טוב, מפה לשם הגענו לראש השנה. ויש לי בשבילכם קינוח אחרון וחביב מאוד לעונה – עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין. העוגה הזו אולי לא מיוחדת כמו הכנאפה עם תפוחים, היא לא פריכה כמו מאפה התפוחים הפשוט, היא לא מרשימה כמו עקיצת דבורה הטבעונית. אבל אני אגיד לכם מה היא כן.
מדובר בעוגה בחושה ביתית, כזו שמכינים בקערה אחת, שהיא הדבר הקרוב ביותר שיש לעוגת דבש שאתם מכירים. היא משלבת בין לחות ונימוחות לאווריריות. יש לה טעם תמרים עדין וארומה נפלאה של תבלינים. יש לה עיטור שקדים שמשתזפים באפייה, ושכבה דקה של אבקת סוכר למראה משודרג שובה.
מנסים להפחית בכמויות הסוכר? גם ללא המראה המושלג עוגת הסילאן הזו נראית יפה וחגיגית, תפוחה, עגלגלה ונעימה לעין.
ההכנה שלה פשוטה ברמות מפחידות, וזו ה-עוגה שניתן להכין מראש, להקפיא, להפשיר, וגם לשנע לכל מקום ללא בעיה.
טו גוד טו בי טרו? חכו… עוד לא סיימתי. היא עשויה מקמח כוסמין מלא שהופך אותה לא רק למיוחדת וטעימה במיוחד, אלא גם לקינוח הבריא ביותר שהצעתי לכם בחג הזה. זאת בהחלט עוגה שהולכת לככב הרבה אצלי בבית, עם או בלי קשר לראש השנה או חגי תשרי.
אגב, כשאתם לוקחים אותה אתכם לארוחה או מגישים בבית, אל תשכחו לקנות סורבה או גלידה טבעונית. הם יהפכו את העוגה הצנועה הזו למעדן מפנק ומושחת ממש. רק תסתכלו עד כמה 🙂
ואפשר לזלף מעל גם קצת סילאן, כדי שלא יחסר, ושתהיה שנה טובה ומתוקה באמת. אין לי טיעונים נוספים בעד העוגה הזו. מקווה ששכנעתי אתכם כבר בפסקה הראשונה 🙂 אתם חייבים לנסות אותה! ואם אתם כן מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. אנחנו נתראה כבר אחרי החגים, אז אני מאחלת לכם ולמשפחות שלכם חג שמח ושנה טובה, בריאה, פורייה. שנת הישגים והגשמת חלומות. אוהבת אתכם ומודה לכם שאתם כאן, איתי. בתאבון!
רוצים עוד מתכוני ראש השנה, ולאו דווקא מתוקים? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה
עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ:
בלילה:
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי
1 כפית חומץ
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/3 כוס סילאן
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית אבקת קינמון (אופציונלי)
1 כפית אבקת ג'ינג'ר (אופציונלי)
קישוט:
1 חופש שקדים פרוסים
הגשה:
אבקת סוכר
גלידה טבעונית
סילאן
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את החלב הצמחי והחומץ וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. משאירים בצד לכמה דקות – החלב יתחיל להתפרק לגושים. ככה יוצרים רויון טבעוני.
- מוסיפים לקערה את השמן, הסוכר והסילאן וטורפים עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח והתבלינים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה, ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל את השקדים ואופים בין 30 ל-40 דקות (תלוי בקוטר התבנית), או עד שהעוגה תופחת, משחימה יפה, קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
- מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ בליווי כדור גלידה טבעונית וסילאן.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי – חלב סויה.
- אפשר להשתמש בחומץ 5% או חומץ תפוחים. אי אפשר להכין את העוגה הזו בלי החומץ – היא תהיה דחוסה ולא אוורירית.
- אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן צמחי אחר, למשל שמן קנולה.
- אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום או סוכר קנים.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן רגיל.
- השימוש בתבלינים אופציונלי, אבל אני ממליצה לא לוותר – הם מוסיפים המון לטעם וארומה של העוגה.
34 תגובות
הכנתי. כל כך פשוט להכין ויצאה אוורירית ויפיפיה. איזה מתכון מושלם. תודה!
הי אפרת, תודה רבה ששיתפת. שמחה שאהבת 🙂 חג שמח!
עוגה מדהימה פשוטה ומפליאה בטעם הנפלא שלה, תודה על היתוף.. אצלי לכבוד ראש השנההכנתי כמתנות קטנות בתבניות אינגליש קייק. מושלם!!! שנה טובה
הי יעל, שמחה שאהבת 🙂 שנה טובה!
איזה כייף למצוא מתכון לעוגה טבעונית בחושה שיוצאת כל כך רכה מדויקת וטעימה!
תודה רבה 🙂
החלפתי את הסילאן במייפל, השתמשתי בסוכר קנים, יצאה עוגה באמת נפלאה.
הי נוגע, תודה ששיתפת ושמחה שאהבת את העוגה 🙂
אולגה יקרה רוצה להודות לך…אני לא מפסיקה לאפות את העוגה הנפלאה הזאת…פשוט התמכרות…תמיד יש עוגה לכל מפגש:)!!!
הי קארינה, אני ממש שמחה לשמוע! תודה ששיתפת 🙂
וואו איזו עוגה מושלמת!!!! הכנתי לפני יומיים, בתבנית אינגליש קייק, העוגה יצאה מדהימה!! גבוהה, יציבה, רכה עסיסית ואוורירית – בדיוק כמו שכתבת! השתמשתי בקנולה במקום שמן קוקוס. לא קישטתי בכלום למעלה והיא יצאה מבריקה כאילו ששמתי זיגוג… אין מילים! היא נכנסה לרשימת העוגות הקבועות שלי ללא ספק!
תודה רבה רבה על מתכון מושלם 🤩
הי יעל, איזה כיף לשמוע שאהבת את העוגה! אני בעצמי מכינה אותה הרבה 🙂
אפשר להחליף חלק מהסילאן במייפל, כדי לקבל טעם של דבש? הבן שלי לא ממש אוהב תמרים
הי גבריאלה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
שאלה נוספת: האם אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן חמניות רגיל?
כן
עשיתי עם שמן חמניות. יצאה מאלפת. בפעם הבאה אני אוסיף אגוזים ותה חזק
גבריאלה, שמחה שאהבת 🙂
אפשר קמח כוסמין מלא?
כן, אין בעיה
הי אולגה, האם אפשר להחליף את הסוכר שבעוגה בעוד סילאן? תודה
כן
יש מניעה להכין באינגליש קייק? תודה רבה ושנה טובה:)
אין 🙂
לצערי לא טעמתי! כי הכנתי אותה לגן של הבן שלי אבל הגננת מסרה שהעוגה טעימה וחוסלה! אין שמחה ממני.. וממש קלה להכנה! תודה
הי רוני, שמחה לשמוע! בפעם הבאה תטעמי גם את 🙂
הכנתי אוצה לחג וגם טרפו אותה! הפעם גם אני ! עוגה מעולה!
תודה רוני, שמחה שאהבתם 🙂 שנה טובה שתהיה!
יצאה מעולה! הבן שלי שואל אם אפשר להחליף את הסוכר בעוד סילאן. הכל חוסל באותו ערב
איזה כיף! שמחה שאהבתם 🙂 אפשר, אבל לא 100%.
היי אולגה.
אני מכינה את העוגה הזאת המון, והיא יוצאת מעולה כל פעם!
בדיוק מכינה שוב ואין לי שקדים.
מה אפשר לשים מעל? או שפשוט לא לשים כלום?
תודה
הי ליאת, תודה רבה! אפשר להחליף את השקדים בכל סוג של אגוזים, בשוקולד צ'יפס או לא לפזר שום דבר, כי סה"כ מדובר בקישוט 🙂
מעולה. תודה!
קישוט, אבל מוסיפים המון 😊
ושוב נוספת,
אם ארצה להכין בתבנית 24, בכמה להגדיל את כמות המרכיבים?
אם את רוצה עוגה גבוהה ויפה, אז כדאי להכפיל את כל הכמויות.
אפשר להכין בתור מאפינס?
הי, לגמרי. זמן האפיה יכול להתקצר.