מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

מאת

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

את המתכון הנהדר הזה צילמתי לפני די הרבה זמן, יחד עם עוד כמה טובים שרק מחכים להתפרסם. אני בתקופה מאוד עסוקה, ואני ממש לא מתלוננת. רק מסבירה למה המתכונים שאתם רואים בסטורי באינסטגרם לא עולים מיד לבלוג. אבל בסוף זה תמיד קורה, והנה לכם מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות. חתיך על ומעדן אמיתי שמשך בזמנו את תשומת לבכם, ואני מקווה שהיום יעשה זאת שוב.

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

כי רק תסתכלו עליו! מדובר במאפה מלוח שנראה כמו עוגה ירוקה יפהפיה עם טקסטורה של עלים. כמו עלי גפן ממולאים, רק בגרסת מנגולד, ובפיס אחד, גדול ומושלם.

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

העלים הם כמובן רק מעטפת. הלב האמיתי של המאפה הזה עשוי מתערובת עדשים ירוקות ופטריות. המלית מתובלת, מאוד בשרנית במרקם, מאוד טעימה. היא מנחמת ומשביעה לאורך זמן, ויחד עם זאת לא מכילה גלוטן.

ההכנה של המאפה הזה די פשוטה ומאוד פוטוגנית. היה ממש כיף לתעד כל שלב ושלב בתהליך ההכנה 🙂 הכל מפורט למטה. אדגיש רק שוב שמאוד מומלץ לסחוט היטב את נוזלי הבישול של העדשים והפטריות, כי המלית מגירה לא מעט נוזלים באפייה. בגדול זה מעין רוטב דליל וטעים, אבל לדעתי עדיף כמה שפחות ממנו – המאפה לא יהיה יבש!

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות
יצירה

הוא יוצא מהתנור כל כך יפה, שבהתחלה הייתי קצת בלחץ להפוך אותו על הצלחת. אבל בסוף לא הייתה שום בעיה – הוא מחליק החוצה כמו גדול ושומר מעולה על צורתו העוגתית.

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

כדאי טיפה לקרר אותו לפני שפורסים ומגישים. אני גם פיזרתי מלמעלה גרגירי רימון, בשביל הצבע, היופי, הטעם, וכדי שיהיה יותר דימיון לסיר עם עלי גפן. לדעתי המראה של המאפה הזה פשוט כובש.

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות
כמו עוגה, רק לא 🙂

וגם הטעם נהדר! כל מי שאוהב עדשים ופטריות בטוח יהנה. ומי שמחפש איך משלבים עדשים בתזונה יומיומית – בבקשה לכם, חלבון מהצומח, לכו על זה. המאפה טעים גם כשהוא חם וגם כשהוא קר. מודה – סיימתי את הפרוסה האחרונה ישירות מהמקרר. הוא גם מעולה בליווי טחינה, אז שדרגו לכם. בקיצור – נסו ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים עם עדשים או פטריות? נסו את:

פטריות מוקפצות

קציצות תרד ועדשים טבעוניות

מרק ירקות טבעוני עם עדשים

קיש טבעוני עם פטריות, תרד ובטטה

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית

מאפה מנגולד טבעוני ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 22 ס”מ:
1 חבילת עלי מנגולד (לפחות 6-7 עלים גדולים וכמה שיותר שלמים)
מלית:
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות לפחות למשך שעתיים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2-3 שיני שום
החלק הקשה של גבעולי המנגולד (ראו הסבר בהמשך)
2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות בינוניות
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון, או לפי הטעם
הגשה:
גרגירי רימון

 

אופן הכנה:

  1. שמים את העדשים המושרות בסיר, ממלאים בכמות גדולה של מים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים את עודפי המים מהעדשים.
  2. מכינים את עלי המנגולד: פורסים כל עלה על קרש חיתוך ובעזרת סכין מורידים את החלק הלבן הקשה של הגבעול (חיתוך בצורת משולש). חותכים את הגבעולים לקוביות קטנות ושומרים בצד.
  3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום וקוביות גבעולי המנגולד ומטגנים תוך ערבוב, עד הם מתחילים להזהיב.
  4. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5-7 תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתכווצות, והתערובת מתחילה להזהיב.
  5. מוסיפים את תערובת הפטריות לעדשים סחוטות (אפשר לטחון אותן קצת, אם רוצים מרקם חלק יותר), מתבלים ומערבבים.
  6. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים לתוך קערה גדולה. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  7. טובלים כל עלה מנגולד במים רותחים לכמה שניות שיתרכך, מנערים את עודפי המים ומתחילים לרפד עם העלים את תחתית התבנית. יש להניח את העלים עם החלק החיצוני כלפי מטה, בחפיפה, כדי שכל התחתית תהיה מרופדת. משאירים את קצוות העלים מחוץ לתבנית (ראו בתמונות).
  8. מעבירים את המלית לתוך התבנית (אפשר לסחוט שוב את הנוזלים העודפים במידה ומצטברים), ממלאים היטב את כל שטח התבנית ומיישרים.
  9. סוגרים מעל המלית את קצוות העלים. כדי לחסות לגמרי, משתמשים בעוד 2-3 עלים חלוטות. את הקצוות שלהם דוחפים פנימה, בין דפנות התבנית למאפה.
  10. משמנים קלות את פני המאפה ואופים כ-15-20 דקות. זה לא מאוד עקרוני, מכיוון שהמלית כבר מבושלת ומוכנה. המטרה היא לייצב ולהשחים את המאפה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים כ-20 דקות, שמים מעל צלחת גדולה והופכים. ייתכן והמאפה יגיר נוזלים. אפשר לשפוך אותם או להשתמש בתור רוטב.
  12. מפזרים מעל גרגירי רימון, חותכים עם סכין חדה ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את עלי המנגולד בעלי גפן. צורת העבודה זהה, תצטרכו הרבה יותר עלים.
  • מאוד חשוב לסחוט היטב את העדשים המבושלות, כדי שלא יגירו באפייה יותר מדי נוזלים.
  • אם רוצים מרקם מלית חלק יותר, ממליצה לטחון קצת את העדשים הסחוטות בעזרת בלנדר מוט. זה לא חובה. המרקם הגרגרי גם כיפי.
  • תתבלו את המלית לפי הטעם האישי. אני אוהבת להוסיף הרבה כמון.
  • המאפה טעים גם בליווי טחינה. אפשר לאכול אותו חם או קר.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
4 תגובות
  1. לי 4 חודשים לפני
    הגב

    נראה מעולה! 😋 אני לא אוהבת פטריות, יש רעיונות לדברים שאפשר לשים במקום?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי לי. נראה לי שירקות כתומים, כמו בטטה, דלעת, דלורית יעשו את העבודה. בהצלחה 🙂

  2. מי מי 4 חודשים לפני
    הגב

    הי,
    אפשר לגלגל את העלים במילוי? מתחשק לי משהו קטן ולא מאפה גדול…

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי מי מי, לא אמורה להיות בעיה. זה אמור לצאת כמו כרוב ממולא. בהצלחה וספרי לי איך יצא

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם