יש חשיבות גדולה. הם הגורם של הטעם בכל המנה הנפלאה הזו. הם משדרגים את הרולים פי כמה וכמה, והופכים אותם למעדן ממש. אבל אם אין לכם כוח או זמן להשקיע ברטבים, אפשר פשוט לטבול את הרולים בסויה, טריאקי או כל רוטב מוכן אחר שאתם אוהבים.

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן
טבילה פוטוגנית

כמו שאמרתי, ספרינג רול טבעוני זו האהבה החדשה שלי. כלומר ידעתי שהם קיימים, שזה לא משהו חדש, אבל איכשהו לא יצא לי לנסות להכין. וברגע שניסיתי – התאהבתי. זו מנה קלילה בכל המובנים שגם מתאימה לאירוח. הכמות של הרולים שאפשר להכין עם המוצרים שציינתי היא גדולה מאוד, וההגשה נוחה ויפה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. אם אתם סקרנים לדעת איזה רולים הכינה עדי, כנסו לפוסט שלה. וגם אל תשכחו לפרדן לה באינסטוש. וכדי לדעת מי הייתה הבלוגרית השנייה איתה נפגשתי, תחזרו לכאן ביום שלישי. ובינתיים שיהיה בתאבון!

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?

מרכיבים להמון רולים:
1 חבילה דפי אורז
מילוי:
1 סלסלת פטריות, חתוכות לפרוסות
150 גרם (1/2 קובייה) טופו, מסונן, מיובש וחתוך לרצועות
1 סלסלת נבטי אלפלפא
1/2 כרוב סגול בינוני, חתוך לרצועות
1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות או מגורר גס
1 זוקיני, חתוך לרצועות
1 מלפפון, חתוך לרצועות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
1 גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
1 סלק מבושל קטן, חתוך לרצועות
2-3 צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות
1 אבוקדו, מגולען וחתוך לרצועות
1 תירס, “מגולח” לרצועות
1/4 צרור עלי כוסברה
עלי בזיליקום (אופציונלי)
רוטב חמאת בוטנים:
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים טבעית, רכה
2 כפות מיסו בהיר
1 כף סילאן
1 כפית חומץ אורז
1 כפית רוטב סרירצ’ה
1 שן שום, כתושה
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ דק
רוטב סלק פיקנטי:
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס
2 סלקים מבושלים בינוניים
1 כפית רוטב סרירצ’ה
1 כפית מיסו בהיר
1 שן שום, כתושה
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ דק

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הפטריות והטופו: מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הפטריות והטופו, כל אחד בנפרד, עד שהם מתחילים טיפה להזהיב.
  2. מסדרים את הירקות שעובדים איתם בכלים נפרדים – ככה יותר נוח לעבוד איתם, ושכבות המילוי יהיו יותר מדויקות. לחליפין, אפשר לערבב את כל התוספות בקערה אחת גדולה, ולקחת את המילוי מעורבב אקראית.
  3. ממלאים קערה גדולה במים, ומרכיבים את הרולים אחד-אחד: טובלים דף אורז במים במלואו ומשאירים בפנים ל-5 שניות (אפשר לספור לאט עד 5). בשלב הזה הוא עדיין לא אמור להיות רך. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.
  4. שמים במרכז הדף את התוספות לפי הטעם. משתדלים להניח ולצופף אותן לכדי ערימה יפה. משאירים שוליים של כ-1.5 ס”מ מהצדדים.
  5. מרימים את החלק התחתון של הדף, שיותר קרוב אליכם, ומניחים מעל התוספות. סוגרים מעליו בצורת מעטפה את החלק הימני והשמאלי של הדף. אם הדף טיפה נדבק ומתקשקש – לא נורא.
  6. מניחים את הידיים על ההתחלה של הרול, ובעזרת האצבעות דוחפים ומהדקים את המילוי. דפי אורז מאוד אלסטיים ולא נקרעים בקלות, אז תהיו נחושים. מאוד חשוב לגלגל את הרולים בצורה הדוקה, ממש להדק תוך כדי הגלגול – כך המילוי לא יזוז כשתתחילו לאכול את הרולים.
  7. מגלגלים את הרול, מוודאים שהוא סגור מכל הצדדים ושמים על קרש או מגש.
  8. ממשיכים באופן זהה עם יתרת הדפים והמילוי. מומלץ לא להצמיד את הרולים המוכנים אחד לשני יותר מדי, כי הם עלולים להידבק.
  9. מכינים את הרטבים: שמים את כל המרכיבים של כל אחד מהרטבים בנפרד בכלי גבוה, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב אחיד ויחסית דליל, ללא גושים. שומרים במקרר, שם הרטבים מתייצבים.
  10. חותכים את הרולים בעזרת סכין חדה באמצע, בצורה אלכסונית, ומגישים ביחד עם הרטבים.

 

הערות:

  • רשימת המצרכים ארוכה, אבל אתם לא חייבים להשתמש בכל סוגי התוספות. פשוט אני רציתי לתת כמה שיותר רעיונות. אתם תבחרו רק את מה שיש לכם במקרר או מה שאתם אוהבים.
  • לא חייבים לחתוך את הרולים. אפשר להגיש אותם בשלמותם. פשוט הרולים החתוכים יפים יותר.
  • גם ברטבים, אם חסר לכם מרכיב כזה או אחר ברמת התיבול, אפשר לדלג, או להחליף לפי הטעם.
  • אם אין לכם חומץ אורז, אפשר להשתמש בחומץ רגיל (לא תפוחים), או במיץ לימון.
  • אם אין לכם מיסו בהיר, אפשר להשתמש במקום ברוטב סויה, או רוטב תמרי ללא גלוטן.
  • אם אין לכם רוטב סרירצ’ה, אפשר להשתמש ברוטב צ’ילי, או להוסיף קצת צ’ילי חריף.
  • אפשר להכפיל את הכמויות של הרוטב – הוא נשמר מעולה במקרר, לפחות למשך שבוע.
  • אם הכנתם יותר מדי מילוי, לא חייבים להשתמש בו מיד. שימו את כל הירקות בקערה, תניילנו היטב ותשמרו במקרר. ככה כל יום יהיו לכם רולים טריים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם