עוד שלושה ימים אני יוצאת לחופש. חופש שחיכיתי לו שנתיים. שנתיים שעבדתי הרבה ועדיין לא הרגשתי בטוחה לשחרר, ולו לרגע. עוד שלושה ימים אני סוף סוף הולכת לשחרר, לחודש וקצת. עדיין לא מעכלת את העניין 🙂 המונסונים בהודו הכריעו, ובמקום המזרח אני טסה לאירופה, לחופשה שתכלול הרבה דרכים, בדיוק כמו שאני אוהבת. אבל רגע לפני שניפרד, אני רוצה להשאיר אתכם עם טעם מתוק של עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער.
מי שעוקב הרבה זמן אחרי המרכיב הסודי יודע שאם כתבתי "עוגת גבינה טבעונית" מדובר בעצם בצ'יזקייק קר ללא אפייה על בסיס קשיו. עוגה מושלמת לכל יום בשנה, אבל במיוחד לחודשי הקיץ החמים. יש בבלוג המון עוגות כאלה בכל טעם אפשרי, וריכזתי לכם את כל הלינקים בסוף הפוסט. ועכשיו התווסף לרשימה גם טעם סגלגל במיוחד – טעם פירות יער.
הצבע העדין המהמם מגיע משילוב של אוכמניות ופטל. אם הייתי משתמשת רק בפטל, תותים או דובדבנים, הוא היה יכול לצאת וורדרד. וזה בדיוק מה שאני אוהבת בעוגות הגבינה הטבעוניות האלה – יש להן גמישות לקלוט חומרי גלם אחרים ולהשתנות בהתאם, גם במושגים של צבע, וגם במושגים של טעם.
כאמור העוגה ללא אפייה, מה שאומר שהיא מה שנקרא raw – מסוג הקינוחים הבריאים ביותר שלא עברו עיבוד מסיבי. גם קשיו עצמם מאוד בריאים: יש בהם הרבה ויטמינים ומינרלים, והם עשירים במיוחד בברזל. וכמובן מדובר בקינוח שלא מכיל גלוטן.
את התחתית הכנתי במעבד מזון, ואת שכבת פירות היער טחנתי בבלנדר וויטמיקס הדנדש. חלמתי עליו שנים, והנה הוא שלי. ללא ספק ה-בלנדר הטוב והחזק ביותר שקיים בשוק. הוא הופך את הקשיו לקרם הכי עדין, חלק וקטיפתי שיצא לי לקבל עד כה. ועבדתי בחיי עם הרבה בלנדרים שונים.
הקרם עד כדי כך חלק ויציב, שבמרקם שלו הוא מזכיר קצפת. תראו איזה קישוט יפה אפשר לזלף ממשהו שהיה פעם אגוז קשה. לפחות קוראים לזה אגוז. אבל אם אני לא טועה, למעשה קשיו זה בכלל פרי.
את העוגה מקפיאים ומעבירים למקרר לקראת הגשה. מגישים אותה ישירות מהמקרר, במיוחד בימים חמים. זו עוגת גבינה עם מרקם קרמי עדין וטעם חמצמץ שלא תצליחו להפסיק ליישר. גם כשהקוטר שלה קטן, היא מספיקה להרבה אנשים, כי היא מאוד עשירה ומשביעה. תקשטו אותה ביהלומים של הטבע ותגישו בביטחון מלא – כולם הולכים לעוף עליה 🙂 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שם אגב תוכלו גם לעקוב אחרי הרפתקאות הטיול שלי. ניפגש ממש עוד מעט. אולי אפילו לפני שאחזור הביתה 🙂 ובינתיים שיהיה אוגוסט נעים עד כמה שאפשר ובתאבון!
רוצים עוד מתכוני עוגות גבינה טבעוניות? נסו את:
עוגת גבינה טבעונית עם חמאת בוטנים
עוגת גבינה טבעונית עם דובדבנים
עוגת גבינה טבעונית עם אוכמניות
עוגת גבינה טבעונית עם פירות יער (ללא גלוטן)
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:
תחתית:
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס שיבולת שועל עבה או דקה
1/2 כוס שבבי קוקוס
2 כפות קקאו
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
קורט מלח
שכבת גבינה ופירות יער:
400 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל-4 שעות ומסונן
150 גרם (1 כוס) פירות יער קפואים
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב קוקוס
60 מ"ל (1/4 כוס) מייפל טבעי, או לפי הטעם
1 כפית מיץ לימון, או לפי הטעם
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס נוזלי
קישוט:
דובדבנים טריים
פטל שחור טרי
פטל מיובש
אופן הכנה:
- מניחים רינג על קרש מרופד בנייר אפייה. מרפדים מבפנים בשקף או פס נייר אפייה. אם משתמשים בתבנית, מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
- מכינים את התחתית: שמים את כל המרכיבים לתוך קערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד לקבלת תערובת דביקה במרקם פירורי דק.
- מהדקים את התערובת היטב לתחתית הרינג / התבנית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את שכבת הגבינה ופירות היער: מניחים בקערת בלנדר חזק או מעבד מזון את הקשיו המסונן, פירות היער, חלב הקוקוס, הסילאן ומיץ הלימון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כ-1/2 דקה.
- מפרישים 1/2 כוס של הקרם ושומרים במקרר לקישוט. יוצקים את יתר הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, מניילנים את התבנית ומחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. לקראת הגשה מעבירים את העוגה למקרר.
- מחלצים את העוגה מהתבנית/הרינג. מעבירים את הקרם ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר משונן ומקשטים את העוגה. מוסיפים דובדבנים, פטל שחור ופטל מיובש ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את האגוזים שבתחתית בשקדים, אגוזי פקאן או אגוזי לוז.
- אפשר להחליף את הסילאן בכמות זהה של מייפל טבעי או 3-4 תמרים לחים מגולענים.
- אפשר להשתמש במקום חלב קוקוס בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אם חייבים עוגה ללא גלוטן ברמת צליאק, מקפידים להשתמש בשיבולת שועל שכתוב על האריזה שלה "ללא גלוטן". או מחליפים את שיבולת השועל באגוזים.
- צבע העוגה תלוי בפירות יער שמשתמשים בהם. אני השתמשתי בתערובת אוכמניות ופטל, לכן הצבע יצא סגלגל. אם הולכים לכיוון של רק פטל, תות או דובדבנים, הצבע יהיה יותר וורדרד.
- את העוגה אפשר להכין מראש ולשמור, ללא הקישוט, במקפיא. כ-3 שעות לפני הגשה מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא למקרר. את השאריות אפשר לשמור במקרר.
14 תגובות
הכנתי את העוגה ומעבד המזון שלי לא מצליח לטחון את המלית לרמה של קרם. היא נשארת מגורגרת משהו. מה אפשר לעשות?
הי עלוית, חשוב שמעבד מזון/ בלנדר יהיו חזקים. אני לא כל כך יודעת מה אפשר לעשות. אפשר לנסות להעביר את המסה דרך מסננת צפופה. אולי זה יעזור..
אפשר להשתמש בפירות טריים במקום קפואים?
כן, בוודאי – אין שום בעיה
כמה זמן ניתן להחזיק אותה במקפיא?
לא ניסיתי יותר משבוע. יש מצב שגם יותר מזה. רק צריך לאטום טוב
היי 😊
אשמח לקנות את העוגה, אפשרי ❓
תתקשרי אליי מחר 🙂 0545657397
יש לי קרם קוקוס 20% ונוזל קוקוס 6% האם אחד מהם יכול להחליף את חלב הקוקוס.
תודה
דינה צפריר
כן. נוזל קוקוס זה בעצם חלב קוקוס 🙂
רוצה להכין , יש לי מעבר חזק קובינגס אבל אין לי חלב קוקוס. יש לי רק קרם קוקוס. האם יכול לעבוד?
הי, כן, אין בעיה. בהצלחה 🙂
אפשרי גבינת סויה במקום הקשיו ?
הי, לא במתכון הזה. יש בבלוג מתכונים אחרים עם גבינת סויה..