פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

מאת

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

אמאל’ה, החגים האלה היו ארוכים.. אני אפילו שמחה שסוף סוף חוזרים לשגרה. השגרה שלי בשלב זה של חיי כוללת בין השאר ניסיון לרדת במשקל. אז אני מאוד מחבבת להמציא ולאכול דברים ללא גלוטן. אחרי שהכנתי את הבלינצ’ס מכוסמת ירוקה, נחתה עליי הארה: מסתבר שיש מלא חומרי גלם ללא גלוטן, שלא חשבתי עליהם קודם, שאפשר לשלב בתפריט שלי. איזה אושר! אז רצתי לבדוק את העניין וקודם כל הכנתי פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן. וגם בלי טיפת שמן.

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

כן – מקמח קינואה תוצרת בית! כמובן אפשר לרכוש אותו גם בחנויות טבע, אבל אני פשוט טחנתי קינואה לבנה בבלנדר חזק לכדי אבקה. אפשר אגב להשתמש גם במטחנת קפה ביתית. בלנדר או מעבד מזון חלשים לצערי לא יעשו את העבודה כמו שצריך, ויישארו לכם גרגרים. במקרה כזה חוזרים חזרה לתסריט רכישה של קמח קינואה מוכן.

מכיוון שקערת הבלנדר כבר הייתה מלוכלכת אחרי טחינת הקינואה, החלטתי להכין את כל הבלילה בבלנדר. זה ממש מהיר ונוח, אבל אפשר כמובן לערבב את הכל ידנית בקערה. אני אוהבת לטגן את הפנקייקים שלי במחבט קטנה בקוטר 12 ס”מ. ככה הם יוצאים מדויקים, בגודל זהה. אבל אפשר להכין גם בכל מחבת אחרת: אחד-אחד, או כמה פנקייקים קטנים בכל נגלה.

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן
רואים כמה הפנקייקים אווריריים?

מכיוון שבבלילה עצמה אין אפילו טיפה של שמן, מומלץ לשמן קלות את המחבת לפני הטיגון. ככה יהיה הרבה יותר קל להפוך את הפנקייקים לצד השני. והנה הפטנט האישי שלי: כדי לא להסתבך עם ההפיכות, אני מטגנת כל פנקייק בצד אחד במחבת הקטנה, והופכת ישירות למחבת גדולה יותר בשביל טיגון הצד השני. בשיטה הזו כל התהליך גם יותר בטוח וגם יותר מהיר.

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

הפנקייקים יוצאים סופר טעימים ואווריריים. טעם הקינואה כלל לא מורגש. הצבע שלהם מהמם. ואפשר להגיש אותם עם קצת מייפל, או סתם ככה, עם תוספת פירות או שבבי קוקוס. מה שאתם אוהבים. העיקר שתהיה לכם ערימת פנקייקים ללא גלוטן לארוחת בוקר! בלי שומן ועם מעט מאוד סוכר שאפשר להוריד עוד. צריך יותר מזה? 🙂 אם אתם מכינים אותם, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שתהיה חזרה קלה לשגרה ובתאבון!

רוצים עוד מתכוני פנקייקים טבעוניים שווים? נסו את:

פנקייק רגיל מקמח לבן
פנקייק מקמח כוסמין
פנקייק מלוח ללא גלוטן

 

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 פנקייקים בקוטר 12 ס”מ:
200 גרם (1.5 כוסות) קמח קינואה (ראו את הוראות ההכנה למטה)
135 מ”ל (1/2 כוס + 1 כף) חלב צמחי
115 גרם (1 חבילה קטנה או 1/4 כוס + 1 כף) רסק תפוחים לא ממותק
1-2 כפות סירופ מייפל, או לפי הטעם
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כף חומץ / מיץ לימון
הגשה:
סירופ מייפל
פירות טריים
שבבי קוקוס

 

אופן הכנה:

  1. מכינים קמח קינואה: שמים 2 כוסות קינואה בקערת בלנדר חזק וטוחנים עד שמתקבל קמח דק. נותנים לו קצת להתקרר (כי הוא מתחמם מעצם פעולת הטחינה) ומנפים.
  2. שמים בבלנדר או קערת ערבוב רגילה 1.5 כוסות קמח, מוסיפים את יתר המרכיבים, כולל הסודה מעורבבת עם החומץ או מיץ לימון, ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
  3. מחממים מחבת קטנה על אש בינונית ומשמנים אותה קלות. יוצקים כ-1/2 כוס בלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטגנים עד להזהבה יפה.
  4. הופכים את הפנקייק לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה יפה.
  5. ממשיכים עם יתר הבלילה.
  6. מגישים מיד עם התוספות, או שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • את הקמח ניתן להכין בבלנדר חזק, או במטחנת קפה ביתית שהופכת פולי קפה לאבקה.
  • ייתכן שאחרי הכנת הפנקייקים יישאר לכם קצת קמח קינואה. תשמרו לפעם הבאה. אני מראש מכינה כמות גדולה ושומרת בצנצנת לפעמים הבאות.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה.
  • אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה בינונית מעוכה. הטעם של בננה מורגש יותר מאשר הטעם של רסק תפוחים.
  • במתכון עצמו אין טיפה של שמן, לכן כן מומלץ לשמן קצת את המחבת, כדי שהפנקייקים לא יידבקו.
  • במקום פנקייקים גדולים אפשר להכין כמה חביתיות קטנות בו זמנית על מחבת גדולה.
  • אפשר להחליף את המייפל בכמה כפות סוכר. אפשר בכלל לא להמתיק את הבלילה, כי בדרך כלל גם ככה מגישים פנקייקים עם תוספות מתוקות. לשיקולכם.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
2 תגובות
  1. ענת 4 שבועות לפני
    הגב

    העתקתי ושמרתי לי את המתכון בשמחה
    הוספתי לי הערה לנסות להשרות את הקינואה ב1.5 כוס החלב צמחי, במקום להתעסק עם הטחינה

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      הי ענת, ספרי לי איך זה יוצא

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם