אחד המתוקים שאני הכי אוהבת זה עוגיות. הן זמינות, כיפיות, פשוטות. מנת סוכר קטנה שמצליחה לסדר את החשק למתוק אחרי ארוחה, או סתם להעיר באמצע יום עבודה עמוס. באופן מפתיע, מעבר לעוגיות קוקוס, רוגלעך וחיתוכיות עם ריבה, אין בבלוג מתכונים של עוגיות. אין לי הסבר טוב לסוגיה הזו. אני מניחה שיצאתי מנקודת הנחה שעוגיות זה פשוט מדי. אבל מה בעצם רע באוכל פשוט? אז עשיתי עם עצמי תיקון והכנתי עוגיות טבעוניות פשוטות.
כמה פשוטות? פשוטות מאוד. גם במושגים של המרכיבים – הם באמת זמינים ונמצאים בכל בית, כאשר אחד המרכיבים הוא מים! גם מבחינת תהליך ההכנה.
את הבצק מכינים ידנית בקערה אחת, בלי לערב מכשירי חשמל כאלה או אחרים. אין צורך לקרר אותו לפני תחילת העבודה. הוא נעים למגע, נוח, לא דביק, ואפשר מיד לרדד אותו ולחתוך למלבנים, או לקרוץ לכל צורה אחרת שאוהבים.
יכולתי לקשט את העוגיות בזילופי שוקולד מומס, לוטוס או חמאת בוטנים. אבל העדפתי בכוונה לשמור על התדמית הפשוטה. העוגיות האלה הן עוגיות סבתא קלאסיות. יש עליהן אך ורק עיטור צנוע של סוכר חום.
הן מוכנות תוך כלום זמן, ויוצאות זהובות, תפוחות ופריכות במיוחד. ממש לא יאומן שהמרקם שלהן יוצא כזה קראנצ'י ומתפצפץ בלי מלא קיפולים.
אפשר ממש לראות כמה הן פריכות ואווריריות מבפנים. עוגיות מושלמות לצד כוס תה או קפה, או לצד כוס חלב שקדים קר, כמו שאני מעדיפה אותן בקיץ 🙂 אלה עוגיות לא מתחכמות, לא יפהפיות, לא מושקעות במיוחד. הן פשוטות, וזה סוד ההצלחה שלהן. כי לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגייה פשוטה וטעימה. אם אתם מכינים אותן, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
עוגיות טבעוניות פשוטות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-24 עוגיות:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
70 גרם (7 כפות שטוחות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
110 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) מים קרים
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי
30 גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגיות
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי המתכון, למעט הסוכר שמפזרים על העוגיות, מערבבים ידנית ואחרי זה לשים על השיש עד שמתקבל כדור בצק רך מאוד, שלא נדבק לידיים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא דביק מדי, מפזרים על משטח העבודה עוד קצת קמח.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4-5 מ"מ (העוגיות תופחות בזמן האפייה), וחותכים למלבנים או ריבועים בגודל רצוי. אני השתמשתי בגלגלת משוננת.
- מסדרים את העוגיות על גבי התבנית, מפזרים את הסוכר החום ואופים 12-15 דקות, או עד שהן תופחות ומתחילות להזהיב קלות. הן לא אמורות להשחים ממש, אז אל תייבשו אותן יותר מדי!
- מוציאים, מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר נוזלים.
- אפשר להחליף את השמן הצמחי בכמות זהה של שמן קוקוס מומס.
- כמות הסוכר במתכון הינה בגדר המלצה. לכו עם הטעם שלכם. אבל לא הייתי מוותרת לגמרי על הסוכר, כי מעבר למתיקות, בזכותו לעוגיות יש את הגוון הזהוב החביב שלהן.
- אפשר להכין עוגיות בכל צורה שרוצים.
53 תגובות
היי
נראה נהדר וטעים.
את יכולה להגיד איזו גלגלת, ושמשיה גם קצוות כאלה כמו פתי בר?
הי מיכל. הגלגלת הזו אצלי כבר שנים, ולא זוכרת מאיפה היא.. לדעתי יש כאלה בחנויות של אביזרי מטבח.
האם אפשר להשתמש גם בקמח מלא/כוסמין?
הי שירה. לא ניסיתי עם קמח מלא. עם כוסמין יוצאות מעולה.
היי, תודה על המתכון, אני מעוניינת להכין כמות גדולה ולהקפיא, לדעתך יעבור הקפאה? תודה
הי אורלי, בכיף. אני לא ניסיתי, אבל לדעתי עוגיות מסוג זה הכי טעימות טריות וקראנצ׳יות
הבצק נהדר ונוח לעבודה – יצא פשוט וטעים (בדיוק כמצופה).
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂 תודה!
תודה על המתכון! האם אפשר להחליף את הסוכר במתכון לסילאן? ואם כן, מה הכמות?
הי דנית. אני לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר.
טבלתי את העוגיות בפרג לא טחון עם מלח אטלנטי גס. יצא מעולה.
רידדתי את העוגיות שתהיינה דקות מאד והן יצאו כמעט בטעם של "שטוחים".
מתכון נהדר. תודה.
הי הדס. זה נשמע מעולה! אנסה את הגרסה שלך בהזדמנות 🙂
הי אולגה, מכינה היום עם הילדים! אפשר לעשות את המתכון גם לעוגיות ריבה? רוצה להכין בכמה וריאציות
הי רעות, אם את רוצה להכין עוגיות סנדוויץ! ריבה, פשוט תרדדי דק יותר . בהצלחה 🙂
תודה רבה!
נראות סוף !!!
אפשר להוסיף נס קפה ? ומה הכמות?
הי גנית. תודה רבה. אפשר בהחלט. תמהלי במים ותקררי
הכוונה 110 מ"ל?
כן
הכנתי אותן עם שילוב של קמח קוקוס וכוסמין מלא, כ"כ קלות להכנה והכי חשוב, הן יצאו מושלמות, קריספיות בדיוק כמו שחיפשתי! תודה רבה על המתכון אולגה!
הי מירב. בכיף – שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר להחליף את הקורנפלור במשהו אחר?
הי מיקה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל אפשר להחליף בקמח טפיוקה.
הי, תודה על המתכון. הכנתי את הבצק ויש בו מלא מלא גושים של הקורנפלור…למה? לא משנה כמה לשתי את הבצק, הגושים נשארו. ויש הרבה. תודה 🙂
הי אלומה, זה לא היה אמור לקרות.. כנראה הקורנפלור שלך היה גושי והיה צריך לנפות אותו. בכל אופן, זה לא כזה נורא
שלום אולגה, האם ניתן להחליף קורנפלור הקמח טפיוקה? אם כן מה היחס בכמויות? תודה טל
הי, אפשר אחד על אחד.
הבצק יצא דביק באופן שלא ניתן לעבוד איתו… ;( הוספתי עוד קמח כוסמין, ועדיין לא עזר. מה פספסתי ? עשיתי הכל לפי ההוראות
הי לימור, אני לא יודעת. המתכון מדויק, והרבה אנשים הכינו אותו. שקלת את המרכיבים?
המתכון מעולה תודה! את חושבת שיכול לשמש גם כעוגיות רויאל אייסינג?
תורה רבה! הן קצת פחות רכות, אבל מבחינת הצורה – לגמרי
היי אולגה. אפשר לדעתך להשתמש בקמח ללא גלוטן?
לא תערובת מעובדת, דוחן/ כוסמת/ טף/ שקדים/ קוקוס וכיו״ב?
תודה!
הי טלי. אני לא ניסיתי אז לצערי לא יכולה לענות בוודאות
גם לי קרה. מציעה ךהמס את הקורנפלור במים הקרים
לא הבנתי מה קרה לך?
הכנתי מקמח כוסמין ויצא מושלם ממש כמו בתמונה… וכדי לא להיתקל בגושים מהקורנפלור כפי שקראתי בתגובות אז העברתי אותו דרך מסננת
כמובן שהכנתי כמות כפולה כי ברור לי שהם לא ישרדו יותר מיומיים , נכנס ישר למחברת המתכונים !
איזה כיף! שמחה שאהבת ותודה על הפרגון 🙂
היי, אפשר לדעתך להשתמש בהן במקום בישקוטים בטרמיסו? לפי המרקם האוורירי נראה שכן. מה אומרת?
הי, לדעתי פחות מתאים
היי, המתכון נראה מעולה! אני רוצה להכין אותו עם ילדים ולהטביע על הבצק צורות של צעצועים, את חושבת שהצורות ישרדו באפייה או שצריך להקטין את כמות אבקת האפייה? או לוותר עליה?
הי יהלי. בלי אבקת האפייה העוגיות יהיו דחוסות. עדיף לא לוותר. אפשר קצת להפחית, למרות שנראה לי שצורות יישמרו.
האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס?
כן, אין בעיה.
מתאים להוסיף גם שוקולד צ'יפס?
אני הייתי טובלת בשוקולד מומס 🙂
האם אפשר להכין מראש ולשמור כמה שעות במקרר ?
שלום הילה. אפשר בהחלט להכין מראש. אבל עדיף לצנן לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
היי אולגה
את חושבת שאפשר להשתמש במתכון כבסיס להכנת אוזני המן? ישמרו על הצורה באפיה או יפתחו?
הי ענת. אני לא ניסיתי אבל בהחלט שווה לנסות 🙂
היי לרוב לא משאירה תגובות אבל הייתי חייבת. העוגיות לא אכילות חבל על הזמן. הבצק מתאים אולי להתעסקות של הילדים. הלך לפח וחבל.
הי שירה. מצטערת שזו החויה שלך. תקראי תגובות של אנשים אחרים. את הראשונה שלא מרוצה. אולי אפית יותר מדי והן התקשו… בכל אופן, מקווה שתהני יותר בפעם הבאה.
הכנתי עם קמח תמי כתום כדי להתאים אותן שיהיו ללא גלוטן עבור בני וגם ללא אלרגנים מסכני חיים שאסורים בכיתה. הם אמורים להכין את העוגיות בכיתה לכבוד מסיבה שיש להם. קודם כל- הבצק היה מאוד נוח לעבודה ועמד מקסים בהכנת צורות מקורצנים- הכנו עוגיות מגן דוד ודובונים ובן ה-7 אפילו חתך עם סכין לצורה של סוג של דרקון והיה מרוצה מאוד! מבחינת מרקם יצאו קצת קשות ולא כל כך פריכות אחרי 12 דקות בתנור. אבל בהתחשב בכמות המגבלות שלנו סביב הרכיבים- אחלה תוצאה! מבחינת הטעם, הן לא היו מספיק מתוקות לטעמי ולטעם בן הזוג אבל דווקא הילדים היו מרוצים! בפעם הבאה אנסה להגדיל את כמות הסוכר או לשלב טביחה בשוקולד מומס 🙂 תודה רבה!
הי ריקי, שמחה שאהבתם! 🙂