עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח

מאת אולגה טוכשר
אפריל 11, 2020

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח

בגדול לא התכוונתי להכין עוד קינוח בחג הזה. אבל בגלל המצב אני כל הזמן מוצאת את עצמי במטבח, מה אני אעשה 🙂 ואולי בזכות זה תהיה לכם עוגה לחג השני. היא בהחלט נראית חגיגית ומושקעת, אבל אל תטעו. מדובר בעוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח, שהיא בגדול עוגה בחושה פשוטה שקצת פנפנתי.

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח
פשוטה מלמטה, מרשימה וחגיגית מלמעלה

הוספתי לה זילופי קרם שוקולד מוקצף ותותים טריים. שני הדברים האלה הופכים את האינגלישקייק הפושטי למלכת החג.

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח
עוגת שקדים-קוקוס נטו

לא בא לכם להשקיע? בא לכם משהו פשוט וזריז ליד הקפה בחול המועד? תכינו את העוגה הזו בלי כל הקונסטרוקציה העליונה. אפשר פשוט לפזר מעל אבקת סוכר, או למשל לזלף קצת שוקולד מומס. היתרון של הקרם, מעבר לטעם ומרקם נוסף, בכך שהוא מסתיר את השקע שנוצר בעוגה אחרי הקירור. שזה גם לא כזה נורא..

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח
ככה זה נראה בחיתוך

וכן צריך לקרר את העוגה לפני שמזלפים עליה את הקרם. אחרת הוא ימס. אז כמו שאתם רואים, הכל קשור בהכל 😊 הקרם מבוסס על טופו משי רך. אם אתם לא אוכלים קטניות בחג, או אין לכם את הטופו הזה, כתבתי בהערות איך אפשר להכין קרם שוקולד מוקצף אחר, עוד יותר פשוט.

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח

העוגה עצמה יוצאת במרקם לח ומגניב ביותר. היא קצת מזכירה לי עוגת בסבוסה. מתוקה וטעימה. הקרם מוסיף קטיפתיות, טעם שוקולדי שמשתלב מעולה עם טעמי שקדים וקוקוס, וכמובן מראה חגיגי יותר.

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח
פרוסה נדיבה שמספיקה לפחות לשניים 🙂

אני שמחה שהכנתי את העוגה הזו בתבנית אינגליש ולא תבנית עגולה, כי ככה הרבה יותר קל לפרוס אותה. זאת עוגה שתספיק להרבה אנשים: היא כבדה כמו כל קינוחי פסח, ומספיקה פרוסה קטנה ממנה כדי לסגור את הפינה של המתוק. נסו להכין אותה בחג – אני יודעת שגם אתם בימים האלה מבלים לא מעט במטבח 😊 אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. מועדים לשמחה ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים כשרים לפסח? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים כשרים לפסח

 

עוגת שקדים-קוקוס טבעונית כשרה לפסח

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
בלילה:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב צמחי
3 כפות פשתן טחון
80 גרם (5 כפות) סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית חומץ
1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס שבבי קוקוס
¼ כוס קורנפלור / קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
קרם שוקולד מוקצף:
200 גרם שוקולד מריר
340 גרם (1 חבילה) טופו משי רך, מסונן
2-3 כפות סירופ מייפל / סוכר
קישוט:
תותים טריים, חצויים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מכינים את העוגה: שמים בקערת ערבוב את החלב הצמחי והפשתן הטחון, מערבבים ומשאירים בצד ל-5 דקות.
  3. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והחומץ ומערבבים בעזרת מטרפה.
  4. מוסיפים את קמח השקדים, שבבי הקוקוס, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בלי לפתוח את התנור במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה משחימה יפה ותופחת מעט. מוציאים מהתנור ומקררים במקרר עד שהיא מתקררת לגמרי. כשהיא תתקרר, היא תשקע במרכז, וזה בסדר.
  6. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי. שמים את הטופו משי במעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את השוקולד המומס והמייפל וטוחנים יחד עד שמתקבל קרם סמיך וחלק. מעבירים אותו לקירור של 30 דקות. מוציאים מהמקרר ומקציפים לקרם יציב ואוורירי יותר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר לפי הטעם האישי (אצלי סנט-הונורה).
  7. ממלאים את השקע במרכז העוגה בקרם ומיישרים. מזלפים מעל את שאריות הקרם בצורה יפה, מקשטים בתותים טריים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה חלב סויה.
  • אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל או סילאן, לפי הטעם.
  • אם אין לכם טופו משי רך, אפשר להכין גנאש שוקולד מוקצף על בסיס שוקולד וקרם קוקוס או שמנת צמחית: ממיסים יחד 150 גרם שוקולד ו-150 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית ומקררים כ-30 דקות. מוסיפים 100 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית ומקציפים לקרם יציב. לא חייבים להוסיף ממתיק.
  • חובה לקרר את העוגה לגמרי לפני שמקשטים אותה בקרם השוקולד.
  • אם לא בא לכם להכין את קרם השוקולד, אפשר להגיש את העוגה גם בלי. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או לזלף מעל 100 גרם שוקולד מומס מעורבב עם 2 כפות שמן.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

16 תגובות

    1. הי שרי. הפשתן זה תחליף של ביצים. את יכולה להחליף בכמות זהה של זרעי צ׳יה ו בננה גדולה מעוכה. בהצלחה

  1. היי אולגה. הכנו ויצא סהכ טעים מאד. שאלה לגבי הקרם… השתמשנו בטופו רך (לא מצאתי טופו משי אם יש כזה ספציפי)..בטחינה בבלנדר הייתי צריך.להוסיף.לא מעט מים כדי שיטחן וגם לאחר הקצפה במיקסר ידני יצא מרקם מעט חולי. יש לך רעיון למה? רוצים להכין שוב ונשמע שאמור לצאת מרקם יותר קרמי ועדין. תודה!

    1. הי חזי. בהכנת הקרם של העוגה הזו משתמשים בטופו משי רך, לא טופו רך רגיל. האחרון לא מתאים ולא מופיע ברשימת המרכיבים או כאופציה לתחליף. לכן המרקם לא נכון. אפשר להשיג טופו משי רך בכל שופרסל גרין, חנות מזרח ומערב, או בסופרים גדולים במחלקות אסיאתיות. אם לא מצאת, אפשר להשתמש במקום בגבינת סויה של תנובה. מקווה שבפעם הבאה יצא ממש טוב 🙂

  2. היי אולגה, תודה על המתכון! הכנתי וכשעירבבתי את כל המרכיבים הבלילה לא יצאה בלילה נוזלית בכלל ' לא משהו שאפשר לטרוף בכלל, יותר מרקם של בצק/ מרציפן רך..אז הוספתי עוד חלב..עכשיו יצא מהתנור, עוד לא טעמתי. זה אמור להיות ככה לא נוזלי? מה המרקם של הבלילה לפני האפייה אמור להיות?

    1. הי טליה, מקווה שתאהבי את העוגה 🙂 הבלילה אמורה להיות יחסית סמיכה, אבל לא ממש גוש. טוב שהוספת נוזלים.

  3. שבבי קוקוס הכוונה לקוקוס טחון? האם אפשר להכפיל כמות ולהכין בתבנית עגולה? תודה!

  4. רצוי לומר מה נפח ה"כוס" שאת משתמשת בה, או לציין משקל. תודה רבה,המאכלים שלך נהדרים

    1. הי ענבל. אני לא ניסיתי, לכן קצת קשה לי לדייק בכמות של הרסק. זה אמור לעבוד, אבל באמת שלא יודעת כמה בדיוק לשים…

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם