הי. בגדול אני נמצאת אי שם באירופה. אני בחופש. אני בדרכים. אבל יש מצב שאתם דווקא בארץ. ואם ההשערה הזו נכונה, סביר להניח שמאוד חם לכם עכשיו, באוגוסט. אז לפני שיצאתי לחופש, מתוך אותה המצוקה בדיוק, הכנתי את הארטיקים האלה. הם ליוו אותי בימים הלוהטים והביאו קצת נחת. אז אני משתפת בשמחה. קבלו מתכון של ארטיק בננה טבעוני אולטימטיבי.
מכינים אותו בקלי קלות מ-2 מרכיבים בלבד. כן-כן! למי יש כוח להשקיע יותר מזה? גם ככה משתדלים לזוז כמה שפחות בימים האלה. אם בא לכם לשדרג את המראה והטעם, מוסיפים עוד 2 מרכיבים.
כדי להכין את הפלא הצונן הזה תצטרכו תבנית ארטיקים פשוטה ומקלוני עץ שנמכרים היום בכל חנות סטוקים שמכבדת את עצמה. אין תבנית? אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות. אני כמובן בעד דברים שניתן למחזר. תצטרכו גם בלנדר או מעבד מזון ו-2 דקות מחייכם. זהו, זה כל מה שצריך כדי ללחוץ פעמים על כפתורי on ו-off.
אני הכנתי ארטיקים בטעם בננה, אבל אתם יכולים להשתגע עם הטעמים. כי תכלס מדובר יותר בטכניקת הכנה ופחות במתכון מדויק. בהערות רשמתי כמה רעיונות של שילובים. מה שחשוב בעצם זה להקפיא מראש את הפירות בהם אתם הולכים להשתמש. זה מזרז את כל התהליך.
וזהו, כעבור כמה שעות הקפאה יהיו לכם ארטיקים בריאים וטעימים תוצרת בית: ללא חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר וצבעי מאכל. פשוט נטו פרי על מקל שיהפוך את הקיץ לקצת יותר נסבל והרבה יותר טעים. אם אתם מכינים את הארטיקים האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה בתאבון!
רוצים עוד מנות קפואות ומפנקות? נסו את:
קוקילידה טבעונית בציפוי שוקולד
ארטיק בננה טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 ארטיקים:
ארטיקים:
2 בננות ללא קליפה, קפואות
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב שקדים
קישוט:
50 גרם שוקולד
1 כף שמן
2 כפות פיסטוק, קצוץ
אופן הכנה:
- מכינים את הארטיקים: שמים את הבננות הקפואות וחלב השקדים בקערת מעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את התערובת לתוך שקעי תבנית ארטיקים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות, כדי שהמסה תתחיל להתייצב ויהיה נוח לנעוץ במרכז ארטיק מקלון עץ.
- מוציאים את התבנית, נועצים בכל אחד מהארטיקים מקלון עץ, ומחזירים שוב למקפיא ל-2-3 שעות נוספות, או עד שהארטיקים מתייצבים סופית.
- לקראת ההגשה ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- יוצקים לקערה עמוקה מים רותחים, טובלים את התבנית לכמה שניות ומחלצים את הארטיקים.
- טובלים את הארטיקים בשוקולד המומס או מזלפים את השוקולד מעליהם בצורה חופשית.
- מגישים מיד או שומרים במקפיא.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אפשר להכין את הארטיקים עם תוספת של פירות נוספים שאוהבים. מומלץ להקפיא אותם לפני כן. הנה כמה רעיונות: ענבים, שזיפים, מנגו, פירות יער, אננס, מלון, אבטיח וכו'.
- אפשר להגיש את הארטיקים ללא קישוט השוקולד. אפשר להחליף או לשדרג אותו בזילופי חמאת בוטנים או ממרח לוטוס מומס.
2 תגובות
תודה על המתכון.טרם ניסיתי.איך עושים זילופי חמאת בוטנים?
הי דניאלה. פשוט ממיסים חמאת בוטנים ומזלפים מתוך שקית זילוף או בעזרת מזלג או כף. היא מתייצבת מיד על ארטיקים קפואים.