תמיד בפורים מזג האוויר משתבש. זו הישורת האחרונה לפני פסח והאביב הקצר שדי מיד הופך לקיץ. לכבוד הימים הגשומים הכנתי יחד עם החברה שלי מאשה גולש טבעוני מושלם עם ירקות שורש, פטריות וטופו. מנה בריאה, מזינה, צבעונית, משביעה וסופר טעימה שהכי כיף להגיש עם פירה הכרובית המפורסם מהבלוג.
ירקות שורש תמיד מתקשרים אצלי בראש לחורף. משתמשים בהם הרבה להכנת תבשילים ומרקים. הפטריות שוברות את הכובד שלהם, ולצד טופו מוסיפות עוד מרקם וטעם "בשרי". הטופו גם אחראי על תוספת החלבון מן הצומח, והופך את המנה למאוזנת ומזינה.
בגדול הגולש הזה מאוד פשוט להכנה, וגם זריז ביחס לתבשילי חורף ארוכי בישול. אם כמונו תשתמשו בגזרים צבעוניים, תקבלו מנה יפהפייה שמשמחת לא רק את הבטן, אלא גם את העין.
את הגולש הזה אפשר להגיש עם כל תוספת שאתם אוהבים. הוא ישתלב מעולה עם פירה תפוח אדמה, קוסקוס, פולנטה, אבל גם קינואה ואפילו אורז. אני מכורה בזמן האחרון לפירה כרובית. זה גם הופך את כל המנה לחסכונית בקלוריות ודיאטטית במיוחד.
היא לא מכילה גלוטן, ותשביע ותחמם אתכם בימי הגשם האחרונים מבלי לגרום נזקים לקראת הקיץ המגיע ממש בקרוב 😊 ממליצה לכם בחום לנסות את הגולש הזה כבר בסופ"ש הקרוב. אין לכם מושג כמה המנה הזו טעימה ומפנקת! אם אתם מכינים את הגולש, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני תבשילים טבעוניים? נסו את:
דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן
תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית
גולש טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
מעט שמן
1 חבילת טופו, מסונן, מיובש וחתוך לקוביות
1-2 כפות רוטב סויה
¼ כוס שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
6 שיני שום, פרוסות דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
5 גזרים צבעוניים, חתוכים לחצי ולקוביות בינוניות
1 שומר בינוני, חתוך לקוביות בינוניות
¾ כוס יין אדום / ציר ירקות / מים רותחים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף סילאן טבעי
4 עלי דפנה
2-3 לגעולי תימין (אופציונלי)
הגשה:
פירה כרובית
אופן הכנה:
- מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הטופו מכל הצדדים עד להזהבה. מוסיפים את הסויה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד דקה. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את שמן הזית (אפשר קצת פחות, אם רוצים), ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות מעט ומשנות את הצבע.
- מוסיפים את העגבניות, הגזרים והשומר ומערבבים היטב. מטגנים ביחד 5 דקות.
- מוסיפים את הנוזלים (יין, ציר או מים רותחים), מערבבים, מתבלים, מכסים ומבשלים כ-25 דקות, או עד שהגזרים מתרככים, וכל הטעמים מתערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מחזירים למחבת את הטופו, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות ללא מכסה.
- מגישים עם פירה כרובית. אפשר לקשט את המנה בעלי שומר או עלי תימין.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
- אפשר להשתמש בגזרים רגילים, אם אין לכם גזרים צבעוניים.
- אפשר להשתמש בירקות שורש נוספים, למשל סלק (אבל הוא עלול לצבוע את הגזרים בסגול), שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, צנון וכו'.
- אפשר לתבל את התבשיל בהתאם לטעם האישי.
- אם אתם רוצים לחסוך זמן, אפשר לוותר על צריבת הטופו. אבל הוא יותר פריך וטעים כשהוא צרוב.
8 תגובות
בוקר טוב אולגה,
שמי אורלי, אני לא טבעונית אבל אני מאוד אוהבת לקרוא את הבלוג שלך ולבשל מהמתכונים שאת מפרסמת.
לגבי הפירה כרובית , באיזה ירק אני יכולה להשתמש במקום בתפוח אדמה. אני לא אוכלת פחממות.
תודה רבה, והמשך יום נפלא,
אורלי
הי אורלי, נעים מאוד. מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך. תודה על הפרגון! אפשר להכין את הפירה הזה גם בלי תפוח אדמה. התפקיד שלו הוא לספוח טיפה את הנוזלים שיש בכרובית אחרי הבישול, כדי שהפירה לא יהיה מימי ודליל מדי. אפשר פשוט להשאיר את הכרובית במסננת לאיזה 15 דקות ורק אחרי זה לטחון. מקווה שיהיה בסדר וטעים 🙂
בוקר טוב, האם אפשרי להוסיף תחתיות ארטישוק?
הי איציק, חד משמעית – יהיה פגז 🙂 חג שמח!
היי אולגה,
הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
דומה להפליא למקור הבשרי, רק טעים ומוסרי יותר 🙂
הי מאי, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להוסיף יובה כנפיים לגולש ביחד עם טופו?
הי עירית. אין שום בעיה – בהתאם להוראות השימוש. חג שמח!