סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

מאת

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

בואו נודה באמת – כולם יודעים שאין דבר כזה סופגניות אפויות. כלומר הן קיימות, אבל מדובר בעצם במעין לחמניות. רכות, מתוקות, ממולאות. אבל עדיין לחמניות, ולא חתיכות בצק שספגו את השמן בטיגון עמוק. גם סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא שהכנתי אתמול הן לא באמת סופגניות. הן מעין עוגות אישיות שהופכות לסופגניות בחנוכה. כי זה זמן של נסים ונפלאות 🙂

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא
חג מלא נסים ונפלאות

ואם כבר אני נצמדת לשגרת אורח החיים הבריא שלי ולא מטגנת כלום בחג, אז למה כבר לא ללכת על כל הקופה? הכנתי סופגניות בריאות באמת: אפויות, עשויות מקמח כוסמין מלא, עם כמות קטנה מאוד של שומן וסוכר, ועם ציפוי שוקולד תוצרת בית ללא תוספת סוכר.

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

וכדי לזעזע טיפה את כל חגיגת הבריאות הזו, קישטתי אותן בסוכריות צבעוניות. כי ככה בא לי. כי זה היה החזון. כי ככה הן נראות ממש חגיגיות ומשמחות. אתם כמובן מוזמנים לקשט בבית איך שבא לכם. נתתי בהערות מגוון חלופות הרבה יותר בריאות.

ההכנה סופר פשוטה – הכל בקערה אחת. מערבבים, מזלפים לתוך התבנית, אופים ומקשטים. בהערות אני מסבירה איך אפשר לאפות את הדונאטס האלה אם אין לכם תבנית מיוחדת. אבל אם יש לכם, מאוד חשוב לשמן אותה, אפילו אם מדובר בסיליקון. וגם חשוב מאוד לצנן את הדונאטס לפני שמחלצים אותם מהתבנית.

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא
בריאות וטעימות אש

הסופגניות האלה יוצאות סופר רכות, עדינות, שוקולדיות אך לא מתוקות מדי, וממש ממש טעימות. ואני מאוד אהבתי את הקראנץ’ שמוסיפות הסוכריות הצבעוניות.

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

זהו, החג עובר מאוד מהר. ואני ממליצה לכם בחום לנסות את הגרסה הבריאה והטעימה הזו של הדונאטס. למרות שכבר סיכמנו שהם לא ממש סופגניות. אבל מה איכפת לנו אם זה טעים וגם לא משמין ומכביד? נכון – זה הכל ריטוריקה, ולא באמת איכפת לנו 😊 אם אתם מכינים את הדונאטס האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לחנוכה? נסו את:

סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער

סופגניות אקלר טבעוניות

צ’ורוס טבעוניים עם סוכר ורוד ורוטב שוקולד

לביבות דלעת, בטטה וקוקוס טבעוניות אפויות

סופגניות דונאטס טבעוניות אפויות מקמח כוסמין מלא

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 דונאטס:
105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין מלא
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה
45 מ”ל (3 כפות) שמן
1.5 כפיות חומץ או מיץ לימון
ציפוי שוקולד:
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
1 כף שמן קוקוס
2 כפות סירוף מייפל, או לפי הטעם
3-4 כפות מים, תלוי במרקם הרצוי
קישוט:
סוכריות צבעוניות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית הדונאטס (גם אם היא מסיליקון).
  2. מכינים את הבלילה: מנפים לקערת ערבוב גדולה את הקמח וההקאו. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים לקערה את החלב הצמחי, השמן והחומץ או מיץ הלימון וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מעבירים אותה לשקית זילוף בלי צנטר, או לשקית ניילון עם פינה חתוכה.
  4. מזלפים טבעות מהבלילה, משתדלים לא לכסות את המחיצה שבמרכז התבנית.
  5. אופים 20 דקות, או עד שהדונאטס תופחים, קפיציים למגע, ונסדקים קלות בחלק העליון. מצננים ורק אז הופכים על הרשת.
  6. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקלחת קטנה את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב שוקולד חלק. אם רוצים אותו דליל יותר, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים.
  7. טובלים את הדונאטס בציפוי השוקולד ומקשטים בסוכריות צבעוניות. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
  8. מגישים או שומרים בקופסה אטומה.

 

הערות:

  • אם אין לכם תבנית מתאימה, אפשר להכין בצק טיפה יותר סמיך ולזלף עיגולי דונאטס ישירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אם רוצים דונאטס מתוקים יותר, אפשר להגדיל את כמות הסוכר בבלילה עד ½ כוס.
  • אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן קוקוס מומס.
  • אם לא מתחשק לכם להכין את ציפוי השוקולד, אפשר פשוט להמיס 100-150 גרם שוקולד מריר, לערבב עם כף שמן ולהשתמש בתור הציפוי לדונאטס.
  • אפשר לצפות את הדונאטס בחמאת בוטנים או ממרח לוטוס מומס, או סתם לפזר מעל אבקת סוכר.
  • אפשר להחליף את הסוכריות הצבעוניות בכל קישוט אחר: שבבי קוקוס, אגוזים קצוצים, פסטוק קצוץ, תותים חתוכים וכו’.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
4 תגובות
  1. ג'ני 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, האם אפשר במקום מייפל סירופ אגבה?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי ג׳ני, אין בעיה. זה רק להמתקת הציפוי. בהצלחה וחג שמח!

  2. לבנת 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, איך מכינים את הבצק יותר סמיך אם אין לי תבנית מתאימה?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי לבנת. פשוט שמים קצת יותר קמח או קצת פחות חלב צמחי. את צריכה להגיע למרקם בלילה סמיך מספיק כדי לזלף עיגולים שלא מאבדים צורה. בהצלחה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם