מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

מאת אולגה טוכשר
מרץ 23, 2020

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

נכון שבתחילת משבר קורונה הדבר הראשון שנעלם מהמדפים היה תירס? אפילו לפני נייר הטואלט? אז אני מניחה שכל התירס הזה נמצא עכשיו אצלכם בבית. ועוד שנייה יהיה לו אחלה שימוש. כי אין דבר פשוט, טעים וכיפי יותר להכין בתקופה הזו, בלי או יחד עם הילדים, מאשר מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס.

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

באמת מדובר במתכון סופר פשוט ומאוד זורם. כל חומרי הגלם בסיסיים, בהתחשב שיש לכם במלאי קמח כוסמין מלא. אם לא – אפשר להשתמש במקום בקמח כוסמין לבן, קמח מלא, או אפילו קמח לבן רגיל. במקרה האחרון תורידו מהמתכון שליש כוס חלב צמחי.

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

הצבע החום של המאפינס הוא לא רק בגלל ההשחמה בתנור, אלא גם בזכות השימוש בקמח כוסמין מלא. וגם הטעם ממש טעים ומיוחד. אני מכורה לקמח הזה!

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא
אפשר גם עם תוספות אחרות. כאן: זיתים ועגבניות מיובשות

הנגלה הראשונה נגמרה כל כך מהר, שלמחרת הכנתי עוד אחת 🙂 הפעם, כדי להמחיש לכם שאפשר להשתמש בכל מיני תוספות, הכנתי מאפינס עם זיתים, עגבניות מיובשות ובצל ירוק. או במילים האחרות – כל מה שמצאתי במזווה.

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

אם רוצים, אפשר גם לערבב יחד את כל התוספות. אני אומרת – אם מותר בפיצה, אז מותר גם במאפינס 🙂

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

התירס אולי נראה יותר משעמם ומונוכרומטי, אבל טעים ממש. וכולם יודעים שילדים מתים על תירס. את התעלומה שכזו שכדאי לנצל כדי להאכיל אותם באוכל בריא ואיכותי.

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס
חמודים וסופר טעימים

אפשר להגיש את המאפינס סתם ככה, בתור נשנוש, או כחלק מארוחת צהרים או ערב עם סלט או ירקות חתוכים בצד. אלה מאפים אישיים, קטנים וחמודים, שלגמרי סוגרים את הפינה. תכינו, תשחקו עם התוספות לפי הטעם האישי, ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים עם קמח כוסמין? נסו את:

לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין מלא

עוגת גזר טבעונית מקמח כוסמין

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

עוגת סילאן טבעונית מקמח כוסמין

 

מאפינס טבעוניים מקמח כוסמין מלא עם תירס

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 מאפינס:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) חלב צמחי
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית חומץ או מיץ לימון
תוספת:
1-1.5 כוסות תירס

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את החלב הצמחי, השמן והחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
  4. מוסיפים לבלילה את התירס (או כל תוספת אחרת) ומערבבים.
  5. ממלאים את השקעים עד ¾ גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים כ-25 דקות, או עד שהם מתייצבים, משחימים, נסדקים בחלק העליון, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
  6. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להמיר את קמח הכוסמין המלא בקמח כוסמין לבן, או חצי-חצי.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה לא ממותק.
  • אפשר להשתמש בתוספות לפי הטעם האישי. ישתלבו מעולה זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, אפונה וגזר וכו'.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

19 תגובות

  1. היי! נראה מעולה וגם אני מתה קמח כוסמין:) רק שואלת את עצמי עם אין טעם לוואי מכל כך הרבה חומרי התפחה..?

    1. הי יוני ותודה רבה! אגב, יש לך שם מגניב 🙂 כמות המתפיחים בסדר גמור ביחס לכמות הקמח, אז לטעמי לא מרגישים כלום.

      1. הי אולגה,
        האם אפשר להשתמש בחלב שקדים של ויטריז (הוא מעט מתקתק).
        תודה

        1. הי ענבל. אפשר להשתמש בכל סוג של חלב צמחי, פשוט קחי בחשבון שתרגישי טיפה את המתיקות הזו. תאזני עם מלח. בהצלחה

        1. מצטערת לשמוע, אבל לא מבינה מאיפה מגיע טעם הלוואי. אין שום דבר מר במתכון

  2. היי, הכנתי אותם הטעם יצא נהדר אבל המאפינס מתפרקים וממש רכים.. אחרי שאפילו אותם 10 דק׳ אקסטרה אפילו. הלכתי בול לפי המתכון ולא ברור מה השתבש

    1. הי שירלי. המאפינס אמורים להיות רכים, אבל לא אמורים להתפרק. קשה לי להגיד מה בדיוק השתבש.. הבלילה הייתה אחידה ודביקה? למה אפית עוד 10 דקות?

    1. הי שירן. במקום התירס? בנוסף? בכל אופן, הייתי ממליצה ללכת על עגבניות מיובשות. עגבניות טריות יכירו מלא מיץ, והמאפינס יהיו לחים מדי

    1. הי קטי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא – אבקת אפייה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם