סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)

מאת אולגה טוכשר
ינואר 12, 2020
סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)
אוכל שמרגש אותי

כל מי שעוקב אחרי הסטוריז שלי באינסטגרם, לא יכול היה לפספס שלפני כמה שבועות הגיע אליי הביתה אורח מיוחד – עידן פיינברג, האיש והפנדה, המתמודד החביב ביותר בעונה הזו של "משחקי השף". לפנדה יש עסק בשוק הכרמל, והוא מומחה מספר אחד לפיתות וכל מה שאפשר לדחוס לתוכן. לי הוא הכין את המנה שכבשה את השופטים באודישנים – סביח, או כמו שפנדה קורא לזה "פיתה חציל בענן", רק בגרסה טבעונית.

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)

יש לומר שהדבר הזה כבש גם אותי. ואיך אפשר שלא? זה אפילו קצת מעליב לקרוא לכל האושר הזה סביח. כי אומנם מדובר בפיתה במילוי טחינה-עמבה-חצילים, סביח רגיל זה לא. מדובר בסביח נדיר שמורכב מחמישה אלמנטים שונים שלוקחים את הפיתה הזו גבוה-גבוה, ממש לעננים. אני אכלתי ובכיתי. מין שילוב שכזה של אוכל מרגש וחריף 🙂

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)
חציל שבענן

קשה לי להגיד מה הכי טעים בפיתה הזו. כנראה החצילים. גם כי אני מתה על הירק הזה, וגם כי החצילים של פנדה נאפים ארוכות ועם מעט שמן, ויוצאים מהתנור רכים ושחומים, עדינים ועסיסיים.

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)

את הפיתות פנדה מחמם על האדים, וגם זה מעצים את החוויה, כי הן יוצאות סופר רכות וזורמות עם כל ביס. ואיזה ביס זה! מתוק, חמוץ, חריף, מלוח – כל הטעמים מתפוצצים בפה. פשוט חגיגה שלמה של טעמים ומרקמים מכל סוג אפשרי.

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)
אמאל'ה!!!

גם בלי ביצה קשה הסביח הזה של פנדה הוא משהו מיוחד. ואני שמחה שהגרסה הטבעונית משמרת את כל עושר הטעמים. אני ממש שמחה שנפל בחלקי לארח בבית את האיש שיודע לרגש דרך האוכל. ומקווה שלא תתעצלו ותכינו את הפיתה הזו של פנדה. כי היא שווה כל רגע של השקעה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון.

רוצים עוד משהו שאפשר להגיש בפיתה? נסו את:

עראיס טבעוני

קבב טבעוני

קציצות מש טבעוניות

קציצות כוסמת טבעוניות

קציצות שיבולת שועל טבעוניות

קציצות תרד ועדשים טבעוניות

סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 מנות:
חצילים:
2 חצילים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
קרם סלק:
2 סלקים מאריזת וואקום
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
בצל כבוש:
2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים
1 לימון
1 כף סוכר
1 כף מלח
סלט:
1 צרור אורוגולה
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי בזיליקום
1 צרור עלי כוסברה
10-12 עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לחצאים או רבעים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק-דק
1-2 שיני שום, כתושות
3-4 כפות שמן זית
טחינה:
½ כוס טחינה גולמית
¾ כוסות מים קרים
1 לימון
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הרכבה:
4 פיתות, אצלי כוסמין מלא
עמבה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי. אופים כ-30 דקות, מעלים את החום ל-220 מעלות ומשאירים לעוד 10 דקות, או עד שהחצילים לא רק מתרככים, אלא גם מזהיבים. שומרים בצד.
  3. מכינים את קרם הסלק: טוחנים את הסלקים במעבד מזון עד שמתקבל קרם במרקם חלק. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים היטב. שומרים בצד.
  4. מכינים את הבצל הכבוש: חותכים את הבצלים לחצאי טבעות, וכובשים אותם בעיסוי עדין עם מיץ לימון, סוכר ומלח. שומרים בצד.
  5. מכינים את הסלט: שמים בקערת ערבוב גדולה את כל העלים, העגבניות, הבצל הכבוש, הצ'ילי והשום, מוסיפים את שמן הזית ומלח ומערבבים. שומרים בצד.
  6. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת טחינה בהירה וחלקה.
  7. מרכיבים את הסביח: מחממים את הפיתות על אדים, חותכים את החלק העליון ויוצרים כיס. מורחים בפנים טחינה, קרם סלק, עמבה, מוסיפים את החציל והסלט ומגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בפיתות רגילות, פיתות מקמח מלא או פיתות כוסמין. מומלץ לחמם אותן על אדים.
  • אתם מוזמנים לתבל את מרכיבי המנה בהתאם לטעמכם האישי, אבל אני ממליצה להיצמד לתיבול של פנדה.
  • אם אין לכם את כל סוגי העלים שבסלט, או אתם לא אוהבים סוג עלים מסוים, אפשר לדלג.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

8 תגובות

    1. הי יפה. הכי טוב לחמם מעל אדים: על מניפה מעל סיר רותח או אפילו מעל קומקום רותח. בהצלחה!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג