מזג האוויר משחק איתנו משחקים. רק אתמול והיום טיילתי בחוץ עם חולצה קצרה ונהניתי מפריחת השקדיות, ומחר שוב אמור לרדת גשם שילווה אותנו בסופ"ש וגם בשבוע הבא. מצד אחד, באסה. מצד שני, אחלה תירוץ לחלוק אתכם מתכון מעולה שהכנתי לאחרונה – מרק תירס טבעוני ללא גלוטן עם קרוטוני טופו.
עצם זה שהוא נראה כמו שמש בצלחת כבר מעלה לי את מצב הרוח. אבל הצדדים החזקים של המרק הזה לא מסתיימים ביופי. כי זה פשוט מרק סופר טעים ופשוט להכנה שכיף לבשל וכיף להגיש.
קודם כל אפשר להכין אותו על בסיס על סוג תירס שרק אפשר: טרי, קפוא או משומר. אני ניסיתי את כולם, והגרסה עם התירס הטרי היא הטעימה והתירסית ביותר לדעתי. אני לא בטוחה אם יש לתירס עונות, אבל אצל הירקן שלי יש עכשיו מלא תירס, והוא גם לא יקר. אז יש מצב שעכשיו זה אכן ה-עונה. נצלו אותה.
ההכנה לא מאתגרת בכלל: עיקר העבודה יהיה מסביב לחיתוך הירקות. לאחר מכן זה רק בישול וטחינה. קלללל.
כדי שהמרק יהיה לא רק טעים, אלא גם מזין, הוספתי בהגשה קרוטוני טופו. הם כאן על תקן חלבון פריך וכיפי שמוסיף המון לטעם ומרקם המרק. אין צורך להשרות את הטופו או לתבל. המרק מלא בטעמים, והטופו סופג אותם בביס.
וככה בפחות משעה ומעט מאוד מאמץ יהיה לכם מרק תירס טעים וארומטי, עשיר, סמיך, מנחם. די בריא יש לומר, ללא גלוטן ועם תוספת חלבון. אני הוספתי בהגשה גם עגבניות מיובשות וקצת תימין, ויצא ביס קסום ומפנק, כזה שהכי כיף לאכול בימים גשומים ואפורים. ממליצה בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה סופ"ש חמים ובתאבון!
מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את:
מרק מיסו טבעוני ללא גלוטן עם פטריות ודלעת
מרק ירקות טבעוני עם כוסמת (ללא גלוטן)
מרק תירס טבעוני ללא גלוטן עם קרוטוני טופו
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-5 מנות:
600 גרם (4 קלחים) תירס טרי / קפוא / משימורים
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום, קצוצות
2 מקלות סלרי, חתוכים לפרוסות
1 גזר בינוני, חתוך לפרוסות דקות
1 פלפל גמבה צהוב או כתום, חתוך לפרוסות גסות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
4-5 ענפי תימין (אופציונלי)
3 כוסות מים רותחים
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי ללא תוספת סוכר / קרם קוקוס / שמנת לבישול פרווה
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
קרוטוני טופו:
מעט שמן
150 גרם (1/2 חבילה) טופו מוצק, מיובש וחתוך לקוביות קטנות
הגשה:
עלי תימין
אופן הכנה:
- חותכים את הבסיס העבה של קלחי התירס כדי לישר אותם, מעמידים כל קלח, ובעזרת סכין "מגלחים" את הגרעינים. שומרים בצד. אם משתמשים בתירס משומר, רק מסננים.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום והסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הגזר והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים והתימין ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את המים הרותחים, החלב הצמחי, תפוחי האדמה והתירס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-20-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה והגזר רכים. מוציאים את ענפי התימין.
- בינתיים מכינים את קרוטוני הטופו: מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את קוביות הטופו עד שהן מזהיבות מכל הצדדים ונהיות פריכות. שומרים בצד.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון למרקם כמעט חלק. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מגישים את המרק מיד עם תוספת נדיבה של קרוטוני הטופו ועלי תימין.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- הכנתי את המרק הזה עם כל סוג תירס אפשרי. הוא הכי טעים ועסיסי כשמשתמשים בתירס טרי.
- התיבול הינו בגדר המלצה. לכו עם הלב שלכם, אבל ממליצה לא לוותר על הכורכום. בנוסף לטעם מיוחד, הוא נותן למרק את הצבע הצהוב המהמם שלו.
- אם אחרי הטחינה המרק מרגיש לכם סמיך מדי, תרגישו חופשי לדלל אותו קצת עם מים רותחים.
- השימוש בחלב צמחי הוא החלופה הרזה ביותר. גם הטעם הרבה יותר ניטרלי. אני השתמשתי בחלב סויה ללא תוספת סוכר.
4 תגובות
היי
נראה מעולה
האם אפשר להקפיא במנות קטנות?
הי מיכל, למען האמת לא ניסיתי. אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. בהצלחה 🙂
היי, האם מגלחים את קלחי התירס כשהם טריים ולפני בישול? תודה 🙂
כן, לפני הבישול 🙂