מצה בריי טבעוני

מצה בריי טבעוני

מאת

מצה בריי טבעוני

כשאני ומורן מהבלוג “Vegan high tech mom” קבענו להיפגש (היה דבר כזה לפני קורונה) וחשבנו מה נכין ביחד לקראת פסח, מורן הציעה שנכין משהו שקשור לזכרונות החג. ואני הסברתי שבאוקראינה לא חגגנו חגים יהודיים, והזיכרון היחיד שיש לי מפסח זה מצה בריי – מצה מטוגנת שאמא הייתה מכינה כשהייתה מצליחה להשיג מצות. וככה בדיוק הוחלט להכין יחד מצה בריי טבעוני – מצה בריי מושלם ללא ביצים!

מצה בריי טבעוני
ככה נראית הגרסה עם השקדים

ומכיוון שקיים ויכוח עתיק יומין מה המצה בריי השווה יותר – מלוח או מתוק, החלטנו שכל אחת תכין גרסה משלה, וככה נסגור את כל הפינות 🙂 אני כמובן בחרתי בגרסה המתוקה.

מצה בריי טבעוני

וכדי לצ’פר אתכם, וגם לתת אופציה לאנשים שנמנעים בחג מאכילת קטניות, הכנתי שתי גרסאות של מצה בריי מתוק: גרסה בה מה שמחליף את הביצים זה טופו משי רך, וגרסה כשרה למהדרין עם שקדים טחונים.

מצה בריי טבעוני
מורן מדגמנת שבירת מצות

שתיהן די דומות מבחינת תהליך העבודה, שתיהן מאוד פשוטות להכנה, ושתיהן יוצאות כל כך טעימות, שאני מראש ממליצה להכין מצה בריי קטנים, אחרת מאוד קשה להפסיק לאכול.

מצה בריי טבעוני

כאמור, מצה בריי זה מצה מטוגנת. אני מניחה שבאופן תיאורטי אפשר גם לאפות ולחסוך קצת קלוריות, אבל הי – גם ככה יש קורונה בחוץ. לפחות נאכל מצה בריי טעים, מושחת, שחום וקראנצ’י.

מצה בריי טבעוני
ככה נראית הגרסה עם טופו משי רך

את הגרסה המתוקה אפשר להגיש עם מייפל, סילאן, ריבה, שוקולד מומס או חמאת בוטנים. וגם פירות טריים משתלבים מעולה בכל הסיפור הזה.

הגרסה המלוחה של מורן

הגרסה המלוחה של מורן המקסימה תחכה לכם כאן – בבלוג שלה. אם אתם לא מכירים או לא עוקבים, זה הזמן!

מצה בריי טבעוני
מי צריך חמץ או ביצים, כשיש מצה בריי טבעוני בשטח?

לא יאומן כמה טעים יוצא המצה בריי בלי ביצים! אנחנו טבעונים לא אוכלים אותן ברגיל, אבל לאור משבר הביצים, הייתי ממליצה לכל העוקבים שלי לנסות את הגרסה הזו. היא פשוט מושלמת 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. אני מאחלת לכם להנות בחול המועד, ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים כשרים לפסח? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח

 

מצה בריי טבעוני

אז מה היה לנו?
גרסת טופו משי רך:
2 מצות
340 גרם (1 חבילה) טופו משי רך
2-3 כפות סירופ מייפל, או לפי הטעם
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
½ כפית קינמון (אופציונלי)
2 כפות קורנפלור / קמח טפיוקה
שמן לטיגון
גרסת קמח שקדים:
2 מצות
½ כוס קמח שקדים
½ – ¾ כוס חלב צמחי, להוסיף בהדרגה
¼ כוס קורנפלור / קמח טפיוקה
קורט מלח
1 כפית קינמון
שמן לטיגון
הגשה:
סירופ מייפל / שוקולד מומס / ריבה / חמאת בוטנים
פירות טריים

 

אופן הכנה:

  1. מרטיבים קלות את המצות ושוברים לחתיכות קטנות לתוך קערת ערבוב.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים בהתאם לסוג המצה בריי שבחרתם (טופו משי או קמח שקדים). בגרסת השקדים מוסיפים את החלב הצמחי בהדרגה ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה. משאירים בצד ל-3-4 דקות, כדי שהמצות יספגו את הנוזלים.
  3. מחממים שמן במחבת עם ציפוי non-stick. יוצקים תלוליות בלילה, מומלץ לא גדולות מדי כדי שיהיה נוח להפוך, משטיחים לעובי כ-1.5 ס”מ ומטגנים כמה דקות עד להשחמה יפה. הופכים בעזרת תרווד ומטגנים גם את הצד השני.
  4. מגישים מיד בליווי תוספת מתוקה לפי הטעם ופירות טריים.
  5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. לדעתי במקרה הזה עדיף חלב שקדים.
  • אפשר להחליף את המייפל בסילאן טבעי או סוכר רגיל.
  • ממליצה להוסיף לבלילה או תמצית ווניל, או קינמון, או שניהם. הטעם של מצה בריי ישתפר ממש.
  • כמות השמן בטיגון תלויה באיכות המחבת שלכם. הבלילה עלולה להידבק, אם המחבת ישנה או בלי ציפוי. אז פשוט שימו קצת יותר שמן, ותעבירו את המצה בריי המוכן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הדפסה
2 תגובות
  1. שיר 2 חודשים לפני
    הגב

    אפשר להוסיף מלח הודי במלוחה?

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי שיר. כן, בוודאי. זה יוסיף טעם של ביצים

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם