גולש טבעוני

מאת אולגה טוכשר
מרץ 10, 2020

גולש טבעוני

תמיד בפורים מזג האוויר משתבש. זו הישורת האחרונה לפני פסח והאביב הקצר שדי מיד הופך לקיץ. לכבוד הימים הגשומים הכנתי יחד עם החברה שלי מאשה גולש טבעוני מושלם עם ירקות שורש, פטריות וטופו. מנה בריאה, מזינה, צבעונית, משביעה וסופר טעימה שהכי כיף להגיש עם פירה הכרובית המפורסם מהבלוג.

ירקות שורש תמיד מתקשרים אצלי בראש לחורף. משתמשים בהם הרבה להכנת תבשילים ומרקים. הפטריות שוברות את הכובד שלהם, ולצד טופו מוסיפות עוד מרקם וטעם “בשרי”. הטופו גם אחראי על תוספת החלבון מן הצומח, והופך את המנה למאוזנת ומזינה.

גולש טבעוני
ירקות שורש, פטריות וטופו

בגדול הגולש הזה מאוד פשוט להכנה, וגם זריז ביחס לתבשילי חורף ארוכי בישול. אם כמונו תשתמשו בגזרים צבעוניים, תקבלו מנה יפהפייה שמשמחת לא רק את הבטן, אלא גם את העין.

גולש טבעוני

את הגולש הזה אפשר להגיש עם כל תוספת שאתם אוהבים. הוא ישתלב מעולה עם פירה תפוח אדמה, קוסקוס, פולנטה, אבל גם קינואה ואפילו אורז. אני מכורה בזמן האחרון לפירה כרובית. זה גם הופך את כל המנה לחסכונית בקלוריות ודיאטטית במיוחד.

גולש טבעוני
אושר בצלחת

היא לא מכילה גלוטן, ותשביע ותחמם אתכם בימי הגשם האחרונים מבלי לגרום נזקים לקראת הקיץ המגיע ממש בקרוב 😊 ממליצה לכם בחום לנסות את הגולש הזה כבר בסופ”ש הקרוב. אין לכם מושג כמה המנה הזו טעימה ומפנקת! אם אתם מכינים את הגולש, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני תבשילים טבעוניים? נסו את:

תבשיל פריקה טבעוני עם פטריות

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום טבעוני ללא גלוטן

תבשיל טבעוני חורפי מושלם ללא גלוטן

אושפלאו טבעוני

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית

 

גולש טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
מעט שמן
1 חבילת טופו, מסונן, מיובש וחתוך לקוביות
1-2 כפות רוטב סויה
¼ כוס שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
6 שיני שום, פרוסות דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
5 גזרים צבעוניים, חתוכים לחצי ולקוביות בינוניות
1 שומר בינוני, חתוך לקוביות בינוניות
¾ כוס יין אדום / ציר ירקות / מים רותחים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף סילאן טבעי
4 עלי דפנה
2-3 לגעולי תימין (אופציונלי)
הגשה:
פירה כרובית

 

אופן הכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הטופו מכל הצדדים עד להזהבה. מוסיפים את הסויה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד דקה. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים למחבת את שמן הזית (אפשר קצת פחות, אם רוצים), ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות מעט ומשנות את הצבע.
  4. מוסיפים את העגבניות, הגזרים והשומר ומערבבים היטב. מטגנים ביחד 5 דקות.
  5. מוסיפים את הנוזלים (יין, ציר או מים רותחים), מערבבים, מתבלים, מכסים ומבשלים כ-25 דקות, או עד שהגזרים מתרככים, וכל הטעמים מתערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  6. מחזירים למחבת את הטופו, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות ללא מכסה.
  7. מגישים עם פירה כרובית. אפשר לקשט את המנה בעלי שומר או עלי תימין.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בגזרים רגילים, אם אין לכם גזרים צבעוניים.
  • אפשר להשתמש בירקות שורש נוספים, למשל סלק (אבל הוא עלול לצבוע את הגזרים בסגול), שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, צנון וכו’.
  • אפשר לתבל את התבשיל בהתאם לטעם האישי.
  • אם אתם רוצים לחסוך זמן, אפשר לוותר על צריבת הטופו. אבל הוא יותר פריך וטעים כשהוא צרוב.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

4 תגובות

  1. בוקר טוב אולגה,

    שמי אורלי, אני לא טבעונית אבל אני מאוד אוהבת לקרוא את הבלוג שלך ולבשל מהמתכונים שאת מפרסמת.

    לגבי הפירה כרובית , באיזה ירק אני יכולה להשתמש במקום בתפוח אדמה. אני לא אוכלת פחממות.

    תודה רבה, והמשך יום נפלא,
    אורלי

    1. הי אורלי, נעים מאוד. מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך. תודה על הפרגון! אפשר להכין את הפירה הזה גם בלי תפוח אדמה. התפקיד שלו הוא לספוח טיפה את הנוזלים שיש בכרובית אחרי הבישול, כדי שהפירה לא יהיה מימי ודליל מדי. אפשר פשוט להשאיר את הכרובית במסננת לאיזה 15 דקות ורק אחרי זה לטחון. מקווה שיהיה בסדר וטעים 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יולי 22, 2021
עוגת גבינה אננס טבעונית בכוס זה קינוח קיצי, פירותי, טעים וסופר פשוט להכנה. יש לו מראה יפה ושובב, ותוכלו גם להגיש אותו לאהובים בט"ו באב
מאת אולגה טוכשר
יולי 19, 2021
טופו צרוב עם סלסה זריזה זו ארוחה טעימה, קלילה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח. היא פשוטה להכנה, צבעונית וממש קיצית
מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021
כנאפה טירמיסו טבעונית זה קינוח הכי טעים והכי פשוט, ללא אפייה, שמשלב את הקריספיות הנפלאה של הכנאפה עם הנימוחות והמתיקות של טירמיסו
מאת אולגה טוכשר
יולי 7, 2021
נקניק שוקולד טבעוני זה קינוח קיצי אולטימטיבי עם טעם נוסטלגי של ילדות: טעים, פשוט להכנה וללא אפייה ועשוי מ-3 מרכיבים בלבד
מאת אולגה טוכשר
יוני 29, 2021
פשטידת ירקות טבעונית מקמח כוסמין זו ארוחה טעימה, בריאה, משביעה ומנחמת, שנראית יפה ומגרה, שמכינים בקלי קלות בתבנית אחת
מאת אולגה טוכשר
יוני 22, 2021
קציצות שעועית טבעוניות ללא גלוטן זה מנה טעימה, בריאה, מזינה ומאוד פשוטה להכנה. אפשר לטגן או לאפות, ויחד עם סלט זה ארוחה שלמה