עוגיות טבעוניות פשוטות

מאת אולגה טוכשר
יולי 8, 2019

עוגיות טבעוניות פשוטות

אחד המתוקים שאני הכי אוהבת זה עוגיות. הן זמינות, כיפיות, פשוטות. מנת סוכר קטנה שמצליחה לסדר את החשק למתוק אחרי ארוחה, או סתם להעיר באמצע יום עבודה עמוס. באופן מפתיע, מעבר לעוגיות קוקוס, רוגלעך וחיתוכיות עם ריבה, אין בבלוג מתכונים של עוגיות. אין לי הסבר טוב לסוגיה הזו. אני מניחה שיצאתי מנקודת הנחה שעוגיות זה פשוט מדי. אבל מה בעצם רע באוכל פשוט? אז עשיתי עם עצמי תיקון והכנתי עוגיות טבעוניות פשוטות.

עוגיות טבעוניות פשוטות
אפשר גם לארוז למתנה

כמה פשוטות? פשוטות מאוד. גם במושגים של המרכיבים – הם באמת זמינים ונמצאים בכל בית, כאשר אחד המרכיבים הוא מים! גם מבחינת תהליך ההכנה.

את הבצק מכינים ידנית בקערה אחת, בלי לערב מכשירי חשמל כאלה או אחרים. אין צורך לקרר אותו לפני תחילת העבודה. הוא נעים למגע, נוח, לא דביק, ואפשר מיד לרדד אותו ולחתוך למלבנים, או לקרוץ לכל צורה אחרת שאוהבים.

עוגיות טבעוניות פשוטות

יכולתי לקשט את העוגיות בזילופי שוקולד מומס, לוטוס או חמאת בוטנים. אבל העדפתי בכוונה לשמור על התדמית הפשוטה. העוגיות האלה הן עוגיות סבתא קלאסיות. יש עליהן אך ורק עיטור צנוע של סוכר חום.

עוגיות טבעוניות פשוטות

הן מוכנות תוך כלום זמן, ויוצאות זהובות, תפוחות ופריכות במיוחד. ממש לא יאומן שהמרקם שלהן יוצא כזה קראנצ'י ומתפצפץ בלי מלא קיפולים.

עוגיות טבעוניות פשוטות
הפריכות בשיאה

אפשר ממש לראות כמה הן פריכות ואווריריות מבפנים. עוגיות מושלמות לצד כוס תה או קפה, או לצד כוס חלב שקדים קר, כמו שאני מעדיפה אותן בקיץ 🙂 אלה עוגיות לא מתחכמות, לא יפהפיות, לא מושקעות במיוחד. הן פשוטות, וזה סוד ההצלחה שלהן. כי לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגייה פשוטה וטעימה. אם אתם מכינים אותן, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

עוגיות טבעוניות פשוטות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-24 עוגיות:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
70 גרם (7 כפות שטוחות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
110 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) מים קרים
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי
30 גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגיות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי המתכון, למעט הסוכר שמפזרים על העוגיות, מערבבים ידנית ואחרי זה לשים על השיש עד שמתקבל כדור בצק רך מאוד, שלא נדבק לידיים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא דביק מדי, מפזרים על משטח העבודה עוד קצת קמח.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4-5 מ"מ (העוגיות תופחות בזמן האפייה), וחותכים למלבנים או ריבועים בגודל רצוי. אני השתמשתי בגלגלת משוננת.
  4. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית, מפזרים את הסוכר החום ואופים 12-15 דקות, או עד שהן תופחות ומתחילות להזהיב קלות. הן לא אמורות להשחים ממש, אז אל תייבשו אותן יותר מדי!
  5. מוציאים, מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר נוזלים.
  • אפשר להחליף את השמן הצמחי בכמות זהה של שמן קוקוס מומס.
  • כמות הסוכר במתכון הינה בגדר המלצה. לכו עם הטעם שלכם. אבל לא הייתי מוותרת לגמרי על הסוכר, כי מעבר למתיקות, בזכותו לעוגיות יש את הגוון הזהוב החביב שלהן.
  • אפשר להכין עוגיות בכל צורה שרוצים.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

29 תגובות

  1. היי
    נראה נהדר וטעים.
    את יכולה להגיד איזו גלגלת, ושמשיה גם קצוות כאלה כמו פתי בר?

    1. הי מיכל. הגלגלת הזו אצלי כבר שנים, ולא זוכרת מאיפה היא.. לדעתי יש כאלה בחנויות של אביזרי מטבח.

  2. היי, תודה על המתכון, אני מעוניינת להכין כמות גדולה ולהקפיא, לדעתך יעבור הקפאה? תודה

    1. הי אורלי, בכיף. אני לא ניסיתי, אבל לדעתי עוגיות מסוג זה הכי טעימות טריות וקראנצ׳יות

  3. טבלתי את העוגיות בפרג לא טחון עם מלח אטלנטי גס. יצא מעולה.
    רידדתי את העוגיות שתהיינה דקות מאד והן יצאו כמעט בטעם של "שטוחים".
    מתכון נהדר. תודה.

  4. הי אולגה, מכינה היום עם הילדים! אפשר לעשות את המתכון גם לעוגיות ריבה? רוצה להכין בכמה וריאציות

    1. הי רעות, אם את רוצה להכין עוגיות סנדוויץ! ריבה, פשוט תרדדי דק יותר . בהצלחה 🙂

  5. הכנתי אותן עם שילוב של קמח קוקוס וכוסמין מלא, כ"כ קלות להכנה והכי חשוב, הן יצאו מושלמות, קריספיות בדיוק כמו שחיפשתי! תודה רבה על המתכון אולגה!

    1. הי מיקה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל אפשר להחליף בקמח טפיוקה.

  6. הי, תודה על המתכון. הכנתי את הבצק ויש בו מלא מלא גושים של הקורנפלור…למה? לא משנה כמה לשתי את הבצק, הגושים נשארו. ויש הרבה. תודה 🙂

  7. הי אלומה, זה לא היה אמור לקרות.. כנראה הקורנפלור שלך היה גושי והיה צריך לנפות אותו. בכל אופן, זה לא כזה נורא

  8. הבצק יצא דביק באופן שלא ניתן לעבוד איתו… ;( הוספתי עוד קמח כוסמין, ועדיין לא עזר. מה פספסתי ? עשיתי הכל לפי ההוראות

    1. הי לימור, אני לא יודעת. המתכון מדויק, והרבה אנשים הכינו אותו. שקלת את המרכיבים?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג