כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח

מאת
כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ
חמאת בוטנים ושוקולד זו אהבת אמת

מכיוון שהשנה ליל הסדר שלי, וגם של כולנו, יהיה סופר מצומצם, החלטתי לא ללכת על קינוח בומבסטי ומרשים. את מי יש לי כבר להרשים? את סולי? כי בכל מה שקשור לאוכל, לכלבה שלי יש סטנדרטים נמוכים מאוד 🙂 אז בסוף הארוחה אני הולכת לקנח עם כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח. בציפוי שוקולד כמובן. כי זה השילוב האהוב עליי.

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ

ככה גם יהיה לי מתוק וטעים בסוף הארוחה, וגם יישארו מלא כדורים לאחר כך. אתם קולטים את החשיבה האסטרטגית? שאריות אחרי החג הם החיים!

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ
חמאת בוטנים ומייפל – כבר סיפור הצלחה

הקינוח הפשוט והזריז הזה עשוי מ-5 מרכיבים בלבד. הכדורים עצמם אך ורק מ-3 מרכיבים. כשמערבבים יחד חמאת בוטנים ומייפל, מתקבלת תערובת יפהפיה במרקם קרמי וסקסי. תזהרו לא לאכול את הכל כבר בשלב הזה.

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ
מצופים

כדי לשדרג את הקינוח, טבלתי את הכדורים בשוקולד מומס. אפשר לא לעשות את זה אם לא רוצים, ולהישאר רק עם חמאת הבוטנים. אבל אני ממליצה ללכת עד הסוף. בכל זאת חג. את הטבילה מומלץ לעשות כאשר קערה עם השוקולד מונחת על באן מרי. ככה השוקולד לא יתקשה ויישאר דליל ונוח לעבודה לאורך כל התהליך.

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ

את שאריות השוקולד העברתי לשקית זילוף וקישטתי את הכדורים, אחרי שהציפוי התייצב במקרר. כל התהליך כולו לקח לי בערך שעה, וזה עם ההפסקות של קירור הכדורים בין לבין. אפשר להכין את הכדורים האלה מראש ולשמור במקרר או אפילו במקפיא, עם או בלי הציפוי.

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשל"פ
קינוח טעים ונכון אסטרטגית 🙂

מדובר במנה אחרונה קטנה ומתוקה, בול מה שצריך אחרי ארוחה חגיגית עשירה. משהו שישבור את הטעם, וישאיר אותנו מול השיחה בזום שבעים ומרוצים 😊 אני ממליצה לכם בחום לנסות, בחג או בחול המועד. ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון וחג שמח!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים כשרים לפסח? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח

 

כדורי חמאת בוטנים טבעוניים כשרים לפסח

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-18 כדורים:
180 מ”ל (3/4 כוס) חמאת בוטנים חלקה רכה
80 מ”ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי|
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
ציפוי וקישוט:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הכדורים: שמים בקערת ערבוב גדולה את חמאת הבוטנים והמייפל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  2. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה. מקררים במשך כ-10 דקות.
  3. מגלגלים מהמסה כדורים בגודל אגוז. מקפיאים ל-30 דקות.
  4. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד על באן מרי או במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. מומלץ לצפות את הכדורים תוך כדי שקערת השוקולד נשארת על הבאן מרי (הכדורים קפואים והם יקררו את השוקולד ויגרמו לו להתקשות). אם אתם משתמשים במיקרו, תחממו את השוקולד מדי פעם.
  5. טובלים את הכדורים בשוקולד ומעבירים בעזרת מזלג על מגש מרופד בנייר אפייה. מקררים כ-20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב.
  6. מעבירים את שאריות השוקולד לשקית זילוף ומקשטים את הכדורים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להלחיף את האינסטנט פודינג בקמח שקדים או קמח קוקוס. תוסיפו בהדרגה עד שתתקבל מסה רכה ודביקה.
  • אפשר לקשט את הכדורים המוכנים עם חמאת בוטנים.
הדפסה
12 תגובות
  1. Yael 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, אפשר להחליף את האינסטנט וניל גם בקמח מצה? תודה וחג שמח ☺️

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי יעל, בעיקרון כן. ייתכן שתצטרכי קצת פחות מ-80 גרם. תוסיפי עד שתתקבל עיסה רכה ודביקה. בהצלחה וספרי לי איך יצא עם קמח המצות. חג שמח!

      • Yael 3 חודשים לפני
        הגב

        תודה רבה, יצא ממש טעים! שמנו בערך 2 כפות קמח מצה ☺️

  2. A 3 חודשים לפני
    הגב

    בגלל האינסטנט פודינג יש גרגירי סוכר שלא נמסו, יש פתרון לדבר?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי. אני לא הרגשתי משהו כזה. אבל אפשר לחמם את חמאת הבוטנים במיקרו. פשוט אחר כך תצטרכי לקרר יותר את המסה לפני הגלגול

  3. Shani 3 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, האם אפשר להחליף את המייפל בסילאן?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שני, אין בעיה

  4. אפרת 3 חודשים לפני
    הגב

    יצא מעולה! תודה ❤

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי אפרת, שמחה שאהבת!

  5. קובי 2 חודשים לפני
    הגב

    היי. איזה חמאת בוטנים מומלצת למתכון?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי. למתכון הספציפי הזה עדיף להשתמש בחמאת בוטנים בסגנון סקיפי

      • קובי 2 חודשים לפני
        הגב

        תודה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם