עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

מאת

 

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

טוב, מפה לשם הגענו לראש השנה. ויש לי בשבילכם קינוח אחרון וחביב מאוד לעונה – עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין. העוגה הזו אולי לא מיוחדת כמו הכנאפה עם תפוחים, היא לא פריכה כמו מאפה התפוחים הפשוט, היא לא מרשימה כמו עקיצת דבורה הטבעונית. אבל אני אגיד לכם מה היא כן.

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

מדובר בעוגה בחושה ביתית, כזו שמכינים בקערה אחת, שהיא הדבר הקרוב ביותר שיש לעוגת דבש שאתם מכירים. היא משלבת בין לחות ונימוחות לאווריריות. יש לה טעם תמרים עדין וארומה נפלאה של תבלינים. יש לה עיטור שקדים שמשתזפים באפייה, ושכבה דקה של אבקת סוכר למראה משודרג שובה.

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

מנסים להפחית בכמויות הסוכר? גם ללא המראה המושלג עוגת הסילאן הזו נראית יפה וחגיגית, תפוחה, עגלגלה ונעימה לעין.

ההכנה שלה פשוטה ברמות מפחידות, וזו ה-עוגה שניתן להכין מראש, להקפיא, להפשיר, וגם לשנע לכל מקום ללא בעיה.

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

טו גוד טו בי טרו? חכו… עוד לא סיימתי. היא עשויה מקמח כוסמין מלא שהופך אותה לא רק למיוחדת וטעימה במיוחד, אלא גם לקינוח הבריא ביותר שהצעתי לכם בחג הזה. זאת בהחלט עוגה שהולכת לככב הרבה אצלי בבית, עם או בלי קשר לראש השנה או חגי תשרי.

אגב, כשאתם לוקחים אותה אתכם לארוחה או מגישים בבית, אל תשכחו לקנות סורבה או גלידה טבעונית. הם יהפכו את העוגה הצנועה הזו למעדן מפנק ומושחת ממש. רק תסתכלו עד כמה 🙂

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין
להתמכר אליה

ואפשר לזלף מעל גם קצת סילאן, כדי שלא יחסר, ושתהיה שנה טובה ומתוקה באמת. אין לי טיעונים נוספים בעד העוגה הזו. מקווה ששכנעתי אתכם כבר בפסקה הראשונה 🙂 אתם חייבים לנסות אותה! ואם אתם כן מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. אנחנו נתראה כבר אחרי החגים, אז אני מאחלת לכם ולמשפחות שלכם חג שמח ושנה טובה, בריאה, פורייה. שנת הישגים והגשמת חלומות. אוהבת אתכם ומודה לכם שאתם כאן, איתי. בתאבון!

רוצים עוד מתכוני ראש השנה, ולאו דווקא מתוקים? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 20-22 ס”מ:

בלילה:

240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי

1 כפית חומץ

60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קוקוס

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1/3 כוס סילאן

210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כפית אבקת קינמון (אופציונלי)

1 כפית אבקת ג’ינג’ר (אופציונלי)

קישוט:

1 חופש שקדים פרוסים

הגשה:

אבקת סוכר

גלידה טבעונית

סילאן

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את החלב הצמחי והחומץ וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. משאירים בצד לכמה דקות – החלב יתחיל להתפרק לגושים. ככה יוצרים רויון טבעוני.
  3. מוסיפים לקערה את השמן, הסוכר והסילאן וטורפים עד לאיחוד החומרים.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח והתבלינים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה, ללא גושים.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל את השקדים ואופים בין 30 ל-40 דקות (תלוי בקוטר התבנית), או עד שהעוגה תופחת, משחימה יפה, קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
  6. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ בליווי כדור גלידה טבעונית וסילאן.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי – חלב סויה.
  • אפשר להשתמש בחומץ 5% או חומץ תפוחים. אי אפשר להכין את העוגה הזו בלי החומץ – היא תהיה דחוסה ולא אוורירית.
  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן צמחי אחר, למשל שמן קנולה.
  • אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום או סוכר קנים.
  • אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן רגיל.
  • השימוש בתבלינים אופציונלי, אבל אני ממליצה לא לוותר – הם מוסיפים המון לטעם וארומה של העוגה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
2 תגובות
  1. Efrat Sharir-Arnon 3 שבועות לפני
    הגב

    הכנתי. כל כך פשוט להכין ויצאה אוורירית ויפיפיה. איזה מתכון מושלם. תודה!

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי אפרת, תודה רבה ששיתפת. שמחה שאהבת 🙂 חג שמח!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם