הי, דש מאירופה! כבלוגרית אוכל וותיקה לא יכולתי להרשות לעצמי להיעלם לגמרי ולהתעלם מהחג שחל השבוע. ככל שמתקדמים לט"ו באב, כל האינטרנט מתחיל לתפוס גוון שוקולדי. יש משהו בלתי נפרד בין חג האהבה לשוקולד, ובתור מעריצת שוקולד מושבעת אני לא הולכת להתווכח עם העניין. הכנתי במיוחד לכבוד החג עוגת שוקולד טבעונית חמה.
או עוגת לאבה – איך שבא לכם. בגרסת עוגות אישיות קטנות ומתוקות. מדובר בעוגות עם מרכז שוקולדי נוזלי שנשפך החוצה כשמגישים אותן ישירות מהתנור. אם הן מתחילות להתקרר, גם הלב שלהן לאט-לאט מתייצב, אבל עדיין נשאר רך וסופר שוקולדי.
בכלל העוגות האלה מאוד רכות, לחות, עסיסיות ועדינות. הן אווריריות ולא דחוסות, תופחות מאוד באפייה, ותופסות את הצורה המדויקת של הכלי בו משתמשים להכנתן.
ויש גם סרטון להמחשת כל העניינים האלה.
בעיקרון אפשר להכין את בלילת העוגה בקערה בעזרת מטרפה ידנית, אבל הכי נוח לטרוף את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר – זה מהיר ויעיל במיוחד. את המתכון הזה הכנתי בשיתוף עם תנובה. השתמשתי לצורך הכנת הבלילה במעדן הסויה ביו שלהם, והוא הוסיף למרקם קטיפתיות מיוחדת.
מה שמחבר את הבלילה זה רסק תפוחים. עדיף להשתמש בלא ממותק – העוגות גם ככה יוצאות מתוקות. הבלילה עצמה מאוד פאדג'ית, אבל תוספת קוביות שוקולד מריר היא זו שאחראית ללב הנוזלי של העוגות. רוצים מלא לאבה שוקולדית חמה? תסתירו בפנים הרבה קוביות שוקולד. ואל תאפו את העוגות יותר מדי!
אפשר להשתמש בכל תבנית שבא לכם – העיקר שתהיה מתאימה לאפייה בתנור. אם לא משתמשים בכלי סיליקון, חשוב מאוד לשמן את התבניות, כדי שהעוגות יצאו ללא בעיה. בתום האפייה פשוט מעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה והופכים לצלחת הגשה. זורים קקאו כדי להוסיף עוד טקסטורה, צבע וטעם.
הכי מפנק ומושחת להגיש את העוגות האלה עם כדור גלידה טבעונית או סורבה בצד. אבל גם תוספת פירות יער תעשה את העבודה ותהפוך את הקינוח לחגיגי ומושקע במיוחד. אחד שמאוד קל להכין, והכי כיף להגיש. אפשר, ואפילו בקלות, להכין את העוגות האלה בגרסה ללא גלוטן – ההסבר בהערות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. זהו, אתם מסודרים לקראת הט"ו באב, ואני יכולה להמשיך לטייל עם מצפון נקי 🙂 אני מאחלת לכם חג אהבה שמח, ושיימשך בכל יום בשנה, ולא רק בט"ו באב. בתאבון!
בא לכם עוד קינוחי שוקולד טעימים ומהממים שמתאימים לחג? נסו את:
קינוח שוקולד טבעוני עם קצפת מ-3 מרכיבים
טארט שוקולד טבעוני אישי עם אגוזים ללא אפייה
כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה
טארט טבעוני ללא אפייה עם גנאש שוקולד ופירות
מתכון לעוגת שוקולד חמה טבעונית
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 עוגות אישיות:
105 גרם (3/4 כוס) קמח לבן או כוסמין
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
80 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר
30 גרם (3 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
125 מ"ל (1 גביע) מעדן סויה ביו של תנובה
45 מ"ל (3 כפות) חלב צמחי
80 מ"ל (1/3 כוס) רסק תפוחים ללא ממותק
1 כף חומץ
8-10 קוביות שוקולד מריר
הגשה:
אבקת קקאו
פירות יער (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבניות (אם משתמשים בתבניות סיליקון, אין צורך לשמן).
- מכינים את הבלילה: שמים בקערת בלנדר או מעבד מזון את הקמח, קמח השקדים, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח וטוחנים כמה שניות.
- מוסיפים את מעדן הסויה ביו, החלב הצמחי, רסק התפוחים והחומץ וממשיכים לטחון, עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. אפשר להכין את הבלילה גם ידנית, עם מטרפה, בלי מעבד המזון.
- מחלקים את הבלילה בין הכלים. מקפידים למלא 1/2 עד 3/4 הגובה – העוגות תופחות באפייה.
- מטבילים בכל אחד מהכלים 2-3 קוביות שוקולד מריר. אפשר לדחוף כמעט עד התחתית. מוודאים שהשוקולד מכוסה לגמרי ע"י הבלילה.
- אופים בין 15 ל-20 דקות, או עד שהעוגות תופחות, נסדקות קלות, קפיציות למגע, אבל עדיין רכות. נזהרים לא לאפות יותר מדי!
- מעבירים סכין על דופן התבניות כדי לשחרר את העוגות, והופכים אותן לצלחות הגשה.
- זורים מעל קקאו ומגישים מיד, כל עוד העוגות חמות. אפשר עם כדור גלידה טבעונית או סורבה בצד, או פשוט עם פירות יער.
- שומרים במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
הערות:
- כמות הבלילה מספיקה ל-3 עוגות אישיות גבוהות, או 4 עוגות קצת יותר נמוכות.
- אם רוצים עוגה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח בקמח ללא גלוטן, או בשיבולת שועל טחונה לכדי קמח דק.
- אפשר להחליף את קמח השקדים בכמות זהה של שבבי קוקוס טחונים.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אפשר להחליף את רסק התפוחים ב-1/2 בננה בשלה.
- אפשר להשתמש בחומץ תפוחים, או להחליף את החומץ בכמות זהה של מיץ לימון.
8 תגובות
תודה רבה! נראה מעולה! באיזה קמח אפשר להשתמש במקום שקדים?
הי, תודה רבה! אפשר קמח קוקוס. אפשר גם 100% קמח רגיל, אבל קצת יותר
יצא מדהים! יוצא אוורירי ועשיר
תודה רבה על המתכון
הי אסף, שמחה שאהבת. תודה רבה על המשוב החם 🙂
היי, נראה נהדר. אפשר להכין עוגה במקום עוגות אישיות (בתבנית 22 סמ) ולשנות את זמן האפייה? או שלא?
הי הילה. בעיקרון אפשר, אבל אני חוששת שרק במרכז במרכז העוגה תהיה באמת נוזלית, וברובה תהיה אפויה. אם זה לא מפריע לך – לכי על זה. לגבי הזמן – יש שהדפנות יציבים, והמרכז רוטט
היי אולגה
ערבבתי ידנית התערובת יצאה מאוד סמיכה אז הוספתי 2 כף מים
במקום סוכר שמתי סילאן
אפיתי על 150 ל15 דק
יצא לי צמיגי ודחוס
אולי היתי צריכה להוציא מיד כשנסדק מלמעלה? בערך אחרי 10 דק?
רוצה לנסות פעם שניה…
תודה!
יכול להיות בגלל זמן האפייה, אבל גם בגלל הסילאן.. לא בטוחה, אבל יש מצב שהוא גרם למרקם הצמיגי