תגידו, מתי העולם ייסגר כבר האם לחיטה ירוקה מעושנת קוראים פריקה או פריקי? הרוב נוטה לכיוון ”פריקה", למרות ש"פריקי" זה קצת יותר קליט ומצחיק, בגלל הקונוטציה עם המילה "פריק". לדעתי כל מי שיטעם את המנה יהפוך מיד לפריק שלה. כי תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות זה בומבה רצינית. אפילו לא ציפיתי שיהיה לי עד כדי כך טעים 🙂
יש לומר שהתבשיל טעים כמו שהוא, בלי שום תוספות. פריקה זה חיטה ירוקה שעוברת תהליך מבוקר של שריפה, ומקבלת טעם מעושן נפלא שנפתח בבישול. האמת היא שזה קצת קסם, והטעם הזה מאוד ממכר.
התוספת של הפטריות רק משדרגת ומשבחת את המנה הזו. ומי שמכיר אותי יודע שאני מוסיפה פטריות לכל דבר בערך שאני מכינה. אני אוהבת לגוון בסוגים שונים, אבל גם סוג אחד של פטריות שמפיניון הכי פושטיות, כשמקפיצים אותן, עושה עבודה מעולה.
הכנת המנה הזו פשוטה ולא מאתגרת. אני בישלתי את הפריקה בנפרד, כי רציתי בסופו של דבר לשמור על המרקם והצבע של הבצל המטוגן. אם בא לכם לחסוך כלים, מוזמנים לבשל את הפריקה יחד עם הבצל. הסברתי איך עושים את זה בהערות.
את הפטריות המוקפצות הגשתי כתוספת מעל התבשיל. זה מצתלם הרבה יותר סקסי. בבית אתם יכולים לערבב את הכל ביחד ולהגיש בצורה מוכנה לאכילה.
התבשיל הזה טעים מעבר לכל פרופורציה. למרות שיש בו לא מעט אלמנטים מטוגנים, הוא עדיין די בריא, ובטח מאוד משביע. פריקה עשירה בחלבונים, סיבים תזונתיים וויטמינים. כמות העמילן והגלוטן שבפריקה קטנה עד אפסית, ויש לה ערך גליקמי נמוך. מה עוד אפשר לבקש מארוחת צהרים או ערב? באמת ששום דבר 😊 ממליצה בחום לנסות! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד תבשילים טבעוניים? נסו את:
קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן
דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן
תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית
תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
תבשיל פריקה:
2 כוסות פריקה
3.5 כוסות מים רותחים
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
2-3 שיני שום, קצוצות
1-2 כפות מים (להשחמת הבצל)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית פפריקה מתוקה מעושנת
פטריות מוקפצות:
2 כפות שמן זית
2 סלסילות פטריות מכל סוג שאוהבים, חתוכות
מלח ופלפל
הגשה:
בצל ירוק, חתוך דק
אופן הכנה:
- מכינים את הפריקה: שוטפים את החיטה תחת מים זורמים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים הרותחים (זה מקצר את הבישול), מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 10-15 דקות נוספות, או עד שכל הנוזלים נספגים, והפריקה מוכן.
- במקביל מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה יפה של הבצל.
- מוסיפים את הפריקה המוכן והתבלינים למחבת עם הבצל ומערבבים היטב. מטגנים עוד כ-3 דקות כדי שכל הטעמים יתאחדו, טועמים ובמקרה הצורך מתקנים את התיבול.
- מכינים את הפטריות המוקפצות: מחממים שמן במחבת נפרדת ומקפיצים את הפטריות תוך ערבוב עד שהן תחילה מתכווצות ומאבדות מהנפח, ולאחר מכן מתחילות להזהיב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים את תבשיל הפריקה עם הפטריות המוקפצות ומלא בצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר לצמצם את כמות הכלים ולבשל את הפריקה במחבת הרחבה עם הבצל: פשוט מוסיפים את החיטה השטופה והמים הרותחים למחבת עם הבצל המושחם. זה גם עובד, אבל הבצל יהיה הרבה יותר רך.
- אתם מוזמנים לתבל את התבשיל לפי הטעם האישי. זכרו שלפריקה כבר יש טעם מעושן משלה.
- אפשר להכין את התבשיל ללא תוספת הפטריות המוקפצות, אבל יחד עם הפטריות המנה הופכת להרבה יותר מפנקת ואפילו מושחתת.