קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

מאת

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

אני חושבת שיום ראשון זה היום הטוב היותר לפרסם את המתכון הזה. שבוע חדש רק מתחיל, ויש לכם לפחות חמישה ימים, עד סופ”ש, לנסות אותו ולהשתכנע שמדובר באחת המנות לקחת הלאה לחיים. קארי טבעוני פשוט וזריז זו ארוחה שמכינים כשאין יותר מדי זמן וכוח להתאמץ ולהשקיע. ארוחה יומיומית מעולה שתהיה שלכם תוך 20 דקות עבודה.

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

בגדול כל קארי זה אוכל יחסית מהיר להכנה. מדובר במעין תבשיל זריז עם הרבה רוטב שמגישים במזרח או באסיה לצד אורז או אטריות. התוספת היבשה סופגת את הרוטב, ומתקבלת ארוחה משביעה ומנחמת בצלחת אחת. אני השתמשתי באורז מלא, והוספתי לירקות של הקארי קוביות טופו שמספקות לנו חלבון.

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

והירקות הם אלה שהופכים את המנה לסופר זריזה ופשוטה להכנה. במקום לקלף ולחתוך ירקות טריים, שגם הפעולה הזו לוקחת זמן, וגם זמן הבישול שלהם ארוך יותר, משתמשים בלקט ירקות קפוא. כתבתי את הפוסט הזה בשיתוף עם סנפרוסט, והשתמשתי בלקט החדש שלהם שנקרא אסיאתית צבעונית ועשירה. וזה באמת לקט מגוון ונדיב שיש בו מלא ירקות טעימים ואפילו חתיכות אננס, שלדעתי הם פשוט שוס.

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

אני מאוד אוהבת לשלב בבישול שעועית ירוקה, וכשאני משתמשת בגרסה הקפואה, היא תמיד יוצאת רכה ונימוחה במיוחד. רצועות גזר, גמבה ואפונת שלג משתלבות מצוין עם רוטב אסיאתי על בסיס קרם או חלב קוקוס, משחת קארי פיקנטית וחמאת בוטנים. חמישה מרכיבים בלבד, והקארי כבר מוכן ומחכה לכם.

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן
ארוחה זריזה וטעימה

טעים, ארומטי, בריא וללא גלוטן, משביע ומאוזן – אחלה ארוחה שאפשר להגיש בצהרים או ערב במשך שבוע, או לקחת כטייק אוואי לעבודה או לימודים. הכי קל להכנה, הכי נוח לשינוע, הכי כיפי בחורף. מערבבים את הכל עם הרוטב שמצטבר בתחתית הצלחת ונהנים בלי סוף 🙂 אם אתם מכינים את הקארי הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של ארוחות טבעוניות זריזות? נסו את:

פולנטה טבעונית עם תבשיל תרד זריז

פאי טבעוני פשוט עם בצלים מקורמלים

ספרינג רול טבעוני ללא גלוטן

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-4 מנות:
1-2 כפות שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו, מסונן, מיובש וחתוך לקוביות קטנות
1 חבילת לקט אסייתית צבעונית ועשירה של סנפרוסט
240 מ”ל (1 כוס) חלב או קרם קוקוס
1 כף שטוחה משחת קארי אדום
1-2 כפות חמאת בוטנים חלקה
מלח לפי הטעם
הגשה:
אורז מבושל
בצק ירוק, חתוך דק

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים בבת אחת את כל הירקות של הלקט, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כ-2-3 דקות, או עד שהירקות הקפואים מתחילים להפשיר ולהתרכך.
  3. שמים בקערה את חלב או קרם הקוקוס, משחת הקארי וחמאת הבוטנים ומחממים במיקרוגל. מערבבים היטב כדי שכל המרכיבים יתאחדו.
  4. מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל את הקארי עוד כ-5-7 דקות, או עד שכל הירקות מוכנים, והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  5. מגישים את הקארי עם אורז מבושל ובצל ירוק.
  6. שומרים בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.

הערות:

  • אפשר להחליף את הלקט במגוון ירקות טריים לפי הטעם האישי. זמן ההכנה יתארך בהתאם.
  • אפשר להשתמש בחלב או קרם קוקוס, לפי העדפה אישית מבחינת אחוזי השומן.
  • משחת הקארי האדום די חריפה, לכן אם אתם לא מכירים אותה, תוסיפו בהדרגה. אפשר להשתמש גם במשחת קארי ירוק או צהוב.
  • אפשר להכין את הקארי גם בלי חמאת בוטנים, אבל לדעתי הטעם שלה מאוד מוסיף למנה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם