עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין

מאת

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין

אומנם ט”ו בשבט זה לא חג מרכזי, כמו פסח או ראש השנה, אבל אני עדיין מאוד אוהבת אותו. קודם כל כי הוא מסמל את המעבר מחורף לאביב. וגם אם מזג האוויר עדיין לא התיישר, השינוי כבר כאן. ושנית, כמו רבים מכם שהצביעו במשאל הקטן שערכתי בסופ”ש בסטורי באינסטגרם, גם אני מאוד אוהבת את השילוב של אגוזים ופירות יבשים. והפעם הוא מככב בעוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין.

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין
פסיפס חגיגי ט”ו בשבטי

אני מתה על עוגות גזר. הן לחות, עסיסיות ומאוד מאוד ביתיות. כל תוספת משבחת אותן, ובט”ו בשבט אין לדעתי תוספת שמתאימה ומחמיאה יותר מאגוזים וחמוציות.

ההכנה של העוגה הזו פשוטה ביותר. אם לא בא לכם להפריד בין “יבשים” ו”רטובים”, אתם אפילו יכולים להכין את הבלילה בקערה אחת, ידנית בלי מיקסר. את הגזרים אפשר לגרד בפומפייה גסה או דקה – ככל שחתיכות הגזר יהיו יותר גדולות, כך הוא יהיה יותר נוכח במראה ומרקם העוגה המוכנה.

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין
יפה מכל זווית

גם את העוגה הזו הכנתי בשיתוף עם החברה החדשה שלי מאשה. השתמשנו בקמח כוסמין מלא כדי להשאיר את העוגה הסופר טעימה הזו על רצף בריא ושפוי. אתם יכולים לשחק קצת עם כמות הסוכר, כי גם החמוציות ואבקת הסוכר מוסיפות מתיקות.

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין
תעשו לעצמכם טובה – רוצו להכין!

והנה יש לכם עוגה ט”ו בשבטית חגיגית נפלאה – יפהפיה בחיתוך, כתמתמה ושמחה, בריאה, טעימה, ביתית ומנחמת. מתאימה בול לתפר הזה שבין החורף לאביב. מתאימה תכלס גם לכל יום אחר בשנה 🙂 אני ממש אהבתי את המרקם והטעם, וממליצה לכם בחום לנסות אותה כמה שיותר מהר. אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים שמתאימים לט”ו בשבט? נסו את:

טארט מלבי ללא אפייה עם פירות יבשים

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

כנאפה טבעונית עם תפוחים

גרנולה טבעונית תוצרת בית

 

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית לחם, או 2 תבניות אינגלישקייק:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
½ כפית אבקת ג’ינג’ר (אופציונלי)
160 מ”ל (2/3 כוס) רסק תפוחים לא ממותק
160 מ”ל (2/3 כוס) שמן קנולה
1 כף חומץ או מיץ לימון
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
330 גרם (5 גזרים בינוניים), קלופים ומגוררים בפומפייה גסה או דקה
1 חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
1 חופן חמוציות ללא סוכר
הגשה:
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, או משמנים תבניות אינגלישקייק.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והג’ינג’ר ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. בקערה נוספת מערבבים את המרכיבים הרטובים: הרסק, השמן, החומץ, הסוכר והגזר.
  4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מקפלים פנימה את האגוזים והחמוציות.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים 55-60 דקות, עד שהעוגה תופחת, משחימה יפה והופכת קפיצית למגע.
  6. מוציאים מהתנור ומקררים, תחילה בתוך התבנית, ולאחר מכן על הרשת.
  7. זורים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר (בחורף), או במקרר (בקיץ).

 

הערות:

  • אפשר להחליף את רסק התפוחים הקנוי ב-2 תפוחי עץ גדולים, קלופים ומרוסקים במעבד מזון.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
  • אפשר להגדיל או כמות הסוכר לכוס אחת, אם אוהבים מתוק, או לחלופין להקטין לחצי כוס, אם רוצים עוגה פחות מתוקה.
  • אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס או שמן זרעי ענבים.
  • אפשר לשחק עם התוספות לפי הטעם: אפשר להשתמש גם בצימוקים, פירות יבשים קצוצים או שוקולד צ’יפס.
הדפסה
6 תגובות
  1. שיר שיזף 5 חודשים לפני
    הגב

    היי, אפשר להקפיא את העוגה?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי שיר. נראה לי שזו לא בעיה

  2. מיה 4 חודשים לפני
    הגב

    מעולה! שמתי קצת יותר רסק,קצת פחות סוכר… והחלפתי חלק מהסוכר במייפל וסילאן.. יצא רך, טעים ומתקתק.
    תודה רבה על מתכון בגרמים

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי מיה, שמחה שאהבת ותודה על התגובה 🙂

  3. בתי 3 חודשים לפני
    הגב

    תודה אולגה
    השבוע נחשפתי לראשונה לאתר וכבר הכנתי 4 מתכונים שכולם יצאו מעולה!!!!!!!!!!
    נהנית מהכתיבה ומהמתכונים הקלים שמצליחים!!

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי בתי, ברוכה הבאה לבלוג, ותודה רבה על הפרגון 🙂 מקווה שתמשיכי להנות מהמתכונים שלי גם בעתיד

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם