מכיוון שהשנה ליל הסדר שלי, וגם של כולנו, יהיה סופר מצומצם, החלטתי לא ללכת על קינוח בומבסטי ומרשים. את מי יש לי כבר להרשים? את סולי? כי בכל מה שקשור לאוכל, לכלבה שלי יש סטנדרטים נמוכים מאוד 🙂 אז בסוף הארוחה אני הולכת לקנח עם כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח. בציפוי שוקולד כמובן. כי זה השילוב האהוב עליי.
ככה גם יהיה לי מתוק וטעים בסוף הארוחה, וגם יישארו מלא כדורים לאחר כך. אתם קולטים את החשיבה האסטרטגית? שאריות אחרי החג הם החיים!
הקינוח הפשוט והזריז הזה עשוי מ-5 מרכיבים בלבד. הכדורים עצמם אך ורק מ-3 מרכיבים. כשמערבבים יחד חמאת בוטנים ומייפל, מתקבלת תערובת יפהפיה במרקם קרמי וסקסי. תזהרו לא לאכול את הכל כבר בשלב הזה.
כדי לשדרג את הקינוח, טבלתי את הכדורים בשוקולד מומס. אפשר לא לעשות את זה אם לא רוצים, ולהישאר רק עם חמאת הבוטנים. אבל אני ממליצה ללכת עד הסוף. בכל זאת חג. את הטבילה מומלץ לעשות כאשר קערה עם השוקולד מונחת על באן מרי. ככה השוקולד לא יתקשה ויישאר דליל ונוח לעבודה לאורך כל התהליך.
את שאריות השוקולד העברתי לשקית זילוף וקישטתי את הכדורים, אחרי שהציפוי התייצב במקרר. כל התהליך כולו לקח לי בערך שעה, וזה עם ההפסקות של קירור הכדורים בין לבין. אפשר להכין את הכדורים האלה מראש ולשמור במקרר או אפילו במקפיא, עם או בלי הציפוי.
מדובר במנה אחרונה קטנה ומתוקה, בול מה שצריך אחרי ארוחה חגיגית עשירה. משהו שישבור את הטעם, וישאיר אותנו מול השיחה בזום שבעים ומרוצים 😊 אני ממליצה לכם בחום לנסות, בחג או בחול המועד. ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון וחג שמח!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים כשרים לפסח? נסו את:
אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח
כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-18 כדורים:
180 מ"ל (3/4 כוס) חמאת בוטנים חלקה רכה
80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
ציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
אופן הכנה:
- מכינים את הכדורים: שמים בקערת ערבוב גדולה את חמאת הבוטנים והמייפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה. מקררים במשך כ-10 דקות.
- מגלגלים מהמסה כדורים בגודל אגוז. מקפיאים ל-30 דקות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד על באן מרי או במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. מומלץ לצפות את הכדורים תוך כדי שקערת השוקולד נשארת על הבאן מרי (הכדורים קפואים והם יקררו את השוקולד ויגרמו לו להתקשות). אם אתם משתמשים במיקרו, תחממו את השוקולד מדי פעם.
- טובלים את הכדורים בשוקולד ומעבירים בעזרת מזלג על מגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כ-20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב.
- מעבירים את שאריות השוקולד לשקית זילוף ומקשטים את הכדורים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להלחיף את האינסטנט פודינג בקמח שקדים או קמח קוקוס. תוסיפו בהדרגה עד שתתקבל מסה רכה ודביקה.
- אפשר לקשט את הכדורים המוכנים עם חמאת בוטנים.
16 תגובות
היי, אפשר להחליף את האינסטנט וניל גם בקמח מצה? תודה וחג שמח ☺️
הי יעל, בעיקרון כן. ייתכן שתצטרכי קצת פחות מ-80 גרם. תוסיפי עד שתתקבל עיסה רכה ודביקה. בהצלחה וספרי לי איך יצא עם קמח המצות. חג שמח!
תודה רבה, יצא ממש טעים! שמנו בערך 2 כפות קמח מצה ☺️
בגלל האינסטנט פודינג יש גרגירי סוכר שלא נמסו, יש פתרון לדבר?
הי. אני לא הרגשתי משהו כזה. אבל אפשר לחמם את חמאת הבוטנים במיקרו. פשוט אחר כך תצטרכי לקרר יותר את המסה לפני הגלגול
היי אולגה, האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?
הי שני, אין בעיה
יצא מעולה! תודה ❤
הי אפרת, שמחה שאהבת!
היי. איזה חמאת בוטנים מומלצת למתכון?
הי. למתכון הספציפי הזה עדיף להשתמש בחמאת בוטנים בסגנון סקיפי
תודה
היי 🙂
הייתי רוצה להכין אבל אמי קןנה רק חמאת בוטנים טבעית שמכילה רק בוטנים.
יש לה מרקם נוזלי יותר משל סקיפי. עדיין יהיה אפשר להכין איתה או שלהוסיף משהו נוסף ?
תודה רבה
הי שירי, יש לי תחושה שתצטרכי יותר אינסטנט פודינג או פחות חמאת בוטנים. ממליצה להתחיל מכמות קטנה יותר ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך
הי, האם זה נמס מהר? צריך להגיש את זה ממש קפוא או שזה בסדר שזה כמה שעות בחוץ? (רוצה להכין עבור בר בארוע)
הי דסי. זה לא חייב להיות קפוא, אבל כן מומלץ להגיש מהקירור