מאפה תפוחים טבעוני פשוט

מאפה תפוחים טבעוני פשוט

מאת

מאפה תפוחים טבעוני פשוט

שבוע, חברים – נשאר בדיוק שבוע עד לערב ראש השנה, וזה אומר שאנחנו בישורת האחרונה מבחינת התפריט החג. אחרי שהצעתי לכם כבר את הפאי עם בצלים מקורמלים והכנאפה עם תפוחים מקורמלים, הגיע זמן לעוד הצעה של משהו מקורמל ומהמם – מאפה תפוחים טבעוני פשוט.

מאפה תפוחים טבעוני פשוט
מ-א-ו-ה-ב-ת

הוא כולו שחום וזהוב, אבל מה שמקורמל בו זו המלית שעשויה בגדול מתפוחים וקינמון. שידועים בעצם בתור שידוך מושלם, אם זה מבחינת הארומה, או מבחינת הטעם המתוק הנדיר שצועק “בית”.

הכנתי את המאפה בשיתוף עם מעדנות. השתמשתי בבצק שמרים עלים שלהם, וזו הסיבה העיקרית לכך שקראתי למאפה פשוט. כל מה שצריך כדי לקבל את הבצק הפריך והקראנצ’י הזה הוא להעביר את החבילה מהמקפיא למקרר. אני מאוד מחבבת את הבצק הספציפי הזה, כי הוא משלב את הפריכות של בצק עלים עם האווריריות והנימוחות של השמרים. ככה המאפה יוצא פחות בורקס מתוק, ויותר פאי שכזה. אישי וכיפי.

אתם כן תצטרכו להכין לבד את המלית, אבל זה באמת לא ביג דיל. כמה דקות והיא מוכנה. תצננו אותה טוב טוב לפני שמתחילים ממלא את המאפים.

כדי שהמאפים יצאו מדויקים יותר, ישרתי את הקצוות בעזרת גלגלת פיצה. וכדי שיהיו שחומים במיוחד, הברשתי אותם לפני האפייה באקווה פאבה – מים מקופסת שימורי חומוס. זה תחליף מעולה לביצה. אבל אם אין לכם בשלוף, תרדו להערות – רשמתי מה התחליף.

מאפה תפוחים טבעוני פשוט
לזה אני קוראת פריכות

כעבור בערך 20 דקות יצאו מהתנור מאפים מושלמים, אפופים בריח מטריף. פריכים-פריכים ומתחננים לביס. תהיו סבלניים! קודם כל פזרו מעל קצת אבקת סוכר למראה מושלג ואלגנטי.

מאפה תפוחים טבעוני פשוט

אחרי זה צלמו אותם מכל זווית אפשרית. אה, רגע – זה רק אני 🙂 תשכחו מזה – אתם יכולים להתחיל לזלול. אלא אם כן בא לכם לצלם בכל זאת ולשלוח לי את התוצאה. אני אשמח.

אני לעומת זאת לא אוכלת כלום, עד שאני לא עושה לאובייקט בוק שלם, ולפעמים גם כמה סרטוני וידאו קצרים.

מאפה תפוחים טבעוני פשוט
פשוט ומושחת

רק אז אני נרגעת, שמה על המאפה קצת מעדן סויה חמצמץ כדי לאזן את המתיקות (הייתי הולכת על גלידה טבעונית, אבל לא הייתה לי), וסוף סוף טועמת. ומה אני אגיד לכם? כמה פשוט – ככה טעים ונפלא! השילוב של הבצק הקראנצ’י ומלית התפוחים הנימוחה פשוט נהדר. מאפה תפוחים טבעוני פשוט – אלה המילים שאני רוצה לשמוע לפני החג. וגם בכל הזדמנות אחרת 🙂 נסו אותו, אתם הולכים להנות באחריות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאם בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה ממש עוד מעט עם עוד כמה קינוחים שווים. ובינתיים חג שמח ובתאבון!

מאפה תפוחים טבעוני פשוט

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-9 מאפים אישיים:
מלית תפוחים:
3 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וללא ליבה
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית קינמון
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
30 מ”ל (2 כפות) מים
בצק:
1 חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
הברשה:
מעט אקווה פאבה (מי חומוס)
הגשה:
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות בגודל בערך 1 ס”מ על 1 ס”מ.
  2. שמים במחבת גדולה את המים, הסוכר והקינמון ומבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס.
  3. בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור והמים עד שאין גושים, ומוסיפים את התערובת הזו למחבת. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב מטרפה עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  4. מוסיפים למחבת את כל התפוחים ומערבבים היטב עד שכל החתיכות מתקרמלות. מבשלים תוך ערבוב כ-5-6 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך (הם יתרככו סופית באפייה). אם התפוחים לא מגירים מספיק מיץ, והסוכר מתחיל להישרף ולהידבק למחבת, אפשר להוסיף עוד קצת מים. מכבים את הלהבה ומקררים את המלית לגמרי.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  6. פורשים את הבצק המופשר על משטח העבודה (משאירים אותו על הניילון איתו הוא מגיע), וחותכים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למלבנים ברוחב 8 ס”מ. לי יצאו בדיוק 9 מלבנים כאלה. לאחר מכן חותכים את כל המלבנים לאורך באמצע, כך שמתקבלות 18 חתיכות (ראו תמונות). אלה 18 החצאים שיהפכו ל-9 מאפים.
  7. שמים במרכז כל מלבן כ-2 כפיות מהמלית, מכסים עם מלבן תואם ומהדקים היטב בעזרת מזלג. כדי לקבל מאפים מדויקים יותר, אפשר בתום ההידוק לישר אותם בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. ממשיכים עם יתר המלבנים והמלית.
  8. מסדרים את המאפים במרווחים על גבי התבנית, דוקרים כמה פעמים את החלק העליון בעזרת מזלג ומברישים באקווה פאבה (ראו אופציית תחליף בהערות).
  9. אופים בין 20 ל-22 דקות, או עד שהמאפים תופחים ומשחימים יפה.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ בליווי גלידה טבעונית או מעדן סויה.
  11. שומרים בכלי אטום. המאפים טעימים גם כשהם קרים, אבל אפשר לחמם אותם שנית לפני הגשה חוזרת.

 

הערות:

  • כדי להפשיר נכון את הבצק, צריך להעביר אותו לילה לפני השימוש מהמקפיא למקרר. עובדים עם בצק מופשר, אך קר.
  • בזמן העבודה תשאירו את הבצק על הניילון איתו הוא מגיע. ברגע שמתחילים לעבוד עם הבצק, תשתדלו להיות זריזים, כי הוא נוטה להתחמם. ככל שהבצק קר יותר, כך יותר קל לעבוד איתו.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחי עץ שאוהבים. אצלי זה גרני סמית.
  • אם אין לכם קופסת חומוס בשלוף (בשביל הברשת המאפה), אפשר להבריש אותו עם תערובת של חלב צמחי ומייפל או סילאן.
  • מאוד חשוב לצנן לחלוטין את המלית לפני מילוי המאפים, אחרת הבצק יתחמם, ולא יהיה נוח לעבוד איתו.
  • אפשר להכין את המאפים יום-יומיים מראש ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
  • באופן תיאורטי ניתן להכין מאפה גדול במקום מאפים אישיים – די באותה הצורה, או בתוך תבנית עגולה או מלבנית. רק תקפידו להדק היטב את הקצוות.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם