בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

בלינצ’ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

מאת

בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

מי שעוקב אחריי באינסטגרם, בטוח שם לב לאובססיה האחרונה שלי – בלינצ’ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן. אני מנסה קצת לרדת במשקל, אז הם משמשים לי תחליף מעולה ללחם. הטעם הניטרלי שלהם מאפשר לגוון בתוספות ולקחת אותם גם לכיוון מלוח, וגם לכיוון מתוק. אני מכינה אותם פעמיים בשבוע, מקפידה שחס וחלילה לא ייגמרו לי פתאום, ובונה בעזרתם לעבור את החגים בשלום 🙂

בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן
מעולים עם כל תוספת

מכיוון שאת הכוסמת הירוקה משרים לילה לפני, הכנת הבלינצ’ס האלה בכל זאת דורשת תכנון מינימלי. ועוד משהו קטן לגבי ההשריה: לכוסמת המושרת יש ריח חזק. אני אומרת לכם ישר – לא תרגישו אותו בבלינצ’ס המוכנים. יישאר רק טעם עדין ומוכר של כוסמת, שלי למשל לא מפריע כלל. אז הריח הראשוני הזה, שמריחים גם בבלילה – צריך להשלים איתו וזהו, כי הבלינצ’ס האלה טובים מדי כדי לוותר עליהם. בפעם השנייה כבר תתרגלו ולא תרגישו. וגם תמיד אפשר להוסיף לבלילה קצת קינמון או תמצית וניל.

ההכנה סופר פשוטה, ודורשת בגדול שני אביזרים חשובים: בלנדר חזק שיטחן את הכוסמת לבלילה חלקה, ומחבת עם ציפוי non-stick שתאפשר לכם לטגן בלי שמן בכלל. אני משתמשת בבלנדר Vitamix הנאמן שלי, נסיך אמיתי שלא אכזב אותי עד כה אפילו פעם אחת 🙂 ובניגוד אליו המחבת שלי הכי פשוטה שיש – קניתי אותה באיקאה במשהו כמו 20₪, והיא אצלי כבר שנים.

צילמתי לכם את הסרטון הזה כדי להדגים כמה דברים: שלא צריך שמן כשיש מחבת טובה; איך שופכים נכון את הבלילה למחבת; וכמה פשוט להפוך את הבלינצ’ס מצד לצד. הבלילה דלילה מאוד וזה בסדר. שימו ממנה כמות קטנה – בלינצ’ס דקים יותר שווים מבלינצ’ס עבים. כמובן זרזתי את הסרטון בעריכה, אבל הטיגון באמת די זריז.

בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן
שכבות-שכבות

אחרי הטיגון, תערימו כל בלינצ’ס חדש על קודמיו ותכסו – זה יגרום להם “להזיע” ולהפוך לרכים. אני בד”כ מכסה ע”י קערה שיותר גדולה מקוטר הצלחת.

בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

כמו שאמרתי, את הבלינצ’ס האלה אפשר לקחת לכל כיוון: צילמתי כאן גרסת קינוח עם מייפל ורימונים או ענבים. אבל אני אוכלת אותם גם עם תוספת אבוקדו, טחינה או ממרחים אחרים, וגם סתם ככה, על תקן לחם, עם סלט או מרק. זה משביע אותי, ובכללי משדרג כל ארוחה.

בלינצ'ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן
מכורה!

אז הצלחתי לשכנע אתכם שמדובר בלהיט? אני יודעת שבלינצ’ס כוסמת ירוקה זה לא דבר חדש. אבל איכשהו עד עכשיו הם עברו לידי, וחבל. כי מדובר במנה מעולה, בריאה וטעימה, שמתאימה לכל מי שנמנע מגלוטן, ממעיט בצריכת שמן וסוכר, מנסה לרדת במשקל, או סתם כמוני מת על כוסמת 🙂 אם אתם מכינים את הבלינצ’ס האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים שיכולים להתאים לאירוח ופיקניקים בחול המועד סוכות? נסו את:

עראיס טבעוני
פאי טבעוני פשוט עם בצלים מקורמלים
רוגלך טבעוניים מ-4 מרכיבים
כנאפה טבעונית עם תפוחים
בראוניז טבעוניים ללא גלוטן

בלינצ’ס טבעוניים מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-14-15 בלינצ’ס בקוטר 17 ס”מ:
200 גרם (1 כוס) כוסמת ירוקה יבשה – 2 כוסות אחרי ההשריה
360 מ”ל (1.5 כוסות) מים
1/2 כפית מלח
2 כפות מייפל (אופציונלי – ראו את ההערות)
2 כפות שמן קוקוס
15 גרם (1 כף גדושה) קורנפלור
1 כפית סודה לשתייה
1 כף חומץ / לימון
הגשה:
סירופ מייפל
ענבים
זרעי רימונים

 

אופן הכנה:

  1. שמים את הכוסמת הירוקה בקערה, ממלאים בכמות גדולה של מים ומשרים למשך לילה. אם המים יהפכו למעין ג’לטיניים כאלה, ועל פניהם ייווצר קצף לבן – זה בסדר.
  2. מעבירים את הכוסמת למסננת, שוטפים תחת זרם מים ומעבירים לקערת בלנדר או מעבד מזון חזק.
  3. מוסיפים לקערה את המים, המלח, המייפל והקורנפלור וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. היא מאוד נוזלית וזה בסדר.
  4. מוסיפים לבלילה את הסודה מעורבבת עם החומץ / מיץ לימון (תיווצר תגובה כימית מגניבה של ביעבוע) ומערבבים בפעם האחרונה.
  5. מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, ללא שמן, יוצקים בערך חצי מצקת של הבלילה, מסובבים את המחבת כדי שהיא תתפשט באופן אחיד על פני המחבת ומטגנים: כחצי דקה מצד אחד, עד להזהבה קלה, ואז הופכים ומטגנים כחצי דקה על הצד השני (ראו את הווידאו שבפוסט).
  6. מעבירים בלינצ’ס מוכנים לצלחת ומכסים. עושים זאת אחרי כל בלינצ’ס חדש. זה נחוץ כדי שהם יהיו רכים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר. מגישים עם תוספות מלוחות או מתוקות, לפי הטעם.

הערות:

  • אפשר לא להשתמש בכלל במייפל אם נמנעים לגמרי מצריכת הסוכר. אפשר להחליף את המייפל בכמה כפות סוכר. אבל זיכרו – בלינצ’ס זה משהו שלרוב אוכלים עם תוספות, אז אפשר לחסוך בבלילה עצמה. חוץ מזה, אם מכינים בלינצ’ס ניטרליים, הם מתאימים גם בתור ארוחה, ולא רק קינוח.
  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן צמחי אחר.
  • אם אתם רוצים לטשטש את טעם הכוסמת, אפשר להוסיף לבלילה קינמון או וניל.
  • אי אפשר לוותר על תערובת הסודה והחומץ / הלימון – היא זאת שגורמת לבלינצ’ס להיות מחוררים ואווריריים.
  • אחרי הבלינצ’ס הראשון אתם כבר תבינו כמה בדיוק בלילה אתם צריכים למחבת שלכם. אל תשימו יותר מדי, תשתדלו להכין בלינצ’ס דקים – הם גם יותר טעימים, וגם יותר קל להפוך אותם.
  • אם יש לכם מחבת טובה עם ציפוי non-stick, אתם בכלל לא תצטרכו שמן לטיגון. אם הבלינצ’ס נדבקים וקשה להפוך אותם, תשמנו טיפה את המחבת.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
8 תגובות
  1. gbtnr 3 ימים לפני
    הגב

    מכינה אותם באופן קבוע והם באמת הצלה בדיאטה ובכלל. אבל אני מכינה בלי שמן. רק כוסמת ומים. כמו דוסה הודית. שמן מכיל המון קלוריות (150 לכף) והטורטיות ממילא דקות ולא תפוחות כמו פנקייק.

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      הי, אני לא סופרת קלוריות ברמה כזו, אז חיה לגמרי בשלום עם 2 כפות שמן 🙂 עם השמן הבלינצ׳ס יותר רכים וגמישים, לא יבשים כמו טורטיה.

  2. ניצן 2 ימים לפני
    הגב

    אם מוותרים על הקורנפלור? נראה לך שיצא טוב?
    תודה 🙂

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי ניצן. למה לוותר עליו? אפשר לשים במקום כמות זהה של קמח, אפשר גם ללא גלוטן. ויש סיכוי טוב שאפשר גם בלי, רק שימי קצת פחות מים. ספרי לי איך יצא 🙂

  3. נורית 2 ימים לפני
    הגב

    האם אפשר להשתמש הקמח כוסמת?? רוצה להכין הערב ואין לי זמן להשרות

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי נורית, לא ניסיתי, אבל לדעתי זה לא אותו דבר. הכוסמת המושרת היא בעצמה בלילה, אז אם את משתמשת בקמח לדעתי כמות הנוזלים תשתנה.. בקיצור – על אחריותך.

  4. הודיה 2 ימים לפני
    הגב

    בס”ד

    אולגה יקרה,

    נראה מעולה, תודה רבה אכין אותם בהזדמנות הקרובה.
    נראה לך שניתן גם להקפיא אותם ???

    חג סוכות שמח !!!

    הודיה

    • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
      הגב

      הי הודיה. אני חושבת שכן, אבל לא ממליצה לוותר על הטריות 🙂 חג שמח!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם