ככל שאני נמצאת יותר שנים בדבר הזה שנקרא בלוג אוכל, כך אני משתכנעת יותר ויותר שהכי בעולם אנשים אוהבים קציצות. כן-כן, אתם. וגם אני. ואפילו הכלבה שלי סולי מתה עליהן 🙂 יש קונצנזוס מוחלט לגבי הטענה הזו. קציצות זה טעים ומושלם. לכן כשקבעתי להיפגש עם מאשה וחשבנו מה נכין ביחד, הדבר הראשון שעלה היה קציצות כוסמת ירוקה טבעוניות ללא גלוטן ברוטב עגבניות.
אפילו עשיתי סקר בסטורי באינסטגרם כדי לברר מה אתם מעדיפים – קציצות בלי רוטב או עם רוטב. ונחשו מה? הרוטב לקח ובגדול. ואני חייבת תודה לכל מי שהצביע, כי בלעדיכם יש מצב שהיינו מתעצלות ומדלגות על הרוטב. ואז היינו מפסידות. כי זה שוס לא נורמלי ושדרוג מטורף.
ותודה ענקית נוספת מגיעה כמובן למאשה, החברה החדשה שלי, בחורה מוארת ומלאה באנרגיות טובות שיודעת להכין אוכל טבעוני ביתי מהמם. הכרנו דרך הפייסבוק, התכתבנו, קבענו להיפגש, ומהמפגש הטעים הזה יצאו 4 מתכונים מעולים שיתפרסמו כאן, והכי חושב – חברות חדשה. איזה כיף שזה קרה. ואם אתם רוצים לנסות ו/או להזמין את האוכל של מאשה, כנסו מהר מהר לכאן.
ובחזרה לקציצות. תקשיבו.. אתם חייבים, אבל פשוט חייבים להכין אותן. הן ממש פשוטות להכנה, ויוצאות כל כך יפות, יציבות, עסיסיות וטעימות שפשוט חבל על הזמן! עם תוספת תבלינים ועשבי תיבול הטעם שלהן קציצתי במיוחד, וגם המרקם. וגם הצבע אחרי הטיגון. והרוטב מוסיף לחות ועוד נדבך של טעם. טיגון זה פחות הקטע שלכם? בהערות כתבתי לכם איך אפשר לאפות את הקציצות האלה.
מה עוד לא נאמר על הקציצות האלה? הן בריאות וטעימות, לא מכילות גלוטן, לא מתפרקות ואפילו משתבחות עם הזמן במקרר. אני מוכנה לאכול צלחת כזו כל יום. באמת, בלי הגזמה.
ואם ענייני הגלוטן פחות חשובים לכם, אפשר לקמבן את הקציצות והרוטב עם לחמניית כוסמין טובה לכדי כריך חלומי ממש. כבר אמרתי שאתם חייבים להכין אותן? 😊 אם אתם באמת מנסים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני קציצות טבעוניות? נסו את:
קציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן
קציצות שיבולת שועל טבעוניות ללא גלוטן
קציצות קינואה טבעוניות עם טופו ופלפל קלוי
קציצות כוסמת ירוקה טבעוניות ללא גלוטן ברוטב עגבניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-15 קציצות:
קציצות:
250 גרם כוסמת ירוקה, מושרית לפחות למשך 3 שעות
1 צרור עלי כוסברה
1 צרור עלי פטרוזיליה
15-20 עלי נענע
8 עלי קייל או 4 עלי מנגולד
550 גרם דלורית (דלורית קטנה), קלופה ומגוררת בפומפייה דקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
1 כפית כמון או בהרט
שמן לטיגון
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום, קצוצות
½ פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (אופציונלי)
800 מ"ל (2 פחיות) עגבניות חתוכות
1 כף סוכר
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
3 עלי דפנה (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את הקציצות: שוטפים את הכוסמת המושרית תחת זרם מים, מסננים ושומרים בצד.
- שמים במעבד מזון את כל העלים הירוקים וטוחנים דק.
- מוסיפים את הכוסמת וממשיכים לטחון למרקם דק מאוד.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הדלורית והתבלינים ומערבבים למסה אחידה ודביקה.
- מחממים מעט שמן במחבת. קורצים מהמסה קציצות הדוקות ופחוסות בגודל רצוי ומטגנים עד להשחמה יפה. הופכים בזהירות בעזרת תרווד, וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני משחים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות החתוכות, מערבבים ומביאים את הרוטב לרתיחה. מתבלים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הרוטב תוך ערבוב מדי פעם כ-8 דקות, או עד שהוא מתחיל טיפה להסמיך.
- מטביעים את הקציצות ברוטב ומגישים מיד. אפשר גם לצקת את הרוטב לתוך צלחת הגשה ולהניח את הקציצות מעליו.
- שורמים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר ואפילו מומלץ להשרות את הכוסמת לילה לפני.
- אפשר להחליף את הדלורית בכמות זהה של בטטה או דלעת שחובה לסחוט לפני ההוספה לקערת הערבוב עם הכוסמת.
- אם יש לכם מחבת טובה עם ציפוי non-stick, תצטרכו כמות ממש קטנה של שמן לטיגון.
- אפשר לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משמנים קלות את נייר האפייה והקציצות, אופים עד להזהבה מצד אחד, מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות לצד השני, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב.
- התיבול של הרוטב הינו בגדר המלצה. תרגישו חופשי לתבל לפי הטעם האישי.
7 תגובות
המתכון נשמע ממש טוב, אפשר להכין אותו עם כוסמת מונבטת?
כן, אין בעיה
תודה אולגה.
את הכוסמת לא מבשלים לפני?
הי, ראיתי את התגובה רק עכשיו.. אז אם התשובה עדיין רלוונטית – לא, משתמשים בכוסמת ירוקה לא מבושלת
בשלב שטוחנים את העלים ואז גם את הכוסמת המושרית, לא צריך להוסיף נוזל? זה יכול לשבור את מעבד המזון, לא?
הי ליאל. את משרה את הכוסמת כדי שתהיה יותר רכה.. אין צורך להוסיף נוזלים.