כל מי שעוקב אחרי הסטוריז שלי באינסטגרם, לא יכול היה לפספס שלפני כמה שבועות הגיע אליי הביתה אורח מיוחד – עידן פיינברג, האיש והפנדה, המתמודד החביב ביותר בעונה הזו של "משחקי השף". לפנדה יש עסק בשוק הכרמל, והוא מומחה מספר אחד לפיתות וכל מה שאפשר לדחוס לתוכן. לי הוא הכין את המנה שכבשה את השופטים באודישנים – סביח, או כמו שפנדה קורא לזה "פיתה חציל בענן", רק בגרסה טבעונית.
יש לומר שהדבר הזה כבש גם אותי. ואיך אפשר שלא? זה אפילו קצת מעליב לקרוא לכל האושר הזה סביח. כי אומנם מדובר בפיתה במילוי טחינה-עמבה-חצילים, סביח רגיל זה לא. מדובר בסביח נדיר שמורכב מחמישה אלמנטים שונים שלוקחים את הפיתה הזו גבוה-גבוה, ממש לעננים. אני אכלתי ובכיתי. מין שילוב שכזה של אוכל מרגש וחריף 🙂
קשה לי להגיד מה הכי טעים בפיתה הזו. כנראה החצילים. גם כי אני מתה על הירק הזה, וגם כי החצילים של פנדה נאפים ארוכות ועם מעט שמן, ויוצאים מהתנור רכים ושחומים, עדינים ועסיסיים.
את הפיתות פנדה מחמם על האדים, וגם זה מעצים את החוויה, כי הן יוצאות סופר רכות וזורמות עם כל ביס. ואיזה ביס זה! מתוק, חמוץ, חריף, מלוח – כל הטעמים מתפוצצים בפה. פשוט חגיגה שלמה של טעמים ומרקמים מכל סוג אפשרי.
גם בלי ביצה קשה הסביח הזה של פנדה הוא משהו מיוחד. ואני שמחה שהגרסה הטבעונית משמרת את כל עושר הטעמים. אני ממש שמחה שנפל בחלקי לארח בבית את האיש שיודע לרגש דרך האוכל. ומקווה שלא תתעצלו ותכינו את הפיתה הזו של פנדה. כי היא שווה כל רגע של השקעה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון.
רוצים עוד משהו שאפשר להגיש בפיתה? נסו את:
סביח טבעוני (פיתה חציל בענן של פנדה)
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4 מנות:
חצילים:
2 חצילים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
קרם סלק:
2 סלקים מאריזת וואקום
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
בצל כבוש:
2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים
1 לימון
1 כף סוכר
1 כף מלח
סלט:
1 צרור אורוגולה
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי בזיליקום
1 צרור עלי כוסברה
10-12 עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לחצאים או רבעים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק-דק
1-2 שיני שום, כתושות
3-4 כפות שמן זית
טחינה:
½ כוס טחינה גולמית
¾ כוסות מים קרים
1 לימון
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
הרכבה:
4 פיתות, אצלי כוסמין מלא
עמבה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את החצילים: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי. אופים כ-30 דקות, מעלים את החום ל-220 מעלות ומשאירים לעוד 10 דקות, או עד שהחצילים לא רק מתרככים, אלא גם מזהיבים. שומרים בצד.
- מכינים את קרם הסלק: טוחנים את הסלקים במעבד מזון עד שמתקבל קרם במרקם חלק. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את הבצל הכבוש: חותכים את הבצלים לחצאי טבעות, וכובשים אותם בעיסוי עדין עם מיץ לימון, סוכר ומלח. שומרים בצד.
- מכינים את הסלט: שמים בקערת ערבוב גדולה את כל העלים, העגבניות, הבצל הכבוש, הצ'ילי והשום, מוסיפים את שמן הזית ומלח ומערבבים. שומרים בצד.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת טחינה בהירה וחלקה.
- מרכיבים את הסביח: מחממים את הפיתות על אדים, חותכים את החלק העליון ויוצרים כיס. מורחים בפנים טחינה, קרם סלק, עמבה, מוסיפים את החציל והסלט ומגישים מיד.
הערות:
- אפשר להשתמש בפיתות רגילות, פיתות מקמח מלא או פיתות כוסמין. מומלץ לחמם אותן על אדים.
- אתם מוזמנים לתבל את מרכיבי המנה בהתאם לטעמכם האישי, אבל אני ממליצה להיצמד לתיבול של פנדה.
- אם אין לכם את כל סוגי העלים שבסלט, או אתם לא אוהבים סוג עלים מסוים, אפשר לדלג.
8 תגובות
שלום, איך מחממים את הפיתה שתהייה עסיסית, רטובה ולא יבשה.
הי יפה. הכי טוב לחמם מעל אדים: על מניפה מעל סיר רותח או אפילו מעל קומקום רותח. בהצלחה!
אפשר לראות את זה בסרטון ביוטיוב?
הי שיר, אין לי יו טיוב…
זה פשוט יוצא מושלם
טעמים אדירים,פיתה מפתיעה עם טעמים שונים ומגוונות!!!
הי מאיה. שמחה שאהבת ותודה ששיתפת 🙂
שלום!!
האם אפשר להכין את הבצל המוחמץ מבצל לבן?
בהחלט