עוגיות טבעוניות פשוטות

עוגיות טבעוניות פשוטות

מאת

עוגיות טבעוניות פשוטות

אחד המתוקים שאני הכי אוהבת זה עוגיות. הן זמינות, כיפיות, פשוטות. מנת סוכר קטנה שמצליחה לסדר את החשק למתוק אחרי ארוחה, או סתם להעיר באמצע יום עבודה עמוס. באופן מפתיע, מעבר לעוגיות קוקוס, רוגלעך וחיתוכיות עם ריבה, אין בבלוג מתכונים של עוגיות. אין לי הסבר טוב לסוגיה הזו. אני מניחה שיצאתי מנקודת הנחה שעוגיות זה פשוט מדי. אבל מה בעצם רע באוכל פשוט? אז עשיתי עם עצמי תיקון והכנתי עוגיות טבעוניות פשוטות.

עוגיות טבעוניות פשוטות
אפשר גם לארוז למתנה

כמה פשוטות? פשוטות מאוד. גם במושגים של המרכיבים – הם באמת זמינים ונמצאים בכל בית, כאשר אחד המרכיבים הוא מים! גם מבחינת תהליך ההכנה.

את הבצק מכינים ידנית בקערה אחת, בלי לערב מכשירי חשמל כאלה או אחרים. אין צורך לקרר אותו לפני תחילת העבודה. הוא נעים למגע, נוח, לא דביק, ואפשר מיד לרדד אותו ולחתוך למלבנים, או לקרוץ לכל צורה אחרת שאוהבים.

עוגיות טבעוניות פשוטות

יכולתי לקשט את העוגיות בזילופי שוקולד מומס, לוטוס או חמאת בוטנים. אבל העדפתי בכוונה לשמור על התדמית הפשוטה. העוגיות האלה הן עוגיות סבתא קלאסיות. יש עליהן אך ורק עיטור צנוע של סוכר חום.

עוגיות טבעוניות פשוטות

הן מוכנות תוך כלום זמן, ויוצאות זהובות, תפוחות ופריכות במיוחד. ממש לא יאומן שהמרקם שלהן יוצא כזה קראנצ’י ומתפצפץ בלי מלא קיפולים.

עוגיות טבעוניות פשוטות
הפריכות בשיאה

אפשר ממש לראות כמה הן פריכות ואווריריות מבפנים. עוגיות מושלמות לצד כוס תה או קפה, או לצד כוס חלב שקדים קר, כמו שאני מעדיפה אותן בקיץ 🙂 אלה עוגיות לא מתחכמות, לא יפהפיות, לא מושקעות במיוחד. הן פשוטות, וזה סוד ההצלחה שלהן. כי לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגייה פשוטה וטעימה. אם אתם מכינים אותן, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

עוגיות טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-24 עוגיות:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
70 גרם (7 כפות שטוחות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
110 מ”ל (1/3 כוס + 2 כפות) מים קרים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן צמחי
30 גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגיות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי המתכון, למעט הסוכר שמפזרים על העוגיות, מערבבים ידנית ואחרי זה לשים על השיש עד שמתקבל כדור בצק רך מאוד, שלא נדבק לידיים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא דביק מדי, מפזרים על משטח העבודה עוד קצת קמח.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4-5 מ”מ (העוגיות תופחות בזמן האפייה), וחותכים למלבנים או ריבועים בגודל רצוי. אני השתמשתי בגלגלת משוננת.
  4. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית, מפזרים את הסוכר החום ואופים 12-15 דקות, או עד שהן תופחות ומתחילות להזהיב קלות. הן לא אמורות להשחים ממש, אז אל תייבשו אותן יותר מדי!
  5. מוציאים, מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר נוזלים.
  • אפשר להחליף את השמן הצמחי בכמות זהה של שמן קוקוס מומס.
  • כמות הסוכר במתכון הינה בגדר המלצה. לכו עם הטעם שלכם. אבל לא הייתי מוותרת לגמרי על הסוכר, כי מעבר למתיקות, בזכותו לעוגיות יש את הגוון הזהוב החביב שלהן.
  • אפשר להכין עוגיות בכל צורה שרוצים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
6 תגובות
  1. מיכל 2 חודשים לפני
    הגב

    היי
    נראה נהדר וטעים.
    את יכולה להגיד איזו גלגלת, ושמשיה גם קצוות כאלה כמו פתי בר?

    • אולגה 2 חודשים לפני
      הגב

      הי מיכל. הגלגלת הזו אצלי כבר שנים, ולא זוכרת מאיפה היא.. לדעתי יש כאלה בחנויות של אביזרי מטבח.

  2. שירה 2 חודשים לפני
    הגב

    האם אפשר להשתמש גם בקמח מלא/כוסמין?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי שירה. לא ניסיתי עם קמח מלא. עם כוסמין יוצאות מעולה.

  3. אורלי חודש 1 לפני
    הגב

    היי, תודה על המתכון, אני מעוניינת להכין כמות גדולה ולהקפיא, לדעתך יעבור הקפאה? תודה

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי אורלי, בכיף. אני לא ניסיתי, אבל לדעתי עוגיות מסוג זה הכי טעימות טריות וקראנצ׳יות

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם